Sa ei oska lapsehoidmise hindu vaadata?
Kui ei raatsinud maksta, siis oleks selle näruse viieka ka võinud andmata jätta.
Sa ei oska lapsehoidmise hindu vaadata?
Oleks võinud siis mitte seda last hoida võtta.Anonymous kirjutas: ↑24 Nov 2024 15:14Sa ei oska lapsehoidmise hindu vaadata?Palju siis oleks pidanud viskama?
Kas kuskil on mõni nn sõpradevaheliste teenuste osutamise hinnakiri ka üleval? Et ikka õige summa saaks "visatud"?
Kui ei raatsinud maksta, siis oleks selle näruse viieka ka võinud andmata jätta.
Küsisin ChatGPT käest ja too vastas, et 23.40 kütuse eest. Aga et on võimalik ka lisada sellele summale sinu mehe ajakulu, auto amortisatsioon ja auto hoolduskulud, siis oleks õiglane summa 119.40 (see siis koos kütusega).
Sul see läbi ekraani põrnitsemise postitajate kindlakstegemine ei tule eriti hästi välja. Aga tühja kah, võib-olla mõni muu asi tuleb.
Tassike kohvi on sel juhul minu enda pakkumine ja see on väga väike rahaline kulu. Ma ise soovin vestlust meeldivad miljöös veeta. Vaevalt sa tuled eesmärgiga tasuta kohvi saada, sest endal kodus pole. Eesmärk oli tulla lobisema. Kui sa oled mu naaber, kelle juurde on 10 mintsi pärast ootamatud külalised saabumas ja sa küsid mult paki kohvi, siis jah oleks normaalne pakkuda raha ka.
Seda enam oleks pidanud selles kulus enne kokku leppima.Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 16:42Tassike kohvi on sel juhul minu enda pakkumine ja see on väga väike rahaline kulu. Ma ise soovin vestlust meeldivad miljöös veeta. Vaevalt sa tuled eesmärgiga tasuta kohvi saada, sest endal kodus pole. Eesmärk oli tulla lobisema. Kui sa oled mu naaber, kelle juurde on 10 mintsi pärast ootamatud külalised saabumas ja sa küsid mult paki kohvi, siis jah oleks normaalne pakkuda raha ka.
Sõiduta mu lapsi on väga konkreetne teene küsimine, mis tähendab üpris suurt rahalist kulu bensiini näo, pluss vaba aeg. Ei saa iseenesest mõistetavaks pidada, et sõber jätab oma pere sinna paika ja läheb sõidutab oma raha eest kellegi teise last.
Veider, et sinu esimesena rünnatud postituses ei olnudki kirjavigu.
Pättidega peab jah kõik notariaalse lepingu alusel käima, ka siis võib veel tünga saada
Millegipärast oleme Meie alati need kes aitavad ja on nõus olema abiks. Nende poolt ei ole kunagi olnud midagi taolist. Kusjuures ei olegi tegu lihtsalt sõpradega, vaid pigem mehele lapsepõlvesõber kellega koos üles kasvas. Igapäevaselt ei suhtle. Ja tema naine on samas minu töökaaslane. Aeg ajalt suhtleme, igapäevaselt läbi ei käi. Seetõtru ongi veider, et kui abi on vaja siis minu mees on esimene kellele helistatakse. Tema alati aitab. Ja samas mingil hetkel saab villand. Kui näed, et annad sõrme, aga võetakse juba käsi.Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 17:20 Kõiki maailma asju ei saa rahasse ümber arvestada. Olen aidanud ka võhivõõraid ja usun heasse karmasse. Aja annetamine on suurem väärtus kui kütus.
Kui te mehega ei suuda sõprade heaks tehtut (enam) iseenesele väärtuspõhiselt selgitada, siis ei ole (enam) tegemist sõprussuhtega.
Lapse isa sõitis kaasa küll. Aga lihtsalt oligi nii et meie auto ja kütus oli meie kanda. Pluss oma aeg. Osteti vaid endale suur kast õlut ja mehele mul öeldi " tänud " .Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 16:49Seda enam oleks pidanud selles kulus enne kokku leppima.Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 16:42Tassike kohvi on sel juhul minu enda pakkumine ja see on väga väike rahaline kulu. Ma ise soovin vestlust meeldivad miljöös veeta. Vaevalt sa tuled eesmärgiga tasuta kohvi saada, sest endal kodus pole. Eesmärk oli tulla lobisema. Kui sa oled mu naaber, kelle juurde on 10 mintsi pärast ootamatud külalised saabumas ja sa küsid mult paki kohvi, siis jah oleks normaalne pakkuda raha ka.Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 15:28
Aa, et nii käivad teitevahelised sõprussuhted? Et kui juhtun külla tulema ja sa tassikese kohvi pakud, siis pean internetis kohvikutes-restoranides surfama ning keskmise tassi hinna välja arvutama ja lahkudes lauale jätma?
Aga eks igasuguseid suhteid ole.
Sõiduta mu lapsi on väga konkreetne teene küsimine, mis tähendab üpris suurt rahalist kulu bensiini näo, pluss vaba aeg. Ei saa iseenesest mõistetavaks pidada, et sõber jätab oma pere sinna paika ja läheb sõidutab oma raha eest kellegi teise last.
Ja kas see lapse isa ise siis kaasa ei sõitnudki? Teemaalgatusest ei saanud päris aru või siis enam ei mäleta; ei viitsi praegu üle kah lugeda, aga kui ei, siis on eriti veider.
Kordan: kui te endale konkreetset aitamist ei suuda väärtusena selgitada, siis ei ole tegemist sõpruse ega ka muul moel oluliste inimestega. Edasised otsused tuleb endal teha.Borabora kirjutas: ↑24 Nov 2024 17:49Millegipärast oleme Meie alati need kes aitavad ja on nõus olema abiks. Nende poolt ei ole kunagi olnud midagi taolist. Kusjuures ei olegi tegu lihtsalt sõpradega, vaid pigem mehele lapsepõlvesõber kellega koos üles kasvas. Igapäevaselt ei suhtle. Ja tema naine on samas minu töökaaslane. Aeg ajalt suhtleme, igapäevaselt läbi ei käi. Seetõtru ongi veider, et kui abi on vaja siis minu mees on esimene kellele helistatakse. Tema alati aitab. Ja samas mingil hetkel saab villand. Kui näed, et annad sõrme, aga võetakse juba käsi.Külaline kirjutas: ↑24 Nov 2024 17:20 Kõiki maailma asju ei saa rahasse ümber arvestada. Olen aidanud ka võhivõõraid ja usun heasse karmasse. Aja annetamine on suurem väärtus kui kütus.
Kui te mehega ei suuda sõprade heaks tehtut (enam) iseenesele väärtuspõhiselt selgitada, siis ei ole (enam) tegemist sõprussuhtega.
Aga sain juba enamus vastustest siit nõu.
Miks nad võtma peaks kui sinu tõttu rohkem ei sõida.
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist