Eesti kahanev sündimus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:14 Näitaks keskmist ja tõmbaks minema siit. Otsi lolli kes siia seda maksma jääb
Mina juba minemas siit riigist, niipea kui korteri müüdud ja töölepingu välisriigis korda aetud saan. Ei taha elada siin vaenuliku suhtumisega riigis, kus üks eksminister väidab, et lastetud ei peaks üldse pensionini elamagi. Õudselt tüütab ära see õelate inimeste jauramine nende kallal, kes elavad teisiti.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 08:24 Postitus on kustutatud
Ei usu, et hulk. Isegi paar trolli, kellel liiga palju vaba aega, suudavad foorumis korralikult laamendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 08:41
Külaline kirjutas: 16 Okt 2024 22:14 Näitaks keskmist ja tõmbaks minema siit. Otsi lolli kes siia seda maksma jääb
Mina juba minemas siit riigist, niipea kui korteri müüdud ja töölepingu välisriigis korda aetud saan. Ei taha elada siin vaenuliku suhtumisega riigis, kus üks eksminister väidab, et lastetud ei peaks üldse pensionini elamagi. Õudselt tüütab ära see õelate inimeste jauramine nende kallal, kes elavad teisiti.
Mulle tundub järjest enam, et ongi eesmärk riik koos maavaradega maha parseldada. Ja siis on hea, kui kohalikku elementi on minimaalselt ja need on nii lollid ja pimedad, et ei saa aru, kuidas neil nahk üle kõrvade tõmmatakse.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 09:40
Mulle tundub järjest enam, et ongi eesmärk riik koos maavaradega maha parseldada. Ja siis on hea, kui kohalikku elementi on minimaalselt ja need on nii lollid ja pimedad, et ei saa aru, kuidas neil nahk üle kõrvade tõmmatakse.
Mulle näib ka aeg ajalt, et surevast lehmast lüpstakse viimast... :lol:
Külaline

Suures pildis sobib, sest niikuinii on inimesi liiga palju ja Maa jätkusuutlikkuse huvides peab sündimus vähenema. Kuid isiklikult on kahju neist paljulapselistest, kes oma 3. samba raha panid laste üleskasvatamisesse ja tulevikus on sisuliselt ilma pensionita, kuna pole suutnud üle keskmiste suurte jooksvate kulude tõttu omale isiklikku pensionisammast koguda ja ka 1. sammas on väike, sest nende kasvatatatud sotsiaalkindlustusmaksu maksjatest ei piisa kõigi vanainimeste pensioniks ja nende maksud lähevad peamiselt 0- või 1-lapseliste vanainimeste ülalpidamiseks. Lastetustest kahju pole, kuna nad suutsid selle arvelt, et lastele ei kulunud, omale korraliku 3. samba koguda, nemad saavad hakkama. Aga kui pensionisüsteem muutuks nt nii, et 1. samba suurus on otseses (ja olulises) sõltuvuses laste arvust, siis on sündivuse kahanemine pigem positiivne areng. Ma ei karda immigrantide sissetungi, kuna sündivus väheneb ka Aafrikas- arenenud Aafrika riikides on see samuti 2+ peale kukkunud.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Aga kui jätta kõrvale see, mida sina isiklikult teed (teemaalgataja otseselt ei küsinud, mida keegi teeb /ei tee) ja vastaksid üldisemalt küsimusele:

*kas kahanev sündimus on sinu meelest võib tekitada Eestile mingeid probleeme?
*kui uues asukohariigis on kahanev sündimus, kas see võiks tekitada sellele uuele koduriigile mingeid probleeme?

Paljud kommentataorid just nimelt jätavad selle osa lahti kirjutamata, et kui kahenev sündimus on tema meelest probleem - siis põhjenndused, miks on ja kui kahanev sündimus ei ole tema meelest probleem, siis põhjendused, miks ei ole.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 10:32 Suures pildis sobib, sest niikuinii on inimesi liiga palju ja Maa jätkusuutlikkuse huvides peab sündimus vähenema. Kuid isiklikult on kahju neist paljulapselistest, kes oma 3. samba raha panid laste üleskasvatamisesse ja tulevikus on sisuliselt ilma pensionita, kuna pole suutnud üle keskmiste suurte jooksvate kulude tõttu omale isiklikku pensionisammast koguda ja ka 1. sammas on väike, sest nende kasvatatatud sotsiaalkindlustusmaksu maksjatest ei piisa kõigi vanainimeste pensioniks ja nende maksud lähevad peamiselt 0- või 1-lapseliste vanainimeste ülalpidamiseks. Lastetustest kahju pole, kuna nad suutsid selle arvelt, et lastele ei kulunud, omale korraliku 3. samba koguda, nemad saavad hakkama. Aga kui pensionisüsteem muutuks nt nii, et 1. samba suurus on otseses (ja olulises) sõltuvuses laste arvust, siis on sündivuse kahanemine pigem positiivne areng. Ma ei karda immigrantide sissetungi, kuna sündivus väheneb ka Aafrikas- arenenud Aafrika riikides on see samuti 2+ peale kukkunud.
No aga sellest 3. sambast on kasu ainult senikaua, kuni majandussüsteem suudab samamoodi pöörelda nagu seni. Majanduse pöörlemise tagaks aga piisavalt arvukas noor põlvkond - et oleks nii tootjaid kui ka tarbijaid. Siis toimiks ka igasugu fondid, sambad väga hästi ja vanem põlvkond saaks aktiivsest tööst taanduda. Vastasel juhul, kui ei ole enam piisavalt nooremaid inimesi - siis ei toimi ka fondid/sambad/igasugu aktsiad jms. investeeringud enam hästi - need muutuvad sisuliselt lepelehtedeks.

Sellest on kirjutanud näiteks Neivelt - ta arvab,et tingimustes, kus inimeste arv kahaneb, senine mudel - investeerime ja elame hästi - lihtsalt jookseb kinni, ei tööta enam.

https://arvamus.postimees.ee/7998434/in ... -ja-lapsed

"Miks ma sellest kõigest kirjutan? Selleks, et meil räägitakse praegu palju investeerimisest ja pensioniks raha kogumisest. Mitte lastest ja peredest. Kui palju on artikleid ja sisuturundust pensionifondide ja investeerimise teemal ning kui palju räägitakse pereks olemisest ja lastest? See on ikka väga kaldu. Meediat lugedes tundub, et eesmärk on olla lastetu ja nautida finantsvabadust.

Selline ühiskond peabki ju välja surema. Õnneks ei ole areng pikemas plaanis kunagi lineaarne ja ilmselt näeme lähemate kümnendite jooksul veel suuremaid muutusi, et mitte öelda vapustusi. Sellise ideoloogiaga lihtsalt kaua enam ei sõida. Ja vapustuste ajal, nagu teame, ei aita mingid aktsiad ega võlakirjad. Aitab perekond ja kogukond.

Minu kirjatüki eesmärk on panna noori mõtlema, et investeerimine ei pruugigi olla nii hea mõte, kui kõikjal räägitakse. Õigupoolest on ainukene tõeline investeering perekond ja lapsed."
Külaline

Egalitaar kirjutas: 17 Okt 2024 08:59
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 08:24 Postitus on kustutatud
Ei usu, et hulk. Isegi paar trolli, kellel liiga palju vaba aega, suudavad foorumis korralikult laamendada.
Olen kasvatamatu ja ülbe, et ei taha oma tervist ja keha ohustada raseduse ja sünnitusega. Mõlemad seisundid mis võivad olla väga kergelt eluohtlikud. Olen kasvatamatu ja ülbe, et sinu eest püssi ette ei hüppaks. Peaks enda unustama ja sinusuguste tulevaseks mugavaks eluks kümme korda sünnitama? Krdi jultumus ikka….
Külaline

külaline kirjutas: 17 Okt 2024 11:37
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 10:32 Suures pildis sobib, sest niikuinii on inimesi liiga palju ja Maa jätkusuutlikkuse huvides peab sündimus vähenema. Kuid isiklikult on kahju neist paljulapselistest, kes oma 3. samba raha panid laste üleskasvatamisesse ja tulevikus on sisuliselt ilma pensionita, kuna pole suutnud üle keskmiste suurte jooksvate kulude tõttu omale isiklikku pensionisammast koguda ja ka 1. sammas on väike, sest nende kasvatatatud sotsiaalkindlustusmaksu maksjatest ei piisa kõigi vanainimeste pensioniks ja nende maksud lähevad peamiselt 0- või 1-lapseliste vanainimeste ülalpidamiseks. Lastetustest kahju pole, kuna nad suutsid selle arvelt, et lastele ei kulunud, omale korraliku 3. samba koguda, nemad saavad hakkama. Aga kui pensionisüsteem muutuks nt nii, et 1. samba suurus on otseses (ja olulises) sõltuvuses laste arvust, siis on sündivuse kahanemine pigem positiivne areng. Ma ei karda immigrantide sissetungi, kuna sündivus väheneb ka Aafrikas- arenenud Aafrika riikides on see samuti 2+ peale kukkunud.
No aga sellest 3. sambast on kasu ainult senikaua, kuni majandussüsteem suudab samamoodi pöörelda nagu seni. Majanduse pöörlemise tagaks aga piisavalt arvukas noor põlvkond - et oleks nii tootjaid kui ka tarbijaid. Siis toimiks ka igasugu fondid, sambad väga hästi ja vanem põlvkond saaks aktiivsest tööst taanduda. Vastasel juhul, kui ei ole enam piisavalt nooremaid inimesi - siis ei toimi ka fondid/sambad/igasugu aktsiad jms. investeeringud enam hästi - need muutuvad sisuliselt lepelehtedeks.

Sellest on kirjutanud näiteks Neivelt - ta arvab,et tingimustes, kus inimeste arv kahaneb, senine mudel - investeerime ja elame hästi - lihtsalt jookseb kinni, ei tööta enam.

"Miks ma sellest kõigest kirjutan? Selleks, et meil räägitakse praegu palju investeerimisest ja pensioniks raha kogumisest. Mitte lastest ja peredest. Kui palju on artikleid ja sisuturundust pensionifondide ja investeerimise teemal ning kui palju räägitakse pereks olemisest ja lastest? See on ikka väga kaldu. Meediat lugedes tundub, et eesmärk on olla lastetu ja nautida finantsvabadust.

Selline ühiskond peabki ju välja surema. Õnneks ei ole areng pikemas plaanis kunagi lineaarne ja ilmselt näeme lähemate kümnendite jooksul veel suuremaid muutusi, et mitte öelda vapustusi. Sellise ideoloogiaga lihtsalt kaua enam ei sõida. Ja vapustuste ajal, nagu teame, ei aita mingid aktsiad ega võlakirjad. Aitab perekond ja kogukond.

Minu kirjatüki eesmärk on panna noori mõtlema, et investeerimine ei pruugigi olla nii hea mõte, kui kõikjal räägitakse. Õigupoolest on ainukene tõeline investeering perekond ja lapsed."
Asugu siis siva tehisemakat leiutama. Minu põhjus lastetu olemiseks on eelkõige hirm raseduse ja sünnituse ees. Ei taha lapse pärast eluaeg püksi pissida. Olgu kui hea laps tahes, ei ole enda heaolu kahjustamist väärt. Mehena oleksin praeguseks isa, kaheksakümnendatel sünnituseas olles oleksin praeguseks ema, puudus lai internet koos hirmutava info ja teadmistepagasiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 11:42

Asugu siis siva tehisemakat leiutama. Minu põhjus lastetu olemiseks on eelkõige hirm raseduse ja sünnituse ees. Ei taha lapse pärast eluaeg püksi pissida. Olgu kui hea laps tahes, ei ole enda heaolu kahjustamist väärt. Mehena oleksin praeguseks isa, kaheksakümnendatel sünnituseas olles oleksin praeguseks ema, puudus lai internet koos hirmutava info ja teadmistepagasiga.
Nii tugev hirm raseduse ja sünnituse ees on väga hea põhjus, miks lastetuks jääda. Neid, kes rasedust nii paaniliselt kardaks, on siiski väga vähe, see pole sündide arvu üleüldise kahanemise kontekstis isegi eraldi mainimist väärt.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 11:53
Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 11:42

Nii tugev hirm raseduse ja sünnituse ees on väga hea põhjus, miks lastetuks jääda. Neid, kes rasedust nii paaniliselt kardaks, on siiski väga vähe, see pole sündide arvu üleüldise kahanemise kontekstis isegi eraldi mainimist väärt.
Hirm oleks vale sõna. Raseduse ja sünnituse põhjustatud komplikatsioonid on nii mitmetel noorte generatsioonide naistel lastetuse põhjuseks. Kes tahab eluaeg püksi pissida, vaagnapõhja kahjustustega olla, diastaas, südameprobleemid, seljaprobleemid. Kogu “šedööver” ei ole seda väärt, noored naised mõistavad.
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Okt 2024 11:42Asugu siis siva tehisemakat leiutama. Minu põhjus lastetu olemiseks on eelkõige hirm raseduse ja sünnituse ees. Ei taha lapse pärast eluaeg püksi pissida.
No selle pärast pole küll vaja tehisemakat leiutada, sest selline põhjus on ilmselgelt üsna haruldane ning mingit mõju üldisele iibele ei oma. Nende paari juhtumi pärast ei tasu see innovatsioon ära, pealegi teised sarnase murega on ka keisrilõikega nõus (kuigi arstid heameelega seda ilma põhjuseta tee- mille alla nad ilmselgelt liigitavad ka selle põhjuse).
P.S. Ja mis jutt see püksi pissimisest on? Esimest korda kuulen, peaksid vist veidi paremini valima oma infoallikaid, kõik internetis pole tõde...
Külaline

Anonymous kirjutas: 17 Okt 2024 12:30Hirm oleks vale sõna. Raseduse ja sünnituse põhjustatud komplikatsioonid on nii mitmetel noorte generatsioonide naistel lastetuse põhjuseks. Kes tahab eluaeg püksi pissida, vaagnapõhja kahjustustega olla, diastaas, südameprobleemid, seljaprobleemid. Kogu “šedööver” ei ole seda väärt, noored naised mõistavad.
Huvitav oleks näha statistikat, mis näitaks, et lastevanematel on nendega rohkem muret kui lastetutel? (Mitte ainult huvitav, vaid ka vajalik, et ma seda üldse usuksin.)
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 12:49
Anonymous kirjutas: 17 Okt 2024 12:30Hirm oleks vale sõna. Raseduse ja sünnituse põhjustatud komplikatsioonid on nii mitmetel noorte generatsioonide naistel lastetuse põhjuseks. Kes tahab eluaeg püksi pissida, vaagnapõhja kahjustustega olla, diastaas, südameprobleemid, seljaprobleemid. Kogu “šedööver” ei ole seda väärt, noored naised mõistavad.
Huvitav oleks näha statistikat, mis näitaks, et lastevanematel on nendega rohkem muret kui lastetutel? (Mitte ainult huvitav, vaid ka vajalik, et ma seda üldse usuksin.)
Minu lähiringkonnas on mitmeid naisteprobleemidega kursis olevat meditsiinipersonali. Ma ei pea mingit statistikat otsima või lugema, kuulen elust enesest mis naistega juhtub. Kellel kaob põietunnetus ära peale keisrilõigelt, kes on kimpus emaka allavajega, kellel on pidamatusemured, kellel püsivad seljavalud peale epiduraali, kellel südamepuudulikkus.

Sina seda ära usu, saa lapsed. Mängi ruletti, kas läheb hästi või oled aastaid probleemidega maadlev depressioonis naine nagu eelpool nimetatud
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 12:46
Anonymous kirjutas: 17 Okt 2024 11:42Asugu siis siva tehisemakat leiutama. Minu põhjus lastetu olemiseks on eelkõige hirm raseduse ja sünnituse ees. Ei taha lapse pärast eluaeg püksi pissida.
No selle pärast pole küll vaja tehisemakat leiutada, sest selline põhjus on ilmselgelt üsna haruldane ning mingit mõju üldisele iibele ei oma. Nende paari juhtumi pärast ei tasu see innovatsioon ära, pealegi teised sarnase murega on ka keisrilõikega nõus (kuigi arstid heameelega seda ilma põhjuseta tee- mille alla nad ilmselgelt liigitavad ka selle põhjuse).
P.S. Ja mis jutt see püksi pissimisest on? Esimest korda kuulen, peaksid vist veidi paremini valima oma infoallikaid, kõik internetis pole tõde...
Miljonite naiste tervise ja heaolu säästmine “ei tasu innovatsioon ära”? Kannata edasi sünnitadea siis, mina jätan vahele. Eks hääbugu vaikselt kui oma innovatsiooni ei taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 12:46
Miks peaksid naised internetis massiliselt valetama oma terviseprobleemide kohta abi otsides? Püksi pissimine on vaagnapõhja kahjustustest, kui vaagnapõhjalihased ja tugikudesid. Tekkib stressipidamatus, naerdes, köhides, aevastades, joostes hakkab tilkuma. See on nüüd küll teada tuntud fakt, et emadel on kordades suurem tõenäosus emaia allavajeks ja pidamatuseks kui sünnitamata naistel. Risk tõuseb iga kantud rasedusega
Külaline

Uriinipidamatuse kohta saate siit lugeda. https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/ ... pilgu-labi

Sünnituse tagajärjel tekkinud uriinipidamatus on reeglina lühiajaline mure, mis mõne nädalaga laheneb. Kui mitte, saab arstidelt abi.
Uriinipidamatust põhjustavad ka mitmed muud tegurid - menopaus, erinevad haigused, ülekaal. Uriinipidamatuse leevendamiseks ja ravimiseks on olemas mitmeid erinevaid meetodeid. Kellel on kaebusi, võtku perearstiga ühendust ja sealt edasi saate probleemi juba ravima hakata.
Tehisemakas uriinipidamatust ei kõrvalda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 14:22 Uriinipidamatuse kohta saate siit lugeda. https://www.virtuaalkliinik.ee/uudised/ ... pilgu-labi

Sünnituse tagajärjel tekkinud uriinipidamatus on reeglina lühiajaline mure, mis mõne nädalaga laheneb. Kui mitte, saab arstidelt abi.
Uriinipidamatust põhjustavad ka mitmed muud tegurid - menopaus, erinevad haigused, ülekaal. Uriinipidamatuse leevendamiseks ja ravimiseks on olemas mitmeid erinevaid meetodeid. Kellel on kaebusi, võtku perearstiga ühendust ja sealt edasi saate probleemi juba ravima hakata.
Tehisemakas uriinipidamatust ei kõrvalda.
Kuidas kehaväline tehisemakaga kantav rasedus naise rasedusest ja sünnitusest tingitud uriinipidamatuse peobleeme ei peaks kõrvaldama? Muidugi ei ole see ainuke põhjus miks pidamatus tekib. Kuid pidamatuse reklaamid on naistele suunatud põhjusega ;)
Külaline

Eesti sündivus ei ole sinu "väärtusliku" isiku taga ainult, lase nüüd teemal olla ja ära pööra iga laste, raseduse ja sünnituseteemat isiklikuks showks. Pool päeva ainuisikuliselt jauranud, aitab ehk!
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Okt 2024 16:39 Eesti sündivus ei ole sinu "väärtusliku" isiku taga ainult, lase nüüd teemal olla ja ära pööra iga laste, raseduse ja sünnituseteemat isiklikuks showks. Pool päeva ainuisikuliselt jauranud, aitab ehk!
Selliselt mõtlejaid on palju. See et nad siin kirjutamas ei ole, ei muuda fakti vähemtõeseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tigger ja 5 külalist