Eesti kahanev sündimus

vana hea klassika
Vasta
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 17:23
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 16:58
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 16:42

Postitus on kustutatud
Novot juat sellist suhtumist silmas peangi.
Toidupood on ebasobiv koht?
Postitus on kustutatud
Kas te nagu üldse loete ka? Ma nüüd kirjutan enda kasutajaga.
Laps koogas/lalises, mitte ei röökinud nutta.
Nagu ma kirjutasin, ma elan üleüldse Soomes. Käisin jaa, vabandust väga lapsega koos toidupoes. Tuti-pluti ei jõudnud just sel hetkel teha, kui riiulilt toitu või peadpidi külmkapis hapukoort võtsin.

Ja sellise teksti tootmise peale te väidate, et Eestis ei ole vaenulik suhtumine lastesse!?!

Ei, mina jaa tõesti ei telli koju, sest ma satun kodumaale max 2x aastas ja siis ma tahan ka poes füüsiliselt kohal käia.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mupsik kirjutas: 18 Okt 2024 23:01
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 16:58

Novot juat sellist suhtumist silmas peangi.
Toidupood on ebasobiv koht?
Postitus on kustutatud
Nagu ma kirjutasin, ma elan üleüldse Soomes. Käisin jaa, vabandust väga lapsega koos toidupoes. Tuti-pluti ei jõudnud just sel hetkel teha, kui riiulilt toitu või peadpidi külmkapis hapukoort võtsin.

Ja sellise teksti tootmise peale te väidate, et Eestis ei ole vaenulik suhtumine lastesse!?!

Ei, mina jaa tõesti ei telli koju, sest ma satun kodumaale max 2x aastas ja siis ma tahan ka poes füüsiliselt kohal käia.
Noh, 2x aastas elad ehk üle.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 23:26

Postitus on kustutatud

Noh, 2x aastas elad ehk üle.

Loomulikult. Aga ega mulle otsaette ju kirjutatud ei ole, et ma mugavuspagulane olen 😆
Kõikide teiste kohalike emade ja "vääksuvate" laste suhtes hoiak on ikka sama kahjuks.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 21:06
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 20:45
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 20:05
Pärast pikka väsitavat tööpäeva tasub järelikult e-poest kaupa tellida, mitte toidupoes end sellisesse haavatavasse seisu panna. ;) ;) ;)
Nii haavatav ma nüüd ka ei ei ole, et ei suudaks imikuga toidupoes käia. Ja üldse - toidupoes ma valin kaupa ja jälgin oma last, mingeid teiste ostjate nägusid vaadata ja mõistatada "ei tea, mis nad minust ja mu lapsest arvavad" mul pole aegagi.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Mupsik kirjutas: 19 Okt 2024 00:04
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 23:26
Loomulikult. Aga ega mulle otsaette ju kirjutatud ei ole, et ma mugavuspagulane olen 😆
Kõikide teiste kohalike emade ja "vääksuvate" laste suhtes hoiak on ikka sama kahjuks.
Mul on kolm last ja kõigiga Eestis toidupoodides käinud. Imikutega oli lausa igapäevane rutiin, et lõuna paiku läksin vankriga jalutama, veeretasin ka toidupoe uksest sisse ja pärast panin toidukoti vankri pakivõrgule. Kui arsti juures sai käidud, siis pärast sai poest läbi mindud, laps turvahällis jne. Kõndivate lastega ka ja nad on vahel poes kannatamatud olnud ja vingunud või üksteisega jagelema läinud ja hakanud üksteisega tõuklema või tahtnud enne poest välja joosta ja neil on tulnud järel joosta ja neid püüda, mistõttu poeskäik energiliste väikelastega ei pruukinud just kõige rahulikum olla. Aga ühestki poeskäigust teiste ostjate poolt mitte midagi hullu küll ei mäleta.

Nüüd siit foorumist loen, et imikute ja väikeste lastega poes käimine pidi olema inimeste suhtumise tõttu kohtutav. Küll on hea, et mina pahaaimatult oma lastega poes käisin, oleks enne midagi sellist lugenud - võibolla oleks üle mõtlema hakanud :D Aga mina lihtsalt käisin lastega poes ja mitte midagi sellist ei mõelnud :D
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 21:13
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 20:45

Postitus on kustutatud
Pärast pikka väsitavat tööpäeva tasub järelikult e-poest kaupa tellida, mitte toidupoes end sellisesse haavatavasse seisu panna. ;) ;) ;)
Miks üürgavad ja häirivad lapsed kodus ei ole? Tittesid on oluliselt vähem kui täiskasvanud tööinimesid. Loogiline on, et kõikide segajad tited koju jäetakse mitte ei tooda soolokontserti andma kapsalehti vahele ;) ;) ;) keegi ei taha seda kuulda
Ja mina ei taha kuulda kahe täiskasvanud turumuti omavahelist valju üle poe kostvat jutuvada möödunudreedesest labrakast, kus alles vastu hommikut purjuspäi koju jõuti. See, kui mõni beebi oma vankris korraks piuksatab, on selle kõrval ikka köki-möki.
Külaline

See viimane on küll nii huvitav, mina kuulaks põnevuaega. Kuuldemäng . Mulle tohult meeldiks pealt kuulata mida ininesed omavahel räägivad, mis neid ärritab ja rõõmustab, mis on neil tähtis jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 14:16 See viimane on küll nii huvitav, mina kuulaks põnevuaega. Kuuldemäng . Mulle tohult meeldiks pealt kuulata mida ininesed omavahel räägivad, mis neid ärritab ja rõõmustab, mis on neil tähtis jne.
Huvitav jah, ma kah kuulen kauplustes pidevalt titekisa, aga mahlakat vestlust täiskasvanud (! - huvitav, kas meil on ka alaealisi turumutte?) turumuttide vahel pole veel õnnestunud pealt kuulata.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 14:02
Külaline kirjutas: 18 Okt 2024 21:13

Miks üürgavad ja häirivad lapsed kodus ei ole? Tittesid on oluliselt vähem kui täiskasvanud tööinimesid. Loogiline on, et kõikide segajad tited koju jäetakse mitte ei tooda soolokontserti andma kapsalehti vahele ;) ;) ;) keegi ei taha seda kuulda
Ja mina ei taha kuulda kahe täiskasvanud turumuti omavahelist valju üle poe kostvat jutuvada möödunudreedesest labrakast, kus alles vastu hommikut purjuspäi koju jõuti. See, kui mõni beebi oma vankris korraks piuksatab, on selle kõrval ikka köki-möki.
Oleks et nad korra pluksatavad. 15+ minutit üürgavad “emmää ma tahhhan sedäää, tule emmmää” üürgab üle keskuse seni kuni vanemal toidukorv koos on ja minekut teevad. Kohutav mõelda, kuidas keegi seda väljagi suudab kannatada. Enne kuulaks turumutte.
Külaline

Kui pidevalt tundub, et kuskil on titekisa ja see hullult häirib, siis tõenäoliselt bioloogiline kell tiksub. Võib küll öelda, et ei lapsi üldse ei taha ja nii rõve on, aga oma organismi ei peta.
Kui laps lõpuks käes, ei kuule enam mingeid tittesid.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 10:28 Kui pidevalt tundub, et kuskil on titekisa ja see hullult häirib, siis tõenäoliselt bioloogiline kell tiksub. Võib küll öelda, et ei lapsi üldse ei taha ja nii rõve on, aga oma organismi ei peta.
Vale jutt puha. Mul kaks last ja ka vahel pigem võõrate laste kisa häirib. Ka oma titekisa(teine sai alles aasta) pole meeldiv 😃
Et siis see tähendab, et mu kell taas tiksub? :o :shock: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 10:28 Kui pidevalt tundub, et kuskil on titekisa ja see hullult häirib, siis tõenäoliselt bioloogiline kell tiksub. Võib küll öelda, et ei lapsi üldse ei taha ja nii rõve on, aga oma organismi ei peta.
Juba lapsena häiris, siis vast bioloogilise kella muret ikka ei olnud…muidugi on rõve. Lõhun oma seksuaalorganid lapse pärast ära, hüvasti hea seks ja terve keha, mitte iialgi. Häirib küll kui titt üürgama hakkab, kohe närvi ajab. Tunnen kaasa, poekülastahate jaoks ju kontsert lõopeb, vanematel kestab kodus edasi
Külaline

Anonymous kirjutas: 18 Okt 2024 13:56aga see ei muuda fakti, et lastesse suhtutakse kohati lausa äärmusliku vaenulikkusega
Seda illustreerib kasvõi tõsiasi, et pool Eesti elanikkonnast lendab iga kuu mõne röökiva lapse kõrval, või istub teatris röökiva lapse kõrval, või restos on röökiv laps tal kõrvallauas... ja nii iga jumala kord! ...vähemalt jääb taoline mulje selleteemalise hädaldamise intensiivsuse põhjal.
Külaline

Vaikselt, kuid visalt õõnestab kaasaegne ühiskond fertiilses eas naiste kindlustunnet. Midagi pole teha.
Jääb nii, et naine sünnitagu nii palju lapsi, kui jõuab üksi ära toita. Edasi mõelge ise...
Väga paljud naised ei saa keskmist palkagi.
Siia lisame olematud lasteaiakohad, kõrged hinnad, ebaõnnestunud perearstisüsteemi, kodu üüri (või laenu) + kommunaalid, olematud töökohad või paindumatu tööaja jne, jne.
MIKS peaks üks normaalse mõistusega naine seda tahtma?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Okt 2024 14:16 See viimane on küll nii huvitav, mina kuulaks põnevuaega. Kuuldemäng . Mulle tohult meeldiks pealt kuulata mida ininesed omavahel räägivad, mis neid ärritab ja rõõmustab, mis on neil tähtis jne.
Mine KH teemasse. Seal näed mis meil keskmisel foorumikasutajale tähtis on. Mis neid rõõmustab. Mis neid ärritab.
Aga kui ei viitsi minna siis valgustan sind. Neid rõõmustab, et on skandaal kus saab osaleda ja tähtis olla. Neid ärritab, et keegi neid tõsiselt ei võta ja skandaal hakkab ka vaibuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 22:25 Vaikselt, kuid visalt õõnestab kaasaegne ühiskond fertiilses eas naiste kindlustunnet. Midagi pole teha.
Jääb nii, et naine sünnitagu nii palju lapsi, kui jõuab üksi ära toita. Edasi mõelge ise...
Siia lisame olematud lasteaiakohad, kõrged hinnad, ebaõnnestunud perearstisüsteemi, kodu üüri (või laenu) + kommunaalid, olematud töökohad või paindumatu tööaja jne, jne.
Jahh. Paraku kõigile rikast meest ei jätku. Kõik välismaa mehed pole ka rikkad. Ja mis kõige hullem. Rikas mees saades aru, et tegemist on puugiga kelle ilu ka närtsinud võib tegelema hakata majandusliku vägivallaga. Ehk ei anna enam raha ja palub tööle minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 22:38
Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 22:25 Vaikselt, kuid visalt õõnestab kaasaegne ühiskond fertiilses eas naiste kindlustunnet. Midagi pole teha.
Jahh. Paraku kõigile rikast meest ei jätku. Kõik välismaa mehed pole ka rikkad. Ja mis kõige hullem. Rikas mees saades aru, et tegemist on puugiga kelle ilu ka närtsinud võib tegelema hakata majandusliku vägivallaga. Ehk ei anna enam raha ja palub tööle minna.
Selline eeldamine on väga vildakas. Ometi on hea näide, kuidas naistesse EI PEAKS suhtuma.
Sünnitaks sellisele mehele lapse? Usaldaks sellise suhtumisega mehe kätesse enda ja lapse elu?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2024 23:09
Selline eeldamine on väga vildakas. Ometi on hea näide, kuidas naistesse EI PEAKS suhtuma.
Sünnitaks sellisele mehele lapse? Usaldaks sellise suhtumisega mehe kätesse enda ja lapse elu?
Last ei sünnitaata mehele. Jah tõsi kui laps on mehe kinnihoidmiseks tehtud. Lapse saavad ikka isa ja ema. Miks peab naine oma elu mehe kätesse usaldama? Mis see tähendab? Sünniatd lapse ja mees peab eluaeg lapse ema ülal pidama. Ema ülesandeks on kodus last kasvatada ja sõbrannadega hängimas käia. Ei imesta, et siis sellised teemad eestis üles tulevad nagu see skandaalike siin väiksel maarjaaal käimas on.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Okt 2024 11:27
Juba lapsena häiris, siis vast bioloogilise kella muret ikka ei olnud…muidugi on rõve. Lõhun oma seksuaalorganid lapse pärast ära, hüvasti hea seks ja terve keha, mitte iialgi. Häirib küll kui titt üürgama hakkab, kohe närvi ajab. Tunnen kaasa, poekülastahate jaoks ju kontsert lõopeb, vanematel kestab kodus edasi
Uhh, jälle probleemne kodanik siin. Millal sa abi otsid? Ahjaa, enda arust oled normaalne :D
Külaline

Oh issand, mida sa räägid teemadel, mis on kauge unistus? Katsu see keskmine palk, perekond ja üks laps saada, siis hakka kobisema. Mingi muinasjutuvend.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tigger ja 5 külalist