Jõulud

vana hea klassika
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Anonymous kirjutas: 27 Okt 2024 20:37Teen sest on isiklikud positiivsed mälestused lapseeast peale, kuusk peab majas olema.
Juba kuuse lõhn toas on väga armas. Kusjuures - isegi ei pea ehitud olema, loob mõnusa meeleolu ka niisama. Enamasti leiame oma metsast mõne puu, aga vahel oleme ka kasvandusest ostnud. Need nagunii suureks uhkeks kuusikuks ei kasva.
Ongi mälestus lapsepõlvest - toomine, ülespanek, ehtimine, väga head mälestused.
Kes kingitustest rääkis - kingitusi ei oota ja juba ammu, neid tegime päris kaua aastaid vaid lastele. Nüüd ka mitte enam lastele vaid lastelastele.
Need on varutud.
Jõulutuled paneme põlema kuskil novembri keskel, siis on juba varakult nii pime, et ei näe uksest prügikastinigi minna. Need on meil õues paari puu küljes, mõnus valgus.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle väga jõuluaeg meeldib ja ootan. Ainuke aeg aastas kus kogu pere saab 100% kokku, ka välismaal elajad lendavad kohale. Lapsed juba ootavad, et saaks sussid aknale panna ja mul hakkas oktoobrist küünla- ja ingveritee hooaeg. Mulle meeldib see hämarus ja tuled, karge õhk, mõnna :)
Külaline

Seda karget õhku ootan juba ammu 😀
Isegi pliiti ei saa veel õhtul praksuma panna, liiga soe!
Külaline

Väga ootan jõule, saame olla kogu perega koos puhkusereisil. Muul ajal helistame-kohtume keskmise pere kohta ehk isegi liiga sageli, aga ühist jõudeaega napib. Kuusk, kingihullus ja seapraad kahvatuvad võimaluse ees minna sooja ja helgesse koos lähedastega.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 00:42 Väga ootan jõule, saame olla kogu perega koos puhkusereisil. Muul ajal helistame-kohtume keskmise pere kohta ehk isegi liiga sageli, aga ühist jõudeaega napib. Kuusk, kingihullus ja seapraad kahvatuvad võimaluse ees minna sooja ja helgesse koos lähedastega.
Väga armas komme teie peres.
Minu jaoks peavad jõulud olema küll mõnus jõudeaeg kogu perega vähemalt ühel päeval, aga kindlasti (loodetavalt) lumises Eestis. See ilus küünalde valgus keset pimedust ja lund on see õige jõulutunde tekitaja.
Seapraad pole üldse tähtis.
Austraallaste puhul tundub päris imelik - no mis pagana jõulud keset suve 😃
Aga paljud peavad neid sealgi.
Mu oma sõbrad üritavad jõuluks ikka siia sõita, et oleks õige ja harjunud tunne.
Külaline

Mina ootan väga jõule ja sellega seonduvat. Ei võta seda nii, et peab tarbima ja hullusega kaasa minema.
November on nii raske ja kõle kuu, aga küünlad ja tuled teevad meeleolu helgemaks. Lisaks jõuluteemalised väljapanekud poodides. Kuuse toome ka detsembri alguses juba, nii vähe aega ju toas kuusk.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 16:31
Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 15:11
Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 13:08 Ma ei taha koledast pahnast omale ehteid teha. Ma tahan ilusaid luksuslikke, erilisi. Arvad tõesti et kodustest peldikupaberirullidest, ajalehtedest, paberist ehted, käbid asendavad seda? Tegelikult on raha küll, aga 6-12 eurot ühe kuuseehte eest? Kui mul oleks vaja 10-20 kuuse ehtimiseks? Nalja teete
Miks sa terve allee ära kaunistama pead?
Sina riputad tõesti vaid ühe ehte kuusele?
Sa kirjutasid, et pead ehtima 10-20 kuuske. Küsiti, miks nii palju?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 08:45

Oli ikka vist ehete arvu mõeldud. Aga jah valesti on kirjutatid. Või mine tea, vb ongi 10-20 kuuske hoopis 😃
Külaline

vaikselt ikka juba mõtlen. meil on just enne reisile minekut jõulude ajal nädala puhkust.
jõuludeks sõidame oma paksus inimtühjas metsas asuvasse metsamajja. klopime lumes ära kõik vaibad ja kütame maja soojaks. teeme ahjupraadi, krõbekartuleid ja hapukapsast. kõike ikka puupliidi ahjus. toome kuuse tuppa ja ehime vanaema pärandatud ehetega. siis on aeg pojale rongi vastu minna. tal on jõululaupäeval sünnipäev ja ta veedab selle alati meiega. tagasi jõudes süütame küünlad ja istume lauda. jutustame ja naudime head sööki. siis läheme ja viime metsloomadele süüa, põletame lumes küünlaid ja joome termosega kaasa võetud jõuluglögi. kui energiat üle on, paneme uisud jalga ja teeme tiigil mõned tiirud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Okt 2024 11:04 Kas ootate juba jõule? Olete juba kingitustele mõelnud?
Kuidas kodu kaunistamisega lood on, kas teete seda esimesel advendil?
Praegu olen veel rohe-hooajast välja tulemata ehk tegutsen veel aias, nokitsen seda-teist, istutan püsiktaimi. Eks varsti käib muidugi külm üle ja tekitab talvisema tunde - ma tean, aga hetkel seda veel ei ole.

Jõuludega seoses meeldib jõuluaegne vaba aeg - vabad päevad, lastel pikem koolivaheaeg.

Kodu ehtimise ja kaunistamise jätan laste hooleks. Kui lapsed viitsivad kaunistusi teha (paberist lumehelbeid lõikuda jne. ), siis teevad ja kaunistavad. Siiani on lapsed olnud kaunistamisest õhinas. On ka sahtlis jõulukunistusi, mida saab kasutada.

Kingitustele mõtemine... sellega ma eriti pead vaevata ei tahaks, kui aus olla. Kuna lapsed ikkagi tahavad midagi lahti pakkida, tuleb neile osta mingi mäng vms. Ega täiskasvanutele peale söödavate asjade (mesi, kohalike väiketootjate maiustused) mitte midagi muud niikuinii välja ei mõtle, need ostan kunagi mingi poeskäigu raames ära ja ongi kõik.
Külaline

No mis teha, kui loengust aru ei saa. Vähese lugemuse ja kitsa silmaringi teema.
"Üks ehe maksab 8€. Mul on vaja 15-20".
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:30

No mis teha, kui loengust aru ei saa. Vähese lugemuse ja kitsa silmaringi teema.
Mina ka sain aru, et pead ehtima 10-20 kuuske ja ma pole see, kellele vastasid. Äkki on probleem hoopis sinu väljendusoskuses?
Külaline

Mis loengust? Mõtled ehk loetust?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:51
Mina ka sain aru, et pead ehtima 10-20 kuuske ja ma pole see, kellele vastasid. Äkki on probleem hoopis sinu väljendusoskuses?
Iga vähegi ajudega inimene, no isegi 5 aastane oleks aru saanud et jutt käib ikkagi jõuluehetest. Või kus sa neid 8 euroseid kuuski saad ja miks peaks kellelgi neid 15-20 vaja olema? Krdi mõttetu närimine, lasteaed.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 17:23
Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 16:51

Iga vähegi ajudega inimene, no isegi 5 aastane oleks aru saanud et jutt käib ikkagi jõuluehetest. Või kus sa neid 8 euroseid kuuski saad ja miks peaks kellelgi neid 15-20 vaja olema? Krdi mõttetu närimine, lasteaed.
Tegelikult on häda hoopis selles, et 15-20 ehtega ei saa mingit uhket kuuske. Päris fäänsi-päänsi jõulukuuskedel on ikka sadu ehteid. Ehtima hakatakse juba tüve lähedalt, liikudes sealt väljapoole - mitt nii, et paar pallikest oksa tippudes.
Külaline

Ei oota. Ei ole kingitustele mõelnud. Ei kaunista kodu.

(Ei, mulle ei meeldi jõulud.)
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 19:38 Ei oota. Ei ole kingitustele mõelnud. Ei kaunista kodu.

(Ei, mulle ei meeldi jõulud.)
Grinch :)
külaline

Postitus Postitas külaline »

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 06:48 Mina ootan väga jõule ja sellega seonduvat. Ei võta seda nii, et peab tarbima ja hullusega kaasa minema.
November on nii raske ja kõle kuu, aga küünlad ja tuled teevad meeleolu helgemaks. Lisaks jõuluteemalised väljapanekud poodides. Kuuse toome ka detsembri alguses juba, nii vähe aega ju toas kuusk.
Mulle meeldib november väga, detsember on aasta kõige rõvedam kuu ( järgmine on jaanuar) ja olen selle küsimuse lahendanud nii, et igal aastal olen detsembris 3-4 nädalat eksootikareisil. Sealt naastes vaja vaid viimased päevakesed üle elada ja ja jägmisesse rõvedasse kuusse libiseda ja siis see ka kuidagi üle elada. Ja ongi selleks korraks tehtud, sest veebruaris on juba valgem ja päikeselisem.
Jõuludest on savi.
Külaline

jõulud on meie peres alati oodatud aeg, ja ausalt öeldes, natuke ootan juba küll! Kingitustele olen sel aastal isegi varem mõtlema hakanud – on ju tore leida midagi erilist, mis rõõmu valmistab. Lastele ja abikaasale on mõned ideed juba välja mõeldud, kuid ikka vaatan ja otsin midagi, mis südant soojendaks.
Kodukaunistamise osas oleme traditsioonilised – alustame esimesel advendil. Kuuse toome detsembri alguses, aga akendele paneme valgusketid ja mõned väikesed dekoratsioonid juba advendiajaks. Kogu see pühadehõng kodus teeb südame soojaks ja loob mõnusa ootuse.
Külaline

Enamus siin räägivad mingist mõnusast ootusest ja hubasusest. See tundub minu jaoks nagu mingi imal-lääge romantiline film. Mul ei seostu jõuludega küll mitte mingit tunnet, ükskõik kui palju ma ka püüan seda tekitada. Ja nii on olnud mul kogu aeg. Olen püüdnud kodu kaunistada, niipalju kui see 0n 24 m2 korteris võimalik, olen püüdnud küünlaid põletada, ostnud kuuse ja ehtinud..tavaliselt olen 24 detsembri õhtul olnud sõprade pool piduliku jõululaua taga, mängitakse jõuluvana ja jagatakse kinke, aga mida pole, see on jõulutunne. Võibolla ma ei teagi lihtsalt mida see tähendab?
Olen üksik inimene, kuid ka siis, kui ma polnud üksi, jättis kogu see jõulude rõhutatud pühalikkus mind külmaks. Kasvanud olen ajal ja kodus, kus peeti nääre ning sama jätkan ka mina, kuid..ikka täiesti emotsioonitult.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist