Perekoolist siia tulnuna...olin seal kirjutanud oma kassist, kelle sain kunagi ühelt perekoolikalt. Ta oli siis neljakuune. Tavatriibik. Toodi Tlnast Tartusse. Esimesed neli aastat elas ta meiega Tartu kesklinna korteris, ülejäänud aastad maal. Lahkus pilvepiirile poolteist kuud tagasi 17,2 aastasena.
Usun, et elas ilusa ja pika elu. Oli väga koduhoidja loom (eksemane) ja suri samuti kodus õues terrassil. Loomulikku vanadussurma. Mu enda käte vahel. See oli emotsionaalselt väga valus hetk
See oli sissejuhatus. Nüüd ilmusid majja justkui asendustegelased..
Meil on maja all täiskelder, kolme ruumiga. Selline soojapoolsem, aga talvel siiski paar kraadi sooja vaid. +5 kuskil. Ja see sobib ka nahkhiirtele hästi... Nemad on siin talvitunud juba aastaid. Sisse pääsevad korstnalõõri kaudu, ventilatsiooniava. Alt on see avatud, pole teadlikult sinna mingit võre ette pannud. Hiired peavad ka ju kuskil talve üle elama. Aga ainult lendhiired. Nemad pole sarisigijad. Neil on aastas ainult üks pojake. Aga elavad nad 30-aastaseks. Suht hämmastav!
Nüüd ma siis paar nädalat tagasi avatasingi ühest ruumist kaks kõrvuti hiirt laes rippumas. Kui eile käisin neid vaatamas, olid vist vahepeal tülli läinud... üks hiir oli kolinud tagumisse ruumi ja rippus seal. Uksed on paokil. Hakkan trepist üles tulema ja märkan maas mingit sodi (trepp on hele betoon ja hakkas hästi silma). Vaatan siis üles....ja oi, veel üks hiireke! Nii et lausa kolmekordne õnn!
Nad ju õnnetoojad loomad
Mõni küll seostab neid viirustekandjatega, aga mu omad pole Hiinas käinud :p ja pole neil mingeid viiruseid. Vastupidi- on väga puhtad loomad. Pesevad end pidevalt, pea alaspidi rippudes.
Nüüd siis tekitavad nemad elevust. Kuigi ei tohi neid häirida. Teadmine, et nad on olemas.
Millised loomad teil kodus on ja mõni tore lugu ehk nendega seoses? Või hoopis murelik lugu... Igasuguseid lugusid oleks huvitav lugeda. Tänan