Eesti kahanev sündimus

vana hea klassika
Vasta
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Ja mida siis teha? Algus peaks saama juba koolist, ehk võiks õpetada perekasvu vajalikkust. Aga mida meil õpetatakse? Seda, et kaks isa või kaks ema on ok, peremudel on aegunud ja sugu on sotsiaalne konstrukt. Ja riik peaks sünde toetama ette ja taha. Praegu üldiselt toimuv on hoopis ülim pingutus iibe langetamiseks, ja ainukeseks alternatiiviks jääb ühel hetkel elavjõu sissetoomine, kes siis vananevaid pärismaalasi üleval peaks - mis tähendab surmahoopi rahvusriigile ja kultuurile.

Siinkohal tsiteeriks ajaloo ühte peapätti: "nõrgad rahvad ongi määratud väljasuremisele." Elasime üle taanlased, rootslased, sakslased ja venelased, kuid iseendid ei pruugi me üle elada....
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kaasaegsed naised on hakanud käituma nagu mehed on alati käitunud. Võtnud üle meeste moraalinormid, seksuaalse promiskuiteedi. Meestele see nüüd järsku ei sobi ega meeldi.

Lisaks topelt töökoormus naistele. Kui on lapsed, siis teeb naine lisaks palgatööle täistööpäeva kodus, samal ajal kui mehel on ikka jätkuvalt see üks tööpäev. Sündivus langes, kui ühiskond (mehed) otsustasid, et naiste odavat tööjõudu on vaja, saades kaks korda rohkem tööd tehtud poole odavama raha eest, sest kui on rohkem inimesi ja konkurentsi tööturul, siis ei pea nii suurt palka maksma, alati leidub neid meeleheitlikke, kes tööd vähema raha eest ära teevad.

Varem pidi mehe palgast piisama naise ja laste ülevalpidamiseks, aga naiste suur hulk tööturul tähendas, et naine + mees kokku teenisid sama palga, mis mees varem üksi, samas tööd tehti kaks korda rohkem. Kuni ühiskond ootab naiselt täistööaega, ei hakka lääne naised rohkem sünnitama, pigem sündimuskordaja väheneb pidevalt. NAd lihtsalt ei jaksa kanda topeltkoormust. Nägime ju kõik, mida see meie emadega tegi.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:24 Kaasaegsed naised on hakanud käituma nagu mehed on alati käitunud. Võtnud üle meeste moraalinormid, seksuaalse promiskuiteedi.
Pole see naiste promiskuiteet kunagi meestest palju madalam olnud, lihtsalt varem seda häbeneti, aga nüüd võetakse seda kui emantsipatsiooni. Mida see ka tegelikult on, seda tuleb tunnistada. Lihtsalt mind paneb imestama miks peab üle võtma teise soopoole negatiivsed omadused ja siis nendega uhkustama? Pangem rõhk hoopis positiivsele. Sama käib meeste kohta.
Viimati muutis Egalitaar, 15 Okt 2024 21:31, muudetud 1 kord kokku.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:24
Lisaks topelt töökoormus naistele. Kui on lapsed, siis teeb naine lisaks palgatööle täistööpäeva kodus, samal ajal kui mehel on ikka jätkuvalt see üks tööpäev.
Millise "täistööpäeva" teevad tänapäeva naised kodus?! Kui pesu masinasse panek ja toidu poekotist välja võtmine tõesti nii üle jõu käib, siis ei peakski nii saamatud inimesed sünnitama. Kui kõik muu peale nutiseadmes passimise on raske, siis pole vaja selliseid geene edasi kanda.
Külaline

Andy kirjutas: 15 Okt 2024 21:31
Lisaks topelt töökoormus naistele. Kui on lapsed, siis teeb naine lisaks palgatööle täistööpäeva kodus, samal ajal kui mehel on ikka jätkuvalt see üks tööpäev.
Millise "täistööpäeva" teevad tänapäeva naised kodus?! Kui pesu masinasse panek ja toidu poekotist välja võtmine tõesti nii üle jõu käib, siis ei peakski nii saamatud inimesed sünnitama. Kui kõik muu peale nutiseadmes passimise on raske, siis pole vaja selliseid geene edasi kanda.
Ega siis lisa-täistööpäev ei tähenda ainult seda mõnda mehaanilist tegevust. Suur hulk energiat kulub ka vastutamise ja asjade korraldamise peale: et lapsel oleks õigel päeval see karukostüüm lasteaias olemas ja teisel väikseks jäänud jalkaputsade asemele uued välja valitud. Et juuksuri- ja arstiajad oleks organiseeritud ja broneeritud, sõprade sünnipäevad meeles peetud ja mis tuhat pisiasja veel. Või arvad sa, et tööl koosneb ettevõtte juhi töö ka peamiselt arvutikaane avamisest ja õhtul sulgemisest?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:24 Kaasaegsed naised on hakanud käituma nagu mehed on alati käitunud. Võtnud üle meeste moraalinormid, seksuaalse promiskuiteedi. Meestele see nüüd järsku ei sobi ega meeldi.

Lisaks topelt töökoormus naistele. Kui on lapsed, siis teeb naine lisaks palgatööle täistööpäeva kodus, samal ajal kui mehel on ikka jätkuvalt see üks tööpäev. Sündivus langes, kui ühiskond (mehed) otsustasid, et naiste odavat tööjõudu on vaja, saades kaks korda rohkem tööd tehtud poole odavama raha eest, sest kui on rohkem inimesi ja konkurentsi tööturul, siis ei pea nii suurt palka maksma, alati leidub neid meeleheitlikke, kes tööd vähema raha eest ära teevad.

Varem pidi mehe palgast piisama naise ja laste ülevalpidamiseks, aga naiste suur hulk tööturul tähendas, et naine + mees kokku teenisid sama palga, mis mees varem üksi, samas tööd tehti kaks korda rohkem. Kuni ühiskond ootab naiselt täistööaega, ei hakka lääne naised rohkem sünnitama, pigem sündimuskordaja väheneb pidevalt. NAd lihtsalt ei jaksa kanda topeltkoormust. Nägime ju kõik, mida see meie emadega tegi.
Mis virised, valgete inimeste aeg ongi planeedil läbi ja tuleb välja surra. Teised rassid võtavad meie koha üle, paljunemise üle ei kakle.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 15 Okt 2024 21:09 Ja mida siis teha?
Ega polegi muud teha, kui meestel on aeg võtta vastutus ja hakata nägema ka enda rolli tekkinud probleemis. Leida see jõud ja julgus, luua turvaline ühiskond ning perekond naistele ja lastele.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:43
Ega polegi muud teha, kui meestel on aeg võtta vastutus ja hakata nägema ka enda rolli tekkinud probleemis. Leida see jõud ja julgus, luua turvaline ühiskond ning perekond naistele ja lastele.
Meil kõigil on ühine vastutus toimuva ees.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:43
Ikka jõuab see vastutus meesteni... mehed peavad vastutama ja tegema, kuigi naine pidi mehega ometi võrdne olema.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:42
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 21:24 Kaasaegsed naised on hakanud käituma nagu mehed on alati käitunud. Võtnud üle meeste moraalinormid, seksuaalse promiskuiteedi. Meestele see nüüd järsku ei sobi ega meeldi.

Mis virised, valgete inimeste aeg ongi planeedil läbi ja tuleb välja surra. Teised rassid võtavad meie koha üle, paljunemise üle ei kakle.
Juba nõukaajal liikus ringi nali, et kollane rass vallutab maailma. Siis naerdi, enam ei naerda...Mina naeran, sest mul on suht suva. :lol:
Külaline

Põhiline on ju see, et noored ei saa lapsi. Minu lähisuguvõsas on paljudel 4 last, mõni on ka lastetu jah. Aga kaks last on enamustel. Miks noored ei taha lapsi saada, aga ühiskond ju ei soosi laste saamist. Perekond kui selline ei ole enam traditsioon, see on vanamoeline asi. Asemele on tulnud üksindus, üksi elamine, väga paljudel noortel pole elukaaslaseid või on sellised kaaslased kellega ei olegi mõistlik lapsi saada. Tähtis on elada iseendale, mingisugusele väljamõeldud karjäärile, eneseteostusele. Naised üldse komposteerivad üksteise ajusid kui eriline veel naine on ja kuidas temaga tuleb arvestada... Kuhu need lapsed veel mahuks? 35 aastaselt hakata elukaaslast leidma kellega lapsi saada, see on juba meeleheide. Üürikorter nüüd laste saamisse küll ei puutu, paljudel üürikorterites elavatel ometi on lapsed.
Ehk eestis see asi ikka muutub veel, üks kaks põlvkonda saab vähem lapsi ja sellest järgmised noored teevad omad järeldused.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 18:50 Mis hala, et tänapäeval ei jõua noored korterit osta? Mina ostsin oma esimese korteri ühetoalise, aastal 1995. See maksis 240 000 EEK. Minu brutopalk tollal oli ca 5000 EEK. Ehk korter maksis 48 kuupalka.

Täna saaks samaväärse korteri 45 000 EUR eest. Võttes võrdluseks brutopalga 1800 EUR, teeb see korteri hinnaks 25 kuupalka. Selle võrdluse järgi on tänapäeval pea poole lihtsam oma esimest korterit osta.
Kuhu sa selle korteri ostsid, kus 1 tuba maksis 240000 krooni?! Ja mis selle ülikalli 1toalisega juhtus, et see täna vaid 45000 eurot maksab? Mu vanemad ostsid 1994. aasta sügisel 220000 krooni eest Haaberstisse 4-toalise korteri. Keskmine ruutmeetri hind Tallinnas oli siis 4000 krooni, mägedel 2000-2500 krooni. Keskmine palk oli 1995. aastal ca 2400 krooni.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 22:01 Üürikorter nüüd laste saamisse küll ei puutu, paljudel üürikorterites elavatel ometi on lapsed.
Riik peaks arvestama majanduslike oludega ja nende mõjudega noortele ja mitte ainult noortele vanematele. Laste sünd ei tohiks inimesele tähendada vaesumist, hariduslikku tagasilangust, ebastabiilsust ja hirmu tuleviku ees vaid hoopis vastupidist: lapse sünd peaks suurendama turvatunnet! Selle eest peab hoolitsema riik, ehk siis need kelle meie valime. Aga meie valime valelikke lurjuseid. Ikka ja jälle.
Külaline

95 aastal ühetoaline 240 000 eeku ei tundu küll usutav. Siis olid kolmetoalised mingi 140 000 vms. 94 aasta suvel lahkusid vene sõjaväelased, siis nende ohvitseride korterid olid praktiliselt kõik odavmüügis.
Külaline

Anonymous kirjutas: 15 Okt 2024 21:42Mis virised, valgete inimeste aeg ongi planeedil läbi ja tuleb välja surra. Teised rassid võtavad meie koha üle,
Ma olen aru saanud, et me kõik saime alguse Aafrikast. Hiljem kliimast põhjustatult läks põhjapoolsetel nahk heledaks. Ju siis need, kes nüüd sealt uuesti peale vajuvad, lähvad ka sajandeid hiljem heledamaks.
Geeniteadlased on uurinud; Mis aga puutub heledamasse nahavärvi, siis on teada, et ligikaudu 40 000 aasta eest Aafrika aladelt Euroopasse rännanud inimeste nahk oli tume. Seda põhjusel, et intensiivse päikese käes on tumeda nahatooniga hõlpsam ellu jääda. Kuna Euroopas oli tugevat päikesevalgust vähem, polnud tumedast nahast enam kasu ning levima hakkas heledam nahatoon. Põhjus, miks Euroopa alade elanikel soosis looduslik valik heledamat nahka, võib peituda selles, et päikesevalguses sisalduva UV-kiirguse mõjul sünteesib inimese nahk D-vitamiini. Kui päikesevalgust on vähe ning D-vitamiini napib ka toidus, on kasulik olla heledama nahaga, sest see võtab tõhusamalt vastu UV-kiirgust.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 22:11 95 aastal ühetoaline 240 000 eeku ei tundu küll usutav. Siis olid kolmetoalised mingi 140 000 vms. 94 aasta suvel lahkusid vene sõjaväelased, siis nende ohvitseride korterid olid praktiliselt kõik odavmüügis.
Minu teada ei olnud päris odavmüügis, teeniti head kasumit. Kokku ostsid kinnisvaraärikad (pangad?), spekulatsioon oli üheksakümnendate vääriline. Kui 90date sigaduste eest saaks praegu kinnimajja panna, siis võiks kolmveerand meie vanema põlvkonna autoriteetidest/poliitikutest rootsi kardinate taha, saata.

Tean seda, sest olin tollal noor (vastik aeg elu alustamiseks!) ja just selles eas kes otsis oma elamispinda.
Viimati muutis Egalitaar, 15 Okt 2024 22:17, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 22:11
Anonymous kirjutas: 15 Okt 2024 21:42Mis virised, valgete inimeste aeg ongi planeedil läbi ja tuleb välja surra. Teised rassid võtavad meie koha üle,
Ma olen aru saanud, et me kõik saime alguse Aafrikast. Hiljem kliimast põhjustatult läks põhjapoolsetel nahk heledaks. Ju siis need, kes nüüd sealt uuesti peale vajuvad, lähvad ka sajandeid hiljem heledamaks.
Geeniteadlased on uurinud; Mis aga puutub heledamasse nahavärvi, siis on teada, et ligikaudu 40 000 aasta eest Aafrika aladelt Euroopasse rännanud inimeste nahk oli tume. Seda põhjusel, et intensiivse päikese käes on tumeda nahatooniga hõlpsam ellu jääda. Kuna Euroopas oli tugevat päikesevalgust vähem, polnud tumedast nahast enam kasu ning levima hakkas heledam nahatoon. Põhjus, miks Euroopa alade elanikel soosis looduslik valik heledamat nahka, võib peituda selles, et päikesevalguses sisalduva UV-kiirguse mõjul sünteesib inimese nahk D-vitamiini. Kui päikesevalgust on vähe ning D-vitamiini napib ka toidus, on kasulik olla heledama nahaga, sest see võtab tõhusamalt vastu UV-kiirgust.
Võis nii olla, aga aafrikas on ka albiinod ja neid seal ei sallita. Võis ka varem sedasi olla, just albiinod lahkusid aafrikast tagakiusamise tõttu. Samas muidugi kuidas tekkis kollane ja punane rass, st asiaadid ja indiaanlased. Aga homo sapiens rändas aafrikast välja mitmete erinevate lainetega ja iga järgmine rass võis eelmisest erineda.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tunnen küll Iibeprobleemi üle muret ja olen andnud ka selle leevendamiseks oma väikese panuse.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Täpselt sellise jura pärast naised lapsi ei tahagi.
Mina olen fertiilses eas naine ning meil on peres 1 laps. Ideaalis tahaksime kolme. Ma võin need 2 valmis teha, 9 kuud kanda ja sünnitada aga ma ei taha nendega koju jääda, sest kodune ema on saast, ühiskonna põhjakiht, toetustest ja vanemapalgast elaja. Sealt edasi on ta mõttetu kolleeg, kes osaleb lastega seotud üritustel ning istub haige lapsega hoolduslehel. Ausalt mittemingisugust isu ei ole lapse saamise järel olla 1.5 aastat kodumasin, kes räägib terve päeva titekeeles, vahetab mähkmeid, toidab, kasib, koristab, kokkab, ravib, kussutab jne jne ning seejuures saab ta veel alandavaid kommentaare, et no issand jumal jube raske asju poekotist välja võtta vää. Ma armastan oma last üle kõige maailmas aga ma ei taha seda teha, heameelega istun hommikul kontoris ja joon vaikuses kuuma kohvi. Lisaks sellele ei saa ma ka kullakaevaja tiitlit, kui mu mees LHP ajal peaks oma töös väga edukas olema.
Võtke teised teemad lahti ja lugege mida tegelikult arvatakse nendest naistest, kes oma parima aja laste saamise ja nende kasvatamise alla panevad. Kui te arvate, et ühiskonna surve ei ole siin oluline, siis see kahjuks nii ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 23:12
Täpselt sellise jura pärast naised lapsi ei tahagi.
Mina olen fertiilses eas naine ning meil on peres 1 laps. Ideaalis tahaksime kolme. Ma võin need 2 valmis teha, 9 kuud kanda ja sünnitada aga ma ei taha nendega koju jääda, sest kodune ema on saast, ühiskonna põhjakiht, toetustest ja vanemapalgast elaja. Sealt edasi on ta mõttetu kolleeg, kes osaleb lastega seotud üritustel ning istub haige lapsega hoolduslehel. Ausalt mittemingisugust isu ei ole lapse saamise järel olla 1.5 aastat kodumasin, kes räägib terve päeva titekeeles, vahetab mähkmeid, toidab, kasib, koristab, kokkab, ravib, kussutab jne jne ning seejuures saab ta veel alandavaid kommentaare, et no issand jumal jube raske asju poekotist välja võtta vää. Ma armastan oma last üle kõige maailmas aga ma ei taha seda teha, heameelega istun hommikul kontoris ja joon vaikuses kuuma kohvi. Lisaks sellele ei saa ma ka kullakaevaja tiitlit, kui mu mees LHP ajal peaks oma töös väga edukas olema.
Võtke teised teemad lahti ja lugege mida tegelikult arvatakse nendest naistest, kes oma parima aja laste saamise ja nende kasvatamise alla panevad. Kui te arvate, et ühiskonna surve ei ole siin oluline, siis see kahjuks nii ei ole.
Lapsehoidjad olid juba nõukogude ajal olemas, kui sa selle peale tulnud ei ole, siis ei saa sul seda ühte last ka olla.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kahupea, Tolmukübe ja 4 külalist