Miks mõni arvab, et kui 55+ vanuses inimene on lõpuks ometi suutnud oma majalaenu ära maksta, siis tema suhtumine töösse kohe muutub? Jah, ma olen õnnelik, et ei pea enam jälgima eurobori ega laenumakseid ega pabistama võimaliku koondamise pärast, aga ma ei ole muutunud sellepärast ometi tõusikuks. Veel vähem, et töötan üleöö peale viimase laenumakse tasumist kohe halvasti. Ma nüüd säästan selle raha, mis varem majalaenuks läks, lihtsalt omale, et peale pensionileminekut mingi puhversumma oleks, kui mingi kodumasin või auto otsad annab.
Finantsvabadus?
-
Külaline
-
Külaline
50+ peab ikka koondamise pärast väga muretsema, ega sa veel pensionile pääse. Noortelgi raske tööd leida, kes 50+ inimest enam tahab.
-
Külaline
no ei jõua. meil on küll peres 3 kinnisvara (1 neist ise ostetud ja 2 päranduseks saadud), aga sellegipoolest ei tule miljon kokku ei mul ega abikaasal.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:00Aga mina väidangi, et kui hakkad oma kv kokku arvutama, siis miljonikanti (ja nagu ma mitu korda ytlesin, tegelikult pigem 700K kanti) jõuab peaaegu iga tavaline keskealine pereinimene.
nt mul vaid pool maja tallinnas (ca 150tuh) + väärtpaberid (ca 100 tuh)
abikaasal teine pool majast (ca 150 tuh), päranduseks saadud maamaja lõuna-eesti kolkas (ca 30tuh) ja pool päranduseks saadud korterist ühes suvituslinnas (ca 80 tuh) + väärtpaberid ja hoiused ca 100 tuh.
isegi kahepeale kokku ei tule meil 700 tuhandet kokku.
-
Külaline
õnneks on ka selliseid ameteid, kus ka 60a ja 70a vanused on oodatud. nt õpetajaamet.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:27 50+ peab ikka koondamise pärast väga muretsema, ega sa veel pensionile pääse. Noortelgi raske tööd leida, kes 50+ inimest enam tahab.
-
Külaline
Õpetaja silmaring võiks enda ninaotsast kaugemale ulatuda.
Kui nii nõutud oled, miks siis laenu ajal koondamist kartsid? Löönu
-
Külaline
Jõuadki ju.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:28no ei jõua. meil on küll peres 3 kinnisvara (1 neist ise ostetud ja 2 päranduseks saadud), aga sellegipoolest ei tule miljon kokku ei mul ega abikaasal.
nt mul vaid pool maja tallinnas (ca 150tuh) + väärtpaberid (ca 100 tuh)
abikaasal teine pool majast (ca 150 tuh), päranduseks saadud maamaja lõuna-eesti kolkas (ca 30tuh) ja pool päranduseks saadud korterist ühes suvituslinnas (ca 80 tuh) + väärtpaberid ja hoiused ca 100 tuh.
isegi kahepeale kokku ei tule meil 700 tuhandet kokku.
150+100+150+30+80+100=610
Tõenäoliselt hindad sa oma kinnisvara ka allapoole kui tegelik väärtus on. Mulle tuli ka äärmise üllatusena, et minu vana majaloks on 300K. Lasime hinnata, sest vahepeal plaanisime müüki, aga siis ikka otsustasime ümber. Ise, omast peast, ma oleks öelnud 200 max.
Sama meie suvilaga. Ma oleks varem pakkunud 100K, aga sealt külast müüdi sel suvel 280'ga. Enamvähem samasugune nagu meie oma.
Nii, et kui sul on niimoodi omast peast kokku 610, siis reaalselt ongi pigem 700 kanti..
Ja me räägime ju keskmisest. Rikkaid inimesi on siiski ka liikvel, see 500-1M ongi selline keskklassi vara.
-
Külaline
Üks asi on hinnanguline väärtus. Teine reaalne müügitehingu tulemusena saadav hind. Kui tegu on väiksema kohaga, siis ilmselt seal ka tihti ei müüda maju? Sa ei pruugi sama summat saada. Võid muidugi ka hoopis rohkem saada. Aga sa ju nagunii ei müü.Anonymous kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:36Tõenäoliselt hindad sa oma kinnisvara ka allapoole kui tegelik väärtus on. Mulle tuli ka äärmise üllatusena, et minu vana majaloks on 300K. Lasime hinnata, sest vahepeal plaanisime müüki, aga siis ikka otsustasime ümber. Ise, omast peast, ma oleks öelnud 200 max.
Sama meie suvilaga. Ma oleks varem pakkunud 100K, aga sealt külast müüdi sel suvel 280'ga. Enamvähem samasugune nagu meie oma.
Nii, et kui sul on niimoodi omast peast kokku 610, siis reaalselt ongi pigem 700 kanti..
Ja me räägime ju keskmisest. Rikkaid inimesi on siiski ka liikvel, see 500-1M ongi selline keskklassi vara.
Kinnisvara omamine ise ei näita ju midagi. Ok, sul on heas piirkonnas laenuvaba maja ja see on su elukoht. Aga samas on sul sissetulek väike ja pead pidevalt end piirama. Kas sa oled siis rikas või vaene?
-
Külaline
Ei ole ei rikas ega vaene. Seda ju keskklass tähendabki.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:45Üks asi on hinnanguline väärtus. Teine reaalne müügitehingu tulemusena saadav hind. Kui tegu on väiksema kohaga, siis ilmselt seal ka tihti ei müüda maju? Sa ei pruugi sama summat saada. Võid muidugi ka hoopis rohkem saada. Aga sa ju nagunii ei müü.Anonymous kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:36Tõenäoliselt hindad sa oma kinnisvara ka allapoole kui tegelik väärtus on. Mulle tuli ka äärmise üllatusena, et minu vana majaloks on 300K. Lasime hinnata, sest vahepeal plaanisime müüki, aga siis ikka otsustasime ümber. Ise, omast peast, ma oleks öelnud 200 max.
Kinnisvara omamine ise ei näita ju midagi. Ok, sul on heas piirkonnas laenuvaba maja ja see on su elukoht. Aga samas on sul sissetulek väike ja pead pidevalt end piirama. Kas sa oled siis rikas või vaene?
Ja muidugi ma olen nõus, et see omatarbe kv väärtus ei ole eriline näitaja. Kogu teema tuli selle peale, et mitu inimest väitsid, et leibkonnal ilma laenuta omada miljonilist kinnisvara on juba rikas. Mina väidan, et praeguste kinnisvara hindade juures on enamusel 50-aastastest selles suurusjärgus vara. Ütleme siis, et poole miljoni ja miljoni vahele.
-
Külaline
Tule oma udumullist välja ja vaata millised on kinnisvarahinnad ja mis seisus kinnisvara Eestis.
https://www.kv.ee/search?deal_type=3&pr ... derby=pawl
See, et sinu onn asub rikkurite külas, ei tähenda, et nii ongi kõigil.
-
Külaline
Oled normaalne ollakse seda ka sinu vastu. Õpi tekste lugema nii, et sellest aru saad. Ka ise ütlesid, et sa pole tõusik. Oled ise laenu tagasi maksnud ja tubli. Ehk pole ka vanainimesel suhtumine töösse muutunud. Noortega sammu pidada ei jõua, aga kui suhtumine õige polegi probleemi.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:22Miks mõni arvab, et kui 55+ vanuses inimene on lõpuks ometi suutnud oma majalaenu ära maksta, siis tema suhtumine töösse kohe muutub? Jah, ma olen õnnelik, et ei pea enam jälgima eurobori ega laenumakseid ega pabistama võimaliku koondamise pärast, aga ma ei ole muutunud sellepärast ometi tõusikuks. Veel vähem, et töötan üleöö peale viimase laenumakse tasumist kohe halvasti. Ma nüüd säästan selle raha, mis varem majalaenuks läks, lihtsalt omale, et peale pensionileminekut mingi puhversumma oleks, kui mingi kodumasin või auto otsad annab.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:41Suhtumisest näen. Neil on kohustused ja seetõttu kohusetunne ja vastutus. Lisaks inimesed suhtlevad, räägivad. Tõusikud on ühed vadtikud tegelased. Iga aastane palgatõus on nn laenuvabadel meie juures alati väiksem. Kui ei meeldi lahkugu. Pole niikuinii suurem asi kaader. Pidevalt oma õigust taga ajavatest tegelastest pole kahju. Mingu kulutagu oma pärandust ja olgu kaaskodanike suhtes üleolevad edasi. Kuskil mujal.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 11:50
Jutt on ennast täis tõusikutest kes nagu omaksid miljonite eest vara. Vara mida nad pole ise teeninud, aga ometigi seab nad teistest kõrgemale. Nii kõrgele, et nende tutvusringkonnas kõik sellised ainult ongi. Eliit my ass
-
Külaline
Mina omanikuna otsustan. Ma ei salli tõusikutest ülbikuid kes ise pole midagi saavutanud. Tõusikud kelledel oli õnn nn õugesse suguseltsi sündida. Iga kell noortele ja tublidele kes rajavad endale ISE kodu ja loovad väärtust nii mulle kui endale. Kui ei meeldi minuvjuures töötada mine sinna kus selline "eliit" on teretulnud. Mine aja oma õiguseid taga omataoliste seltsis. Selliste kelle neto vara väärtus vähemalt miljon.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:01Takka targemaks. Oled jõupositsioonil ja sulle puudub järeldame ja sa harrastad töökiusu.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 13:00Minu ettevõte. Teen mis tahan. Lepinguga on kokkulepitud palk. Preemiad ja palgatõusud on omaniku otsustada. Ja nagu öeldud need nn laenuvabad ei ole ka head töötajad. Rohkem kellast kellani tegelased kes ühtegi lisa liigutust ei tee. Meil hooajal on ületund 2.5x. Neid ei motiveeri, sest pärandusest saab võtta ja laenu pole. Tema läheb sõbrannaga pigem välja.
-
Külaline
See on üks imelikumaid teemasid, mis ma siin lugenud olen. Mingi kamp väidab, et nad on hullult rikkad, kuigi tunduvad jutu järgi täiesti keskmised. Mingi teine kamp väidab, et nad on väga vaesed, kuigi tunduvad jutu järgi ka täpselt needsamad keskmised.
Lõpuks on kõik selle taga, et oleneb kellega võrrelda
Lõpuks on kõik selle taga, et oleneb kellega võrrelda
-
Külaline
Sa ise vist väga seda linki ei vaadanud, mis sa panid siia?Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:09 Tule oma udumullist välja ja vaata millised on kinnisvarahinnad ja mis seisus kinnisvara Eestis.
Mu meelest see tõestab üsna kenasti minu pointi.. 20-tuhandega on pmst kokkukukkumise äärel olevad sarad. Igal juhul mitte midagi sellist, mida saaks vähegi kasutada, isegi suvel.
Alla 20'e on üldse kas lammutamisele minev, enampakkumine vms..
Kuna see on odavama poole sorditud, siis ma isegi ei jõudnud ühegi vähegi kasutatava suvila juurde.. Lappasin läbi umbes esimesed 5 lehte.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:35Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:22Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:14
Oled normaalne ollakse seda ka sinu vastu. Õpi tekste lugema nii, et sellest aru saad. Ka ise ütlesid, et sa pole tõusik. Oled ise laenu tagasi maksnud ja tubli. Ehk pole ka vanainimesel suhtumine töösse muutunud. Noortega sammu pidada ei jõua, aga kui suhtumine õige polegi probleemi.
Jutt on ennast täis tõusikutest kes nagu omaksid miljonite eest vara. Vara mida nad pole ise teeninud, aga ometigi seab nad teistest kõrgemale. Nii kõrgele, et nende tutvusringkonnas kõik sellised ainult ongi. Eliit my ass
Nonäed, siin ongi see näide. Üks, kes peab ennast jube rikkaks ja kõvaks vaidleb teisega, kes peab ennast vaeseks. Kuigi mõlemad on ühesugused keskpärased tegelased. Ja seda mitte palun lugeda halvustavas võtmes. Tavalised keskmised inimesed, enda ja maailmaga normaalselt hakkama saavad inimesed, nagu me siin ilmselt 95% olemegi.
Ei ole see kõvataja nii kõva kui ta arvab ja ei ole see vaene nii vaene kui ta arvab..
-
Külaline
Nii palju tõesti ei teeni, pole spetsiaalselt soovinud suuremat vastutust ehk tegevjuhi kohta. Olen oma 6h tööpäeva ja 2500 netoga enam kui rahul.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:35Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:22Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:14
Oled normaalne ollakse seda ka sinu vastu. Õpi tekste lugema nii, et sellest aru saad. Ka ise ütlesid, et sa pole tõusik. Oled ise laenu tagasi maksnud ja tubli. Ehk pole ka vanainimesel suhtumine töösse muutunud. Noortega sammu pidada ei jõua, aga kui suhtumine õige polegi probleemi.
-
Külaline
Finantsvabadus on esimene eesmärk. Peab lapsed saamata jätma, teisiti ei ole võimalik. Kindlustunne vanaduses on seda väärt
-
Külaline
Menopausini on mul aega 15-20 aastat. Sinu kiitlemistele kui rikas ja ilus sa oled ma omapoolset kommentaari ei anna. Sattusin libedale teele ja emotsioonid keesid üle. Ei ole kombeks tuuleveskitega võidelda.
Mainin ära ainult sinu imetabase muutumise. Üleolevast kiitlejast sai äkki hooliv ja empaatiline inimene. Ehk oli ka minul selles väike osa.
Aga muidu rahu ka päikest ka sinu hinge.
-
Külaline
Sinu netovara siis pole miljon, et nad sinuga läbi ei saa? Ennist kirjutasid, et ei jõua elu lõpuks ka oma vara ära kulutada? Otsusta nüüd ära.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 15:20Mina omanikuna otsustan. Ma ei salli tõusikutest ülbikuid kes ise pole midagi saavutanud. Tõusikud kelledel oli õnn nn õugesse suguseltsi sündida. Iga kell noortele ja tublidele kes rajavad endale ISE kodu ja loovad väärtust nii mulle kui endale. Kui ei meeldi minuvjuures töötada mine sinna kus selline "eliit" on teretulnud. Mine aja oma õiguseid taga omataoliste seltsis. Selliste kelle neto vara väärtus vähemalt miljon.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 14:01Takka targemaks. Oled jõupositsioonil ja sulle puudub järeldame ja sa harrastad töökiusu.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 13:00
Minu ettevõte. Teen mis tahan. Lepinguga on kokkulepitud palk. Preemiad ja palgatõusud on omaniku otsustada. Ja nagu öeldud need nn laenuvabad ei ole ka head töötajad. Rohkem kellast kellani tegelased kes ühtegi lisa liigutust ei tee. Meil hooajal on ületund 2.5x. Neid ei motiveeri, sest pärandusest saab võtta ja laenu pole. Tema läheb sõbrannaga pigem välja.
-
Nsine 42
Ma ei saa midagi sinna teha, et sina šoki said. See on sinu emotsioon ja ei puuduta mitte kuidagi mind. Aga mulle meeldib naine olla. Sina seda muuta ei saa. Küll aga saad teemat tähelepanelikumalt lugeda ja läbi selle mõista.
P.s sellele kes siin minu raha luges siis ma7nin ära, et on ikka üle miljoni. Aga kuidas sa suutsid selle üldse teemasse tuua ma ei mõista.
-
Külaline
Sa ise tõid selle teemasse-et sinu pärandiga töötajad mingu omasuguste juurde tööle, kel ka miljon netovara. Kui ei meeldi minuvjuures töötada mine sinna kus selline "eliit" on teretulnud. Mine aja oma õiguseid taga omataoliste seltsis. Selliste kelle neto vara väärtus vähemalt miljon.Nsine 42 kirjutas: ↑10 Okt 2024 18:11Ma ei saa midagi sinna teha, et sina šoki said. See on sinu emotsioon ja ei puuduta mitte kuidagi mind. Aga mulle meeldib naine olla. Sina seda muuta ei saa. Küll aga saad teemat tähelepanelikumalt lugeda ja läbi selle mõista.
P.s sellele kes siin minu raha luges siis ma7nin ära, et on ikka üle miljoni. Aga kuidas sa suutsid selle üldse teemasse tuua ma ei mõista.
Aga menopaus on sul hiljemalt 10 aasta pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist