Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 10:09
Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 23:23
Anonymous kirjutas: 15 Sept 2024 21:41Ma praen 2 muna kokku 5g õliga.
Kuidas sa selle 5g (=1tl) õli sinna kahe muna alla laiali saad, pintsliga määrid või kasutad mingid pihustiga õli?
Ise valgub või nati liigutan panni. Fitlapi toitudes oli toitude tavaline praadimisnorm 3g õli panni kohta.
Mittenakkuv pann on abiks. Siis ei ole vaja ka seda paari g panna üldss.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 11:12
Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 23:23 Kuidas sa selle 5g (=1tl) õli sinna kahe muna alla laiali saad, pintsliga määrid või kasutad mingid pihustiga õli?
Ise valgub või nati liigutan panni. Fitlapi toitudes oli toitude tavaline praadimisnorm 3g õli panni kohta.
Anna mõni link, mida mõtled?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 11:53

Mul oli aastaid taoline. Ei mäleta, kas täpselt sama firma. Aga suutsin kolimise käigus ära kaotada.
https://hansapost.ee/et/kodukaubad/noud ... id=3937473
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 18:39 Just, ma ka kunagi ammu tegin mingid kaalujälgimist ja seal oli, et pane mingi 1tl õli pannile jne... aga no reaalselt võtke teelusikas õli ja pange pannile - see ei kata veerandit pannigi, ainult mingi imetilluke laiguke keset panni tekib sellest, toidu mõttes täiesti kasutu, ma ütleks, parem juba täitsa ära jätta. Nii et kui reaalselt õigeid õlikoguseid üles märkida, siis sealt tuleb juba väga suur vahe sisse neile kirjapandud kaloritele.
Nii on, 1 tl õli annab 40 kcal, 1 supiluiskatäis oliivõli annab 120 kcal... ainult juba praadimisõli pealt!

Mulle aitab ainult vahelduvpaast ca 20:4 ehk 1 söögikord ööpäevas. Ei, ma ei ole vahepeal näljane, võin käia poes toitu ostmas jne :)
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 14:27 Ma olen ka juba 2 aastat kaaluga kimpus. Vahepeal olin rase ka. Siis võtsin isegi alla. Nüüd olema ma isegi raskem kui sünnitama minnes.
Olen 160cm ja 79-80kg ja 35aastane.

Olen teinud fitlapi, ketot ja igasugu muid asju. Liigun isegi rohkem kui varem(käin lapsega jalutamas, muidu oli auto koguaeg tagumiku all) ja toitun vaat et tervislikumalt kui varem ning uni on ka hea ja korralik(titt magab öösiti sünnist saati hästi) 🤷‍♀️
1-2kg kõigub aga mingit jätkuvat kaalulangust ei ole.
Kalkulaatorite ja eluviiside järgi(ilma aktiivse trennita) on minu kaloraaz samuti 1500, et kaal siis peaks langema.
Aga ma ei jõua ausaltöeldes isegi seda ära süüa. Ja kui pressingi sisse, siis ikka mingit vahet pole.

Paar päeva siis tegin toidupäeviku ja panin ausalt kõik ampsud ja päeva tarbitud kaloraazi kirja. Keskmiselt tuli 900-1200 täis. Ja ikka kaal ei lange.

Ravimeid ei võta. Enam ei imeta ja magusat ei söö ausõna üldse. Pole kunagi söönud.

Geenitestist(mis eestis tehti) selgus, et kohvi aeglustab mu seedimist.
Tõsi jaa, kohvi ma joon 2-4 normaalset tassitäit(piima ja a spl suhkruga) päevas.
Äkki peaks siis esialgu kohvist loobuma?
Aga kaloraazi poolest pole see kohv suur, lisaks on lõuna mul alati salat. Vahel panen lihalist ka sisse(tuunikala või kanafileed). Aga nagu ikka, salatileht, tomat, kurk, paprika, vahel 1 keedumuna, sibul ja kastmeks oleneb. Vahel törts majoneesi/maits jogurtit, vahel oliiviõliga vinegreti laadne.
See paar päeva toidupäeviku pidamist paraku ei anna mingit ülevaadet sinu toitumisest. Võibolla sõid need paar päeva 900-1200 kcal ning järgmised paar päeva 2200-2500 kcal. Kaalulangetuse puhul on nr 1 järjepidevus. Kui oled võrdlemisi lühikese perioodi jooksul proovinud fitlapi, ketot ja igasugu muid asju (?) siis järelikult ei ole piisavalt järjepidevust ja see kaal istub selle taga kinni. Kahjuks on enamusel keeruline mõista, et aastate (mõnel juhul ka aastakümnete) jooksul kogutud kaalu ei saa ja ei peagi saama alla mõne nädala või kuuga.
Enda kogemusest- kaotasin 25kg kaalu ja seda umbes 2 aasta jooksul, st põhimõtteliselt 1kg kuus. Vahepeal kaal seisis mitu kuud aga ma ei vahetanud dieeti, ei andnud alla ega proovinud midagi muud. Jätkasin sama asjaga- jälgisin toitumist ning tegin trenni. Vahepeal sõin torte, komme ja küpsiseid, jõin alkoholi ja oli ka trennipause aga kõike mõistlikult. Ei pidanud ennast kunagi näljutama tegelikult ja see kõik kokku oli tegelikult elustiili muutus, mitte mingi ajutine dieet või enda kokku võtmine. Olen seda kaalu hoidnud nüüdseks 15 aastat (va. 2 raseduse ajal, umbes poole aastaga oli peale mõlemat rasedust algkaal tagasi), maksimaalsed kõikumised 2kg piires. Toitumispäevikut pidasin üle poole aasta kindlasti ja iga päev, kaalusingi iga seemne ka üle mis salatile lisasin. Alles siis tekkis mingisugune silma järgi tajumine palju ma söön. Tänaseks enam ei arvuta toitu kokku, sest muutunud on elustiil ehk siis söön seda, millega olen harjunud ja mis mind igas mõttes rahuldab.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 19:29 Oleks mesi kohvis parem variant?
Ei, mesi ei ole parem variant, suhkur on suhkur. Võib-olla sobiks suhkruasendaja (steviat ei kannata ma ka, ikka väga häiriv kõrval- ja järelmaitse on, erütritool on üks kalorivaba ja parema maitsega nt, või ) või hästi tasapisi harjutada kohvisse vähem suhkrut panema. Piim kohvis aitab kõrvetiste vastu, suhkur mitte niiväga.
Külaline

Minu tavapärane söök on hommikul(12-14 ajal on mu esimene söök) 1 rukkipala(see on siis kaks õhukest kokkukäivat viilu) keedumunaga või singiga. kurk või tomat ka peale.
Lõunaks siis salat või supp. Viimati oli näiteks mitu päeva hapukapsasupp(porgand, odrakruupp, liha, hapukapsas ja kaks väikest kartulit )
Õhtuks oleneb päevast.
Fitlapi ma lõpetasingi ära sellepärast, et ma ei jaksanud neid koguseid ära süüa.
Fitlapi tegin kokku 3 kuud. Viimase kuu vähendasin kalorsuse 1300 peale.
Aga see ei olegi 900 kalori menüü, vaid täitsa normaalne toitumine, kui hommikusöögiks 2 võileiba piima- ja suhkruga kohviga, lõunaks supp v salat ja õhtuks veel miski praad ka, lisaks mitu kruusi magusat kohvi veel päeva peale. See on, ma arvaks, vähemalt 1600-1800 kalorine päev pigem ju? Muidugi võiks selle juures ka kaal tasapisi langeda või vähemalt stabiilne püsida, aga meditsiiniline ime see ei tundu enam, et sul "900 kaloriga kaal ei alane".
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 13:07
Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 11:53

Mul oli aastaid taoline. Ei mäleta, kas täpselt sama firma. Aga suutsin kolimise käigus ära kaotada.
See sobib induktsioonile?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 23:25

See sobib induktsioonile?

No seal on ju selges eesti keeles välja kirjutatud, kuhu ta sobib.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 18:37
Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 18:17 Kuramus. Ikka 2 teelusikat tassitäies kohvis :D on õige
Ja piim on kas rasvatu või kevytpiim(100g 47kcal). Elan Soomes.

Minu tavapärane söök on hommikul(12-14 ajal on mu esimene söök) 1 rukkipala(see on siis kaks õhukest kokkukäivat viilu) keedumunaga või singiga. kurk või tomat ka peale.
Lõunaks siis salat või supp. Viimati oli näiteks mitu päeva hapukapsasupp(porgand, odrakruupp, liha, hapukapsas ja kaks väikest kartulit )
Õhtuks oleneb päevast.
Fitlapi ma lõpetasingi ära sellepärast, et ma ei jaksanud neid koguseid ära süüa.
Fitlapi tegin kokku 3 kuud. Viimase kuu vähendasin kalorsuse 1300 peale.
minu meelest on sul ka arvutustes midagi totaalselt mäda, lisaks sa sööd valesid asju.
näiteks sinu hommikune kaks rukkipalaviilukest juba ise annavad paraja portsu kaloreid hommikusöögiks, muna sinna juurde, tuleb 1,5 korda rohkem kui mina on tavalisest hommikusöögist (veega keedetud putru 100g+natuke puuvilju+keefiri 50g) saan.
Hapukapsaboršis oli sul mitmeid asju, mis kaalulangetamist segavad: liha, kruubid, kartulid. suppi saab väga hästi teha ka vaid juurikatest, ilma kruupide ja lihata.
eespool kirjutasid salatitest, aga kui tahad kaalu langetada, jäta kindlasti välja majonees ja vinegrettkaste (põhiliselt õli ju). selle asemel pane salatile nt mõni lusikatäis mõnd konservivedelikku (ananassikonserv, oliivikonserv) või mingit mahla või kasvõi keefiri.
Ma ise kasutan kaalu alandamiseks "muinsuskaitsealaseid" kaaljujälgijate materjale.
seal loetakse mingeid "kollaseid". 1 kollane on nt kas 200g keefiri või 5g 70% majoneesi. No on ju tuntav vahe, eks.
kohvist jätaks mina suhkru üldse välja. piima ka.
mis elu see selline on, kus ei tohi salatilehtedele enam sortsukest oliivõligi lisada?? Räägi sellest itaallastele ja kreeklastele, elavad seal õli ja saia peal suuresti ning pole pakse rohkem kui meil.
Supp juurikatega on peaaegu alati taljesõbralik söök ning lahja liha ja kruubid ei tee seda oluliselt kaloririkkamaks. Küll aga maitsvamaks ning ka kõht püsib palju kauem täis. Üldse tuleks süüa rohkem kiudaineid, hoiavad kõhu korras ning ajule ka vajalikud.
Külaline

Täna kaalusin siis ära, et kohvi peale läheb ca 40-50g(100ml 41kcal) piima ja 2tl suhkurt on 10-12g.
See teeb siis lisaks kohvile 60 lisa kcal(suhkur 40 ja piim 20).
Must kohvi minu google andmetel on 1-3 kcal/100ml. Tass on mul ca 300ml
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 13:31 Täna kaalusin siis ära, et kohvi peale läheb ca 40-50g(100ml 41kcal) piima ja 2tl suhkurt on 10-12g.
Ja milline abavajalik kalorikulu kui sa 4 tassi jood päevas. Ma pole iialgi aru saanud inimestest, kes suhkruga kohvi joovad. Kuidas te seda siirupivett juua suudate.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 13:12
Nii on, 1 tl õli annab 40 kcal, 1 supiluiskatäis oliivõli annab 120 kcal... ainult juba praadimisõli pealt!
[/quote]

See asi on natuke keerulisem. Vaata, liha, muna, piim, juust, nisu jne on kehale Omega 6, see tekitab kehale põletikke ja see on mingis suhtes hea, sest põletikud hoiavad haiguseid eemal, aga põletikud hävitavad ka lihaseid, eriti südamelihaseid. Omega 3 on jälle pähklid, kalad, oliiviõli, paljud seemned, need võtavad kehapõletikku maha. Kui vaatad itaallasi, siis nad teevad nisujahust pitsa, parmesan peale (kõik omega 6 eks), aga siis panevad neutraliseemiseks oliiviõli (omega 3). Kalorid kaalu langetamises on oluline osa, aga mitte nii oluline kui ülemäärane omega 6.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 13:31 Täna kaalusin siis ära, et kohvi peale läheb ca 40-50g(100ml 41kcal) piima ja 2tl suhkurt on 10-12g.
Nii et sinu väidetavast 900st kalorist päevas on 240 kohvi all. Muuks jääb 660 kcal.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 23:22
Nii et sinu väidetavast 900st kalorist päevas on 240 kohvi all. Muuks jääb 660 kcal.
Midagi sellist:

Grillitud lõhe läätsede ja röstitud köögiviljadega:

Grillitud lõhe (120 g): ~230 kcal
Keedetud läätsed (100 g): ~115 kcal
Röstitud lillkapsas (150 g): ~70 kcal
Röstitud porgandid (100 g): ~40 kcal
Oliiviõli (1 supilusikatäis köögiviljade röstimiseks): ~120 kcal
Värsked vaarikad (100 g): ~52 kcal
Segatud rohelise salat (50 g) sidrunimahla kastmega: ~25 kcal (väga madala kalorsusega, ainult roheline ja sidrunimahl)
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Sept 2024 21:42
Külaline kirjutas: 14 Sept 2024 16:01 Aitäh jagamast! Tubli! Täiesti tean kui hea tunne kui saab joont hoida ja ei lubamatu. Mis su kaal selle peale teinud on?
Mina see, kes alla võtab nälja piiril elades ja 2000 kaloriga tuleb vaid juurde pidevalt. Pole alla võtnud veel endiselt.
Kaal alaneb tasapisi, kus ta pääseb. Teised tõenäoliselt veel väga ei märka, ise muidugi saan vahest aru, ka riided istuvad juba palju paremini. Ma täpset kilode kaotust öelda ei oska, algul ei kaalunud, aga praegu pole pluss- ega paigalseisuga nädalaid olnudki.

Mul oli muidu ka aeg-ajalt veits probleemne nahk, hormonaalseid punne siin-seal ja üldiselt tuhm olek kuidagi, see on ka praegu palju paremaks läinud.
Ma seesama toidusõltlane.
Jätkuvalt söön tervisilikult ja alandan kaalu.
Aga ilmnenud on väga tüütu kõrvalnäht, nimelt on mul pidevalt külm, eriti õhtuti. Vahel olen üle tunni aja öösel üleval, sest nii külm on, et ei saa magama jääda. Tuba on normaalse temperatuuriga, mingid kuumad dušid, soojad sokid jm ei aita, see on nagu seesmine külm, mis lihtsalt ei lähe naha vahelt välja. Kui keegi oskab head nippi soovitada selle vastu, siis andke teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 12:42 Aga ilmnenud on väga tüütu kõrvalnäht, nimelt on mul pidevalt külm, eriti õhtuti. Vahel olen üle tunni aja öösel üleval, sest nii külm on, et ei saa magama jääda. Tuba on normaalse temperatuuriga, mingid kuumad dušid, soojad sokid jm ei aita, see on nagu seesmine külm, mis lihtsalt ei lähe naha vahelt välja. Kui keegi oskab head nippi soovitada selle vastu, siis andke teada.
See on tavaline asi, et kui rasvakiht õheneb, siis on kehal külm kogu aeg. Harjud lõpuks ära uue keha ja keskkonnaga, vahepeal pane vatte juurde selga. Mäletan, et kõhnana ma nt jäätise söömise järel lihtsalt lõdisesin :) pakuna vähemalt seda muret pole, suht ebameeldiv on küll, kui on pidevalt külm.
Külaline

Anonymous kirjutas: 24 Sept 2024 12:42Kui keegi oskab head nippi soovitada selle vastu, siis andke teada.
Mingi soe und soodustav ja rammestav taimetee enne magamist ära juua?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 12:42
Külaline kirjutas: 14 Sept 2024 16:01 Aitäh jagamast! Tubli! Täiesti tean kui hea tunne kui saab joont hoida ja ei lubamatu. Mis su kaal selle peale teinud on?
Mina see, kes alla võtab nälja piiril elades ja 2000 kaloriga tuleb vaid juurde pidevalt. Pole alla võtnud veel endiselt.
Kaal alaneb tasapisi, kus ta pääseb. Teised tõenäoliselt veel väga ei märka, ise muidugi saan vahest aru, ka riided istuvad juba palju paremini. Ma täpset kilode kaotust öelda ei oska, algul ei kaalunud, aga praegu pole pluss- ega paigalseisuga nädalaid olnudki.

Mul oli muidu ka aeg-ajalt veits probleemne nahk, hormonaalseid punne siin-seal ja üldiselt tuhm olek kuidagi, see on ka praegu palju paremaks läinud.
Aga ilmnenud on väga tüütu kõrvalnäht, nimelt on mul pidevalt külm, eriti õhtuti. Vahel olen üle tunni aja öösel üleval, sest nii külm on, et ei saa magama jääda. Tuba on normaalse temperatuuriga, mingid kuumad dušid, soojad sokid jm ei aita, see on nagu seesmine külm, mis lihtsalt ei lähe naha vahelt välja. Kui keegi oskab head nippi soovitada selle vastu, siis andke teada.
Kas sa järsku oleksid nii lahke ja jagaksid päeva - kahe näidismenüüd siin?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 09:36
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 12:42

Kas sa järsku oleksid nii lahke ja jagaksid päeva - kahe näidismenüüd siin?
Võin panna, aga paar hoiatust enne.
Ma koguseid ei mõõda.
Tõele ei pretendeeri, teistele nõu ei anna, söön nii, nagu mulle sobib, ja hetkel mul sellise toitumisega kaal alaneb. Nii et palun mitte hakata mõnel paksufoobikul või muidu kõige-targemal hekseldama, mis mu menüüs kõik valesti on!

E, 23.09

H: Kruus kohvi, 0,25 tl suhkrut, 1 spl 2,5% piima
2 terakoorikleiva poolikut
1 viil juustu, 0,5 avokaadot, 1 viil fileesinki, 1 suurem tomat, 1 väike kurk

VP: u kolmandik topsist maitsestamata jogurt, 0,5 banaani, 2 datlit, 1 spl seemnesegu, 1 mango

Õ: panniroog (porgand, hernes, sibul, paprika, tatar + maitseained), 2 keskmise suurusega kotletti (sea- ja loomalihast 50-50), tomat-kurk-till
Pool kruusi kohvi (lusikaotsatäis suhkrut, väike sorts piima), 1 mandliküpsis, 5-6 viinamarja

T, 24.09

H: Kruus kohvi, 0,25 tl suhkrut, 1 spl 2,5% piima
2 terakoorikleiva poolikut
1 viil juustu, 1 praemuna, 1 viil fileesinki, 1 suurem tomat, 1 väike kurk

VP: 0,5 topsi kodujuustu (u 150 g äkki?), u 50 g külmsuitsulõhet, 1 (oma tehtud) hapukurk, 1 tl light majoneesi, till, kirsstomatid, 1 näkileib

Õ: Suur taldrikutäis salatit (frillis, tavaline kapsas, spinat, tomat, kurk, wokitud kikerherned karriga, sidruni-sinepi-mee-soola-pipra-küüslaugugaga kastet u 1,5 spl, 1 spl fetat, 1 praetud kanafilee (ilma paneeringuta)
Pool kruusi kohvi, 1 õun, 1 dattel
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist