Mida peate raha raiskamiseks?

Vasta
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 20:52
Kukesupp kirjutas: 07 Nov 2024 13:04
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 11:45 Lähete rongiga teise linna, seal liigute ka ainult jalgsi või ühistranspordiga?

Välismaal käies ka taksosid ei kasuta?
Taksojutu jätkuks, 20 aastat tagasi viimati ei sõitnud, kuid püüan nii vähe, kui võimalik taksoga sõita.
Mulle lihtsalt ei meeldi võõra inimesega ühes autos olla, väga ebamugav ja ma tõesti ei salli taksosõitu seepärast.
Liigun enda autoga ja kui ei ole võimalik-mõistlik, siis ühistranspordiga. Samuti ei kasuta ka välismaal taksot muidu, kui viimase häda sunnil.
Postitus on kustutatud

Jah, bussis tunnen end märksa paremini, kui väikeses ruumis ühe võõraga, ehk siis sõiduautos. Eriti ebameeldiv, kui taksojuht veel juttu ajama hakkab, bussis-trammis seda reeglina ei juhtu.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 08:16
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:07
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:00
Tegelikult ongi taksos kahekesi kehvem olla kui kuski ühistranspordis.
Taksojuhiga on kuidagi “intiimsem” kahekesi olla. Vaatab veel ihara pilguga ja küsib midagi mida ei taha.
Istud ju tagaistmel, kuidas see on intiimsem, kui trammis kellegagi kõrvuti? Takso on väga privaatne koht ühistranspordiga võrreldes.
Postitus on kustutatud
Kui magad, hambad laiali ja pervo juhiks, siis võib juhtuda. Ühistranspordis saab seda grupiliselt teha, kui kell hiline, tramm/buss inimtühi ning mingi kamp astub sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 08:36

Istud ju tagaistmel, kuidas see on intiimsem, kui trammis kellegagi kõrvuti? Takso on väga privaatne koht ühistranspordiga võrreldes.
Postitus on kustutatud
Kui magad, hambad laiali ja pervo juhiks, siis võib juhtuda. Ühistranspordis saab seda grupiliselt teha, kui kell hiline, tramm/buss inimtühi ning mingi kamp astub sisse.
Tead, ei ole kuulda olnud. Bussis on siiski bussijuht ja kaamerad. Iga kell turvalisem, kui takso.
Külaline

Tegelikult maksude maksmine on raiskamine. Maksukoguja st riik ja seda valitsevad tegelased raiskavad selle arutult ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 21:49

ma üldse keegi teine. Mis vahet seal on kas ees või taga.
Ja ma istun alati ees taksos.
Kui üksik naine istub ette, on see teatud vihje.
Ette istuvad vaid nooremad mehed. Üksik naine taksojuhiga diagonaalis, paar koos tagaistmel.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 09:40

Takso on nii privaatne, et alles äsja oli uudis, kuidas järjekordne taksist üritas kedagi vägistada.
Muidugi, siinseid mammisid ei taha isegi taksist.
Tead, ei ole kuulda olnud. Bussis on siiski bussijuht ja kaamerad. Iga kell turvalisem, kui takso.
Sinna bussi peale pead saama ka ja sealt ära. Tee peal igasuguseid tolguseid.
Ma ei julge elus pärast 19.00 ühistranspordiga sõita.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:30

Mis pärast kella 19.00 juhtub siis? Keegi muutub kõrvitsaks? Muidu kodust välja julged astuda?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 13:48

Mis pärast kella 19.00 juhtub siis? Keegi muutub kõrvitsaks? Muidu kodust välja julged astuda?
Ise taksoga sõita ei julge, aga parastad, et kas teine kodust välja julgeb astuda. Nojah siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 14:06
Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 13:48
Ise taksoga sõita ei julge, aga parastad, et kas teine kodust välja julgeb astuda. Nojah siis.
WTF? Ma ainult taksoga sõidangi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 11:09

Ette istuvad vaid nooremad mehed. Üksik naine taksojuhiga diagonaalis, paar koos tagaistmel.
Täpselt nii see ongi. Ja on kirjutamata reegel, et ette istutakse ainult siis, kui taga ruumi pole. Linna inimestel juba lapsest saadik see selge.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:55
...
...
Täpselt nii see ongi. Ja on kirjutamata reegel, et ette istutakse ainult siis, kui taga ruumi pole. Linna inimestel juba lapsest saadik see selge.
Siis te olete ise veel üsna laps. Istun sinna, kuhu tahan! Üldiselt ette, sest nii mõnigi kord tuleb erinevates võõrkeeltes (jah, oskan mitmeid) selgitada, kuhu pöörata, kus on ummikud sellel kellaajal, jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 12:55 Täpselt nii see ongi. Ja on kirjutamata reegel, et ette istutakse ainult siis, kui taga ruumi pole. Linna inimestel juba lapsest saadik see selge.
See reegel on sulle.
Pole kunagi kuulnud sinu reeglist.
Saa üle oma reeglist.
Ja reeglina ma taksoga ei sõida.
Külaline

Ants kirjutas: 09 Nov 2024 13:57
...
Postitus on kustutatud
Aina hullemaks läheb. Taksojuhti kipud juhendama ka veel, päris õudne.
Külaline

Olen suurlinnast pärit (mitte Tallinnast, vaid päris suurlinnast), kogu aeg olen linna(de)s elanud ja pole elu sees kuulnud sellest reeglist.
Külaline

Viimasel ajal ei taha ühegi teenuse eest maksta. Koristajaga on läinud eriti halvasti, ise koristad üle ja siis ta teeb uuesti mustaks (jah, nad kasutavad mingeid roppe põrandakaltse pesemiseks), juuksuriile maksad kolmekohalise summa ja ikka oled kusikollane, kojamehi pole suvi otsa näinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 15:40

Postitus on kustutatud
Viisakad istuvad ette. Ebaviisakad taha.
Ära tule ajama teistele peale oma ebaviisakat reeglit.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 17:21 Lihtsam ülim ebaviisakus. Kedagi ei koti su soga
No ja sellised peavad end viisakateks.
Pole olemas mingit reeglit kuhu istuda. See, et sul keegi on seda rääkinud, siis on see tema eelistus, mitte reegel.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 17:28
Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 17:21 Lihtsam ülim ebaviisakus. Kedagi ei koti su soga
No ja sellised peavad end viisakateks.
Pole olemas mingit reeglit kuhu istuda. See, et sul keegi on seda rääkinud, siis on see tema eelistus, mitte reegel.
Üldjuhul istub üksik naisterahvas tagaistmele. Samuti istub tagaistmele naisterahvas koos meesterahvaga. Noored mehed istuvad aga parema väljavaate tõttu juhi kõrvale.

Näiteks Ameerikas juhi kõrvale tavaliselt ei istuta, seal on taksodel ohutuse mõttes ka kuulikindlad klaasid. Meie ühiskonnas oleks kuulikindla klaasi paigaldamine sõidukisse äärmiselt problemaatiline, lisaks tehnilistele küsimustele suhtuksime ka reisijatesse kui reaalsesse ohtu. Taksos istekoha valimine on suuresti seotud inimese psüühikaga, koht valitakse selle järgi, kus inimene ennast turvalisemalt tunneb.
Külaline

https://majandus.postimees.ee/1233484/l ... agaistmele
Külaline

No ei ole jah mingit reeglit.
Ma isegi ei tuleks mõttessegi, et kas see saab reegel olla.
Kellegi eelistus ainult.
Reegel on sõidu eest maksta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline