Paadunud ateist kiriklikule matusele..appi!!!!!!

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Soojemate ilmadega saab hauda külastada, eeldusel, et lahkunu sängitatakse surnuaiale.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 12:19
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 11:49
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 11:44
Ju siis vanemad arvasid, et figureeris palju lapsepõlvepiltidel, peaks kutsuma. Aga tegelikult see sõbranna ju selle autistiga hilisemas elus ei suhelnud ega arvanud, et midagi ühist on, pärast nukudega mängimise east välja kasvamist. Seega ei usu, et sõbranna sooviks teda oma matustele.
Tegelikul olime selle sõbrannaga lahutamatud mingi 25 aastat...algklassist kuni kolmekümnendateni. Siis viis elu meid teineteisest kaugele, erinevatesse eesti otstesse ja kuna mõlemad olime rahaliselt väga hullus seisus, siis me eriti enam ei kohtunud. Helistasime küll sageli. Kuid meie elustiilid olid nii erinevad, et ...meil polnud millestki väga enam rääkida, tema elu valitses alkohol ja mina olen karsklane alkoholi suhtes. Nii me viimasel ajal jäime natuke võõramaks, aga just selle ühise mineviku pärast, mil tema pere ja sõbrad olid mulle rohkem oma pere kui vanemad ja sugulased, selle pärast olin ma üks esimestest kellele teada anti, mis juhtunud on ja see on nagu ilmselge neile seal, et ma tulen.. Kuni selle eilse teadasaamiseni olin 100% kindel et lähen, aga vihkan kõike usuga seonduvat ja kardan, et ei suuda end vaos hoida.
Võimalus on oodata väljas kuni suundutakse surnuaeda. Küünal kaasas. Lilled vastavalt lahkunu lähedaste soovidele. Osaled surnuaiatalitlusel. Tean ka inimesi, kes lähevad hauale mälestama hiljem, kui talitlus on lõppenud. Eeldusel, et osaleda ei saa, on võimalik, et ahkunu lähedane viib sind kunagi surnuaeda, ilma et peaks taksot rentima.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 16:33
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 12:19
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 11:49

Ju siis vanemad arvasid, et figureeris palju lapsepõlvepiltidel, peaks kutsuma. Aga tegelikult see sõbranna ju selle autistiga hilisemas elus ei suhelnud ega arvanud, et midagi ühist on, pärast nukudega mängimise east välja kasvamist. Seega ei usu, et sõbranna sooviks teda oma matustele.
Tegelikul olime selle sõbrannaga lahutamatud mingi 25 aastat...algklassist kuni kolmekümnendateni. Siis viis elu meid teineteisest kaugele, erinevatesse eesti otstesse ja kuna mõlemad olime rahaliselt väga hullus seisus, siis me eriti enam ei kohtunud. Helistasime küll sageli. Kuid meie elustiilid olid nii erinevad, et ...meil polnud millestki väga enam rääkida, tema elu valitses alkohol ja mina olen karsklane alkoholi suhtes. Nii me viimasel ajal jäime natuke võõramaks, aga just selle ühise mineviku pärast, mil tema pere ja sõbrad olid mulle rohkem oma pere kui vanemad ja sugulased, selle pärast olin ma üks esimestest kellele teada anti, mis juhtunud on ja see on nagu ilmselge neile seal, et ma tulen.. Kuni selle eilse teadasaamiseni olin 100% kindel et lähen, aga vihkan kõike usuga seonduvat ja kardan, et ei suuda end vaos hoida.
Võimalus on oodata väljas kuni suundutakse surnuaeda. Küünal kaasas. Lilled vastavalt lahkunu lähedaste soovidele. Osaled surnuaiatalitlusel. Tean ka inimesi, kes lähevad hauale mälestama hiljem, kui talitlus on lõppenud. Eeldusel, et osaleda ei saa, on võimalik, et ahkunu lähedane viib sind kunagi surnuaeda, ilma et peaks taksot rentima.
Hauapeal lauldakse ka neid samu jessukese laule ju;)))
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 16:21 Soojemate ilmadega saab hauda külastada, eeldusel, et lahkunu sängitatakse surnuaiale.
Kolme päeva pärast saab jah hauda külastada, aga matuse mõte on lahkunuga hüvastijätt. Viimast korda näha kadunukest, tema maist keha.
Külaline

On ka selline võimalus, et saadad mingi firma kaudu pärja. Imelik tõesti, et nüüd äkki kiriklik matus. 25 aastat tead peret ja pole varem nad mingit usuelu välja näidanud...
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 17:32 On ka selline võimalus, et saadad mingi firma kaudu pärja. Imelik tõesti, et nüüd äkki kiriklik matus. 25 aastat tead peret ja pole varem nad mingit usuelu välja näidanud...
TA on selline vaevu ots otsaga välja tulev inimene, sellist asja talle soovitada...no ma ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 17:27
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 16:21 Soojemate ilmadega saab hauda külastada, eeldusel, et lahkunu sängitatakse surnuaiale.
Kolme päeva pärast saab jah hauda külastada, aga matuse mõte on lahkunuga hüvastijätt. Viimast korda näha kadunukest, tema maist keha.
Hmmm, maist keha. Eri riikides on eri kombed. Mälesta inimest selliselt nagu ta elusana oli, mitte sellisena nagu ta jäi haiguse tõttu. Surnul pole enam sellest lugu, see on lähedaste teema. Küll aga sooviks surnu ilmselt, et tema haud oleks hooldatud, mitte rohtu kasvanud. Meil on matuseid olnud nii krematoorium kui kirikus kui surnuaia kabelis. Ükski pole parem. Lahkunuid austan ja nende viimaseid hetki pärast suremist ei kirjelda. Sõbrannal on eriti tore, tema näeb korrastatud ja ilusaks sätitud inimest kirstus.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 17:33
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 17:32 On ka selline võimalus, et saadad mingi firma kaudu pärja. Imelik tõesti, et nüüd äkki kiriklik matus. 25 aastat tead peret ja pole varem nad mingit usuelu välja näidanud...
TA on selline vaevu ots otsaga välja tulev inimene, sellist asja talle soovitada...no ma ei tea.
Küünal maksab soodukaga euro... on inimesi, kes oskavad ja inimesi, kes ei oska leida vingumise põhjust.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Nov 2024 17:36Küünal maksab soodukaga euro
Mis paganama küünal, jutt oli pärja saatmisest kulleriga matusele, loe hoolikamalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 15:49
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 13:51 Vaba tahe saab teoks leerimisel. No kui te nagu mitte midagi ei tea, millks jahuda?!

TA, ega Jumal sind ka sinna kirikusse ei taha, niiet win-win. Kui ikka ei suuda lõustade tegemisest hoiduda, siis see ja 50.- kulu otsustab asja, mitte austus kadunud sõbranna vastu. Tähtsamad asjad ikka esijoones!
eks nii ole jah - mida rohkem raha, seda suurem austus. ;)
Mõnel Eesti euroametnikul on hea lihtne, pudistab 10 000 palga juures mõned tuhanded matuse hüvanguks ja tuhiseb matuselt läbi - austus missugune!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 13:03 Ma saan täitsa aru sellest inimesest. Käisin ise matusel kus inimene maeti kirikus. Ta polnud mingi usklik üldse, aga lahkunu lesk otsustas nii. Pärast kuulsin, et kirikumees nõudis mingit altkäemaksu kõigepealt, et üldse saaks sinna esivanematega samale platsile kiriku aeda maksta. Ja pärast kirikus jahus see paks kirikumees ka enamus aega sellest, et tuleb ikka koguduse liige olla ja "panus anda" eluajal, vahepeal läks kadunuke sootuks meelest. Vastik, väga vastik kogemus. Täiesti kohatu on see silmapaistev rahaahnus ja põrguga hirmutamine 21. sajandil.
See oli siis mingi kirikuaed, kuhu maeti, sest enamasti ei halda kalmistuid kirikud. See pole altkäemaks, vaid täiesti legaalne, et kalmistu haldajalt tuleb teenus osta. Jah kirikud ei ela ka õhust ja armastusest nagu mõni arvab. Soovitakse kirikult küll ristimist, abiellumist ja matust, aga olgu lahku tehtagu seda kõike tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 13:16 Minu teada saab kiriklikke matuseid teha ainult nendele, kes on ristitud, seega mingi varasem kokkupuude usuga peab olema.
Ei, saab ka neile, kes pole ristitud ja kirikus ei käinud, kui sugulased soovivad. Lihtsalt talitus on tiba teine kui ristitud kadunukusele.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 18:23
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 13:03 Ma saan täitsa aru sellest inimesest. Käisin ise matusel kus inimene maeti kirikus. Ta polnud mingi usklik üldse, aga lahkunu lesk otsustas nii. Pärast kuulsin, et kirikumees nõudis mingit altkäemaksu kõigepealt, et üldse saaks sinna esivanematega samale platsile kiriku aeda maksta. Ja pärast kirikus jahus see paks kirikumees ka enamus aega sellest, et tuleb ikka koguduse liige olla ja "panus anda" eluajal, vahepeal läks kadunuke sootuks meelest. Vastik, väga vastik kogemus. Täiesti kohatu on see silmapaistev rahaahnus ja põrguga hirmutamine 21. sajandil.
See oli siis mingi kirikuaed, kuhu maeti, sest enamasti ei halda kalmistuid kirikud. See pole altkäemaks, vaid täiesti legaalne, et kalmistu haldajalt tuleb teenus osta. Jah kirikud ei ela ka õhust ja armastusest nagu mõni arvab. Soovitakse kirikult küll ristimist, abiellumist ja matust, aga olgu lahku tehtagu seda kõike tasuta.
Legaalse teenuse eest antakse kviitung. Leinavat leske on kerge lüpsta ähmased jamaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 18:26
Legaalse teenuse eest antakse kviitung. Leinavat leske on kerge lüpsta ähmased jamaga.
Lõpeta ära, kviitung antakse, kui seda küsitakse. Niisama ei pea midagi toppima pihku. Ja mis ähmane jama, sulas maksab või? Ülekandes ju näha, palju makstud on.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 18:25
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 13:16 Minu teada saab kiriklikke matuseid teha ainult nendele, kes on ristitud, seega mingi varasem kokkupuude usuga peab olema.
Ei, saab ka neile, kes pole ristitud ja kirikus ei käinud, kui sugulased soovivad. Lihtsalt talitus on tiba teine kui ristitud kadunukusele.
Uusrikas tuleb kirikusse papi jutule: kuule papp, tarvis oleks mu koer maha matta, kas pühapäevaks saaks?
-Ei-ei-ei, mis te nüüd, loomi õnnistatud maale ei maeta.
-No kui nii, siis mis seal ikka, viin selle kümme tonni juudi rabi kätte, ehk leiab sealsel surnuaial koha, kuigi jah, juudid meie pole...
-Oota nüüd ikka, mis sa kohe ei öelnud et koer oli kristlane, too pühapäeval kohale!
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 18:30
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 18:26

Lõpeta ära, kviitung antakse, kui seda küsitakse. Niisama ei pea midagi toppima pihku. Ja mis ähmane jama, sulas maksab või? Ülekandes ju näha, palju makstud on.
Raha nõuti sulas.
Külaline

Kui tunned, et matusele minek on vastumeelne ja tegelikult mitmete probleemidega (raha, sõit, autism) seotud, siis ei pea ju minema. Sõbrannal sellest nagunii enam midagi pole, tema lähedasi sa vaevalt elus rohkem kohtad. Ma ei läheks, vabandaks välja viirushaigusega. Mälestada võib inimest ka oma südames, meenutada häid aegu.
Külaline

Ma saan aru, et probleem on selles, kuna teine teema kustutati ära ilmselt TA poolt, aga soovin ikkagi, et inimene saaks selgeid vastuseid, kuigi nii dme kui perekoolis sai aastaid sellest räägitud, et TA arvab, et kui midagi kellegi võõra inimese elus muutub. Teenib raha jne, et siis maagiliselt hakkab lihtsalt suhtlema, kasvõi sõbrana. Aga nii see ei ole. See ei ole isiklik, see kehtib 99,9% inimeste kohta. Õnneks on sel teisel inimesel palju füüsilise tervise probleeme. Tolle teise TA õnneks. Aga teise inimese õnnetuseks muidugi. Tundub, et Jumal on tõepoolest väga armuline, vaadates, kuidas üks inimene on terve elu käitunud ja kuidas teine, ikkagi karistatakse neid, kes on nö paremad. Või on see Jumala proovile panek. Kes teab. Olen kirjutanud mitmeid kordi, et manipulatsioon on see, kui sõnad ja teod ei lähe kokku. Kui inimene ikkagi kiusab, kuigi on lubanud mitte kiusata (mitte vastamine ja algatatud teema kustutamine on ju lubamine, vaikimine on nõusolek). Elu on juba ammu edasi läinud, möödas on väga pikk aeg, kedagi normaalset ei huvita enam aastatetagused teemad. Lepi tulemusega, sest teine on juba leppinud ja elab oma elu rahulikult edasi.

Teiste inimeste elude arutamine, oletamine jne, kuigi pole inimest aastaid näinud ega tea temast midagi, pole päris eetiline.. Tegelikult pole eetiline ka siis, kui tead.
Külaline

Aga siinsele TA soovitan. Ma saan aru, et autist jne, aga no tõesti... pole päris eetiline terve ilmarahva ette oma eraelu laotada. Või siis sõbranna eraelu. Asi ei ole äratundmises, asi on selles, et see lihtsalt on viisakas. Viisakas inimene ei tee ka anonüümselt liigselt infot andvaid postitusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 17:39
Anonymous kirjutas: 11 Nov 2024 17:36Küünal maksab soodukaga euro
Mis paganama küünal, jutt oli pärja saatmisest kulleriga matusele, loe hoolikamalt.
Ara ole raamides kinni. Kui inimene hoolib, siis leiab ta ka viisi. Loe hoopis ise hoolikamalt. Meie ei anna siin n6u, kuidas v66ras inimene peaks mingeid p2rgi tellima kyll aga anname juhiseid, mida teha v2hese raha korral. Mida annab jutt, et ei jaksa p2rga osta. Mitte midagi. Anna parem soovitusi, mis midagi muudavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], xqwerty ja 12 külalist