Sa ju räägid aiaaugust!Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 21:30Muidugi on inimesed ja suhted erinevad, rääkisingi enda suhtest ainult. Egaalitar oli see, kes väitis, et kui on armastus, siis peab kindlasti olema ka armukadedus - tõingi näite, et saab ka teisiti.
Ma rääkisin juba oma elufilosoofiast (kommentaar kell 9:52). Lühidalt: "tee mis vaja ja tulgu mis tuleb". Mitte miski siin elus ei ole garanteeritud. Kui sa homme hommikul tööle lähed, siis mitte keegi ei garanteeri sulle, et jõuad elusalt ja tervena koju tagasi. Sina võid jalakäija, ratturi või autojuhina järgida kõiki liikluseeskirju, aga mõni purjus autojuht lendab 120-ga punase alt läbi ja ongi jama käes. Kas sa tunned ärevust, hirmu või misiganes muud emotsiooni, kuna selline asi võib sinuga juhtuda? Mina ei tunne - ma teen seda, mis ma tegema pean ja loodan, et kõik läheb hästi. Enamusel on see nii, eks ole, loodetavasti ka sinul.
Sama ka suhetega - olen palju uurinud ja lugenud suhete kohta ja enda arust mõistan päris hästi, kuidas need toimivad. Annan endast maksimumi ja "tulgu mis tuleb". Naljakas on see, et kui inimesel ei ole liiklusärevust, lennuärevust, tulekahjuhirmu, vanglasse sattumise hirmu, jalaluu murdmise hirmu jms, siis on see igati loomulik. Aga kui pole armukadedust, siis oled kohe eluvõõras![]()
Olen Egaalitariga (ta on vist mees?) täiesti nõus - kui armastad, siis on ka kuigipalju armukadedust. Olen seda ise oma nahal kogenud, ja vist kirjutasin ka sellest eespool. Olin oma abikaasa peale armukade (puudutas armukadedust teiste naiste vastu). Kui ühel päeval sain teada, et mu armukadedusel on alust, siis oli armastus läinud. Ja mingil hetkel avastasin, et ma ei olnud ka armukade enam tema suhtes - mul oli lihtsalt nii ükskõik kas ja kellega ta on - sest ma ei armastanud teda enam.
Hilisemas elus tuli minu ellu väga tore mees. Tema armastas(armastab) mind jäägitult. Aga minul millegipärast armastust ei tekkinud. Tema suhtes tunnen sama - mul on ükskõik, kui ta oleks mõne teise naisega.
Sina räägid enda puhul olukorrast, kus mees ei ole sulle andnud mingit põhjust olla armukade. Aga usu mind, kui annaks, siis oleks su jutt teine.
Tahad öelda, et kui tuled ootamatult koju ja leiad oma mehe teise naisega teie abieluvoodist, siis sul ei liigu ükski närv ja sul oleks sellest täiesti ükskõik? Ma ei tea miks, aga ma ei usu seda.
Ja võrrelda sellist situatsiooni lennu- või liiklusärevusega või tulekahjuhirmuga? Jah, ma ei tunne neid hirme igapäevaselt. Ja ma ei tunne ka koguaeg ängistavat armukadedust. Aga, kui mulle minu armastatud mees annaks põhjust, siis tunneksin küll.
Ja eluvõõras oli sinu jutu see osa, kus kiitsid, et kui kodus on kõik korras, siis mees mujale ei vaata. See on kohe nii rumal jutt, et raske kommenteeridagi.