Finantsvabadus?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46 Tahaks küll finantsvabaks saada, aga ei oska. Panin raha tähtajalisele hoiusele, 20 000 euro pealt saab intresse alla 30 euro kuus. See on ju täiesti mõttetu raha. Räägitakse küll, et saab alusada ka väikeste summadega, nojah, aga ega sellega mitte midagi ei teeni ka ju.
See ei toodagi. Detsembris 20K eest Infortari ostnuna on sellega teenitud juba 10 000 eurot.
hmmm

Postitus Postitas hmmm »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:47 Minu meelest jahuvad sellest teemast ja ka investeerimisest kõige rohkem mingid wannabed. Kes päriselt asjaga tegelevad, on vait ja tegelevadki asjaga.
Nõus sinuga. Mõni meedias pidevalt figureeriv tegelane, keda igas artiklis "investoriks" tituleeritakse, on tegelikult võtnud omale kaela mitu laenu, mille eest ta siis aktsiaid ja rendikortereid ostnud. Kui varadest laenud maha arvestada, on tegelikult paljas kui püksinööp.

Isegi mõnel peost suhu elaval 85+ vanusespensionäril on pärijatele surres rohkem jätta (maja, metsad, suvila, säästud pangakontodel), kui sellisel kõrvuni laenudes oleval staarinvestoril.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46 Tahaks küll finantsvabaks saada, aga ei oska. Panin raha tähtajalisele hoiusele, 20 000 euro pealt saab intresse alla 30 euro kuus. See on ju täiesti mõttetu raha. Räägitakse küll, et saab alusada ka väikeste summadega, nojah, aga ega sellega mitte midagi ei teeni ka ju.
Jah, tähtajalise hoiusega ei teeni kahjuks suht midagi, pigem jäävad need intressid inflatsioonile alla.

Kui ei tea, kust alustada, siis soovitan raamatuid lugeda. Nt Roosaare "Rikkaks saamise õpik", Kristi Saare "Kuidas alustada investeerimisega" ja "Kuidas saavutada finantsvabadus". Mind on need raamatud igatahes väga palju aidanud ja inspireerinud.

P.S. Need tegelased ei ole päris kindlasti mingid 'wannabed', nad on päriselt ka finantsvabad investorid.
arvan

Postitus Postitas arvan »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 20:32
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46
P.S. Need tegelased ei ole päris kindlasti mingid 'wannabed', nad on päriselt ka finantsvabad investorid.
Raske on nimetada finantsvabaks inimest, kes üürileandmiseks ärikinnisvara ostmiseks laenu võtab. Ja oma blogis siis pikalt oma pangalaenude refinantseerimisest räägib.
Minu meelest on finantsvabaduse põhiline tunnus see, kui kõik vara on sinu enda oma, ei ole enam mingeid pangalaene.
Külaline

Need eelmainitud tegelased elavad oma investeerimiskoolituste ja raamatute müügist, mitte investeeringutest. Samasugune aktiivne sissetulek nagu maalritel, kes oma tööst elavad.
Nii mõnelgi neist pole suur osa kinnisvarast isegi rahavoopositiivne. Niipea kui võimalik, refinantseeritakse eelmine laen jälle maksimumi peale.
Teades omajagu fin vabu inimesi, ükski neist ei viitsi avalikkuse ees võimelda oma näoga järjepidevalt. Isegi kui ollakse nõus olema mentor, ei otsita suurt avalikkuse tähelepanu. Eesti noorinvestoritega on sama, kui mõni pildist kaob, on teada - ta nüüd päriselt saavutas selle, mida aastaid müünud on.
Külaline

arvan kirjutas: 10 Juun 2024 20:58
Raske on nimetada finantsvabaks inimest, kes üürileandmiseks ärikinnisvara ostmiseks laenu võtab. Ja oma blogis siis pikalt oma pangalaenude refinantseerimisest räägib.
Minu meelest on finantsvabaduse põhiline tunnus see, kui kõik vara on sinu enda oma, ei ole enam mingeid pangalaene.
Mis vahet seal on? Finantsvabaduse puhul vabastab pasiivne sissetulek su töölkäimisest. Sa arvad, et rikastel pole laene? Hahhhaaa.
Külaline

Et kui sul pole ühtegi laenu ja ainuke vara on päranduseks saadud kahetoaline korter, kus ise sees elad, siis oledki finantsvaba?! :lol:

Finantsvabaduse põhiline tunnus on ikka see, et passiivne tulu katab ära kõik sinu kulud. Nendel investoritel on see saavutatud.

Kinnisvara muidu ongi selline varaklass, kus kõik kasutavad laenu, sest ilma laenuta ei jõuagi eriti kuskile, jäädki oma esimese üürika raha koguma - hinnad ju kogu aeg tõusevad. Mul endal läks esimene üürikas kolme aastaga poolteist korda kallimaks. Poleks ma tookord laenu võtnud, poleks mul siiamaani ühtegi üürikat, ikka veel koguksin.
Vanake

Postitus Postitas Vanake »

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 22:28
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 20:32 P.S. Need tegelased ei ole päris kindlasti mingid 'wannabed', nad on päriselt ka finantsvabad investorid.
Et kui sul pole ühtegi laenu ja ainuke vara on päranduseks saadud kahetoaline korter, kus ise sees elad, siis oledki finantsvaba?! :lol:

Finantsvabaduse põhiline tunnus on ikka see, et passiivne tulu katab ära kõik sinu kulud. Nendel investoritel on see saavutatud.

Kinnisvara muidu ongi selline varaklass, kus kõik kasutavad laenu, sest ilma laenuta ei jõuagi eriti kuskile, jäädki oma esimese üürika raha koguma - hinnad ju kogu aeg tõusevad. Mul endal läks esimene üürikas kolme aastaga poolteist korda kallimaks. Poleks ma tookord laenu võtnud, poleks mul siiamaani ühtegi üürikat, ikka veel koguksin.
Siit on see arvutus läbi käinud. Eestis on vabaduseks vaja ca miljonist netoportfelli. Kindlasti mõnel noorel on see ka saavutatud, kuid mitte neil suurimatel enesemüüjatel. Nad ka ise on öelnud, et veel pole miljonit portfellis.
Mis minu meelest pole ka tähtis - kui inimene saab endale lubada sellist elu nagu soovib, ongi hästi. Ja need noored on täitnud eestis senini tühja koha, ka see on tubli.
Harjumatu on see enesekindlus. Nii oma näoga müüa midagi, mida endal ei ole, kui lõputult laenata laenata laenata.
Aga julge hundi rind on kas üht või teist. Aeg näitab.
Külaline

Kägu kirjutas: 03 Juun 2024 19:30
kloor kirjutas: 03 Juun 2024 15:12 finantsvabadus pole niisama molutamine. Tööd ja hobisid saab teha, lihtsalt mitte kellegi piitsa järgi. Ajalie vabadus.
Kõlab natuke nagu niimoodi, et osadel inimestel on siis pärisorjus. Osad on vabad inimesed, kes ise valivad, mis tööd ja palju teha, ja teised on pärisorjad, kelle mõisnik oma äranägemise juures suunab teab kuhu tööle. Ja sellest suunamisega saadud töökohast ei tohi inimene lahkuda ka, sest mõisnik on tema omanik.
Sõltub ju, kuidas sa asju nimetad. Põhimõtteliselt nii ongi. Praegu peetakse orjuseks seda, kui töötad ilma palgata.
Külaline

Vanake kirjutas: 10 Juun 2024 22:51
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 22:28

Siit on see arvutus läbi käinud. Eestis on vabaduseks vaja ca miljonist netoportfelli. Kindlasti mõnel noorel on see ka saavutatud, kuid mitte neil suurimatel enesemüüjatel. Nad ka ise on öelnud, et veel pole miljonit portfellis.
Mis minu meelest pole ka tähtis - kui inimene saab endale lubada sellist elu nagu soovib, ongi hästi. Ja need noored on täitnud eestis senini tühja koha, ka see on tubli.
Harjumatu on see enesekindlus. Nii oma näoga müüa midagi, mida endal ei ole, kui lõputult laenata laenata laenata.
Aga julge hundi rind on kas üht või teist. Aeg näitab.
Nalja teed?? Roosaarel on passiivne sissetulek ~20000€ kuus, muidugi on tal mitmemilline portfell. Oma esimese rikkaks saamise õpiku ta kirjutaski alles siis, kui oli ise finantsvabaks saanud, see oli üle 10 aasta tagasi.

Ja muide finantsvabaduseks ei pea kindlasti miljonilist portfelli olema, saab ka poole väiksemaga hakkama kui tagasihoidlikumalt elada. See minimalist-investor, Liisi Kirch - tema finantsvabadus algas vist 400000st kui ma ei eksi.
Külaline

[quote=Külaline post_id=3426 time=1718089889
Nalja teed?? Roosaarel on passiivne sissetulek ~20000€ kuus, muidugi on tal mitmemilline portfell. Oma esimese rikkaks saamise õpiku ta kirjutaski alles siis, kui oli ise finantsvabaks saanud, see oli üle 10 aasta tagasi.

Ja muide finantsvabaduseks ei pea kindlasti miljonilist portfelli olema, saab ka poole väiksemaga hakkama kui tagasihoidlikumalt elada. See minimalist-investor, Liisi Kirch - tema finantsvabadus algas vist 400000st kui ma ei eksi.
[/quote]
Täpselt. Roosaare on juba võrdlemisi vana ja enam midagi uut suurt välja ei anna. Nokitseb ja müüb vana asja. Sai mis tahtis, tõmbas tagasi.
Aga kui võtta nüüd need 10 aastat nooremad, siis nemad võimlevad ja müüvad seda, mida neil endal ei ole. Ja pane tähele, kui nad saavad selle, ei ole ka nemad enam iga päev pildis fin vabaduse teemaga.
Külaline

Mis vabadus :lol: ainuüksi sellise hulga firmade nimede meelespidamine ja nende dokumentide eraldi hoidmine, edastamine on tohutu töö
https://www.teatmik.ee/et/personprivate ... k-Roosaare
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 16:30 Mis vabadus :lol: ainuüksi sellise hulga firmade nimede meelespidamine ja nende dokumentide eraldi hoidmine, edastamine on tohutu töö
https://www.teatmik.ee/et/personprivate ... k-Roosaare
Jeerum! See nüüd küll usaldust ei ärata...
Külaline

Mustmiljon nullilähedase käibega ettevõtet teeb finantsvabaks? Kõiki ei viitsinud läbi klõpsida, võibolla oligi mõni kullapada ka pahna sees :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 19:25 Mustmiljon nullilähedase käibega ettevõtet teeb finantsvabaks? Kõiki ei viitsinud läbi klõpsida, võibolla oligi mõni kullapada ka pahna sees :roll:
Jeerum, rumal ja kade. Klõpsasin 2 suvalist lahti, ühe käive oli 66K, teisel 2,5 milli.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 20:09
Jeerum, rumal ja kade. Klõpsasin 2 suvalist lahti, ühe käive oli 66K, teisel 2,5 milli.
Millised?
Külaline

Revolver kirjutas: 11 Juun 2024 22:04
Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 20:09
Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 19:25 Mustmiljon nullilähedase käibega ettevõtet teeb finantsvabaks? Kõiki ei viitsinud läbi klõpsida, võibolla oligi mõni kullapada ka pahna sees :roll:
Mida see käive näitab? Käive võib 100 miljonit ka olla, kasum miinuses.

Sa ei saa aru, millele vastatakse? Räägiti nullilähedasest käibest. Mida sina üldse seletad? Sa pole ju ettevõtja.
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Ma lappasin neid firmasid, osadel polnud mingit käivet, küsisingi kas tegemist on tankistiga? Keegi võtab teadlikult palju juhatuse rolle enda peale, et varjata tegelikke omanikke. Juhatuse liige ei tähenda omanikku, võib olla ka kasusaaja, aga mitte omanik.
Pakun, et siin on pigem iga projekti jaoks uus firma loodud, riskide hajutamise eesmärgil. Paljud projektid on ilmselt juba ammu läbi, kuid X põhjusel pole neid firmasid likvideeritud ka.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 15:07 Finantsvabadus on võrdne töötusega, midagi tegema ei pea ja raha kulub kuidagi ära. Kui tööd ei tee, siis tuleb depressioon.
Ma ütleks, et kui teed ebameeldivat tööd, siis tuleb depressioon veel kiiremini. Ja suurem osa inimestest teevad ebameeldivat tööd, ehk seda tööd mida antakse ja mida tervis võimaldab, mitte seda mida sooviks teha. Muidugi on olemas ka lihttöölisi kellele nende monotoonne ja perspektiivitu töö meedib.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Revolver kirjutas: 13 Juun 2024 13:54 Kas on üldse meeldivat tööd olemas? Inimese elu on ikkagi lineaarne. Noorena on palju energiat, huvi ja ambitsiooni saavutada ja oma tuleviku üle vaeva näha. Aga vanusega hakkab inimene sellest ära väsima, tüdima ja on ehk ka terviseprobleemidest tekkinud jõuetus. Vabalt võib 55 aastane inimene hea meelega olla öövalvur. Paljude jaoks mõttetu ja ebameeldiv töö, aga kui oled kõike juba elus teinud, siis tahaks rahulikumat olemist.
Aga kui üldse kõik tööd ongi ebameeldivad, siis saab hakata ettevõtjaks ja teistele tööd anda ja neid juhtida. Tööl käimine ei ole tänapäeval elu alus. Oluline on teenida raha, aga seda saab ka teistmoodi teha kui käia tööl, kasvõi meeldival tööl.
See töö jutt on ka nõukaaegne pärand, tollal ei olnud ettevõtlust ja kõik käisidki tööl ja kes ei käinud, temasse suhtuti halvasti. Osad inimesed ka täna, eriti vanemad inimesed hindavad inimest selle järgi kas tal on töö.
55 aastasel peaks ikka rohkem energiat olema, aga jah, teisest küljest on öövalvuri amet ka hea, eriti kui on mõni läpakaga tehtav kaugtöö juba olemas ;)

Nõuka aeg oli huvitav, sest sel ajal ei elanud lihttöölised peost suhu nagu tänapäev, vaid suutsid küllalt hästi ära elada. Ideoloogia soosis proletariaati, ja see motiveeris. Tänapäeva lihttöölisel on raske positiivset impulssi leida, kui töötatakse laste toitmiseks ja kodu säilitamiseks; suurem osa sissetulekutest läheb üüriks või kommunaalideks, ehk töötatakse ellujäämiseks, mitte elamiseks.
Viimati muutis Egalitaar, 13 Juun 2024 14:59, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist