Ja sellest 900st ca 350 on kohvisuhkur.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 15:27Kui see kõik oleks tõsi, mis sa kirjutad (aga ilmselgelt ei ole, et 900 kcal-ga päevas ei võta alla), siis peaksid laskma teadlastel ennast uurida kui fenomeni, kuidas täiskasvanud liikuva eluviisiga inimesed funktsioneerivad salatilehe ja tomati najal ja säilitavad oma olemasoleva kehakaalu.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 14:27 Ma olen ka juba 2 aastat kaaluga kimpus. Vahepeal olin rase ka. Siis võtsin isegi alla. Nüüd olema ma isegi raskem kui sünnitama minnes.
Olen 160cm ja 79-80kg ja 35aastane.
Olen teinud fitlapi, ketot ja igasugu muid asju. Liigun isegi rohkem kui varem(käin lapsega jalutamas, muidu oli auto koguaeg tagumiku all) ja toitun vaat et tervislikumalt kui varem ning uni on ka hea ja korralik(titt magab öösiti sünnist saati hästi)
1-2kg kõigub aga mingit jätkuvat kaalulangust ei ole.
Kalkulaatorite ja eluviiside järgi(ilma aktiivse trennita) on minu kaloraaz samuti 1500, et kaal siis peaks langema.
Aga ma ei jõua ausaltöeldes isegi seda ära süüa. Ja kui pressingi sisse, siis ikka mingit vahet pole.
Paar päeva siis tegin toidupäeviku ja panin ausalt kõik ampsud ja päeva tarbitud kaloraazi kirja. Keskmiselt tuli 900-1200 täis. Ja ikka kaal ei lange.
Ravimeid ei võta. Enam ei imeta ja magusat ei söö ausõna üldse. Pole kunagi söönud.
Geenitestist(mis eestis tehti) selgus, et kohvi aeglustab mu seedimist.
Tõsi jaa, kohvi ma joon 2-4 normaalset tassitäit(piima ja a spl suhkruga) päevas.
Äkki peaks siis esialgu kohvist loobuma?
Aga kaloraazi poolest pole see kohv suur, lisaks on lõuna mul alati salat. Vahel panen lihalist ka sisse(tuunikala või kanafileed). Aga nagu ikka, salatileht, tomat, kurk, paprika, vahel 1 keedumuna, sibul ja kastmeks oleneb. Vahel törts majoneesi/maits jogurtit, vahel oliiviõliga vinegreti laadne.
Kaalulangetus teekond võidud
-
Külaline
-
Külaline
See ei saa tõsi olla.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 14:27 Ma olen ka juba 2 aastat kaaluga kimpus. Vahepeal olin rase ka. Siis võtsin isegi alla. Nüüd olema ma isegi raskem kui sünnitama minnes.
Olen 160cm ja 79-80kg ja 35aastane.
Olen teinud fitlapi, ketot ja igasugu muid asju. Liigun isegi rohkem kui varem(käin lapsega jalutamas, muidu oli auto koguaeg tagumiku all) ja toitun vaat et tervislikumalt kui varem ning uni on ka hea ja korralik(titt magab öösiti sünnist saati hästi)
1-2kg kõigub aga mingit jätkuvat kaalulangust ei ole.
Kalkulaatorite ja eluviiside järgi(ilma aktiivse trennita) on minu kaloraaz samuti 1500, et kaal siis peaks langema.
Aga ma ei jõua ausaltöeldes isegi seda ära süüa. Ja kui pressingi sisse, siis ikka mingit vahet pole.
Paar päeva siis tegin toidupäeviku ja panin ausalt kõik ampsud ja päeva tarbitud kaloraazi kirja. Keskmiselt tuli 900-1200 täis. Ja ikka kaal ei lange.
Ravimeid ei võta. Enam ei imeta ja magusat ei söö ausõna üldse. Pole kunagi söönud.
Geenitestist(mis eestis tehti) selgus, et kohvi aeglustab mu seedimist.
Tõsi jaa, kohvi ma joon 2-4 normaalset tassitäit(piima ja a spl suhkruga) päevas.
Äkki peaks siis esialgu kohvist loobuma?
Aga kaloraazi poolest pole see kohv suur, lisaks on lõuna mul alati salat. Vahel panen lihalist ka sisse(tuunikala või kanafileed). Aga nagu ikka, salatileht, tomat, kurk, paprika, vahel 1 keedumuna, sibul ja kastmeks oleneb. Vahel törts majoneesi/maits jogurtit, vahel oliiviõliga vinegreti laadne.
4 tassi kohvi 4 spl suhkruga oleks äkki hea algus, mida vaikselt tervislikumaks muuta, nt 2 tassitäit ja 0,5 spl suhkrut kummassegi tassi?
900-1200 kalorit on ikka väga väike kogus sööki. Sellega pidevalt elades on saatjaks tühja kõhu tunne. Ma arvan, et sa arvutad oma kaloreid väga valesti ja/või elad "ampsupimeduses" ehk siis millegipärast ei pane vähemalt poolt sellest toidukogusest, mida sa tarbid, tähelegi. Sest 1500 kalorit ei pea 160cm pikkune inimene omale "sisse pressima", see on üsna väikesepoolne ports sööki.
Või kas oleksid nõus oma toidupäeviku mõne päeva sissekande siia üles panema, lihtsalt huvitav oleks näha, kas tõesti on võimalik, et keegi sööbki reaalselt niiiii vähe ja samas kaalus alla ei võta.
-
Külaline
Kuramus. Ikka 2 teelusikat tassitäies kohvis
on õige
Ja piim on kas rasvatu või kevytpiim(100g 47kcal). Elan Soomes.
Minu tavapärane söök on hommikul(12-14 ajal on mu esimene söök) 1 rukkipala(see on siis kaks õhukest kokkukäivat viilu) keedumunaga või singiga. kurk või tomat ka peale.
Lõunaks siis salat või supp. Viimati oli näiteks mitu päeva hapukapsasupp(porgand, odrakruupp, liha, hapukapsas ja kaks väikest kartulit )
Õhtuks oleneb päevast.
Fitlapi ma lõpetasingi ära sellepärast, et ma ei jaksanud neid koguseid ära süüa.
Fitlapi tegin kokku 3 kuud. Viimase kuu vähendasin kalorsuse 1300 peale.
Minu tavapärane söök on hommikul(12-14 ajal on mu esimene söök) 1 rukkipala(see on siis kaks õhukest kokkukäivat viilu) keedumunaga või singiga. kurk või tomat ka peale.
Lõunaks siis salat või supp. Viimati oli näiteks mitu päeva hapukapsasupp(porgand, odrakruupp, liha, hapukapsas ja kaks väikest kartulit )
Õhtuks oleneb päevast.
Fitlapi ma lõpetasingi ära sellepärast, et ma ei jaksanud neid koguseid ära süüa.
-
Külaline
Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
-
Külaline
Jah, üks mõnus kohv suhkru ja piimaga võib anda kuni 100 lisakalorit. Kui neid juua päevas nii 3-4 tükki, siis on see juba ühe lisasöögikorra jagu.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:18Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
-
Külaline
Lisaks see törts majoneesi ja oliivõli võib ka salatile väga palju kaloreid juurde anda, 100-200 kcal tuleb vabalt ära, ise ei pane tähelegi. Pluss 4 piima ja suhkruga kohvi võivad anda ka vabalt 500 lisakalorit (100 g piima pole suur kogus, aga annab 56 kcal, spl suhkrut on 20-25 g, 100 kcal). Nii ei tule päevaseks kalorsuseks kuidagi 900 kcal, nagu inimene ise arvab. See võib vabalt olla ka näiteks 1500 kcal ja kõigil sellega kaal ei langegi. Et midagi kindlalt väita, et nii palju kaloreid on ja mitte rohkem, peaks kõik üle kaaluma. Törts midagi sinna või tänna muudab päris palju. Mul sõbranna kurtis ka, et ta kaal ei lange, siis vaatasin, kuidas ta muna praeb. Kallas pudelist väikse törtsu õli, mis ei tundu palju, aga 30 g õli on juba 300 kcal. Tema arvestas, et kaks muna on praetuna umbes 200 kcal, aga tegelikult tema viisil praetuna vähemalt 400. Ja kui igal söögikorral selline väike 100-200 kcal-ga möödapanek, siis kaal ei langegi.
-
Külaline
No ta ise juba suurendas oma 900 1500 peale. Sellega loomulikult alla ei võta, hea, kui juurde ei võta.
-
Külaline
minu meelest on sul ka arvutustes midagi totaalselt mäda, lisaks sa sööd valesid asju.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:17 Kuramus. Ikka 2 teelusikat tassitäies kohvison õige
Õhtuks oleneb päevast.
näiteks sinu hommikune kaks rukkipalaviilukest juba ise annavad paraja portsu kaloreid hommikusöögiks, muna sinna juurde, tuleb 1,5 korda rohkem kui mina on tavalisest hommikusöögist (veega keedetud putru 100g+natuke puuvilju+keefiri 50g) saan.
Hapukapsaboršis oli sul mitmeid asju, mis kaalulangetamist segavad: liha, kruubid, kartulid. suppi saab väga hästi teha ka vaid juurikatest, ilma kruupide ja lihata.
eespool kirjutasid salatitest, aga kui tahad kaalu langetada, jäta kindlasti välja majonees ja vinegrettkaste (põhiliselt õli ju). selle asemel pane salatile nt mõni lusikatäis mõnd konservivedelikku (ananassikonserv, oliivikonserv) või mingit mahla või kasvõi keefiri.
Ma ise kasutan kaalu alandamiseks "muinsuskaitsealaseid" kaaljujälgijate materjale.
seal loetakse mingeid "kollaseid". 1 kollane on nt kas 200g keefiri või 5g 70% majoneesi. No on ju tuntav vahe, eks.
kohvist jätaks mina suhkru üldse välja. piima ka.
-
Külaline
Just, ma ka kunagi ammu tegin mingid kaalujälgimist ja seal oli, et pane mingi 1tl õli pannile jne... aga no reaalselt võtke teelusikas õli ja pange pannile - see ei kata veerandit pannigi, ainult mingi imetilluke laiguke keset panni tekib sellest, toidu mõttes täiesti kasutu, ma ütleks, parem juba täitsa ära jätta. Nii et kui reaalselt õigeid õlikoguseid üles märkida, siis sealt tuleb juba väga suur vahe sisse neile kirjapandud kaloritele.
-
Külaline
Niimoodi ma ei ole mõlnud küll jaa. Ma katsetan homme, mis need törtsud siis kaaludes reaalselt tähendavad. Kohvi ma võin vähest aega mustana juua aga ilma suhkruta hakkab millegipärast kõrvetama. Siis tuligi vaikselt suhkur juurde ja siis lõpuks ka ikka piim. Steviat ei kannata, siis võin üldse kohvist või teest loobuda.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:18Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
Oleks mesi kohvis parem variant?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 19:291 tablett esomeprasooli (vabamüügis) hommikuti kohe peale ärkamist üle päeva ja kõik kõrvetised kaovad.
mul olid kõrvetised aastaid, kuni gastroenteroloog seda soovitas võtma hakata.
-
Külaline
Väike vahe on, aga mitte väga oluline, mesi annab kuskil 300kcal/100g kohta, suhkur annab 400kcal.
-
Külaline
Ei.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 19:29Niimoodi ma ei ole mõlnud küll jaa. Ma katsetan homme, mis need törtsud siis kaaludes reaalselt tähendavad. Kohvi ma võin vähest aega mustana juua aga ilma suhkruta hakkab millegipärast kõrvetama. Siis tuligi vaikselt suhkur juurde ja siis lõpuks ka ikka piim. Steviat ei kannata, siis võin üldse kohvist või teest loobuda.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:18Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
Kui kõrvetab, proovi musta teed.
-
Külaline
Pole üldse vaja magustada.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 19:29Niimoodi ma ei ole mõlnud küll jaa. Ma katsetan homme, mis need törtsud siis kaaludes reaalselt tähendavad. Kohvi ma võin vähest aega mustana juua aga ilma suhkruta hakkab millegipärast kõrvetama. Siis tuligi vaikselt suhkur juurde ja siis lõpuks ka ikka piim. Steviat ei kannata, siis võin üldse kohvist või teest loobuda.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:18Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
-
Külaline
Ossa, 30g õli. Ma praen 2 muna kokku 5g õliga.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:32 Lisaks see törts majoneesi ja oliivõli võib ka salatile väga palju kaloreid juurde anda, 100-200 kcal tuleb vabalt ära, ise ei pane tähelegi. Pluss 4 piima ja suhkruga kohvi võivad anda ka vabalt 500 lisakalorit (100 g piima pole suur kogus, aga annab 56 kcal, spl suhkrut on 20-25 g, 100 kcal). Nii ei tule päevaseks kalorsuseks kuidagi 900 kcal, nagu inimene ise arvab. See võib vabalt olla ka näiteks 1500 kcal ja kõigil sellega kaal ei langegi. Et midagi kindlalt väita, et nii palju kaloreid on ja mitte rohkem, peaks kõik üle kaaluma. Törts midagi sinna või tänna muudab päris palju. Mul sõbranna kurtis ka, et ta kaal ei lange, siis vaatasin, kuidas ta muna praeb. Kallas pudelist väikse törtsu õli, mis ei tundu palju, aga 30 g õli on juba 300 kcal. Tema arvestas, et kaks muna on praetuna umbes 200 kcal, aga tegelikult tema viisil praetuna vähemalt 400. Ja kui igal söögikorral selline väike 100-200 kcal-ga möödapanek, siis kaal ei langegi.
-
Külaline
Nõus, et vormi saavutamine ja hoidmine on päris kõva enesedistsipliin aga nii kurb ei pea see menüü ka olema. Ma kulturist küll ei ole aga 6pack on samamoodi väljas, menüü aga oluliselt mitmekülgsem ja satub neid patustamisi ka omajagu.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 23:56 Endise kulturistina ütlen, mina sõin pannil magedalt keedetud kanafileed koos juurviljadega iga päev. Kõige kuivem kodujuust oli õhtuks. Kanamuna valged oli ka menüüs, munakollased viskasin minema. Päevas sõin pihuga rosinaid ja pähkleid. Üldiselt rohkem ei söönudki, 6pack oli ees. Kui sõin pitsat vms sarnast, siis kohe andis kõhul tunda.
-
Külaline
Pole muidugi aga ma ju kirjutasin, et tulevad kõrvetised.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 21:40Pole üldse vaja magustada.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 19:29Niimoodi ma ei ole mõlnud küll jaa. Ma katsetan homme, mis need törtsud siis kaaludes reaalselt tähendavad. Kohvi ma võin vähest aega mustana juua aga ilma suhkruta hakkab millegipärast kõrvetama. Siis tuligi vaikselt suhkur juurde ja siis lõpuks ka ikka piim. Steviat ei kannata, siis võin üldse kohvist või teest loobuda.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:18 Kas oled ära kaalunud, kui palju sa reaalselt näiteks piima sinna paned? Kaalu ära ja võid üllatuda, kui palju kaloreid juba mingist törtsust piimast tuleb, mille kohta siiani oled arvanud, et oh mis see törtsuke ikka annab. Ja kaalu ka see suhkur seal üle, et kindel olla, palju tegelikult on.
-
Külaline
kuidas liha kaalulangetamist segab? kui on taine loomaliha? ja palju neid kruupegi seal supis on. Lisaks võiks ju igas söögikorras olla nii proteiini kui ka süsivesikuid. juurikasuppi saab süüa muidugi, aga ta ei täida. kaloreid ei anna, aga kõht on tunni pärast tühi.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:37minu meelest on sul ka arvutustes midagi totaalselt mäda, lisaks sa sööd valesid asju.Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:17 Kuramus. Ikka 2 teelusikat tassitäies kohvison õige
Õhtuks oleneb päevast.
näiteks sinu hommikune kaks rukkipalaviilukest juba ise annavad paraja portsu kaloreid hommikusöögiks, muna sinna juurde, tuleb 1,5 korda rohkem kui mina on tavalisest hommikusöögist (veega keedetud putru 100g+natuke puuvilju+keefiri 50g) saan.
Hapukapsaboršis oli sul mitmeid asju, mis kaalulangetamist segavad: liha, kruubid, kartulid. suppi saab väga hästi teha ka vaid juurikatest, ilma kruupide ja lihata.
eespool kirjutasid salatitest, aga kui tahad kaalu langetada, jäta kindlasti välja majonees ja vinegrettkaste (põhiliselt õli ju). selle asemel pane salatile nt mõni lusikatäis mõnd konservivedelikku (ananassikonserv, oliivikonserv) või mingit mahla või kasvõi keefiri.
Ma ise kasutan kaalu alandamiseks "muinsuskaitsealaseid" kaaljujälgijate materjale.
seal loetakse mingeid "kollaseid". 1 kollane on nt kas 200g keefiri või 5g 70% majoneesi. No on ju tuntav vahe, eks.
kohvist jätaks mina suhkru üldse välja. piima ka.
-
Külaline
Kuidas sa selle 5g (=1tl) õli sinna kahe muna alla laiali saad, pintsliga määrid või kasutad mingid pihustiga õli?
-
Külaline
Ise valgub või nati liigutan panni. Fitlapi toitudes oli toitude tavaline praadimisnorm 3g õli panni kohta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], xqwerty ja 4 külalist