Huvitaja kirjutas: ↑06 Juun 2024 11:38
Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 11:20
Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 05:41
Ilmselgelt võtab siin sõna inimene, kes asjast midagi ei tea. Tervel, normaalsel naisel ei peal olema mitte ühtegi neist eelpoolloetletuist tüsistustest. Foorumitesse jõuavadki probleemid sest sel juhul tekivad inimestel küsimused ja aruteluteemad.
Mul on olnud 7 sünnitust ja mul ei ole olnud mitte ühtegi rebendit, mitte ühtegi venitusarmi, ribid on terved, midagi ei tilgu.
Võmesõnaks on sünnitada ise ilma valuvaigistiteta, kuulata oma tarka keha. Inimorganism on imeline. Nii nagu ibukatablett teeb igal võtmiskorral su maoseina kudedesse augukese , taastab magu selle kiiresti, nii tõmbab pärast sündi tundidega kokku emakas ja on järgmisel päeval taas pirni suurune.
Nii nagu on imeline lapse kiire areng, jagunedes ühest rakust kiiresti tohutuks hulgaks täiesti erinevateks õiges kohas olevateks rakkudeks, nii on loodud ka naine last kandma ja sünnitama ning sünnituse järgselt kiiresti taastuma. Kui protsessi käigus midagi ei tarbi (valuvaigistid), on paigas keha töö ja seda toetavad hormoonid.
Vau, 7 last! Uskumatu, ma ei tea kedagi kellel nii palju lapsi oleks. Kas sul olid kõik sünnitused ilma valuvaigistiteta?
(Huvitav oleks veel teada, kas kõik lapsed olid planeeritud ja kuidas sa hakkama saad, kas sul on suur suguvõsa abiks

)
Mul oli 3 valuvaigistiteta (mitte omal soovil

), tõepoolest oli normaalne taastumine ja ei mingeid tüsistusi, aga ma ei ole kunagi mõelnud, et seda seostada omavahel. Samas väga paljud naised saavad ikkagi epiduraali ja ei tea küll, et neil tüsistusi oleks. Pikaajalistest seljavaludest epiduraali tõttu olen küll kuulnud.
Kaua epiduraali seljavalud neil kestnud on? Terve järgneva elu?
Mina esimesega sain seljavalud epiduraalist. Kestsid ca pool aastat. Aga ei midagi hullu, ei olnud pidevad. Ja nagu hiljem füsioterapeudil selgus, on mul nagunii nõrgad seljalihased.
Teisega oleks ka epiduraali võtnud aga läks nii kiirelt, et aega lihtsalt ei jäänud selleks.
Mul siis kokku kaks. 9 aastase vahega. Viimane tuli 35selt.
Mingeid suuri kahjustusi ei ole. Vaid ülekaal(sellega maadlesin juba enne viimast rasedust) ja esimesest rasedusest välimine hemmoroid, mis teeb häda max 1x aastas. Rebendite õmblused ka tunda ei anna. 1ga 2.astme ja viimasega 1 lahkliha piste igaksjuhuks.
Noh jah, peale teist on ka päris valusad päevad aga seda saab vajadusel leevendada.
Venitusarme ei ole. See oleneb oma nahatüübist. Esimese rasedusega võtsin 30kg juurde ja isegi siis ei tekkinud.
Minu jaoks on kõik see "valu" seda väärt olnud. Esimene sündis 43h ja teine 3,5h. Iga kell valiks uuesti selle kiirema ja valusama variandi. Aga mina rohkem ei taha lapsi.