Kuidas kaalus alla võtta? See igavene küsimus.

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

SooleMio kirjutas: 16 Nov 2024 11:37
Anonymous kirjutas: 16 Nov 2024 11:09Inimesed kipuvad VÄGA ülehindama oma trenni kalorikulusid ja intensiivsust.
Sellega peab küll nõustuma. Lisaks veel "trennid", kus istutakse ninapidi telos ja vahepeal tehakse paar seeriat. Aga no tund aega "tegin trenni" :)

Vahelduvpaast toimib, aga inimesed on kahjuks harjunud kogu aeg midagi näksima. Vahelduvpaastuga alustades peaks hoolega vältima kiireid süsivesikuid, et veresuhkur võimalikult stabiilsena hoida.
Kui pikad söögi- ja puhkeaknad sul on? Seal vahepeal jood vaid vett või läheb kaubaks ka tee ja kohv?
Lisaks paljud äpid hindavad trennide kalorikulu üle.
Tavaliselt inimesed teevad ka vahelduvpaastu, 12:12 ehk terve ärkvelolekuaeg praktiliselt suu käib :) Kui kaal püsib, pole sellest mitte midagi.
Ma olen "edasijõudnud", alustasin 16:8 (ehk siis söögiaeg 10-18 ja ülejäänud aja ei söö), nüüd 20:4 (söögiaeg kella 16-20), kaal langeb ikka. Kasutan dieedijookidena vett (mineraal ja maitsestatud kalorivabasid vahelduseks), kohv (palju ei saa, magu hakkaks streikima), tee. Põhimõtteliselt sobivad ka zero joogid, aga need pole just ülitervislikud.
Nipp on see, et söögiakent mitte alustada magusa või saiaga, ei ole mõtet paastuveresuhkrule kohe "lendstarti" teha. Kuigi võib olla isu. Alustada rohelise salati või lihaga ja veidi aega hiljem alles magusat või tärklist.
Viimati alustades on sept algusest läinud 8kg, pole kümme aastat nii vähe kaalunud. Ei ole nälga, vabalt käin paastu ajal toidupoes jne.
Minu jaoks on kergem jälgida kella, mitte teha eri toite, pidevalt piirata kaloreid jnejne. Väga lihtne elu- paastuajal üldse toiduga pead vaevama ei pea (ainult lastele), midagi kaaluma, eritoite ostma ja kaloreid arvutama ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 18:31
SooleMio kirjutas: 16 Nov 2024 11:37
Anonymous kirjutas: 16 Nov 2024 11:09Inimesed kipuvad VÄGA ülehindama oma trenni kalorikulusid ja intensiivsust.
Sellega peab küll nõustuma. Lisaks veel "trennid", kus istutakse ninapidi telos ja vahepeal tehakse paar seeriat. Aga no tund aega "tegin trenni" :)

Vahelduvpaast toimib, aga inimesed on kahjuks harjunud kogu aeg midagi näksima. Vahelduvpaastuga alustades peaks hoolega vältima kiireid süsivesikuid, et veresuhkur võimalikult stabiilsena hoida.
Kui pikad söögi- ja puhkeaknad sul on? Seal vahepeal jood vaid vett või läheb kaubaks ka tee ja kohv?
Lisaks paljud äpid hindavad trennide kalorikulu üle.
Tavaliselt inimesed teevad ka vahelduvpaastu, 12:12 ehk terve ärkvelolekuaeg praktiliselt suu käib :) Kui kaal püsib, pole sellest mitte midagi.
Ma olen "edasijõudnud", alustasin 16:8 (ehk siis söögiaeg 10-18 ja ülejäänud aja ei söö), nüüd 20:4 (söögiaeg kella 16-20), kaal langeb ikka. Kasutan dieedijookidena vett (mineraal ja maitsestatud kalorivabasid vahelduseks), kohv (palju ei saa, magu hakkaks streikima), tee. Põhimõtteliselt sobivad ka zero joogid, aga need pole just ülitervislikud.
Nipp on see, et söögiakent mitte alustada magusa või saiaga, ei ole mõtet paastuveresuhkrule kohe "lendstarti" teha. Kuigi võib olla isu. Alustada rohelise salati või lihaga ja veidi aega hiljem alles magusat või tärklist.
Viimati alustades on sept algusest läinud 8kg, pole kümme aastat nii vähe kaalunud. Ei ole nälga, vabalt käin paastu ajal toidupoes jne.
Minu jaoks on kergem jälgida kella, mitte teha eri toite, pidevalt piirata kaloreid jnejne. Väga lihtne elu- paastuajal üldse toiduga pead vaevama ei pea (ainult lastele), midagi kaaluma, eritoite ostma ja kaloreid arvutama ei pea.
Mina ei ole võtnud vahelduvpaastuga mitte grammiga maha.
Külaline

Mina söön ükskõik millal ükskõik mida ja kaalun kogu elu 53 kilo. Mingit trenni ei tee, ei viitsi. Töö istuv.
Küsimus on ainult ja ainult toidu kogustes. Mina olen näksija, söön kõike, kuid vähe. Ju mul siis on aju ja mao vahel ühendus olemas, aju saab aru, et rohkem pole vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 07:19 Mina söön ükskõik millal ükskõik mida ja kaalun kogu elu 53 kilo. Mingit trenni ei tee, ei viitsi. Töö istuv.
Küsimus on ainult ja ainult toidu kogustes. Mina olen näksija, söön kõike, kuid vähe. Ju mul siis on aju ja mao vahel ühendus olemas, aju saab aru, et rohkem pole vaja.
Mul oli õnn olla selline 30.nda eluaastani. Siis aga midagi muutus. Nüüd 35-selt tundub, et isegi toidu nuusutamisest tuleb kaalu juurde 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 07:19 Mina söön ükskõik millal ükskõik mida ja kaalun kogu elu 53 kilo. Mingit trenni ei tee, ei viitsi. Töö istuv.
Kas sa mitte polnud see, kes tarbib vaid 800-1200 kcal?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Suu tuleb kinni hoida ja mitte süüa. Abiks:
https://meditsiiniseadmed.ee/toode/suusulgur/
Külaline

Selleks on lihtne valem - söö vähem, kui ära kulutad. Pole ju raketiteadus.
Külaline

Rasvkoe pikk mälu võib nurjata kõhnumispüüdluse
https://novaator.err.ee/1609525435/rasv ... ispuudluse
Külaline

Aleksander Laane kirjutas: 20 Nov 2024 14:03
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 11:02 Olen ise praegu kalulangetusteekonnal ja mõtlesin, et teen siia teema, kus kõik saavad oma kogemusi jagada. Kellel kuidas läheb, kes saab siit inspiratsiooni alustamiseks, et kuidas kaalust alla võtta jne.
Postitus on kustutatud
Vabalt võib ka kohalikku hapukapsast tarbida (väsket, mitte seda Salvesti purgis).
Külaline

Absoluutselt, praegu hapukapsahooaeg. Hapendamine väärindab kapsast vägagi- tekivad juurde piimhappebakterid. Kel magu kannatab, võtke turumuti käest veel pudeliga hapukapsavedelikku (poes müüakse ka, a see pastöriseerimisega tapetud, Tarplani oma)
Kimchi ju ongi tsilliga hapendatud kapsas pm, tsillil on ammu teada salendav toime ja mis ajast kapsa söömine kedagi paksuks on teinud :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 20:54 Mina ei ole võtnud vahelduvpaastuga mitte grammiga maha.
Vahelduvpaastu vahel reklaamitakse valede lootustega: söö, mida tahad! Millestki loobuma ei pea! jnejne. Fakt on see, et kui ikka süüa söögiaknas oma kalorinorm täis ja veel üle ka, siis ei kaotagi kaalu, ükskõik kui uhke graafikuga enda arust ma söön. Ei saa kaloritest üle ega ümber- kui söögiaken on nt väike, siis lihtsalt ei jõua korraga niipalju süüa, samas on täiskõhutunne ja heaolu (keha saab aru, et ei hoita näljas) ka olemas. Uuritud on ka vist, et ega vahelduvpaastul pole suuremat puhtalt kaalukaotuse efekti kui vähekalorilisel dieedil ja teistel dieetidel, lihtsalt keha saab paastumise ajal ennast tervendada (autofaagia, keha "sööb ära" oma haiged ja kasutud rakud, veresuhkur läheb normi jne), see on lisaboonuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2024 18:21
Külaline kirjutas: 17 Nov 2024 20:54 Mina ei ole võtnud vahelduvpaastuga mitte grammiga maha.
Vahelduvpaastu vahel reklaamitakse valede lootustega: söö, mida tahad! Millestki loobuma ei pea! jnejne. Fakt on see, et kui ikka süüa söögiaknas oma kalorinorm täis ja veel üle ka, siis ei kaotagi kaalu, ükskõik kui uhke graafikuga enda arust ma söön. Ei saa kaloritest üle ega ümber- kui söögiaken on nt väike, siis lihtsalt ei jõua korraga niipalju süüa, samas on täiskõhutunne ja heaolu (keha saab aru, et ei hoita näljas) ka olemas. Uuritud on ka vist, et ega vahelduvpaastul pole suuremat puhtalt kaalukaotuse efekti kui vähekalorilisel dieedil ja teistel dieetidel, lihtsalt keha saab paastumise ajal ennast tervendada (autofaagia, keha "sööb ära" oma haiged ja kasutud rakud, veresuhkur läheb normi jne), see on lisaboonuseks.
Mind tsiteerid.

Jah, ma olen ka aru saanud, et kaloreid tuleb ikka jälgida. Mina ilmselt ületan selle kaloraaži. Ma jõuan korraga väga palju süüa, sest mul puudub see hormoon, mis ajule annab signaali, et kõht on täis. Seega, minu jaoks on see täiesti mõttetu dieet. Täpselt samamoodi LCHF.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 11:04
Mind tsiteerid. Ma ei ole oma kaloraazist siia midagi kirjutanud, järelikult pole see mina. Aga mul pole aimugi, mitu kalorit ma söön. Peaks olema või?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 06:45 Peaks olema või?
Kui kaaluteema on teema, siis kindlasti peaks ju, alles nüüd hakkad mõtlema selle peale, mida ja kuipalju sa sööd?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 06:45
Külaline kirjutas: 19 Nov 2024 11:04
Mind tsiteerid. Ma ei ole oma kaloraazist siia midagi kirjutanud, järelikult pole see mina. Aga mul pole aimugi, mitu kalorit ma söön. Peaks olema või?
Milleks avada teema, mis sind ei puuduta? Selleks, et lihtsalt ilkuda?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2024 21:41 Mind tsiteerid. Ma ei ole oma kaloraazist siia midagi kirjutanud, järelikult pole see mina. Aga mul pole aimugi, mitu kalorit ma söön. Peaks olema või?
Milleks avada teema, mis sind ei puuduta? Selleks, et lihtsalt ilkuda?
[/quote]
Avada ei keela keegi, aga niipalju võiks EQ ikka olla, et mitte hakata "kuidas kaalust alla võtta" teemas "söön ükskõik mida ja ükskõik millal jne" jura ajama. Kuigi sul on ühendus isukeskuse ja aju vahel olemas (Õnnitlused :lol: ), siis ilmselgelt mõned ühendused on siiski puudu!
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2024 11:09 Valdavalt käib ikkagi allavõtmine söömise reguleerimise, mitte trenni kaudu, sest:

1kg rasva (? 7700 kcla miinuseks) kaotamiseks näiteks peaks inimene kõndima 5km/h kiirusel 40-50 tundi järgemööda Kui näiteks kõndida (kiiresti, mitte jalutada) 1 tund päevas, läheb poolteist kuud.

Inimesed kipuvad VÄGA ülehindama oma trenni kalorikulusid ja intensiivsust.
Teiseks paljudel tõstab füüs koormus söögiisu, lisaks lohutatakse ennast, et aga ma ju tegin just trenni (jalutasin koeraga 5km), ma ju nüüd võin, kuna olen niiii palju kaloreid kaotanud juba :) Jah, trenni AJAL ei söö (mispärast on hea nt näksimise asemel minna jalutama, kui pole nälg, aga asendustegevust vaja). aga pärast paljud siiski söövad selle tasa ja enamgi veel.

Minu jaoks on vahelduvpaast ehk jälgin kella, mitte söömist, palju lihtsam järtkusuutlikult teha, mingeid erilisi toite ei pea tegema jne, igaüks saab graafiku oma järgi paika panna, kohandub hästi erinevate sõndmuste ja eluga (sünnipäevale minnes lihtsalt nihutan söögiaja hilisemaks vms), mingeid toite ei pea välja jätma või asendama vähem maitsvatega jne. Muidugi, kui "söögiaknas" õgida, nagu homset ei oleks, siis alla väga ikkagi ei võta, niiet mõistlikuks jääda.
1g rasva võrdub 9kcal, st 10g rasva on 90kcal ja 100g rasva on 900kcal. - näiteks kui sööd päevas 300g viinereid, milles on 100g kohta 22g rasva, siis oled manustanud 66g rasva.
Inimene võib ükskõik kui palju kõndida, siis keha on ehitatud võimalikult optimaalseks ja tema huvi on säilitada võimalikult palju keharasva. Et ininene jääks ellu.
Külaline

Tere, olen TA. Mõtlesin, et kirjutaks oma edusammudest. Vahepeal jäi mul kaal pikaks ajaks 87 peale seisma, päris masendav oli olla aga jätkasin toitumisnõustaja soovitustega. Alla ei andnud, sest teadsin, et mingi aeg tulebki see seisaku koht. Nüüd on hakanud kaal ka uuesti langema, hetkel on 84 peal ja mul on ainult väga hea meel. Mu eesmärk on jõuda 75, ideaalis 72 peale, veel mõned aastad tagasi kaalusin just nii palju. Positiivne on veel see, et liikuda on palju kergem, võhma on rohkem ja põlved ka ei valuta enam. No ja muidugi üldine enesetunne, sest ei muretse enam oma kaalu pärast koguaeg.
Ma ei jaksagi nii palju süüa nagu varem, maitsemeel on ka muutunud tänu suhkru mittesöömisele, soola tarbin ka tunduvalt vähem. Tänu sellele on lihtsam maiustustest ja snäkkidest eemale hoida, sest nad on kas liiga magusad või liiga soolased.
Väljas söömas käies tunduvad toiduportsud nii suured, et peaaegu iga kord võtan koju kaasa ülejäänud ja hiljem soojendan jälle. Muidugi siis kui riisi ja kartulit kõrvale ei soovi, siis jaksan ära süüa.

Edu kõigile, kes on kaalulangetuse teekonnal :D
Ilusaid pühi samuti!
Külaline

Tubli oled!
Külaline

Oh kui tubli TA!

Minul on nii hull magusasõltuvus , et ma enam ei teagi kuidas sellest lahti saada. Mida rohkem ma ennast korrale kutsuda üritan seda hullemad oma magusasöömise sööstud.

Kellel oma nippe jagada siis andke tuld!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy, annaleen ja 2 külalist