Funktsionaalset lugemist sa pole vist kunagi õppinud.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:45 Omamoodi veider lugeda neid vastuseid... ma tegin ka gümnaasiumi ajal tööd ja paljud sõbrannad tegid ka. Mõni tegi hooaja tööd, mina käisin ka kooliajal. 15 paiku lõppesid tunnid, sealt tööpäevadel läksin otse tööle ja jõudsin koju ca 21-22 ajal, täitsa okei oli. Kui tööl oli mingisugune vaiksem hetk (töötasin salongis teenindajana), siis nokkisin kooliasju. Ma olin õnnelik, et sain tööd teha ja oma raha. Ma ei pidanud küll pereliikmeid ülal pidama aga see võimekus oleks isegi olemas olnud, sest palk oli väga hea (põhitasu+tulemustasu). Ülikooli kõrvalt käisin ka tööl, sest harjumus oli sees ja pole seda kunagi mingiks imeasjaks pidanud.
Teemasse- ei ole mitte kunagi riigilt toetusi skeemitanud.
Riigilt toetuse skeemitamine
-
Külaline
-
Külaline
No tule jumal appi kui rumalaid inimesi meie seas on.Anonymous kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.
Aga jah, riik annab sulle igal sammul mõista, et väärtus on sinu elukesel ainult seni kuni makseid teed, pärast seda vaata ise
Aga sa mine ka siit riigist siis mujale. Äkki leiad mõne riigi, kus sa miskit tegema ei pea ja selle eest sulle veel peale makstakse.
-
Külaline
Kaeblemist ka mitte.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 21:35Funktsionaalset lugemist sa pole vist kunagi õppinud.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:45 Omamoodi veider lugeda neid vastuseid... ma tegin ka gümnaasiumi ajal tööd ja paljud sõbrannad tegid ka. Mõni tegi hooaja tööd, mina käisin ka kooliajal. 15 paiku lõppesid tunnid, sealt tööpäevadel läksin otse tööle ja jõudsin koju ca 21-22 ajal, täitsa okei oli. Kui tööl oli mingisugune vaiksem hetk (töötasin salongis teenindajana), siis nokkisin kooliasju. Ma olin õnnelik, et sain tööd teha ja oma raha. Ma ei pidanud küll pereliikmeid ülal pidama aga see võimekus oleks isegi olemas olnud, sest palk oli väga hea (põhitasu+tulemustasu). Ülikooli kõrvalt käisin ka tööl, sest harjumus oli sees ja pole seda kunagi mingiks imeasjaks pidanud.
Teemasse- ei ole mitte kunagi riigilt toetusi skeemitanud.
-
Külaline
Eesti riik on päris helde, maksab toetusi ka siis, kui inimene elab siin vaid pool aastast. Makse ka ei pea tingimata maksma, ikka saad toetusi. Paljudes riikides on karmimad tingimused toetuste saamiseks. Aga kui palju ressurssi sa arvad ühel vaesel riigil siis olevat, inimesed kolivad siit ära, põhjus polegi ju üldse oluline, osad võtavad toetusi ka teisest riigist, aga ikka on Eesti riik paha, et tema enam toetusi ei maksa. Arhangelski leske toetab Itaalia riik, seal ta elab, seal käivad ta lapsed koolis, sinna maksab makse. Mis on see põhjus, et Eesti riik peaks talle toetusi maksma. Kas toetuste maksmine peaks käima selle järgi, kellel on kurvem elulugu ette vuristada või peaks seadusesse ikkagi mingid punktid panema, mille järgi toetusi makstakse?Aga jah, riik annab sulle igal sammul mõista, et väärtus on sinu elukesel ainult seni kuni makseid teed, pärast seda vaata ise.
-
Külaline
Ja eks minnaksegi eriti kurjade ja ennasttäis inimeste pärast. Soomes elab juba üle 100000 eestlase. Viimane kustutab tule.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 21:39No tule jumal appi kui rumalaid inimesi meie seas on.Anonymous kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.
Aga jah, riik annab sulle igal sammul mõista, et väärtus on sinu elukesel ainult seni kuni makseid teed, pärast seda vaata ise
Aga sa mine ka siit riigist siis mujale. Äkki leiad mõne riigi, kus sa miskit tegema ei pea ja selle eest sulle veel peale makstakse.
-
Külaline
Mina tean ainult rikkaid ja harituid, kes neid valib, k.a. ma ise.Külaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 23:26Eks need kõige vaesemad ja lollemad ole kõige alandlikumad ja riigitruud. Muud neil pole kui õige jutt. Selline mis valitsejatele meeldib. Juba ammu imestatakse kuidas reformareid valib riigi vaesem seltskond. Mujal maailmas sellelt sihtgrupilt parempoolsed ultraliberalistidest sulid vaestelt hääli ei saa. Eesti aga on imedemaaKülaline kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:33Ei tea oma tutvusringkonnas kedagi sellist. Ajakirjanduses olnuid isiklikult ei tunne. Ega see, kui ma isiklikult selliseid ei tea tähenda veel, et ma tegevusest endast kuulnud poleks.Simon says: kirjutas: ↑18 Sept 2024 10:22 Ok, sa ise pole, aga et sa isegi kedagi sellist ei tea??? Ära valeta. Ajakirjandus pasundab sellistest IGA päev.
-
Külaline
Nii jälk jutt. Ja sind oleks pidanud toitma su ema, mitte riik. Pole kunagi olnud nii, et kohe mitte mingit tööd ei saa. Eriti 90-ndatel, kui ainult ole mees ja tee raha.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 19:53Väikses riigis ei ole ja ei saagi olla iga haruldase haiguse spetsialiste. See on väga traagiline nende haigete jaoks, aga nii see kahjuks on. Siin ei ole isegi oluline kui palju see ravi maksab. Meil lihtsalt pole vastava kogemusega arste, sest neid haigusjuhte on niivõrd vähe. Ja maailmas on hulgaliselt haigusi, mida mitte keegi mitte kuskil ravida ei suuda. Mõnes riigis on kogemusi rohkem ja suudetakse veidi elu pikendada ja eks iga uue haige puhul juba teatakse paremini, mida teha ja mida mitte ja võib-olla ükskord saab ka mõni seni ravimatu haigus ravitavaks. Aga Eesti riik siin nüüd küll süüdi pole.
Aga jah, riik annab sulle igal sammul mõista, et väärtus on sinu elukesel ainult seni kuni makseid teed, pärast seda vaata ise.
-
Külaline
Ravimatu haiguse puhul ei ole vahet, kas Eestis või välismaal. Inimene sureb igal juhul. Lihtsalt keskkond on erinev.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.
Aga jah, riik annab sulle igal sammul mõista, et väärtus on sinu elukesel ainult seni kuni makseid teed, pärast seda vaata ise.
Kui inimene on asunud alaliselt teise riiki elama, Eestis mingeid makse ei maksa, siis MIKS ta peaks saama Eesti toetusi? Pärast mehe surma ei tulnud see naine ju tagasi, vaid jäigi teise riiki elama. Miks ta peaks siis Eestist toetusi saama? Miks ta peaks kahest riigist toetusi saama? Neid toetusi makstakse ju meie endi palgast. Kas sulle nagu täitsa sobib, et lõplikult Eestist ära kolinud inimesed sinu palgarahast maha arvestatud maksude najal elavad? Tõenäoliselt on neil omal seal välismaal hea ja mõnus elu tekitatud ning saavad kordi rohkem palka, kui meie siin. Miks me peaks selliseid toetama enda palgast? Seda enam, et enamus neid välismaale kolinuid siunavad ja kiruvad Eesti riiki ehk siis põlastavad oma kodumaad.
See Pealtnägija saatelõik oli tõesti nii imelik - milleks sellist asja peaks uurima või selle üle arutlema? Loogiline ju, et toetusi saad täpselt sellest riigist, kuhu sa ise makse maksad. Ma algul jäin ka seda saatelõiku vaatama, et mis koleda asjaga nüüd seadusetegijad hakkama on saanud, aga siis selgus, et täitsa õiget asja ajavad. Riisalo selgitas väga ilusti ja delikaatselt kõik ära. Lausa naljakas, et neil välismaal elavatel eestlastel oli häbematust selline teema tõstatada. Üks pere (kes elab vist Śveitsis) peab lausa mingid toetused tagasi maksma, sest nad on seal riigis saanud täpselt samasugust toetust laste pealt.
-
Külaline
Välismaal elamise korral ei saa ju riik kontrollida ka sa oled seal töötu ja kas sa seal juba ei saa samuti mingeid kohalikke toetusi. Pluss kulutad sa selle toetuse seal teises riigis sealseid teenuseid tarbides ehk maksumaksja raha voolab teise riigi kukrusse. Sõna otseses mõttes tassitakse raha kotiga riigist välja.
-
Külaline
äkki selle pärast et isa oli Estonia solist ja sellisena mingitki riigi ja rahva poolset respekti väärt? Äkki seepärast, et elavat inimest ei kohelda nagu vana põrandakaltsu?Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 15:39Ravimatu haiguse puhul ei ole vahet, kas Eestis või välismaal. Inimene sureb igal juhul. Lihtsalt keskkond on erinev.Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.
Kui inimene on asunud alaliselt teise riiki elama, Eestis mingeid makse ei maksa, siis MIKS ta peaks saama Eesti toetusi? Pärast mehe surma ei tulnud see naine ju tagasi, vaid jäigi teise riiki elama. Miks ta peaks siis Eestist toetusi saama? Miks ta peaks kahest riigist toetusi saama? Neid toetusi makstakse ju meie endi palgast. Kas sulle nagu täitsa sobib, et lõplikult Eestist ära kolinud inimesed sinu palgarahast maha arvestatud maksude najal elavad? Tõenäoliselt on neil omal seal välismaal hea ja mõnus elu tekitatud ning saavad kordi rohkem palka, kui meie siin. Miks me peaks selliseid toetama enda palgast? Seda enam, et enamus neid välismaale kolinuid siunavad ja kiruvad Eesti riiki ehk siis põlastavad oma kodumaad.
See Pealtnägija saatelõik oli tõesti nii imelik - milleks sellist asja peaks uurima või selle üle arutlema? Loogiline ju, et toetusi saad täpselt sellest riigist, kuhu sa ise makse maksad. Ma algul jäin ka seda saatelõiku vaatama, et mis koleda asjaga nüüd seadusetegijad hakkama on saanud, aga siis selgus, et täitsa õiget asja ajavad. Riisalo selgitas väga ilusti ja delikaatselt kõik ära. Lausa naljakas, et neil välismaal elavatel eestlastel oli häbematust selline teema tõstatada. Üks pere (kes elab vist Śveitsis) peab lausa mingid toetused tagasi maksma, sest nad on seal riigis saanud täpselt samasugust toetust laste pealt.
-
Külaline
Respekt ja toetuste maksmine pole ju seotud. Hakka ise talle raha arvele kandma, kui su austus on väga suur. Seadused kehtivad kõigile samamoodi. Toetusi ei maksta selle järgi, kes kunagi oli või kui kurb lugu on rääkida.äkki selle pärast et isa oli Estonia solist ja sellisena mingitki riigi ja rahva poolset respekti väärt? Äkki seepärast, et elavat inimest ei kohelda nagu vana põrandakaltsu?
-
Külaline
Palun, kas sa paneksid viite selle kohta, kus on kirjas, et seda meest koheldi nagu vana põrandakaltsu!Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 09:56äkki selle pärast et isa oli Estonia solist ja sellisena mingitki riigi ja rahva poolset respekti väärt? Äkki seepärast, et elavat inimest ei kohelda nagu vana põrandakaltsu?Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 15:39Külaline kirjutas: ↑20 Sept 2024 20:29
Ja siis võtame laste toetuse ka ära, kuna nad juba välismaal? No tule jumal appi, nad poleks kuhugi läinud kui oleks abi saanud! See ärasõitu oli ainult haigusest tingitud.
-
Külaline
Väga hea, et me ei ela riigis, kus solist on parem kui tavaline inimene.
Respektiks jagatakse aurahasid ja see ka anti.
Aga minu isiklik respekt tema abikaasa vastu kadus pärast pealtnägija klippi. Välismaale jäämine oli tema otsus ja Eesti riik ei pea jagama toetusi mujale kolinud inimestele.
-
Külaline
Mis see solist siia puutub? Amet nagu iga teinegi.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 09:56 äkki selle pärast et isa oli Estonia solist ja sellisena mingitki riigi ja rahva poolset respekti väärt? Äkki seepärast, et elavat inimest ei kohelda nagu vana põrandakaltsu?
-
Külaline
MIDA te siis täpsemalt oma maksurahade eest saate?
Olen 100% selle poolt, et riik peab muutma oma eelarve läbipaistvaks ja Riigikontrolli tulemustele toetudes läbi viima väga suure puhastustöö. Ja maksutõuse pole vajagi. Ka rahvas on rohkem rahul ja usaldus riigi vastu tõuseb.
Kas meil on stabiilne ettevõtluskeskkond? On või? Kus?
Kas seda tehakse? Oo, ei, muidugi mitte, kuigi just sellest alustama peakski.
Pange tähele, praegu hinnatakse meie maavarasid, meil on väärtuslikke metalle, mida maailm vajab - üsna pea hakatakse avalikult unistama välisinvestoritest, kes maaki hakkaksid kaevandama ja töötlema. Kasumi saaks muidugi riigist välja vedada ja kui veab, saab eestlane veel pealegi maksta. Eestile jälle tühjad pihud ja lagastatud maa.
Olen 100% selle poolt, et riik peab muutma oma eelarve läbipaistvaks ja Riigikontrolli tulemustele toetudes läbi viima väga suure puhastustöö. Ja maksutõuse pole vajagi. Ka rahvas on rohkem rahul ja usaldus riigi vastu tõuseb.
Kas meil on stabiilne ettevõtluskeskkond? On või? Kus?
Kas seda tehakse? Oo, ei, muidugi mitte, kuigi just sellest alustama peakski.
Pange tähele, praegu hinnatakse meie maavarasid, meil on väärtuslikke metalle, mida maailm vajab - üsna pea hakatakse avalikult unistama välisinvestoritest, kes maaki hakkaksid kaevandama ja töötlema. Kasumi saaks muidugi riigist välja vedada ja kui veab, saab eestlane veel pealegi maksta. Eestile jälle tühjad pihud ja lagastatud maa.
Miks ei või skeemitada, kui seadus(ed) ei keela skeemitada?
-
Külaline
Keelavad ikka küll. Mustalt töötamine ja sissetulekute varjamine pole lubatud.
Aga kui ei varja sissetulekut (ja lausa näitad tuludeklaris)? Vaadake ka protsessi teistpidi: kui "skeemitate" siis te ei jää ilma teile ette nähtud toetustest (no kui siis ühe kuu määras) ja riik saab sots.maksu kätte ka lisatulult, mida jalutu IT inimene oma peaga teenis (poodi ta ei pääse, jalgu pole ja ratastool jube kallis ja keeruline kihutada lumes).
Dumat nada, ne prõgat!
Ilmselt on Teie järgmine postitus: see pole skeemitamine vaid optimeerimine. Egas suurt vahet pole ...
-
Külaline
Olin ka üksikema aastatel 1997-1999, pisikese lapsega, tööl ei käinud. Sain toimetulekutoetust KOV-st, see kattis kommunaalmaksed ja jäi veidi ka söögiraha. Keetsin suppe ja purustid, elasime ilusti tagasihoidlikult ära. Miks teie pere toietulekutoetust ei saanud?Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 22:38Kirjaoskuse oled sa koolist küll saanud, aga empaatiat vast mitte. Mu ema veetis terveid päevi mööda tööintervjuusid käies, nii palju kui tervis lubas (jah, ega ta endagi tervis hea polnud, siiski oli see tollal veel nii hea, et puuet talle ei antud). Kõikidel konkurssidel jäi napilt välja, ühes kohas öeldi otse: "Meie naissoost töötajate vanusepiir on 35 aastat." Jõudu sulle edasi mõnitamisel.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 22:31Nii, ja siinkohal ei olegi ju riik süüdi. Ema ise lükkas oma lapse tanki ja õpetas valetama ka veel, et oi oi ära räägi. Selle asemel et ise tööle minna.Külaline kirjutas: ↑19 Sept 2024 22:26
Teemaalgatusse see ei puutu, vaid puutub loosse, mis siia sisse toodi, et kui hirmsasti käitub Eesti riik, võtab töövõimetustoetuse ära, kui inimene pole töövõimetu, sest inimest kasvatas ju üksikema, raha vähe jne, jne. Aga nagu ütlesin, riik ei saa hinnata elulugusid, vaid toetuse tingimustele vastamist.
See ongi ema poolne skeemitamine, mitte et see riik nüüd paha on.
Jah, riik võib osadel juhtudel nõme olla aga selles loos mina riigil küll süüd ei näe.
-
Külaline
On Ikka päris suur vahe, kas leitakse seaduse piires mõistlkud variandid, kuidas oma makse maksta või tegeletakse ebaseadusliku tegevuse ja pettusega. Kurb kuulda, kui teie nendel valet ei tee.Ilmselt on Teie järgmine postitus: see pole skeemitamine vaid optimeerimine. Egas suurt vahet pole ...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist