Kuld või kuldne

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 15:19
Ütlen ausalt, see on ainus koht, kus ma olen konservatiiv-kuldehted olen saanud kas päranduseks või on mehed kinkinud. Hõbeehted kah. Ise ei osta. Kuidagi hale on. Või tegelt ei peakski juurde ostma, nii palju on ja kõik on ilusad.
Jah, korteri Tallinna kesklinna ja auto otsin ise oma raha eest.
Päris naljakas oled. Saan aru, et kihlasõrmust ise ei osta, aga ülejäänud ehted :?
Ma küll ei tahaks kellegi teise maitse järgi ehteid kanda. Ikka ise valin seda, mis meeldib. Väga imelik oleks ka abikaasale öelda, et kallis, tahan sünnipäevaks seda käevõru.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 08:37 Kumbi ehteid kannate? On vahet? Sama saab küsida ka ka hõbe või hõbedane. Ostes nn kullapoest, maksab ehe u 200. HM müüb 10 eest. Kas kannate odavaid ehteid? Või sõltub see vanusest?
Pole kunagi aru saanud kallite ehete kandmisest. Isegi spetsialist ei suuda palja silmaga hinnata kantava ehte väärtust, seega mis vahet seal on? Kandja jaoks ehk ainult. Kuld, vääriskivi jmt. muidugi, on püsiv väärtus mida saab vajadusel realiseerida, aga milleks seda kaasas kanda. See võib ära kaduda, seda võidakse varastada või röövida. See on muidugi minu arvamus, mina ehteid ei kanna. :)
Külaline

Odavate ehete ainuke suur miinus on, et need kuluvad ruttu inetuks, kui hõbedavärvi, siis juba kasvõi sterling silver. Kollast kulda ei kanna, pole kunagi meeldinud, aga see "hõbedat-kannavad-need-kel-raha-pole" ei saa arugi mu valgest kullast teemantsõrmust vaadates, on see hõbe+tsirkoon või päris asi. Iga päev ma tuhandeeurost sõrmust muidugi ei lörtsi ka. Ja ongi parem. Plaatina on veel kallim kui kollane kuld, rääkimata roodiumist (sellega küll tavaliselt kaetakse, sest särab ilusamini), seega on see jutt täiesti mööda, et hõbedane on alati odav.

Aga ei, ma ei osta odavaid kullatud ehteid, sest need ei püsi ilusad.
Külaline

Lisan eelmisele enda jutule, et mul ongi lisaks valge kullaga teemantsõrmusele täpselt sarnane hõbe-tsirkoonsõrmus, mille ostsingi tihedamaks igapäevaseks kandmiseks :) niiet päriselt, keegi ei saagi aru, et see pole SEE kihlasõrmus. Ja palju muretum, ei pea juuksid katkuma, kui nt sõrmus kraanikausi torust avalikus wcs alla kukub või merre kaob jms.
Külaline

Mulle meeldivad suured ehted. Igasugused lahedad sõrmused, ripatsid ja prossid. Kullast selliseid pole näinudki, ikka hõbedast. Ostan igast maailma otsast, väga ägedaid olen leidnud.
Mul pole midagi ka ülekullatud odavate ehete vastu, mis näevad elegantsed välja - kasutan v-o vaid paar korda aastas, kui tuleb õige tunne ja sobivad riietusega. Mõni on üle 15 aasta vana ja pole üldse kulunud, sest on kasutusel olnud vaid 5 korda. Aga vahel on see kõrvarõngas või käevõru mõne riietuse juurde just sobivaim.
Mul hinnast suva, ei kogu kulda ega vääriskive ainult seepärast, et oleks kuld ja vääriskivi. Meeldib vaheldus.
Mul on mõned tõeliselt kallid kivid ka nii sõrmustes kui ka ühes kaelakees, aga ma ei kanna neid kunagi, sest ehetena on need väga igavad.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Kullatud ehteid on väga erinevaid ja mitte kõik ei tee kõrvu valusaks ka allergikutel. Mul on näiteks Dora-Dora turuletilt osetud kõrvarõngad, mis olid enam kui poole odavamad Marmara sarnastest ehetest (mis pole ka kuld) ja on püsinud nagu uued enam kui aasta. Mis puudutab odavate vidinate kandmist, siis ma olen kindel, et enamus teist ei tee pilguga vahet, kas tegemist on kullast või kullatud ehtega. Ehte stiil on see, mis võib küsimusi tekitada. Veenre kõrvamaju pole mul ka, aga nii pips ma ka ei ole, et ainult kuld kõlbab. Kannan segamini nii kulda kui kullatud ehteid.
Külaline

kuld. filigraanne, valge kullaga kombineeritud. briljandid. kavatsen oma ehtekollektsiooni tütrele pärandada. kaalsuin just oma kulla ära - kokkuostuhind oleks 6000.-
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:19 kuld. filigraanne, valge kullaga kombineeritud. briljandid. kavatsen oma ehtekollektsiooni tütrele pärandada. kaalsuin just oma kulla ära - kokkuostuhind oleks 6000.-
Tegin just sama, sain 5500 eurot, aga see on see kuld, mis on viimased 10-15 aastat ilma kandmata seisnud, Dubaist aastal 2000 ostetud kõrge prooviga rasked kõrvarõngad ja sõrmus, suvalised tükid ja plönnid, Cartier koes 60g kett ja 15g käekett, mida kandsin viimati aastal 2010, aga mis samas on jällegi moes, eks. See on see, mida võiks viia kokkuostu. Ilusad valgest kullast briljantidega asjad jätaks alles, mulle meeldib Chopard.
Külaline

Mulle meeldivad pärlitega ehted, Mallorcal on tehasepood, kus on väga ilusaid ehteid, olen sealt ostnud mõningaid klassikalisi.
Külaline

Igapäevaselt kannan ainult kuldehteid. Mul on kõrvades kokku 5 auku ja seal on kaks paari kokku sobivaid kõrvarõngaid ja üksik väike ehe. Ööseks - pesemiseks vms ära ei võta, puhastan vaid. Igapäevaselt abielusõrmus, jäme. Ma olen ka “vana” inimene ja erinevast materjalist ehteid kokku ei sobita.
Kuldpudi on aastatega kogunenud - käe- ja jalakette, sõrmuseid. Osa neist srllesse sõrme, kuhu mõeldud oli, enam ei mahu. Lemmik on vanaema sõrmus ja ilmselt ka tükina väärtuslikeim - suure lilla kiviga. Kivi ise on maailmas otsas ja väärtus vaid tõuseb.
Mul on ka paar välismaalt ostetud võltsehete komplekti, mida harva kannan ja mis ehtsad välja näevad. Riiete osas on mul kallis maitse ja need võltsehted näevad taustal üsnagi “päris” välja.
Külaline

Ehtekuld pole rahaliselt kuigi väärtuslik kulla vorm, aga parem ikka kui mitte midagi. Need, kes justkui on kulla suhtes allergilised, reageerivad tavaliselt mingile muule metallile seal ehtes, kulda ennast on 585 prooviga ehtes ainult 58,5%.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:19 kuld. filigraanne, valge kullaga kombineeritud. briljandid. kavatsen oma ehtekollektsiooni tütrele pärandada. kaalsuin just oma kulla ära - kokkuostuhind oleks 6000.-
Kulla hind on hetkel väga hea. Viskasin eile kokku oma mittevajaliku kulla ja tükid ja plönnid jm, mida kunagi ei kanna ja viisin kokkuostu. Poole tunni pärast oli 2700 eurot üle kantud, pole üldse paha! Ebavajalik träni, mis lihtsalt aastakümneid kuskil sahtlipõhjas vedelenud.
KollaneBanaan
Kontakt:

Postitus Postitas KollaneBanaan »

Viimasest postitusest ajendatuna, siis kuhu müüa kuldehteid?
Mul juba aastaid seisavad mõned valgest kullast ripatsid, mida kordagi kandnud pole. Kivikesed ka peal, pole aimugi mis materjalist või mis need väärt võiks olla. Mõelnud, et müüks maha, aga ei tea kuhu pakkuda.

Ise kannangi vaid valget kulda pluss aeg-ajalt pidulikel sündmustel mõnd autoriehet. Üldiselt ehted minu jaoks teisejärgulised, ei oma suurt kollektsiooni, aga need vähesed, mis on, on minu jaoks väärtuslikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline