Kuidas kaalus alla võtta? See igavene küsimus.

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 01:46 "Vaja ei ole, aga võib. Stevia kalorsus on null. Ilmaasjata oma elu kibedaks teha, kibeda kohvi ja tee näol, pole minu meelest mõtet."
Ma pole kunagi elus ei kohvi ega ühtki teed kuidagi magustanud ja kibedad pole need ka kunagi olnud. Naturaalsete jookide maitsed on väga head. Kas teed looduslikud joogid ehk liiga kanged?
Aga miks sa surud oma arvamust peale. Mina joon ka ilma magustamata kohvi ja teed, aga saan aru nendest, kes seda ei soovi. Kui ta kasutab selleks steviat, ei ole see kaalulangetuse seisukohalt kuidagi oluline, et peaks seda muutma ja ennast ümber harjutama, kui ta seda ei soovi.
Külaline

Ka maadlen kaaluga. Ülekilosid on 10kg.
Proovisin fitlapi. Piinliku täpsusega järgisin kava aga mul ei aidanud üldse.
Minu "probleem" ilmselt ongi selles, et päeva esimeses pooles ma süüa ei taha. Eluaeg selline olnud. Ka noorena, kui kaaluga probleemi polnud. Ja siis jääbki vist toidukordade vahe liiga lühikeseks ja viimane söömine(vahepala) liiga hilja peale. Olen nö ööloom.
Minu esimene toit, ka fitlapi ajal oli/on ca 14 ajal päeval. See siis oleks hommikusöök. Enne seda suudan vaid kohvi juua. Proovisin steviat, mulle see maitse ei istu. Pigem siis juba üldse ilma magustamata ja mustalt.
Fitlap aga ütleb, et kõik kalorid tuleb ära süüa ja vahet kellaaegadel pole...
Ilmselt olen oma seedimise sellise toitumisega pekki keeranud. Ja ilmselgelt söön liiga vähe ja liiga hilja.
Kui 3 vanusele ette tuli, siis hakkas ka vaikselt kg kogunema.
Nüüd olen 35a, 160 cm ja 76kg 😬😥

Kuidas see vahelduvpaast toimib? Äkki siis oma hilisõhtuse söömisega sobiks äkki see mulle?
Magusat ja saia/kooke/pirukaid ma väga ei söö. Aga võileivad on mu nõrkus(valge sai ei, pigem koorikleivad on menüüs või sepik aga no sinna otsa ma ikka vahel tahan majoneesi või ketšupit 🫣🤭). Vorsti asemel söön sinki.
Aleksander Laane
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Aleksander Laane »

Uuringud näitasid, et Mounjaro ehk tirtsepatiid aitas rasvunutel 72 nädala jooksul kaotada 22,5% oma kehakaalust. Mounjaro ehk tirtsepatiid on juba teine ​​rasvumisvastane ravim, mis Inglismaal kasutusele võetakse. Neile, kelle KMI on 35 ja kellel on kaasuv haigus, võib Inglismaal peagi määrata tirtsepatiidi ja vastavad ametid väidavad, et see on isegi tõhusam kui Wegovy/Ozempic ehk semaglutiid. Täpsemalt siin: https://terviseleht.eu/
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 09:47
Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 01:46 "Vaja ei ole, aga võib. Stevia kalorsus on null. Ilmaasjata oma elu kibedaks teha, kibeda kohvi ja tee näol, pole minu meelest mõtet."
Ma pole kunagi elus ei kohvi ega ühtki teed kuidagi magustanud ja kibedad pole need ka kunagi olnud. Naturaalsete jookide maitsed on väga head. Kas teed looduslikud joogid ehk liiga kanged?
Aga miks sa surud oma arvamust peale. Mina joon ka ilma magustamata kohvi ja teed, aga saan aru nendest, kes seda ei soovi. Kui ta kasutab selleks steviat, ei ole see kaalulangetuse seisukohalt kuidagi oluline, et peaks seda muutma ja ennast ümber harjutama, kui ta seda ei soovi.
Kaalulangetuse seisukohalt pole, küll aga selle seisukohalt, et inimese maitsemeel on rikutud. Ja jääbki rikutuks, kui oma magusasõltuvusest ei vabane.
Külaline

Kaotanud ilma mingite tablettideta 11 nädalaga 11% oma kehakaalust. Liigun rohkem(trennis pusa peal, et higi soriseks), söön 2-3x päevas kõhu häid kaloreid täis ning vahepeal ei näksi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:12
Kaalulangetuse seisukohalt pole, küll aga selle seisukohalt, et inimese maitsemeel on rikutud. Ja jääbki rikutuks, kui oma magusasõltuvusest ei vabane.
See nüüd küll mingit magusasõltuvust ei näita.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:16 Kaotanud ilma mingite tablettideta 11 nädalaga 11% oma kehakaalust. Liigun rohkem(trennis pusa peal, et higi soriseks), söön 2-3x päevas kõhu häid kaloreid täis ning vahepeal ei näksi.
Kas arvad, et higistamine aitab kaalu kaotada? See on samasugune enesepettus nagu lahtistite võtmine. Saad kilo alla, aga mitte rasva.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 12:54 Ka maadlen kaaluga. Ülekilosid on 10kg.
Proovisin fitlapi. Piinliku täpsusega järgisin kava aga mul ei aidanud üldse.
Minu "probleem" ilmselt ongi selles, et päeva esimeses pooles ma süüa ei taha. Eluaeg selline olnud. Ka noorena, kui kaaluga probleemi polnud. Ja siis jääbki vist toidukordade vahe liiga lühikeseks ja viimane söömine(vahepala) liiga hilja peale. Olen nö ööloom.
Minu esimene toit, ka fitlapi ajal oli/on ca 14 ajal päeval. See siis oleks hommikusöök. Enne seda suudan vaid kohvi juua. Proovisin steviat, mulle see maitse ei istu. Pigem siis juba üldse ilma magustamata ja mustalt.
Fitlap aga ütleb, et kõik kalorid tuleb ära süüa ja vahet kellaaegadel pole...
Ilmselt olen oma seedimise sellise toitumisega pekki keeranud. Ja ilmselgelt söön liiga vähe ja liiga hilja.
Kui 3 vanusele ette tuli, siis hakkas ka vaikselt kg kogunema.
Nüüd olen 35a, 160 cm ja 76kg 😬😥

Kuidas see vahelduvpaast toimib? Äkki siis oma hilisõhtuse söömisega sobiks äkki see mulle?
Magusat ja saia/kooke/pirukaid ma väga ei söö. Aga võileivad on mu nõrkus(valge sai ei, pigem koorikleivad on menüüs või sepik aga no sinna otsa ma ikka vahel tahan majoneesi või ketšupit 🫣🤭). Vorsti asemel söön sinki.
Olen sinuga umbes sama pikk ja 54 kg, 40 aastane ja tahan ka paar kilo alla võtta. Tundub, et naised pole kunagi rahul oma kaaluga :)
Aga mul ka väga sarnane toitumismuster. Hommikul läheb alla ainult kohvi, ja kui siis pärastlõunal sööma hakkan, siis sööngi kokku liiga palju.
Minu kogemus on, et kellajal pole tõesti otseselt vahet, millal süüa. Aga vahed toidukordade vahel ei tohi minna liiga pikaks. Seda seetõttu, et kui väga tühja kõhuga süüa, sööd rohkem.
Seda vähese toidu asja mina ei usu. Kui sööd liiga vähe, siis läheb kaal alla. Inimene ei ole perpertum mobile ja kusagilt peab energia tulema. Aga kui seda teha liiga drastiliselt - kui kaal liiga kiiresti langeb - siis tuleb kõik hiljem tagasi.
Mul on kõik veebiprogrammid ja isegi MyFitnessi migni automaatne kava andnud jaburaid numbreid soovitavaks toitumiseks. Kui ma neid jälgiks, siis ma oleks kahe kuuga + 10kg. Nii et mina neid enam ei usalda. Kui sul kaal ei lange, siis sa sööd liiga palju.
Külaline

Tuleb süüa siis, kui oled näljane ja lõpetada siis, kui enam ei ole. Näljase alla selles mõttes ei kuulu sõltuvuslik ega stressikas tung, tuleb osata vahet teha. Abiks on ka elada ajal ja kohas, kus toiduainete hinnad muudkui tõusevad suvaliselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:39
Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:12

See nüüd küll mingit magusasõltuvust ei näita.
See, et inimene ilma magusata ei saa, ei näita magusasõltuvust? Mis jama sa nüüd ajad?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:40
Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 13:16 Kaotanud ilma mingite tablettideta 11 nädalaga 11% oma kehakaalust. Liigun rohkem(trennis pusa peal, et higi soriseks), söön 2-3x päevas kõhu häid kaloreid täis ning vahepeal ei näksi.
Kas arvad, et higistamine aitab kaalu kaotada? See on samasugune enesepettus nagu lahtistite võtmine. Saad kilo alla, aga mitte rasva.
Higistamine tõstab motti, paneb intensiivsemalt liigutama.
Arvad, et olen 11 nädalaga kaotanud 8,3kg vett?
Külaline

Kui sa iga päev just maratoni ei jookse, pole su liigutamisel erilist vahet. Alla võetakse suu kaudu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 14:51 Kui sa iga päev just maratoni ei jookse, pole su liigutamisel erilist vahet. Alla võetakse suu kaudu.
Jälle ülirumal jutt. Et treeniv ja mittetreeniv inimene võtavad samamoodi alla, mis sest, et treenin kulutab 9000 kcal kuus enam? Pealegi on treenival inimesel lihased, mis kulutavad puhkeolekus rohkem, kui mittetreenija rasv.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 15:03
Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 14:51 Kui sa iga päev just maratoni ei jookse, pole su liigutamisel erilist vahet. Alla võetakse suu kaudu.
Jälle ülirumal jutt. Et treeniv ja mittetreeniv inimene võtavad samamoodi alla, mis sest, et treenin kulutab 9000 kcal kuus enam? Pealegi on treenival inimesel lihased, mis kulutavad puhkeolekus rohkem, kui mittetreenija rasv.
Et treeniv inimene saaks need lihased, peab esmalt väga palju proteiini sisse sööma, ehk näljutamise pealt lihast ei teki.. Ja mingi jooksulint või rühmatrenn ei tekita lihaseid, koormust lihtsalt pole.
9000 kuus on siis 300 päevas. Jätad poolteist võileiba söömata, tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 16:55
Et treeniv inimene saaks need lihased, peab esmalt väga palju proteiini sisse sööma, ehk näljutamise pealt lihast ei teki.. Ja mingi jooksulint või rühmatrenn ei tekita lihaseid, koormust lihtsalt pole.
Mis poolteist võileiba? Jutt on kahest samasuguse toitumisega inimesest. Mul on koormus, jõusaal. Sööngi palju proteiini, alati söönud. Trenn kiirendab ainevahetust, toob parema une. Une kvaliteedil on allavõtmisel väga suur osa. Null stressi, hea tuju, õnnehormoonid. Ilus keha. Ei ole mingi langev tagumik, nagu mittetreenitud naistel.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 17:19
Mis poolteist võileiba? Jutt on kahest samasuguse toitumisega inimesest. Mul on koormus, jõusaal. Sööngi palju proteiini, alati söönud. Trenn kiirendab ainevahetust, toob parema une. Une kvaliteedil on allavõtmisel väga suur osa. Null stressi, hea tuju, õnnehormoonid. Ilus keha. Ei ole mingi langev tagumik, nagu mittetreenitud naistel.
Ja miks sa äkitsi kahest sama toitumisegs inimesest räägid? Mittetreeniv inimene ei pea lisaproteiini sööma ehk sööb vähem, kui sina ja võtab kah alla.
Trenn ei kiirenda ainevahetust. Ainevahetus on reguleeritud kilpnäärme poolt ja täiesti geneetiline asi. Mis võib muutuda, on jah eespool viidatud, e5 suured lihased põletavad rohkem kaloreid.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 17:37

Ja miks sa äkitsi kahest sama toitumisegs inimesest räägid? Mittetreeniv inimene ei pea lisaproteiini sööma ehk sööb vähem, kui sina ja võtab kah alla.
Trenn ei kiirenda ainevahetust. Ainevahetus on reguleeritud kilpnäärme poolt ja täiesti geneetiline asi. Mis võib muutuda, on jah eespool viidatud, e5 suured lihased põletavad rohkem kaloreid.
Sinu väide oli, et trenn ei kuluta midagi lisaks, kui just maratoni ei jookse. Minu väide oli, et kulutab, sest 2 inimest söövad samapalju. Ma ei söö mingit lisaproteiini, ma söön koguaeg ühtmoodi. Trenni mittetegev inimene ei söö vähem. Mina näiteks sõin rohkem, kui trenni ei teinud.
Trenn kiirendab ainevahetust, su jutt on täielik jama.
Milline inimene sa üldse oled, kes propageerib mitteliikumist? Jube vaadata, kuidas lodevate inimeste lapsed kasvatatakse samasugusteks.

https://terveelukeskus.ee/viis-pohjust- ... enni-teha/
https://buduaar.tv3.ee/keha-ja-vaim/2-l ... letavad-1/
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 17:47
Sinu väide oli, et trenn ei kuluta midagi lisaks, kui just maratoni ei jookse. Minu väide oli, et kulutab, sest 2 inimest söövad samapalju. Ma ei söö mingit lisaproteiini, ma söön koguaeg ühtmoodi. Trenni mittetegev inimene ei söö vähem. Mina näiteks sõin rohkem, kui trenni ei teinud.
Milline inimene sa üldse oled, kes propageerib mitteliikumist? Jube vaadata, kuidas lodevate inimeste lapsed kasvatatakse samasugusteks.

Miks sa nii hüsteeriliseks läksid?
Ja ära topi siia mingit ebateadust. Budaar, no mida veel. Loll ja hüsteerik, tore kombo.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 19:03
Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 17:47

Miks sa nii hüsteeriliseks läksid?
Ja ära topi siia mingit ebateadust. Budaar, no mida veel. Loll ja hüsteerik, tore kombo.
Sa oled ikka tõesti rumal :D
Muta

Postitus Postitas Muta »

https://novaator.err.ee/251240/hea-fuus ... nevahetust
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline