Eesti kahanev sündimus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 21:27
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 16:45
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 16:18

Ja tema sai oma lapsed, kui vanemahüvitisest ja kolmeaastasest vanemapuhkusest ei osatud undki näha. Suure tõenäosusega on ta need marlimähkmete ja riisitummi peal üles kasvatanud. Nüüd on kõik tingimused ja mugavused olemas, aga ikka käib üks nutt ja hala, miks sünnitada ei saa.
Mina jäin sama asja peale mõtlema.
Ilmselt ongi asi liiga heas elus. See annab valikuvõimaluse. Elada veel paremini.
Vanasti(marlimähkmete aeg ja kui emapalka polnud), siis oli nagunii elu raske ja kehva. Ja lapse saamine ei tundunud nii tülikas ja raske.
Polnud rasedusvastaseid vahendeid. Ja taluelu oli natuke teistmoodi elu, kui tänapäev. Kuskilt pidi ju töötajsid saama.
No vaevalt küll president Kaljulaid talu pidas ja lapsi töökäte saamiseks sünnitas :lol: nõukogude ajal polnud sedasorti talusidki.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 21:40
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 21:27

Ilmselt ongi asi liiga heas elus. See annab valikuvõimaluse. Elada veel paremini.
Vanasti(marlimähkmete aeg ja kui emapalka polnud), siis oli nagunii elu raske ja kehva. Ja lapse saamine ei tundunud nii tülikas ja raske.
Polnud rasedusvastaseid vahendeid. Ja taluelu oli natuke teistmoodi elu, kui tänapäev. Kuskilt pidi ju töötajsid saama.
No vaevalt küll president Kaljulaid talu pidas ja lapsi töökäte saamiseks sünnitas :lol: nõukogude ajal polnud sedasorti talusidki.
Elu oli ka enne nõuka aega. Katsu suuremat pilti näha.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 16 Okt 2024 20:55
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 16:21

Ja tema sai oma lapsed, kui vanemahüvitisest ja kolmeaastasest vanemapuhkusest ei osatud undki näha. Suure tõenäosusega on ta need marlimähkmete ja riisitummi peal üles kasvatanud. Nüüd on kõik tingimused ja mugavused olemas, aga ikka käib üks nutt ja hala, miks sünnitada ei saa.
Ei ole piisavalt raha, aga isegi kui oleks siis ei sünnitaks. Rasedus ja sünnitus on minu jaoks rõve ja ebamugav. Lapsega kodus istuda ei viitsi.
Postitus on kustutatud
Näitaks keskmist ja tõmbaks minema siit. Otsi lolli kes siia seda maksma jääb
Külaline

Ei ole piisavalt raha, aga isegi kui oleks siis ei sünnitaks. Rasedus ja sünnitus on minu jaoks rõve ja ebamugav. Lapsega kodus istuda ei viitsi.
Postitus on kustutatud
Mees kes oma peenist ei pea lapse sündimise jaoks lõhki käristama nagu naine oma suguelundeid peab, ei peaks üldse kirema
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 17:49 Ei näe probleemi, kui juurdetulijad eestindatakse. jne. Geneetiliselt me ju oleme suht väike protsent ugrimugrit, kes olid esimesed saabujad siia alale, aga ometigi on see ugrimugride keel edasi läinud vaatamata sellele, et tuli muu suuna mitte ugrimugri inimesi mingist hetkest üha juurde ja juurde ja nende geenid said valdavaks.

Emadusele siiski tuleb rohkem aupaistet juurde anda. Oleme juba näinud, kuidas naiselt, kes on sünnitanud 3 last, mis on üle keskmise, kisutakse lapsed käest. Teatud partei mehed tormasid omakorda teda verbaalselt peksma. Emad peavad olema juba seaduse järgi tähtsamad ja neil peab olema rohkem õiguseid otsustada. Milleks küll siin Eestis lapsi saada, kui niimoodi emasid koheldakse.
Ma olen ka selle loo valguses mõelnud, et see laste saamine on naistele igatpidi suur risk. Üks osa on selles, kui laste isa minema jalutab ja ei taha kuidagi lapsi toetada. Ega temaga siis miskit väga ei juhtu ka, no lihtsalt ei ole raha ja saage aru inimesed! Ja teine pool on see, et emalt hakatakse lapsi endale nõudma ja naine võibki lõpuks lastest ilma jääda, nagu näha piisab selleks vaid suuremast rahakotist ja kiusust ning kättemaksuhimust.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 21:35

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Mõlemad ideed, nii lastetusmaks kui ka lastetoetusmaks (erinevus on sõnas, mitte sisus) on tegelikult kodanikuõiguste rikkumine.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Postitus on kustutatud
Nõuka ajal vist oli mingil perioodil. Kuni hakati aru saama, et inimese valikud, eriti intiimset laadi valikud, on inimese enda otsustada. Mina sain täisealiseks nõuka aja lõpuperioodil, sel ajal ei surunud küll keegi isadust peale, pigem vastupidi - selgitati, et noorelt laspevanemaks saamine võib rikkuda õpinguid jmr.
Viimati muutis Egalitaar, 16 Okt 2024 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2024 15:55 Näiteks meie ekspresidendil on neli last.
Täpselt nii. Liiga hea elu mis on tulnud liiga kergelt kätte. Ja ei taheta, viitsita midagigi teha. Lisaks see egoism. Palju kergem on omataolisetga mulli limpsida ja näpp püsti sõbrannadega arutada kui hästi nad säolinud on ja kuidas oli selle rikka antsuga seks
Hallleluuja!
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hallleluuja! »

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 12:16
Külaline kirjutas: 15 Okt 2024 23:12
Andy kirjutas: 15 Okt 2024 21:31

Millise "täistööpäeva" teevad tänapäeva naised kodus?! Kui pesu masinasse panek ja toidu poekotist välja võtmine tõesti nii üle jõu käib, siis ei peakski nii saamatud inimesed sünnitama. Kui kõik muu peale nutiseadmes passimise on raske, siis pole vaja selliseid geene edasi kanda.
Täpselt sellise jura pärast naised lapsi ei tahagi.
Mina olen fertiilses eas naine ning meil on peres 1 laps. Ideaalis tahaksime kolme. Ma võin need 2 valmis teha, 9 kuud kanda ja sünnitada aga ma ei taha nendega koju jääda, sest kodune ema on saast, ühiskonna põhjakiht, toetustest ja vanemapalgast elaja. Sealt edasi on ta mõttetu kolleeg, kes osaleb lastega seotud üritustel ning istub haige lapsega hoolduslehel. Ausalt mittemingisugust isu ei ole lapse saamise järel olla 1.5 aastat kodumasin, kes räägib terve päeva titekeeles, vahetab mähkmeid, toidab, kasib, koristab, kokkab, ravib, kussutab jne jne ning seejuures saab ta veel alandavaid kommentaare, et no issand jumal jube raske asju poekotist välja võtta vää. Ma armastan oma last üle kõige maailmas aga ma ei taha seda teha, heameelega istun hommikul kontoris ja joon vaikuses kuuma kohvi. Lisaks sellele ei saa ma ka kullakaevaja tiitlit, kui mu mees LHP ajal peaks oma töös väga edukas olema.
Võtke teised teemad lahti ja lugege mida tegelikult arvatakse nendest naistest, kes oma parima aja laste saamise ja nende kasvatamise alla panevad. Kui te arvate, et ühiskonna surve ei ole siin oluline, siis see kahjuks nii ei ole.
Jaaa, see on raske taak küll. Siinsamas foorumiski oli teema "kas suhtute eelarvamusega lastetutesse?", kus kohe alguses vastas keegi, et suhtub eelarvamusega hoopis paljulapselistesse. Just see vastus sai hea hulga rohelisi pöidlaid. Ma olen sedasorti suhtumist ülbelt ignoreerinud ja ikkagi kolm last saanud, aga pärast kolmandat ütles juba oma abikaasa, et ta on alati arvanud, et kolm last on see viimane piir - neljalapselisi on ta juba ise alati sellise pilguga vaadanud, et vaesed, räpased ja lollid sarisigijad vmt. :cry:
Minu arvates ei ole kolm-neli last isegi veel palju.
See oli minu kommentaar ja mul on endal ka kolm last. Ei pea ennast paljulapseliseks, ei ole kunagi hädaldanud ja kerjamas käinud. Paljulapseliste margi on täis teinud need, kes arvad, et nemad peaksid saama mingit erikohtlemist laste saamise eest. Ka pooldan ma väga sügavalt võrdset lastetoetust laste arvust hoolimata, no hea küll, kui, siis ehk mõnikümmend eur vahet, aga mitte sadu eurosid, nii nagu meil siin on. Absoluutselt ei ole õigustatud! Ka suur pere algab siiski esimest lapsest!
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:07
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:54
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:48

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kuidas küll blokeerida külalisena kirjutavat kasutajat? On selleks mingi võimalus? No lihtsalt ei viitsi selliste inimeste kirjutisi lugeda.
Külaline

parasiidimaksud kirjutas: 16 Okt 2024 23:10
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:56
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:51

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Khm, vabandust, kapsi saadakse iseendale ja täpselt nii palju kui ise üles kasvatada jõuab. See, mis lastest kunagi tulevikus saab, sellega ei saa praegu kuidagi arvestada, maailm on suur ja lai.
Külaline

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
20 aastat, pole kuhugi visatud. Muinasjutuvestjaks sa sobid, ise ka usud 😂
Külaline

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Hea meel lugeda et sa nii kade oled. Ole veelgi. Paras
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:23
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:12

Postitus on kustutatud
Kuidas küll blokeerida külalisena kirjutavat kasutajat? On selleks mingi võimalus? No lihtsalt ei viitsi selliste inimeste kirjutisi lugeda.
Postitus on kustutatud
Lastetud nii hinge peal kohe. Mis juhtus? Lapsed rikkusid keha ja võtsid kogu vaba aja, nüüd ilusate saledate lastetute peale vimm? Vaeseke. Eks sa väärid seda ka muidugi
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:23
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:12

Postitus on kustutatud

Postitus on kustutatud
Ei viitsi seda jura lugeda, mida sellised tegelased kirjutavad. Scrollimiseks peab ju ikkagi läbi lugema, pole ju märki suurelt juures, et tegu on mõttetu mölaga.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:44
Tõutäkk kirjutas: 16 Okt 2024 23:29
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:56

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Seilavad üle Vahemere ja varsti on siin, viivad oma linnamaasturitega järeltulijaid, keda on palju, ka kooli. Ja meie kohta siis öeldakse ,, Ja nii nad välja suridki,,.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 17 Okt 2024 00:10
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 23:44
Tõutäkk kirjutas: 16 Okt 2024 23:29 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Seilavad üle Vahemere ja varsti on siin, viivad oma linnamaasturitega järeltulijaid, keda on palju, ka kooli. Ja meie kohta siis öeldakse ,, Ja nii nad välja suridki,,.
Naisena on mõjuvõimas tunne, ajada mehi vihale kuna ei kasuta oma emakat neile kolme uue pensionimaksja tootmiseks. Lastetu olla on liiga magus
Külaline

Egalitaar kirjutas: 16 Okt 2024 22:46
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 21:35
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Mõlemad ideed, nii lastetusmaks kui ka lastetoetusmaks (erinevus on sõnas, mitte sisus) on tegelikult kodanikuõiguste rikkumine.
Kas automaks on ka kodanikuõiguste rikkumine või on erinevus põhimõtteliselt selles, et sõiduk ja pereliige on täiesti erinevad kategooriad ja sõiduki maksustamine pole seega ühegi kodanikuõiguse rikkumine?
Külaline

Anonymous kirjutas: 16 Okt 2024 23:15Khm, vabandust, kapsi saadakse iseendale ja täpselt nii palju kui ise üles kasvatada jõuab.
Täpselt nii. Lugeda veel ja veelkord, sest siin ongi vastus, miks meie naised ei sünnita.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 08:24 Postitus on kustutatud
Sina praegu halvustad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Triibu ja 7 külalist