Kus linnas elada?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Meil on kõik liinid aastani 1665-1666, sealt edasi eestlased üldjuhul ei pääse, ära uuritud. No keerlesid seal Lõuna-Eesti külades elada, sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne.
Iseasi muidugi kas ametlikud isad alati ka tegelikud olid. Kahtlaselt mustad juuksed on emapoolses liinis.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:51 Lembitu polnud kuningas ja eesti soost pole kuningaid ka olnud. Aga mõni sajand võiks ikka teada. Kasvõi, et kust kohast sinna Koplisse mindi.
Mis vahet seal on, kust sinna mindi?
Külaline

Koplis on äge elu olnud, lapsed jooksid ühes karjas ja peeti loomi, aiamaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 13:26
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:51 Lembitu polnud kuningas ja eesti soost pole kuningaid ka olnud. Aga mõni sajand võiks ikka teada. Kasvõi, et kust kohast sinna Koplisse mindi.
Mina näiteks tean, et vanavanavanaema elas Tallinnas, tema eellaastest keegi oli Haapsalu kandist, vanaisal olid miskid maad Tartumaal (kuigi sündis ka Tallinnas) pärimise teel. Noh ju juured on neis paikades, teise vanema vanavanavanavanemad olla kusagil Kesk-Eestis olnud. Ja mis see mulle annab siis, mingit maakodu ega lapsepõlve pole neis paikades veetnud, puudub igasugune side. Olengi omaarust läbilõhki tallinnlane mitmeid põlvkondi ja ei tunneks mingit juurte juurde minemist kui nimetatud piirkondadesse peaks kolima.
Sa isegi ei tea, mida tähendab olla "läbilõhki tallinnlane". Et nt mis aastast on linn üldse Tallinn. Kus elati, mida tehti. Sa oledki lihtsalt üks betoonielanik, isegi mitte tallinnlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 14:30
Mina näiteks tean, et vanavanavanaema elas Tallinnas, tema eellaastest keegi oli Haapsalu kandist, vanaisal olid miskid maad Tartumaal (kuigi sündis ka Tallinnas) pärimise teel. Noh ju juured on neis paikades, teise vanema vanavanavanavanemad olla kusagil Kesk-Eestis olnud. Ja mis see mulle annab siis, mingit maakodu ega lapsepõlve pole neis paikades veetnud, puudub igasugune side. Olengi omaarust läbilõhki tallinnlane mitmeid põlvkondi ja ei tunneks mingit juurte juurde minemist kui nimetatud piirkondadesse peaks kolima.
Sa isegi ei tea, mida tähendab olla "läbilõhki tallinnlane". Et nt mis aastast on linn üldse Tallinn. Kus elati, mida tehti. Sa oledki lihtsalt üks betoonielanik, isegi mitte tallinnlane.
Mida see läbilõhki tallinlane siis tähendab? Kes võib seda öelda?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:51
Mina näiteks tean, et vanavanavanaema elas Tallinnas, vanaisal olid miskid maad Tartumaal (kuigi sündis ka Tallinnas) pärimise teel. Olengi omaarust läbilõhki tallinnlane mitmeid põlvkondi ja ei tunneks mingit juurte juurde minemist kui nimetatud piirkondadesse peaks kolima.

No keerlesid seal Lõuna-Eesti külades elada, sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne.
Koomiline on lugeda, kuidas üks rõhutab uhkusega Tallinna päritolu ja teine nagu häbeneb, et esivanemad elasid Lõuna-Eesti külas, aga tema sinna tõmbust ei tunne. Sotsiaalmeedias paneb ka kulmu kergitama, kui tead, et inimene sündis nt Valgas, Paides, Võrus või mõnes teises väiksemas kohas, mitte Tallinnas ja Tartus, aga sünnikohaks (mitte elukohaks), märgitakse uhkelt Tallinn. Kas nii piinlik on tunnistada, et olete väikesest kohast pärit? Ega elamine Tallinnas automaatselt eliidi hulka kuulumist ei tähenda ja teid teistest paremaks ei tee. Hinnake rohkem inimeste haridust ja haritust, mitte elukohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 15:13

Tallinnas elanud baltisaklasest esianem vähemalt 16 sajandist :D või pagan siis on vist juured Saksamaal hoopis, vot ei teagi kuhu vaja välja jõuda, et tallinlaseks nimetada tohib v kas neid tallinlasi üldse ongi mõne inimese mõõdupuu järgi
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 15:53
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:51
Mina näiteks tean, et vanavanavanaema elas Tallinnas, vanaisal olid miskid maad Tartumaal (kuigi sündis ka Tallinnas) pärimise teel. Olengi omaarust läbilõhki tallinnlane mitmeid põlvkondi ja ei tunneks mingit juurte juurde minemist kui nimetatud piirkondadesse peaks kolima.

No keerlesid seal Lõuna-Eesti külades elada, sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne.
Koomiline on lugeda, kuidas üks rõhutab uhkusega Tallinna päritolu ja teine nagu häbeneb, et esivanemad elasid Lõuna-Eesti külas, aga tema sinna tõmbust ei tunne. Sotsiaalmeedias paneb ka kulmu kergitama, kui tead, et inimene sündis nt Valgas, Paides, Võrus või mõnes teises väiksemas kohas, mitte Tallinnas ja Tartus, aga sünnikohaks (mitte elukohaks), märgitakse uhkelt Tallinn. Kas nii piinlik on tunnistada, et olete väikesest kohast pärit? Ega elamine Tallinnas automaatselt eliidi hulka kuulumist ei tähenda ja teid teistest paremaks ei tee. Hinnake rohkem inimeste haridust ja haritust, mitte elukohta.
Mis mõttes uhke või siis häbeneb oma Lõuna-Eesti päritolu. Imelikke inimesi siin liigub. Ma näen, et üks inimene tahab Tallinnast ära ja kaugemaid juuri vist ei tea. Teised inimesed jällegi ei pea juurte asukohta argumendiks, et just sinna minna Tallinnast, sest mingit emotsionaalset sidet kohaga ei pruugi olla. Aga kolmas loeb välja just seda, mida ise soovib (kompleksid oma päritoluga või?) ja sellele tuginedes loob mingi oma veidra tõlgenduse.
Külaline

Anonymous kirjutas: 08 Sept 2024 15:53 häbeneb, et esivanemad elasid Lõuna-Eesti külas,
Kust krt sa häbenemise välja lugesid :o
Aga jah, väike koht, väiksed võimalused, karjääri tipuks sai ühel kiriku vöörmünder, teistel ei sedagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 16:09

Mis mõttes uhke või siis häbeneb oma Lõuna-Eesti päritolu. Imelikke inimesi siin liigub.
Kas tundsid ennast puudutatuna? Imelikud inimesed paraku oma päritolu häbenevad ja nipsakalt kirjutavad, no sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne. Tallinn on täis endiseid valgalasi, võrukaid jne, kes kiruvad pühasid, eriti jõule, oma ämmasid ja äisid, kelle pärast peab vahel teise eesti otsa sõitma.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 15:58
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 15:13

Tallinnas elanud baltisaklasest esianem vähemalt 16 sajandist :D või pagan siis on vist juured Saksamaal hoopis, vot ei teagi kuhu vaja välja jõuda, et tallinlaseks nimetada tohib v kas neid tallinlasi üldse ongi mõne inimese mõõdupuu järgi
Tallinn'aks nimetati see linn 1933.
Alates 1918 oli Tallinna.
Enne seda oli hoopis midagi muud.
Ehk ametliku nimena on see ca 90 a kasutusel.
Elupõlised mitmepõlve tallinnlased võiks seda teada.
Külaline

Näe, üks ongi tallinlaste peale kade :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 16:25
Mis mõttes uhke või siis häbeneb oma Lõuna-Eesti päritolu. Imelikke inimesi siin liigub.
Kas tundsid ennast puudutatuna? Imelikud inimesed paraku oma päritolu häbenevad ja nipsakalt kirjutavad, no sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne. Tallinn on täis endiseid valgalasi, võrukaid jne, kes kiruvad pühasid, eriti jõule, oma ämmasid ja äisid, kelle pärast peab vahel teise eesti otsa sõitma.
Mina ennast kindlasti puudutatuna ei tunne ja põliseks tallinlaseks pean ennast kohe kindlasti (kas peaks uhke olema????)
Ma pole ka mitte ühtegi nipsakat postitust kirjutanud ega ka lugenud kuniks saabus keegi veider meelevaldne süüdistaja, kellel tõesti tunduvad kompleksid olema.

PS Mis paneb küll arvama, et uhke peaks olema? Mul oleks enam kui hea meel, kui oleks olnud maakoduga vanavanemad olnud. Ja mina pole Lõuna-Eesti päritolust midagi kirjutanud, siin kirjutab rohkem inimesi. Ja üldse äkki püsiks teemas.
Külaline

Nagu alati läheb teema kiirelt tähenärimise, mõttetu vaidluse ja ärapanemise juurde, nagu juba perekoolis 😆 ilmselt samad näod aktsioonis.
Külaline

Kohal on kodanik, kes usub, et peale tema on siin ainult üks kirjutaja, paneb kõik ühte patta. Loeb teksti, aga tema teadvusse jõuavad ikka ainult tema enda mõtted.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:12 Nagu alati läheb teema kiirelt tähenärimise, mõttetu vaidluse ja ärapanemise juurde, nagu juba perekoolis 😆 ilmselt samad näod aktsioonis.
Ikka, perekooli käod aktsioonis. Ootama ära jõulud, siis saame lugeda, kuidas nõmedate ämmade ja äiade juurde peab sõitma, kes elavad teises Eesti otsas. :D Foorumi nimi võib muutuda, aga inimesed samad, kes kiruvad kõike ja kõiki, mis asub väljaspool Tallinnat. Ja nagu alati, ei viitsita lugeda sisu, vaid hakatakse lahmima.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:03
Ma pole ka mitte ühtegi nipsakat postitust kirjutanud ega ka lugenud kuniks saabus keegi veider meelevaldne süüdistaja, kellel tõesti tunduvad kompleksid olema.
Kompleksid jah, kui kirjutas, et no keerlesid seal Lõuna-Eesti külades elada, sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne.
Külaline

Võta palderjani!
Külaline

Mina ennast kindlasti puudutatuna ei tunne ja põliseks tallinlaseks pean ennast kohe kindlasti (kas peaks uhke olema????)
Ära erutu!
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 18:01
Kompleksid jah, kui kirjutas, et no keerlesid seal Lõuna-Eesti külades elada, sada+ aastat tagasi võis seal ju tore olla elada, mina küll sinna tõmbust ei tunne.
Mis selles imelikku on? Peaks mingi suvalise küla vastu tõmmet tundma?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist