kas sul koogitaigen läbi sisemise kopsiku aukude ei voolagi? või kasutad mingit lisavrmi või küpsetuspaberit põhja aukude kinnikatmiseks?Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:44 Mina teen kufis ja ahjus küll üsna erinevaid asju.
Välja arvatud maal, kus teen ka kooke jms kufis, sest ainus ahi on puitpliitahjus ja suvel ei jaksa küll tuletegemisega mässata, kui kufis saad 20 minutiga rabarberikoogi valmis.
Kufi erinevus on see, et pole vaja eraldi nõud, ei pea ahju eelnevalt kuumaks ajama, aega võtab palju vähem, temperatuur on kindel ja ühtlane ning tulemus alati täpselt sama ja lollikindel.
No näiteks kui ma teen "suures ahjus" kana, siis on see suur tegemine, võtan ahjunõu, kana keeran ja kastan kogu aeg võiga, peab alguses ja lõpus kõrgel kuumusel broilima jne. Aega läheb 2+ tundi.
Kufis torkan kana õõnsusesse sisse sidruni ja ürte, panen restile, kufi kinni ja kana programm sisse ja ongi ca tunni pärast ideaalselt kuldne ja krõbe kanapraad valmis.
kuumaõhufritüür
-
Külaline
-
Külaline
Pole see, kellelt küsiti, aga mul on sama suur koogivorm olemas ja ka ahjuvormide jaoks klaasnõu, mis täpselt kufi kopsikusse mahub. Nagu öeldud, uuemad on plaatidega, nagu tavaline (min)ahi (mis ta ju olemuselt ongi)
-
Külaline
Kana ahjus läheb kuumakotti, ei keera ega kasta, kordagi ahju ei ava, ühel ja samal kuumusel, 1,5h ja valmis.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:44 Mina teen kufis ja ahjus küll üsna erinevaid asju.
Välja arvatud maal, kus teen ka kooke jms kufis, sest ainus ahi on puitpliitahjus ja suvel ei jaksa küll tuletegemisega mässata, kui kufis saad 20 minutiga rabarberikoogi valmis.
Kufi erinevus on see, et pole vaja eraldi nõud, ei pea ahju eelnevalt kuumaks ajama, aega võtab palju vähem, temperatuur on kindel ja ühtlane ning tulemus alati täpselt sama ja lollikindel.
No näiteks kui ma teen "suures ahjus" kana, siis on see suur tegemine, võtan ahjunõu, kana keeran ja kastan kogu aeg võiga, peab alguses ja lõpus kõrgel kuumusel broilima jne. Aega läheb 2+ tundi.
Kufis torkan kana õõnsusesse sisse sidruni ja ürte, panen restile, kufi kinni ja kana programm sisse ja ongi ca tunni pärast ideaalselt kuldne ja krõbe kanapraad valmis.
-
Külaline
Mul täpselt sama. Lausa imestasin, kui seda eelmist kommentaari lugesin - miks peab nii palju mässama? Ma ei pööra-keera ega kasta, ja väga hea kana tuleb.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 22:40Kana ahjus läheb kuumakotti, ei keera ega kasta, kordagi ahju ei ava, ühel ja samal kuumusel, 1,5h ja valmis.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 15:44 Mina teen kufis ja ahjus küll üsna erinevaid asju.
-
Külaline
Mul oli lapsel ühikas, seal polnud mingit nõudepesumasinat ja ahju ka polnud. Oli 2 plaadiga pliit vaid. Kopsikuga variant ja ise ostis (ilmselt oli odavam). Kui peale õpingute lõppu vahepeal kodus elas, siis seda küll ei kasutanud, küpsetas ikka elektripliidi ahjus. Ju siis see kiiruse moment nii oluline polnud ja kodus elades ta elektri arve pärast ka muretsema ei pidanud, et sellet kokku hoida.
Mõtlesin ka omale osta.
Panin kriteeriumiteks vähemalt 2000w ja vähemalt11liitrit.
Millist osta?
https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... ohufrituur
Panin kriteeriumiteks vähemalt 2000w ja vähemalt11liitrit.
Millist osta?
https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... ohufrituur
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
-
Külaline
Kas kuskil puuahjus teed, et see kindlat temperatuuri ei suuda hoida?temperatuur on kindel ja ühtlane ning tulemus alati täpselt sama ja lollikindel.
-
Külaline
Sellest ta ju kirjutaski - just eelnevas lõigus sinu tsiteerituleKülaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:50Kas kuskil puuahjus teed, et see kindlat temperatuuri ei suuda hoida?temperatuur on kindel ja ühtlane ning tulemus alati täpselt sama ja lollikindel.
Milleks seda teistele eelistada?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:24 Võta Ferrari https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... d=22869028
-
Külaline
Ma pakun, et grilli funktsiooni pärast. See on ikkagi nagu väike õhuringlisega praeahi laua peal.Tõutäkk kirjutas: ↑30 Nov 2024 20:48Milleks seda teistele eelistada?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:24 Võta Ferrari https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... d=22869028
Mul on pisike kopsikuga kuumaõhufritüür. Seal vaid kraadid ja aeg.
Ja praeahi tavaline vana aga seal on ka pealt grilli funktsioon. Jääb ikka hoopis teistmoodi kui kufis. Kuf pigem kuivatab.
-
Külaline
Ferrari eksTõutäkk kirjutas: ↑30 Nov 2024 20:48Milleks seda teistele eelistada?Külaline kirjutas: ↑30 Nov 2024 18:24 Võta Ferrari https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... d=22869028
Sellel näiteks on ka varda pöörlemisfunktsioon https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodute ... id=6644623
-
AmandaRosaalie
- Kontakt:
Kas oskate soovitada, kas ja kuidas karjuse pirukat kuumaõhufritüüris teha? Tavalises ajhjus soovitatakse 200 kraadi juures 20-25 minutit küpsetada. kas fritüüris läheb kiiremini? Kas peaks foolimuiga katma piruka vormi?
-
Külaline
Kuna ta küpsetab ikkagi ainult pealt (mingit uut nägin, mis ka alt oli küttekehaga), siis alumine kiht võiks olla suht söömisvalmis ja mitte väga paks, et jõuaks läbi küpseda, enne kui pealt liiga pruuniks läheb. Kartulipudru-juustukihile jah pane esialgu foolium peale, pruunistada jõuab alati.
-
Külaline
sul on ikka ahjunõu või kõpsetuspaber või -vorm olemas? sellest aukudega kopsikust ainult karjusepiruka jaoks ei piisa 
-
AmandaRosaalie
- Kontakt:
Aitäh nõuannete eest. Jaa, mul olid eraldi vormid, tegin igale sööjale ühe umbes 10cm läbimõõduga vormis selle piruka. 15 min 180 kraadi juures ja väga ilus pruun sai ja maitsev. Jah, kuumutab eelkõige pealt, aga hakkliha oli ju enne läbi hautatud, see ei olnud minu meelest proleem.
Ma olen alles üsna uus kuumaõhufritüüri kasutaja. Keegi eelpool soovitas kuumadele võileivadele juustu korralikult kinnitada. Aga mismoodi te seda kinnitate?
Ma olen alles üsna uus kuumaõhufritüüri kasutaja. Keegi eelpool soovitas kuumadele võileivadele juustu korralikult kinnitada. Aga mismoodi te seda kinnitate?
-
Külaline
Hambaorgiga pista kinni.AmandaRosaalie kirjutas: ↑02 Dets 2024 18:44 Aitäh nõuannete eest. Jaa, mul olid eraldi vormid, tegin igale sööjale ühe umbes 10cm läbimõõduga vormis selle piruka. 15 min 180 kraadi juures ja väga ilus pruun sai ja maitsev. Jah, kuumutab eelkõige pealt, aga hakkliha oli ju enne läbi hautatud, see ei olnud minu meelest proleem.
-
Külaline
Need restid on seal ikkagi põhkusega. Nimelt seal õhk ringleb. Niiet tegelikult küpsetab nii alt kui pealt samamoodi.Külaline kirjutas: ↑02 Dets 2024 11:57 Kuna ta küpsetab ikkagi ainult pealt (mingit uut nägin, mis ka alt oli küttekehaga), siis alumine kiht võiks olla suht söömisvalmis ja mitte väga paks, et jõuaks läbi küpseda, enne kui pealt liiga pruuniks läheb. Kartulipudru-juustukihile jah pane esialgu foolium peale, pruunistada jõuab alati.
Otse võre peale ei ole jah hea panna. Osadel asjadel, nagu kookidel ja pirukatel peaks ikka olema oma vorm nagu ka ahjus.
Fooliumiga katmine takistab õhuvoolu. Sellisel juhul kaob kufi mõte üldse ära.
Pigem esialgu lihtsalt vähem temperatiuri ja siis lõpus vunki juurde pruunistamiseks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist