Sten oli tema teadmata loonud tema nimel Smart-ID konto

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 23:59
Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 23:32Kas Smardiga saab siis kontosid luua oma nägu näitamata? Või on ainult Swedil rangemad nõuded?
Coop ei küsinud midagi tõestuseks. LHV-s pidin ennast eraisiku konto tegemise ajal lausa näitamas käima kuigi seal oli juba minu enda firma ja mitme minu kliendi firma (kelle kontole ka minul vaatamisõigus) konto olemas.
Veidrad on nende nõudmised.
See värd tegi vast nendesse eesti vaestel inimestel moes olevatesse Revolti ja Payserasse.
Ei, juttu oli mu meelest just LHVst ja veel kahest tuntud pangast. Kes viitsib, vaatab üle. Rääkis sellest päris saate alguses. Seepärast mulle imelik tunduski, et kas tõesti saab nii lihtsalt kontot luua keegi võõras?
Külaline

Kas kümneid tuhandeid saab laenata nii kergelt? Palgatõendit, ega midagi ei pea saatma? Ma mõtlesin, et kiirlaenud on mõne tuhandelised hädaabid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 09:22 Kas kümneid tuhandeid saab laenata nii kergelt? Palgatõendit, ega midagi ei pea saatma? Ma mõtlesin, et kiirlaenud on mõne tuhandelised hädaabid.
Kiirlaenu määrad on osades kojtades kuni 15 tuhat. Ja kui kehtivaid maksehäireid ei ole, siis osades kohtades piisab vaid end panga kaudu(kuhu panka palk laekub) sisse logides tuvastamine. Ja konto vv eraldi ei küsita.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:03
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 09:22 Kas kümneid tuhandeid saab laenata nii kergelt? Palgatõendit, ega midagi ei pea saatma? Ma mõtlesin, et kiirlaenud on mõne tuhandelised hädaabid.
Kiirlaenu määrad on osades kojtades kuni 15 tuhat. Ja kui kehtivaid maksehäireid ei ole, siis osades kohtades piisab vaid end panga kaudu(kuhu panka palk laekub) sisse logides tuvastamine. Ja konto vv eraldi ei küsita.
Aga väidetavalt see vend lõi ju täiesti uued kontod nii tüdrukule kui ka ta emale. Millest nad midagi ei teadnud. Mingit palka polnud neile kontodele laekunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:09
Aga väidetavalt see vend lõi ju täiesti uued kontod nii tüdrukule kui ka ta emale. Millest nad midagi ei teadnud. Mingit palka polnud neile kontodele laekunud.
Jah, saabki. Ilmselt selleks, et sellele uuele arvele laen laekuks.
Kui isiku pin koodid on teada, siis on see eelneva panga kaudu tuvastamine võimalik. Laenu taotlusele saab ära märkida, mis kontole raha soovitakse. Isiku tuvastamine uue konto avamisel käibki eelmise pangakonto kaudu. Konto olemas. Saab siis sealt uuelt arvelduskontot laenu küsida.
Külaline

Pole praegu sellist kohta, kus viimase kuue konto väljavõtet ei küsita. Järele kontrollitud.
Külaline

Kui selles loos nüüd midagi positiivset oli, siis teine tüdruk võttis päris kõvasti kaalus alla ja on nüüd tõeline kaunitar. Kui Sten temaga tutvus, siis oli neiu 120 kg raske. Äkki aitas kaalulangusele kaasa tekkinud tragöödia.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 15:20 Kui selles loos nüüd midagi positiivset oli, siis teine tüdruk võttis päris kõvasti kaalus alla ja on nüüd tõeline kaunitar. Kui Sten temaga tutvus, siis oli neiu 120 kg raske. Äkki aitas kaalulangusele kaasa tekkinud tragöödia.
Et pole raha süüagi osta enam? Stressist tekkiv kaalulangus on tervisele ikka väga suur pauk, suurem kui ülekaal muide.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 15:30
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 15:20 Kui selles loos nüüd midagi positiivset oli, siis teine tüdruk võttis päris kõvasti kaalus alla ja on nüüd tõeline kaunitar. Kui Sten temaga tutvus, siis oli neiu 120 kg raske. Äkki aitas kaalulangusele kaasa tekkinud tragöödia.
Et pole raha süüagi osta enam? Stressist tekkiv kaalulangus on tervisele ikka väga suur pauk, suurem kui ülekaal muide.
Ah ära sa ka seleta.
Külaline

Lust muidu mainis saates, et on kaunitar. Aga jah kelme on alati olnud ja kes meist poleks kelmide võrku noorena langenud. Ka mina langesin kunagi
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 16:03 Lust muidu mainis saates, et on kaunitar. Aga jah kelme on alati olnud ja kes meist poleks kelmide võrku noorena langenud. Ka mina langesin kunagi
Mina pole langenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 05:42
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 13:54
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 13:16 Kuidas see võimalik on?
https://elu24.postimees.ee/8099793/klip ... -kiirlaene
Ilmselt oli IDkaart koos koodidega kuskil kummutisahtlis, sellega saab Smart-Id loomisel ennast autentida. Ega sa ei peida ju oma asju elukaaslase eest...
No kuidas saab see olla nn kummutisahtlis koos koodidega. Seda on igapäevaselt vaja. Enamus poodide kliendikaardid on id kaardi põhised. Nädalas ikka mitu korda läheb seda vaja sisesatada.
Pole iialgi seda mujal vaja läinud kui arvutis ja reisimisel. Mis imet sa sellega teed?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 16:03 Lust muidu mainis saates, et on kaunitar. Aga jah kelme on alati olnud ja kes meist poleks kelmide võrku noorena langenud. Ka mina langesin kunagi
See et sina kelmi võrku langesid, ei tähenda, et ka kõik ülejäänud noored samasugused lambad on.
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 19:18See et sina kelmi võrku langesid, ei tähenda, et ka kõik ülejäänud noored samasugused lambad on.
Mult pettis kunagi üheksakümnendate alguses üks libeda jutuga mees välja pudeli viina. Lubas müüa mulle defitsiitseid autorehve. Viinapudeliga ta ära kadus ja rehve ma ei näinud. Saates olid kaks noort neidu ja nemad sattusid tõsisema kelmi otsa ja kahjud olid ka suuremad. Kümned tuhanded. Kas nad just lambad olid...otsustage ise.
Külaline

Üsna inetu ja üleolev on siin neidusid lambaks nimetada. Keegi ei eelda ju, et ta elukaaslane on taustal suurekaliibriline tõbras. Sellised oskavad ülihästi näidelda.
Midagi peaks kiirlaenude süsteemis muutuma ja üsna kiiresti. Liiga palju on juba selliseid juhtumeid, kus makstakse teise inimese võlga. Ja pange tähele - süüdistatakse jälle ohvrit ja kurikaelad jätkavad muretult.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 23:45
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 06:21
No kuidas saab see olla nn kummutisahtlis koos koodidega. Seda on igapäevaselt vaja. Enamus poodide kliendikaardid on id kaardi põhised. Nädalas ikka mitu korda läheb seda vaja sisesatada.
No pole ju keeruline. ID-kaart on naisel rahakotis, see on käekotis ja käekott on esikulaual. Lihtne võtta, kui naine parajasti nt magab või vannis on. ID-kaardi PIN-d on aga kummutisahtlis, sest osad inimesed on nii soodad, et ei suuda neid pähe õppida (eriti PIN2) ega ka kugugi kavalamasse kohta ümber kirjutada, vaid see ümbrik vedeleb kusagil sahtlis.
Kogu aeg soovitatakse need PINid kohe ära vahetada nende numbrite vastu, mis sul peas püsivad. Alati olen teinud. Ja mitte kellegi sünnipäevade vastu. Need ümbrikus kaasa tulevad koodid on täiesti kasutud, kuigi jah, see ümbrik vedeleb mul kuskil sahtlis küll.
Aga teema pole ju sinust, eks?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 23:45
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 06:21
No pole ju keeruline. ID-kaart on naisel rahakotis, see on käekotis ja käekott on esikulaual. Lihtne võtta, kui naine parajasti nt magab või vannis on. ID-kaardi PIN-d on aga kummutisahtlis, sest osad inimesed on nii soodad, et ei suuda neid pähe õppida (eriti PIN2) ega ka kugugi kavalamasse kohta ümber kirjutada, vaid see ümbrik vedeleb kusagil sahtlis.
Kogu aeg soovitatakse need PINid kohe ära vahetada nende numbrite vastu, mis sul peas püsivad. Alati olen teinud. Ja mitte kellegi sünnipäevade vastu. Need ümbrikus kaasa tulevad koodid on täiesti kasutud, kuigi jah, see ümbrik vedeleb mul kuskil sahtlis küll.
Miks sünnipäevi ei tohi kasutada? Mul on Smardi PIN1 minu venna teise kassi sünnipäev ja PIN2 minu enda esimese kassi sünnipäev.
Külaline

Kuidas sa ID-kaardi paroole ise vahetad? Kunagi proovisin, mul küll ei õnnestunud sellist kohta leida.
Külaline

Artikkel ei tundu usutav: "Hiljem avastas Kertu, et Sten oli tema teadmata loonud tema nimel Smart-ID konto ning võtnud erinevatest pankadest kokku ligi 20 000 euro väärtuses laene."

Kiirlaene antakse ju kuni tuhande euro ringis, kui smart-id loodi, siis pidi tüüp teadma id.kaardi pin2 vähemalt. Miks seda siis tüübile öeldi??????
Eestis on panku väga vähe, 20 000 eurot pangalaene tundub uskumatu suurus. Midagi siin ei klapi, äkki laenu võeti koos ja pärast mindi tülli?
Minu lähedastest ei tea mitte keegi isegi minu pin1 id-kaardi puhul, kuidas siis need naised seda tüübile avaldasid????
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 22:28 Kuidas sa ID-kaardi paroole ise vahetad? Kunagi proovisin, mul küll ei õnnestunud sellist kohta leida.
Vahetada saad kui tead puk2 koodi mis oli id-kaardi ümbrikus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile, Kõuts ja 10 külalist