Mida söödavat pakud külalisele, kui ettevalmistusteks aega napib?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 22:08Ja võtke külalised vastu siis, kui see teile ikka reaalselt sobib. Elementaarne viisakus nagu.
Aga meile sobibki, kui helistatakse tunnike ette ja küsitakse, kas võiks kokku saada meie või teie juures! Kui midagi muud plaanis pole, siis sõpradega on alati tore koos olla.
Asi see mõni toit siis valmis teha või kappidest midagi otsida, et nälg päris näpistama ei hakkaks.
Vahel on ka nii, et mõni sõber tuleb lihtsalt korraks midagi tooma või viima, ikka kutsume sisse, ajame pisut juttu. Ja kui on tore olla, jutt jookseb, lähebki pikemalt, ikka paneme midagi lauale - ise tahaks ju ka miskit suhu panna.
Vahel oleme ka ärgitanud abikaasat kutsuma ja on täitsa eksprompt tore õhtu kujunenud.
Mõni ei kannata ootamatuid külalisi, arusaadav. Aga meile meeldivad. Ikka sõbrad ju, mitte suvalised võõrad inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:44
Kuidas selline olukord üldse saaks tekkida, et lambist mingid inimesed sulle koju tulevad?
Mul on küllalt lähedasi sõpru, kes helistavadki ja ütlevad, et tuleks külla lobisema või lähen ise. AGa sellise kvaliteediga sõprade puhul ei ole absoluutselt mingit tähtsust, et laud oleks lookas. Kui tahavad, toovad ise midagi. Kohvi teeb masin ja ongi kõik mida vaja, juttu jätkub kauemaks. Veinifiksatsiooniga trollile, kes siin jälle möllab (reedeõhtu ju, juua täis varsti)- paljud mu sõbrannad on karsklased.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 22:13
Külaline kirjutas: Minul on olnud 2 korda (erinevate inimestega) juhus kus minu viidud kook pandi kappi ja ei pakutud mitte midagi.
Ühes küsisin lahkumise ajal lapsele vett juua, seda anti.
Kas see on Lõuna-Eesti eripära?
Valgamaal tehakse sellist asja üpris sageli. Ma võtan Valgamaal mõnele inimesele ootamatult külla minnes väikese koogitüki kaasa, siis ei ole kahju kui kappi pannakse. Samas kõik ei pane ka.
See siis ongi vaeste ja ihnsate lõunamaalaste komme.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:56
Kuidas selline olukord üldse saaks tekkida, et lambist mingid inimesed sulle koju tulevad?
Mul on küllalt lähedasi sõpru, kes helistavadki ja ütlevad, et tuleks külla lobisema või lähen ise. AGa sellise kvaliteediga sõprade puhul ei ole absoluutselt mingit tähtsust, et laud oleks lookas. Kui tahavad, toovad ise midagi. Kohvi teeb masin ja ongi kõik mida vaja, juttu jätkub kauemaks. Veinifiksatsiooniga trollile, kes siin jälle möllab (reedeõhtu ju, juua täis varsti)- paljud mu sõbrannad on karsklased.
Ei me ise ega ka me sõbrad pole karsklased, aga igal kokkusaamisel küll alkoholi ei tarbi (kuigi "oliive lurtsutame" küll, nagu keegi siin kirjutas). Aga vahel ikka läheb võtmiseks kah. Pole sellestki midagi hullu, kõik on normaalsed tarbijad. Mõned saunaõlled ja paar pitsi midagi kangemat ehk lisaks. Väga lõbus on olnud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 23:06Valgamaal tehakse sellist asja üpris sageli. Ma võtan Valgamaal mõnele inimesele ootamatult külla minnes väikese koogitüki kaasa, siis ei ole kahju kui kappi pannakse. Samas kõik ei pane ka.
No kui koogitükk on väga väike ja lauale pannes kõigile pereliikmetele ei jätkuks, no mis seal imet...
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 23:06
Valgamaal tehakse sellist asja üpris sageli. Ma võtan Valgamaal mõnele inimesele ootamatult külla minnes väikese koogitüki kaasa, siis ei ole kahju kui kappi pannakse. Samas kõik ei pane ka.
See siis ongi vaeste ja ihnsate lõunamaalaste komme.
Muidugi. Me lausa naudime seda ihnsust! Mõelda vaid, tasuta sai ampsu poekooki.
Aitäh trollile, kes tegi üldistusi vaid omsenda sõprade järgi 😄 Nüüd siis teame.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 23:21No kui koogitükk on väga väike ja lauale pannes kõigile pereliikmetele ei jätkuks, no mis seal imet...
et viidi üks selline kook :lol:
https://pood.rongupagar.ee/toode/moorap ... ikreemiga/
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 23:26Muidugi. Me lausa naudime seda ihnsust! Mõelda vaid, tasuta sai ampsu poekooki.
Aitäh trollile, kes tegi üldistusi vaid omsenda sõprade järgi
Siin selgus, et vähemalt kahes meie lõunaosariigis selline komme.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 23:36
Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 23:26Muidugi. Me lausa naudime seda ihnsust! Mõelda vaid, tasuta sai ampsu poekooki.
Aitäh trollile, kes tegi üldistusi vaid omsenda sõprade järgi
Siin selgus, et vähemalt kahes meie lõunaosariigis selline komme.
Ei siin selgunud midagi. Ainult trolli ja ta enda sõprade kombed selgusid.
Külaline

Teen kohvi või teed ja söödavat pakun seda, mida ootamatu külaline ise on külakostiks kaasa võtnud.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Mul on selline kiirelt laualepakutav asi sügavkülmutatud lehttaignast õunaroosid. Hoian alati külmikus poest ostetud lehttainast (lemmik on võiga tainas). Kui keegi teatab, et tuleb, võtan välja ja sulatan kiiresti soojal puuahju äärel. Lõikan õunaviilud ja laon tainaribadele, peale suhkrut ja kaneeli, rullin ja panen muffiniplaadiga ahju. See käib kähku, näeb hea välja ja maitseb enamikule külalistest.

Samas, eks palju oleneb ka, kes on külalised. Kui aiman, et läbi astuv inimene ei tule niisama aega veetma vaid tõesti korraks vaid astub läbi mingi konkreetse asja pärast, siis ei hakka lauda katma. Aga kuna teemaalgataja küsis, mida lauale pakkuda, siis ka vastasin talle.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 15:40
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 05:55 Mida söödavat paned lauale, kui külalise tulekuni on aega üks tund ja sul ei olnud aega ettevalmistusi teha?
Selline olukord saab tekkida, kui nt päeval tööl olles lepid tuttavaga kokku, et ta tuleb kell 20 sinu juurde. Kui reeglina lõpeb sul tööpäev kell 17, aga vot just sel korral saad ootamatu tööülesande, mida ei ole võimalik tegemata jätta ja millele kulub paar tundi.
Siis helistad tuttavale, et kahjuks tuli töö ette ja kohtumine tuleb edasi lükata. Normaalne oleks muidugi ülemusele öelda, et tööpäev lõpeb kell 17 ja saad selle ülesandega tegeleda homme töö ajal, kui just mingi kriisiolukord ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:56 Mul on küllalt lähedasi sõpru, kes helistavadki ja ütlevad, et tuleks külla lobisema või lähen ise.
Kas teil oma peret ei ole, kellega tahaks pärast tööd koos olla või mingit trenni või hobi vmt?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:52 Vahel on ka nii, et mõni sõber tuleb lihtsalt korraks midagi tooma või viima, ikka kutsume sisse, ajame pisut juttu.
Minu jaoks puhas müstika, kui ma peaksin kellelegi midagi viima-tooma ja ta hakkaks mind uksest sisse kutsuma, et juttu puhuda. Kui ma lähen midagi viima-tooma, siis ma ikka arvetangi sellega, et annan asja üle ukse, ei lülita isegi autot selleks välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 14:07
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 22:52 Vahel on ka nii, et mõni sõber tuleb lihtsalt korraks midagi tooma või viima, ikka kutsume sisse, ajame pisut juttu.
Minu jaoks puhas müstika, kui ma peaksin kellelegi midagi viima-tooma ja ta hakkaks mind uksest sisse kutsuma, et juttu puhuda. Kui ma lähen midagi viima-tooma, siis ma ikka arvetangi sellega, et annan asja üle ukse, ei lülita isegi autot selleks välja.
Mõned elavad rohkem või vähem ikka veel seitsme-kaheksakümnendates.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Palju ju oleneb kas tullakse korraks läbi või on plaan pikem õhtu koos veeta. Viimasel puhul ilmselt tellin midagi, samas jõuan ka poes käia ja mõnus näksilaud katta. Enamasti mul on alati kingid juustud,vorstid, krõpsud ka varuks. Ja pole keegi kunagi ka päris tühjade kätega tulnud, niiet pole probleemi.
Külaline

Mulle selliseid ootamatuid külaskäike ei tehta. Kõik külaskäigud on eelnevalt kokku lepitud. Mõnel üksikul korral on tulnud ette, et keegi helistab, aga siis ütlengi, et mul läheb liiga kiireks ja täna ei sobi, lepime mingi teise aja kokku. Õnneks mul on normaalsed tuttavad ja keegi ei eeldagi, et ma kokkaks ja küpsetaks, kui meil pole koosistumine vähemalt kolm-neli päeva varem kokku lepitud. Sest ma olen harjunud tegema ikka korralikult süüa oma külalistele - planeerida huvitav menüü, teha nimekiri, turul käia ja siis rahulikult kokata.

Teemasse ka: paneksin lauale seda, mis kodus on. Juurviljaribasid, dipikastet, puuvilju. Midagi ekstra nii lühikese etteteatamisaja puhul kindlasti ei hakkaks tegema ega stressama, et oi nüüd tuleb poodi kihutada.
Külaline

Ma avalehelt loen kogu aeg pealkirjaks: " Mida söövad paksud külalised...".
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Okt 2024 15:43 Ma avalehelt loen kogu aeg pealkirjaks: " Mida söövad paksud külalised...".
Kusjuures mina ka, juba mitmendat korda. Peakski sellest teema tegema. Kindlasti leidub siin inimesi, kes väga täpselt teiste suutäisi loevad.

Ise olen paks, aga selline paks, kes magusat ei söö. Aga pean seda sünnipäevadel varjama, sest keegi kukub kindlasti silmi pööritama, kui ma tordilõigust keeldun. Lasengi siis selle tordi vm magustoidu endale ette tõsta ja sinna taldrikule ta jääbki. Silmapööritaja kah rahul, sest arvab taldriku olekut kontrollides, et seal on vohmimisootel seitsmes koogitükk. Kõik on hipi-papi-häpid.
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Okt 2024 14:05Kas teil oma peret ei ole, kellega tahaks pärast tööd koos olla või mingit trenni või hobi vmt?
Ja mis siis kui mõnel ei olegi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 0 külalist