Kes vastutab korrusmaja veeavarii korral?
-
Vesipüks
Kes vastutab korrusmaja veeavarii korral?
Selline olukord: minu korrusmaja korteris tekkis veeavarii, püstiku veetorus. Kuna see toimus millalgi ajal, mil mind ei olnud kodus, sain mina olukorrale jaole õhtul, kui ühistu esimees mulle helistas. Läksin kohale, vesi oli juba püstikus kinni pandud ja järgmisel päeval tuli ühistu santehnik uurima, leidis katkise koha ja parandati ära. Püstikutorud teadupärast kuuluvad ühistule, kuigi paiknevad korteris sees. Alumisel naabril oli tekkinud veekahjustus.
Naabri kindlustus saatis mulle nüüd tagasinõude. Mul on endal ka vastutuskindlustus ja saatsin selle neile juba edasi, aga tekkis küsimus, et kas ongi nii, et nõue esitatakse ikkagi korteriomanikule, kuigi torud on ühistu omanduses? Kas mina olen vastutav ja minu kindlustus peab sellega tegelema või hoopis ühistu ja nende kindlustus (kui selline olemas on)?
Küsimus tekkis, kuna ühistu kohe saatis ise santehniku tegelema, sest torustik on ju nende hallata. Kuidas on samas võimalik, et tekkinud kahjude eest vastutab siis omanik, mitte ühistu?
Olen tänulik konkreetsete teemakohaste vastuste eest.
Naabri kindlustus saatis mulle nüüd tagasinõude. Mul on endal ka vastutuskindlustus ja saatsin selle neile juba edasi, aga tekkis küsimus, et kas ongi nii, et nõue esitatakse ikkagi korteriomanikule, kuigi torud on ühistu omanduses? Kas mina olen vastutav ja minu kindlustus peab sellega tegelema või hoopis ühistu ja nende kindlustus (kui selline olemas on)?
Küsimus tekkis, kuna ühistu kohe saatis ise santehniku tegelema, sest torustik on ju nende hallata. Kuidas on samas võimalik, et tekkinud kahjude eest vastutab siis omanik, mitte ühistu?
Olen tänulik konkreetsete teemakohaste vastuste eest.
-
Külaline
-
Külaline
Esmalt, püstik EI KUULU korteriühistule. See kuulub kõikidele kaasomanikele (vaadake Kinnistusraamatust).
Teie kindlustus esitab nõude korteriühistule, sest puudub tehnosüsteemide hooldus majanduskavas. Kui majanduskavas selline rida siiski olemas siis selleks ongi kindlustus, omaosalus ja kõik.
Teie kindlustus esitab nõude korteriühistule, sest puudub tehnosüsteemide hooldus majanduskavas. Kui majanduskavas selline rida siiski olemas siis selleks ongi kindlustus, omaosalus ja kõik.
-
Vesipüks
Tänan vastajaid, sain ka juba teisest allikast oma küsimusele vastuse.
Millise?Vesipüks kirjutas: ↑03 Sept 2024 16:35 Tänan vastajaid, sain ka juba teisest allikast oma küsimusele vastuse.
-
Külaline
Mind huvitaks ka, et kes siis ikka vastutab sellise asja korral.
Äkki jagad ka meiega lahendust?
Alates veemõõtjast on korteri omaniku vastutada ja kuni veemõõtjani on ühistu teema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist