Kes vastutab korrusmaja veeavarii korral?

Vasta
Vesipüks

Kes vastutab korrusmaja veeavarii korral?

Postitus Postitas Vesipüks »

Selline olukord: minu korrusmaja korteris tekkis veeavarii, püstiku veetorus. Kuna see toimus millalgi ajal, mil mind ei olnud kodus, sain mina olukorrale jaole õhtul, kui ühistu esimees mulle helistas. Läksin kohale, vesi oli juba püstikus kinni pandud ja järgmisel päeval tuli ühistu santehnik uurima, leidis katkise koha ja parandati ära. Püstikutorud teadupärast kuuluvad ühistule, kuigi paiknevad korteris sees. Alumisel naabril oli tekkinud veekahjustus.
Naabri kindlustus saatis mulle nüüd tagasinõude. Mul on endal ka vastutuskindlustus ja saatsin selle neile juba edasi, aga tekkis küsimus, et kas ongi nii, et nõue esitatakse ikkagi korteriomanikule, kuigi torud on ühistu omanduses? Kas mina olen vastutav ja minu kindlustus peab sellega tegelema või hoopis ühistu ja nende kindlustus (kui selline olemas on)?
Küsimus tekkis, kuna ühistu kohe saatis ise santehniku tegelema, sest torustik on ju nende hallata. Kuidas on samas võimalik, et tekkinud kahjude eest vastutab siis omanik, mitte ühistu?
Olen tänulik konkreetsete teemakohaste vastuste eest.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

uuri äkki on korteriühistul ka kindlustus olemas.
Külaline

Esmalt, püstik EI KUULU korteriühistule. See kuulub kõikidele kaasomanikele (vaadake Kinnistusraamatust).
Teie kindlustus esitab nõude korteriühistule, sest puudub tehnosüsteemide hooldus majanduskavas. Kui majanduskavas selline rida siiski olemas siis selleks ongi kindlustus, omaosalus ja kõik.
Vesipüks

Postitus Postitas Vesipüks »

Tänan vastajaid, sain ka juba teisest allikast oma küsimusele vastuse.
Kati
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kati »

Vesipüks kirjutas: 03 Sept 2024 16:35 Tänan vastajaid, sain ka juba teisest allikast oma küsimusele vastuse.
Millise?
Külaline

Kati kirjutas: 18 Sept 2024 16:08
Vesipüks kirjutas: 03 Sept 2024 16:35 Tänan vastajaid, sain ka juba teisest allikast oma küsimusele vastuse.
Millise?
Mind huvitaks ka, et kes siis ikka vastutab sellise asja korral.
Äkki jagad ka meiega lahendust?
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Alates veemõõtjast on korteri omaniku vastutada ja kuni veemõõtjani on ühistu teema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist