Lisaks paljud äpid hindavad trennide kalorikulu üle.SooleMio kirjutas: ↑16 Nov 2024 11:37Sellega peab küll nõustuma. Lisaks veel "trennid", kus istutakse ninapidi telos ja vahepeal tehakse paar seeriat. Aga no tund aega "tegin trenni"![]()
Vahelduvpaast toimib, aga inimesed on kahjuks harjunud kogu aeg midagi näksima. Vahelduvpaastuga alustades peaks hoolega vältima kiireid süsivesikuid, et veresuhkur võimalikult stabiilsena hoida.
Kui pikad söögi- ja puhkeaknad sul on? Seal vahepeal jood vaid vett või läheb kaubaks ka tee ja kohv?
Tavaliselt inimesed teevad ka vahelduvpaastu, 12:12 ehk terve ärkvelolekuaeg praktiliselt suu käib
Ma olen "edasijõudnud", alustasin 16:8 (ehk siis söögiaeg 10-18 ja ülejäänud aja ei söö), nüüd 20:4 (söögiaeg kella 16-20), kaal langeb ikka. Kasutan dieedijookidena vett (mineraal ja maitsestatud kalorivabasid vahelduseks), kohv (palju ei saa, magu hakkaks streikima), tee. Põhimõtteliselt sobivad ka zero joogid, aga need pole just ülitervislikud.
Nipp on see, et söögiakent mitte alustada magusa või saiaga, ei ole mõtet paastuveresuhkrule kohe "lendstarti" teha. Kuigi võib olla isu. Alustada rohelise salati või lihaga ja veidi aega hiljem alles magusat või tärklist.
Viimati alustades on sept algusest läinud 8kg, pole kümme aastat nii vähe kaalunud. Ei ole nälga, vabalt käin paastu ajal toidupoes jne.
Minu jaoks on kergem jälgida kella, mitte teha eri toite, pidevalt piirata kaloreid jnejne. Väga lihtne elu- paastuajal üldse toiduga pead vaevama ei pea (ainult lastele), midagi kaaluma, eritoite ostma ja kaloreid arvutama ei pea.