Mida õhtuks süüa teete?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kõrvitsapüreesupp. Lisaks kõrvitsale sisse sibulat, natuke porganit ja kartulit, et tummisem oleks ning loomulikult rõõrsk koor ja sulatatud juust. Ja peale veidi praetud peekonit.
Külaline

Nn vahemeremöksi: hakitud küüslauk, suured tükid sibulat lasen veidi potis klaasjaks, seejärel peale tükeldatud tomat, paprika ja baklažaan. Kõige lõpuks suuremad suvikõrvitsaviilud, nii et need jääksid krõmpsuma. Pool tunnikest hautan, algul kaane all, pärast kaaneta, nii et vedelik keeb välja. Peale puistan ohtralt fetat (aga olen teinud ka mozzarellaga). Maistestamiseks sool-pipar, tüümian, paprikapulber. Sööme kergelt ahjus röstitud ciabattaga, millele veidi enne ahjust välja võtmist pritsin peale veidi küüslauga oliiviõli. Toitev, tervislik ja läheb väga kiirelt, ainult tükeldamise vaev.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 20:01 Nn vahemeremöksi: hakitud küüslauk, suured tükid sibulat lasen veidi potis klaasjaks, seejärel peale tükeldatud tomat, paprika ja baklažaan. Kõige lõpuks suuremad suvikõrvitsaviilud, nii et need jääksid krõmpsuma. Pool tunnikest hautan, algul kaane all, pärast kaaneta, nii et vedelik keeb välja. Peale puistan ohtralt fetat (aga olen teinud ka mozzarellaga). Maistestamiseks sool-pipar, tüümian, paprikapulber. Sööme kergelt ahjus röstitud ciabattaga, millele veidi enne ahjust välja võtmist pritsin peale veidi küüslauga oliiviõli. Toitev, tervislik ja läheb väga kiirelt, ainult tükeldamise vaev.
Tundub hea. Peaks järgi proovima.
Külaline

Paar päeva tagasi tegin pastarooga.

Keetsin pasta, kastme sellele tegin kukeseene pakisupist ja kohe-kohe aeguma hakkavast kohvikoorest. Praadisin peotäie kukeseeni juurde, lisasin mõned viilud päikesekuivatatud tomateid ja segasin kõik omavahel kokku. Kõik sõid ja mõmisesid.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Purgisuppi :oops:

Laiskusest.
Külaline

Suvikõrvitsaid on palju, teen kotlette: riivin suvikõrvitsad, soolaga veidi sõelale seisma, et vedelik välja imbuks. Pigistan kuivaks, hakin hästi peenelt sisse sibula, lisan maitseained, lahtiklopitud muna ja jahu või riivsaia. Saab riivsaia v jahu asemel kasutada ka kama - tuleb "eestipärasem" :). Pannile ohtra õli sisse lusikatäis kotletitainast, praen nagu kotlette ikka, mõlemalt poolt paar-kolm minutit. Siis korraks paberile kuivama ja dipikastmeks tsatsiki maitsestamata jogurti, riivitud kurgi ja küüslauguga. Hapukoorega saab ka täitsa hea kastme, aga siis peab olema 10% ehk vedelam hapukoor.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Täna valmis üks mõnus tummine pikalt podisenud seljankalaadne supp.
Külaline

Riisi-suvikõrvitsavorm juustuga.
Külaline

Anonymous kirjutas: 29 Sept 2024 17:14Kõik sõid ja mõmisesid.
Äärmiselt eemaletõukav.
Külaline

Eelmisele: mind on kasvatatud nii, et kui midagi teemasse või positiivset öelda ei ole, siis pigem hoia suu kinni. Sind ilmselt mitte.

Täna teen puravikupüreesuppi külmutatud puravikest. Praetud puravikud, sibul, tummisuse andmiseks 1 keedetud kartul, maitseained ja puljong blenderisse ja siis korra potis ohtra toidukoorega üles keeta, rohelist peale. Must pipar on oluline ja pool loorberilehte puljongis, teinekord lisan ka veidi konjakit v valget veini praadimisel. Saab hea paks püreesupp krõbeda sepikuga söömiseks. Olen teinud ka poest ostetud külmutatud seenesegust, aga sellisel juhul tuleb segu enne põhjalikult sõelal üle loputada, nõrguda lasta ja siis alles praadida. Poesegudes kipub liivaterasid sees olema.
Külaline

Sügavkülmast võtan lambaaba välja. Juurikad juurde. Lambaliha hind on nii ulmeliseks läinud, et nüüd tundub täielik delikatess. Ei saa enam iga isu järgi osta, vahel harva...
Külaline

Mina küll kodus süüa ei tee. Kõigil käed, jalad otsas ja saavad külmkapi juures käidud. Boldid,woldid olemas. Ma pole mingi teenija või kokk.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 15:21Mina küll kodus süüa ei tee. Kõigil käed, jalad otsas ja saavad külmkapi juures käidud. Boldid,woldid olemas. Ma pole mingi teenija või kokk.
Kas külmkapp on teil ka isetäituv või kes seda otsustab-organiseerib, mis seal saada on? Mis toitu te nende boltide-woltidega siis tavaliselt tellite?
Külaline

Kuna ilm on külm saab tänaseks õhtusöögiks peedi püreesupp hakklihaga (sibul, küüslauk, peet, porgand, kartul, tomat, toorjuust, hakkliha). Kes soovib lisab saiakrutoone peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 15:21 Mina küll kodus süüa ei tee. Kõigil käed, jalad otsas ja saavad külmkapi juures käidud. Boldid,woldid olemas. Ma pole mingi teenija või kokk.
Jaanika, sina v?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 15:21 Mina küll kodus süüa ei tee. Kõigil käed, jalad otsas ja saavad külmkapi juures käidud. Boldid,woldid olemas. Ma pole mingi teenija või kokk.
Hea, et pereliikmetelgi käed ja jalad otsas on.
Külaline

Õhtu juba söömiseks liiga hiline aga hullult isutab milegi järele, aru ei saa mida tahaks! Otsisin selle vana teema üles ja kammisin siin õhtusööke, kõõlusin külmiku ja sahvri ukse vahel. Seda head asja pole veel vist loodudki mida ma praegu tahaks.
Külmikus on keedetud riisi, maheveiseliha, heeringat, trühvliga salaamit, erinevaid juustusid, vahukoort, kohvikoort, piima, erinevaid kastmeid, hummust, sinepeid. Sahver on tangaineid täis. Õues on vaarikad, tikrid, metsmaasikad ja esimesed õunad. Ja neid ei taha. Mida ma tahan? Head jäätist vist tahan aga selle järele ma praegu ei lähe ja kõik, sellest saab ju puhta pekk mu kõhu peale. Loodan, et varsti on normaalsem olla ja jalad ei kanna iseenesest 107. tiiru külmikuni.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist