Kelle kohta see kitsas maailm nüüd käis? Hetkel on ju siis TA kitsas maailm, sest ta peale tallinna ei tea midagi. Pole isegi neis väikelinnadest läbi sõitnud, aga miskipärast eeldab, et igal pool on parem. St, et ehk on tõesti linn täiesti okse peale ajanud, et peaasi, et minema ja muu pole oluline.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 08:25Väga paljud inimesed elavad oma ülimalt kitsas maailmas. Kui keegi mõtleb vähegi teistmoodi, jookseb neil juhe kokku.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 07:52Saan aru, kui Tallinn ei meeldi ja sul on täielik õigus mujale kolida. Millest aga siin teemas aru ei saa, miks üritatakse otsida kolimise tagamõtet ja veenda, et see pole hea idee? Kui töö ei seo asukohaga ja midagi muud ka, siis mujal ongi rahulikum elukeskond, vähem müra, liiklust, inimesi jne. Kellegi paari isiklikku negatiivset kogemust erinevate kohtadega ei pea arvestama ja valik tuleb teha enda maitse järgi.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 19:28
Mulle tegelikult lihtsalt päris siiralt ei meeldi Tallinn, seal pole mingit muud tagamõtet. Ma ei põgene iseenda eest või mis siin on pakutud. Lihtsalt mul on võimalus valida ja ma valin veids mõnusama elukeskkonna.
Kus linnas elada?
-
Külaline
-
Külaline
Arvamust võib avaldada, aga kedagi veenma ja kolimise tagamõtet otsima ei pea.
-
Külaline
Ma väga kahtlen selles, et teemaalgataja pole kordagi Tallinnast väljas käinudKülaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 08:43Kelle kohta see kitsas maailm nüüd käis? Hetkel on ju siis TA kitsas maailm, sest ta peale tallinna ei tea midagi. Pole isegi neis väikelinnadest läbi sõitnud, aga miskipärast eeldab, et igal pool on parem. St, et ehk on tõesti linn täiesti okse peale ajanud, et peaasi, et minema ja muu pole oluline.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 08:25Väga paljud inimesed elavad oma ülimalt kitsas maailmas. Kui keegi mõtleb vähegi teistmoodi, jookseb neil juhe kokku.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 07:52
Saan aru, kui Tallinn ei meeldi ja sul on täielik õigus mujale kolida. Millest aga siin teemas aru ei saa, miks üritatakse otsida kolimise tagamõtet ja veenda, et see pole hea idee? Kui töö ei seo asukohaga ja midagi muud ka, siis mujal ongi rahulikum elukeskond, vähem müra, liiklust, inimesi jne. Kellegi paari isiklikku negatiivset kogemust erinevate kohtadega ei pea arvestama ja valik tuleb teha enda maitse järgi.
-
Külaline
No minu maaküla, kus 50 a polnud ühtegi võõrkeelset, sai äkitsi ametlikuks maakondlikuks sõjapõgenike majutuskohaks ja vahepeal oli koolis rohkem ukraina lapsi, kui kohalikke. Ja meil ongi nüüd kaks erikeelset kommuuni. Ära nad ei lähe, miks peaks, keelt ei õpi, sest omasuguseid on palju. Vot ka nii juhtub.
-
Külaline
See oleks hea, saab erinevates linnades elamist proovida https://www.kv.ee/muua-aastaringses-kas ... 96665.html
Või suva kus, ainult mitte Tallinnas?
Õnne13-s oli mingi imelik ütlus: igal pool on parem kui...
Või suva kus, ainult mitte Tallinnas?
Õnne13-s oli mingi imelik ütlus: igal pool on parem kui...
-
Külaline
Minu maakodu kõrvale laieneb Nursipalu polügon. Kuna see on maakodu, mitte püsielukoht, pole lootagi mingile kompensatsioonile. Pole enam kohta kus linnakärast puhata ja mahetoitu kasvatada.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 10:03 No minu maaküla, kus 50 a polnud ühtegi võõrkeelset, sai äkitsi ametlikuks maakondlikuks sõjapõgenike majutuskohaks ja vahepeal oli koolis rohkem ukraina lapsi, kui kohalikke. Ja meil ongi nüüd kaks erikeelset kommuuni. Ära nad ei lähe, miks peaks, keelt ei õpi, sest omasuguseid on palju. Vot ka nii juhtub.
-
Külaline
Sa ei tunne tänapäevaseid noori.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:04
Usu mind paljud lapsed on õnnelikud, et saavad ülikooli minna vanematest kaugel. Sageli on nii, kui vanemad elavad Tallinnas, minnakse ülikooli Tartus ja vastupidi. Ülikooli ajal oma vanematega ninapidi koos olemine ei ole ühegi lapse unistus, see on õudne õnnetus.
-
Külaline
Ma saan aru, et Tallinn ei meeldi ja tahaks mujale. Aga ma ei saa aru, et see “mujale” on koht millest midagi ei tea ja mingit sidet pole ja seda kohta valitakse lihtsalt kodus netis istudes.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 07:52Saan aru, kui Tallinn ei meeldi ja sul on täielik õigus mujale kolida. Millest aga siin teemas aru ei saa, miks üritatakse otsida kolimise tagamõtet ja veenda, et see pole hea idee? Kui töö ei seo asukohaga ja midagi muud ka, siis mujal ongi rahulikum elukeskond, vähem müra, liiklust, inimesi jne. Kellegi paari isiklikku negatiivset kogemust erinevate kohtadega ei pea arvestama ja valik tuleb teha enda maitse järgi.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 19:28
Mulle tegelikult lihtsalt päris siiralt ei meeldi Tallinn, seal pole mingit muud tagamõtet. Ma ei põgene iseenda eest või mis siin on pakutud. Lihtsalt mul on võimalus valida ja ma valin veids mõnusama elukeskkonna.
-
Külaline
Olen teemaalgataja. Ma saan aru, millest see mulje, aga eks päriselu ja foorumiteema on siiski veidi erinevad asjad. Aga siinne teema on olnud väga huvitav mulle ja olen saanud palju kasulikke mõtteid.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:47Ma saan aru, et Tallinn ei meeldi ja tahaks mujale. Aga ma ei saa aru, et see “mujale” on koht millest midagi ei tea ja mingit sidet pole ja seda kohta valitakse lihtsalt kodus netis istudes.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 07:52Saan aru, kui Tallinn ei meeldi ja sul on täielik õigus mujale kolida. Millest aga siin teemas aru ei saa, miks üritatakse otsida kolimise tagamõtet ja veenda, et see pole hea idee? Kui töö ei seo asukohaga ja midagi muud ka, siis mujal ongi rahulikum elukeskond, vähem müra, liiklust, inimesi jne. Kellegi paari isiklikku negatiivset kogemust erinevate kohtadega ei pea arvestama ja valik tuleb teha enda maitse järgi.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 19:28
Väga tänan kõiki kaasamõtlejaid.
-
Külaline
Tõsi. Tänapäeval istutakse nii kaua kui võimalik puhtas kodus, täis külmiku kõrval ja sõidetakse issi firma autoga.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:47Sa ei tunne tänapäevaseid noori.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:04
Usu mind paljud lapsed on õnnelikud, et saavad ülikooli minna vanematest kaugel. Sageli on nii, kui vanemad elavad Tallinnas, minnakse ülikooli Tartus ja vastupidi. Ülikooli ajal oma vanematega ninapidi koos olemine ei ole ühegi lapse unistus, see on õudne õnnetus.
-
Külaline
Ja nii valib moekas golfimängija, kes ilmselt vähemalt kõik Eesti golfiväljakud "ära mänginud".Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:47
Ma saan aru, et Tallinn ei meeldi ja tahaks mujale. Aga ma ei saa aru, et see “mujale” on koht millest midagi ei tea ja mingit sidet pole ja seda kohta valitakse lihtsalt kodus netis istudes.
-
Külaline
TA olen. Võin kinnitada, et ma pole kuigi moekas. Ja pole ka mänginud kõigil Eesti väljakutel.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:57Ja nii valib moekas golfimängija, kes ilmselt vähemalt kõik Eesti golfiväljakud "ära mänginud".Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:47
Ma saan aru, et Tallinn ei meeldi ja tahaks mujale. Aga ma ei saa aru, et see “mujale” on koht millest midagi ei tea ja mingit sidet pole ja seda kohta valitakse lihtsalt kodus netis istudes.
-
Külaline
KoplisKülaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:43Kus su juured on?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
Olen mõelnud, et läheks kuhugi väiksemasse kohta, aga kuhu võiks minna. Pärnu? Otepää? Kärdla? Elva?
Et ei süüdistataks libateemas, siis ütlen kohe ära, et ega mul mingit kindlat plaani pole. Hetkel lihtsalt unistan ja mõtisklen, et “kui kolida, siis kuhu”
-
Külaline
Mina valiksin ka juurte järgi, aga võib-olla TA juured on... Tallinnas?Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:43Kus su juured on?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
Olen mõelnud, et läheks kuhugi väiksemasse kohta, aga kuhu võiks minna. Pärnu? Otepää? Kärdla? Elva?
Et ei süüdistataks libateemas, siis ütlen kohe ära, et ega mul mingit kindlat plaani pole. Hetkel lihtsalt unistan ja mõtisklen, et “kui kolida, siis kuhu”
Mu abikaasa esivanemad näiteks olid ka põlised tallinlased.
TA-le palju õnne!
-
Külaline
Elukohta juurte järgi valides, võiks suur osa Tallinnasse sisserännanuid ära kolida.
-
Külaline
Koplis hakkas püsiasundus tekkima 20 saj algul, kui ehitati sadamad ja tehased.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 13:52KoplisKülaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 21:43Kus su juured on?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
-
Külaline
Kui kaugele sa neid TA juuri siis teada tahad? Kuningas Lembituni või?
-
Külaline
Lembitu polnud kuningas ja eesti soost pole kuningaid ka olnud. Aga mõni sajand võiks ikka teada. Kasvõi, et kust kohast sinna Koplisse mindi.
-
Külaline
Ma pole TA. Ja ma tean oma esivanemaid paar sajandit. Aga viimased sada aastat ja veidi peale on mu esivanemad kah erinevates kohtades elanud ja neis piirkondadest, kus nad enne pikalt ja püsivalt elasid pole juba ammu kedagi ja mingit ajaloolist sidet ma nende kohtadega ka ei tunne. See on minu jaoks lihtsalt huvitav teadmine.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 12:51 Lembitu polnud kuningas ja eesti soost pole kuningaid ka olnud. Aga mõni sajand võiks ikka teada. Kasvõi, et kust kohast sinna Koplisse mindi.
-
Külaline
Mina näiteks tean, et vanavanavanaema elas Tallinnas, tema eellaastest keegi oli Haapsalu kandist, vanaisal olid miskid maad Tartumaal (kuigi sündis ka Tallinnas) pärimise teel. Noh ju juured on neis paikades, teise vanema vanavanavanavanemad olla kusagil Kesk-Eestis olnud. Ja mis see mulle annab siis, mingit maakodu ega lapsepõlve pole neis paikades veetnud, puudub igasugune side. Olengi omaarust läbilõhki tallinnlane mitmeid põlvkondi ja ei tunneks mingit juurte juurde minemist kui nimetatud piirkondadesse peaks kolima.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 12:51 Lembitu polnud kuningas ja eesti soost pole kuningaid ka olnud. Aga mõni sajand võiks ikka teada. Kasvõi, et kust kohast sinna Koplisse mindi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 15 külalist