Viisakusreeglid

vana hea klassika
Chop-Chop
Kontakt:

Postitus Postitas Chop-Chop »

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 07:44 Hümnist... kui oli see 1 septembri lugu, venelased Eesti koolis. Oli ka öeldud et vene lapsed ei oska Eesti hümni laulda. Nad ei laulnud kaasa. Mina ka ei laula. Ma ei pea viit. Minu arust on viisakam olla hümni ajal vait, kui ma joriseks neid sõnu.
Kas hümni peab alati kaasa laulma või teesklema, et nagu laulad?
Kui muud ei mõista teha, siis ole vait, aga seisa sirgelt ja hoia pilk lipul. Käib ka väikelaste kohta. Niiviisi õpetati meie kodus.
Aga vähemalt hümni sõnad võiks peas olla, see on elementaarne austus.

Muide, meil sõjaväes õppisid umbvenelased ühe pealelõunaga hümni pähe. Metoodika oli väga lihtne. Loed peast kuni esimese veani, seejärel üks ring staadionil. Uus katse.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 07:55 Kõik see kasvatamatus ja vaid endaga arvestamine tuleb vähemalt osaliselt ilmselt neilt, kes õpetavad teisi elama. Kõiksugu esoteerikute, psühholoogide ja suunamudijate sõnavõttudes miskit muud enam ei kuulegi kui: "Tee alati nii, et sinul endal oleks hea! Ära mõtle sellele, mis mulje teistele sinust jääb, ära arvesta kunagi teiste arvamusega! Ainult SINA ja SINU TUNDED on tähtsad!"

Kahjuks kultiveerivad nad sedasi pigem mölaklikkust ja tulemused on juba näha.

Täpselt. See on selle tulemus ja tegelikult, kui see suund tulema hakkas, siis juba ärksamad ütlesid, et see ei ole õige.
Aga ma olen juba kuulnud, et tehakse korrektuure ja päris õigeks seda enam ei peeta. Ilmselt läheb veel aega, enne kui aru hakatakse saama, et ise oled küll tähtis, aga teistega tuleb arvestada väga palju. See praeguste noorte pähe ei mahu.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 20:35 Probleem on selles, et noored ei saa aru viisakusvormelitest. Aru ei saa nad seetõttu, et keegi neid ei õpeta. Tegelikult on absoluutselt mõttetu öelda ka palun ja tänan, aga need on viisakusvormelid, mille mõistmist ja kasutamist on vaja õpetada ja selgitada. Kui see töö on jäänud tegemata, siis jõllitataksegi arusaamatult ja tere ei julgeta öelda, sest mida selline sõna üldse tähendab.
Ja kui need praegused keskealised ise noored olid, siis oli sama jutt. Noorus on alati hukas.
Külaline

Chop-Chop kirjutas: 26 Sept 2024 13:31 Muide, meil sõjaväes õppisid umbvenelased ühe pealelõunaga hümni pähe. Metoodika oli väga lihtne. Loed peast kuni esimese veani, seejärel üks ring staadionil. Uus katse.
Mingi nõukaaja kord. Meelsust sellega ei tekita. Vihkamist ainult. Suurt vihkamist ja vaenlast saab nii.
Chop-Chop
Kontakt:

Postitus Postitas Chop-Chop »

Külaline kirjutas: 26 Sept 2024 16:36
Chop-Chop kirjutas: 26 Sept 2024 13:31 Muide, meil sõjaväes õppisid umbvenelased ühe pealelõunaga hümni pähe. Metoodika oli väga lihtne. Loed peast kuni esimese veani, seejärel üks ring staadionil. Uus katse.
Mingi nõukaaja kord. Meelsust sellega ei tekita. Vihkamist ainult. Suurt vihkamist ja vaenlast saab nii.
Ega tiblast nagunii mingit sõpra pole loota. Sööda palju söödad, vahib ikka puutini poole;))
Külaline

Teil sõjaväes? Venemaal?
Sest Eestis ei ole sõjaväge, on kaitsevägi.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Aitäh, tänan, palun jms. , need on sisse harjunud. See tekitab mõnedes meie söögikohtades naljaka olukorra, kus blaseerunud olemisega teenindaja mühatab, aga klient tänab ja palub. :roll: Ütleb see üht teist meie teeninduskultuuri kohta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile ja 9 külalist