Kas see foorum on surnud?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 03:39 Milline klassikaline perekool sellest foorumist saanud on :) . Ikka väga ilusti ja kiiresti sai tõestatud, et mitte perekooli tegijad ei teinud perekooli halvasti, vaid inimestega lihtsalt ei saagi teisiti - lubad neil kõike rääkida, virisevad; tsenseerid, virisevad; teed alamfoorumeid juurde, virisevad; võtad vähemaks, virisevad ... Ja no see jutt, kuidas muru ikka varem vohas ja lillekesed õitsesid ... nii tore lugeda :lol:
Tõtt-öelda Perekoolis oli ikka võimalik normaalseid vastuseid ka saada, siin eriti mitte. Ilmselt seetõttu, et Perekool oli suur koht ja postituste arhiiv aastate vältel muljetavaldavaks kogunenud. Läksid mingi konkreetse murega ja lõpuks keegi andis ikka asjalikku nõu. No umbes, et tuhandest kasutajast keegi asjalik ikka leidub.

Olen kunagi ka ise üht foorumit pidanud, ja võin öelda, et foorumi nägu on üsna suurel määral võimalik kujundada adminnidel endil ka. Admin hoiab foorumil silma peal, ta ei pruugigi kasutajaid pidevalt n-ö karistada nagu blokeerida või kustutada teemasid vms. Küll aga piisab enamasti juba isiklikust eeskujust ja käredaks kiskuvate teemade sõbralikust maharahustamisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 09:37 Normaalsed vastajad on vähemuses, nõmetsejad-rõvetsejad ülekaalus. Ilma kontota kasutajate kaotamine ei paista oma eesmärki täitvat, sest trollid tulevad ikkagi. Perekooli lõpp oli samamoodi juba pikalt enne sulgemist, jäid põhiliselt trollijad, kes normaalsed kasutajad lihtsalt välja sõid. Milleks solgipanges ujumas käia. Aga lootust veel on.
Delfis on samamoodi, kuid surma ei paista. Eriti lõbus on aga Postimehe seis, kus peale muudatust, et kommenteerida saab vaid enda pärisnime alt, jäid järgi nähtavasti ainult diagnoosiga kodanikud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Dets 2024 12:34Delfis on samamoodi, kuid surma ei paista. Eriti lõbus on aga Postimehe seis, kus peale muudatust, et kommenteerida saab vaid enda pärisnime alt, jäid järgi nähtavasti ainult diagnoosiga kodanikud.
Kusjuures Postimehes on täiesti võimalik kommenteerida muu nime kui oma juriidilise nime alt.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 09:22
Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 03:39 Milline klassikaline perekool sellest foorumist saanud on :) . Ikka väga ilusti ja kiiresti sai tõestatud, et mitte perekooli tegijad ei teinud perekooli halvasti, vaid inimestega lihtsalt ei saagi teisiti - lubad neil kõike rääkida, virisevad; tsenseerid, virisevad; teed alamfoorumeid juurde, virisevad; võtad vähemaks, virisevad ... Ja no see jutt, kuidas muru ikka varem vohas ja lillekesed õitsesid ... nii tore lugeda :lol:
Tõtt-öelda Perekoolis oli ikka võimalik normaalseid vastuseid ka saada, siin eriti mitte. Ilmselt seetõttu, et Perekool oli suur koht ja postituste arhiiv aastate vältel muljetavaldavaks kogunenud. Läksid mingi konkreetse murega ja lõpuks keegi andis ikka asjalikku nõu. No umbes, et tuhandest kasutajast keegi asjalik ikka leidub.

Olen kunagi ka ise üht foorumit pidanud, ja võin öelda, et foorumi nägu on üsna suurel määral võimalik kujundada adminnidel endil ka. Admin hoiab foorumil silma peal, ta ei pruugigi kasutajaid pidevalt n-ö karistada nagu blokeerida või kustutada teemasid vms. Küll aga piisab enamasti juba isiklikust eeskujust ja käredaks kiskuvate teemade sõbralikust maharahustamisest.
Julgeks arvata, et Perekooli saastasid ära kaks kolm trolli, kellel oli ülemäära vaba aega (ja raudselt mitu kontot mille alt laike ja dislaike jagada). Mis on selliste inimeste nö. mootoriks jääb mulle ilmselt igaveseks mõistatuseks. Olen olnud foorumi ja jutuka modeks, no see siin on peaaegu inimtühi, kergesti modereeritav. See jutukas kus olin modeks, see oli hullumaja...
Külaline

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 16:48Julgeks arvata, et Perekooli saastasid ära kaks kolm trolli,
Üks PK troll vastas seal mulle, et te elavdab foorumit :lol: Siin vist usutakse ka sellisesse elavdamisse, et neid ei ohjata. Arutle OÜ omanik on küberturvalisuse õpetaja, aga siin ei suuda turvalist keskkonda luua.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 17:10
Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 16:48Julgeks arvata, et Perekooli saastasid ära kaks kolm trolli,
Üks PK troll vastas seal mulle, et te elavdab foorumit :lol: Siin vist usutakse ka sellisesse elavdamisse, et neid ei ohjata. Arutle OÜ omanik on küberturvalisuse õpetaja, aga siin ei suuda turvalist keskkonda luua.
Ei saa ette heita, sest põhitöö ja elu kõrvalt aja leidmine ongi raske.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 17:31
Kunagi interneti algusaegadel sai pakutud üht mänguserverit, megane netiühendus oli tol ajal metsikult kiire ja i3 stiilis asi siiski funkas. Ükski heategu ei jäänud karistamata ja lõppeks tõmbasin juhtmed seinast.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 16:48
Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 09:22

Julgeks arvata, et Perekooli saastasid ära kaks kolm trolli, kellel oli ülemäära vaba aega (ja raudselt mitu kontot mille alt laike ja dislaike jagada). Mis on selliste inimeste nö. mootoriks jääb mulle ilmselt igaveseks mõistatuseks. Olen olnud foorumi ja jutuka modeks, no see siin on peaaegu inimtühi, kergesti modereeritav. See jutukas kus olin modeks, see oli hullumaja...
Neist kolmest kaks on ka siin.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Ants kirjutas: 01 Dets 2024 17:41
Kunagi interneti algusaegadel sai pakutud üht mänguserverit,

Vanad head ajad. :D See oli vist 94 või 95 kui olin IRC jutukas. Ei olnud mänguserver, aga ikkagi nostalgia. Sissehelistamisteenus modemiga ja muu taoline. Ma olin vist üks lausa esimestest Delfi külastajatest (ja kommentaatoritest), sest mul oli Microlink Online sissehelistamisteenus, mis suunas Delfisse. Ühel ajal veel eksisteerivate BBS serveritega ( Dark Corner BBS jne. ) See kõik vääriks uut teemat...

PS: Dark Corner BBS failid on tänaseni netis üleval, mõned minu omad ka http://www.dcee.net/Files/

Ma kahtlen, kas isegi 0.01% selle foorumi külastajatest teavad millest räägin. ;)
Külaline

Kas see foorum on surnud? Raske öelda. Ma olen aktiivne täpselt kuues eri foorumis. Postituste arvu poolest on arutle seal kuskil keskel nendest kuuest. Postitusi 24 tunni jooksul palju pole, aga on selliseid foorumeid, kus neid veelgi vähem. Mis aga arutle foorumit teistest viiest foorumist eristab on see, et mitte kuskil ei käi selline hoogne kustutamine. Mitte kuskil. Siin kustutakse vaata et tubli viiendik postitusi. Lihtsalt niisama ajaviiteks ilmselt. Üks kirjutas siin, et auto sõitis üle viadukti ja 24 tunni pärast seda postitust foorumis ei olnud. Nii muidugi võib, aga kas see just foorumi külastatavust tõstab? Ilmselt mitte. Ilmselt läheb ka see postitus 24 tunni jooksul kustutamisele :)
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 20:13

Vanad head ajad. :D See oli vist 94 või 95 kui olin IRC jutukas. Ei olnud mänguserver, aga ikkagi nostalgia. Sissehelistamisteenus modemiga ja muu taoline. Ma olin vist üks lausa esimestest Delfi külastajatest (ja kommentaatoritest), sest mul oli Microlink Online sissehelistamisteenus, mis suunas Delfisse. Ühel ajal veel eksisteerivate BBS serveritega ( Dark Corner BBS jne. ) See kõik vääriks uut teemat...

PS: Dark Corner BBS failid on tänaseni netis üleval, mõned minu omad ka http://www.dcee.net/Files/

Ma kahtlen, kas isegi 0.01% selle foorumi külastajatest teavad millest räägin. ;)
Ära alahinda selle foorumi külastajaid. Siin on teisigi sarnaseid digisauruseid. Seega su 0,01% on juba aknast välja lennanud.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

kaegu kirjutas: 01 Dets 2024 20:24
Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 20:13

Ära alahinda selle foorumi külastajaid. Siin on teisigi sarnaseid digisauruseid. Seega su 0,01% on juba aknast välja lennanud.
Kahtlen. Kokkusattumus oleks liiga ebatõenäoline. Aga need olid head ajad. mIRC ja kõik muu. Praegused lapsukesed lihtsalt naudivad vilju, :lol: :D ;)
Viimati muutis Egalitaar, 01 Dets 2024 20:38, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Mul on tunne, et mode ei loegi neid raporteeritud ütlusi vaid lihtsalt kohe kustutab ära. Ükskord ta kirjutas, et tal pole aega teksti süveneda ja kõik raporteeritud asjad lähvad kustutamisele.
See on muidugi väga vale, et nii tehakse. Nii mõnigi kustutatud kommentaar pole olnud sugugi õel ega solvav.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 20:42 Mul on tunne, et mode ei loegi neid raporteeritud ütlusi vaid lihtsalt kohe kustutab ära. Ükskord ta kirjutas, et tal pole aega teksti süveneda ja kõik raporteeritud asjad lähvad kustutamisele.
See on muidugi väga vale, et nii tehakse. Nii mõnigi kustutatud kommentaar pole olnud sugugi õel ega solvav.
Tundub küll nii jah. Mingit sisulist analüüsi pole. Kindluse mõttes tõmmatakse maha.
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 20:32
Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 20:13 Ma kahtlen, kas isegi 0.01% selle foorumi külastajatest teavad millest räägin. ;)
Kahtlen. Kokkusattumus oleks liiga ebatõenäoline. Aga need olid head ajad. mIRC ja kõik muu. Praegused lapsukesed lihtsalt naudivad vilju, :lol: :D ;)
Kle, ma rääkisin iseendast, eks. ;)
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

kaegu kirjutas: 01 Dets 2024 21:08

Tõesti? Huvitav. Räägi rohkem, palun. Sa võisid küll elada samal ajaperioodil, aga... ;)

BBSummer?
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Dets 2024 20:38Mina kirjutasin selle algse loo sinna palvetamine teemasse. Kas see kustutati? Mingi jumalasõber frigiidne vanatüdruk kindlasti kaebas, aga mis reegliga see vastuolus oli?
See kustutati. Seal oli see lause, et ammu polnud tehtud seda va meeste ja naiste vahelist asja, see võis saada saatuslikuks. :D
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 21:11

Tõesti? Huvitav. Räägi rohkem, palun. Sa võisid küll elada samal ajaperioodil, aga... ;)

BBSummer?
No '94-'95 ei elanud ma Eestis, aga IRC oli teemaks ka minu elukohariigis. '96 mäletan seda sissehelistamisteenust ja kõike väga hästi. BBSummeriga siiski ei tegelenud.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

kaegu kirjutas: 01 Dets 2024 21:31
Egalitaar kirjutas: 01 Dets 2024 21:11

BBSummer?
No '94-'95 ei elanud ma Eestis, aga IRC oli teemaks ka minu elukohariigis. '96 mäletan seda sissehelistamisteenust ja kõike väga hästi. BBSummeriga siiski ei tegelenud.
mIRC ei olnud sissehelistamisteenus vaid varajane jututuba, mis muide eksisteerib tänapäevani. Microlink Online oli sissehelistamisteenus,mis anti kaasa koos CD'ga, ja see suunas hilisemasse Delfisse. BBSummer oli BBS kasutajate (ja nende tuttavate) kokkutulek. Vabandan väga, aga ma kahtlen sinu teadmistes. Aga ma usun küll, et sa ei elanud sellel ajal siin.

PS: Positiivse ääremärkusena: Sellel ajal oli tõesti parem elada mujal kui siin...
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 20:38
Külaline kirjutas: 01 Dets 2024 20:18 Kas see foorum on surnud? Raske öelda. Ma olen aktiivne täpselt kuues eri foorumis. Postituste arvu poolest on arutle seal kuskil keskel nendest kuuest. Postitusi 24 tunni jooksul palju pole, aga on selliseid foorumeid, kus neid veelgi vähem. Mis aga arutle foorumit teistest viiest foorumist eristab on see, et mitte kuskil ei käi selline hoogne kustutamine. Mitte kuskil. Siin kustutakse vaata et tubli viiendik postitusi. Lihtsalt niisama ajaviiteks ilmselt. Üks kirjutas siin, et auto sõitis üle viadukti ja 24 tunni pärast seda postitust foorumis ei olnud. Nii muidugi võib, aga kas see just foorumi külastatavust tõstab? Ilmselt mitte. Ilmselt läheb ka see postitus 24 tunni jooksul kustutamisele :)
Postitus on kustutatud
MIKS te seda taga igatsete? Seda presenteeriti kui meganalja, aga naljakat polnud seal mitte midagi. Nagu MITTE MIDAGI. Samasugune ebausk, kui soovida midagi, kui täht langeb või väriseda, kui must kass läheb üle tee. Täiesti mõttetu! "Tõestisündinud lugu" jne... Olen minagi seda usku soovi täitumisse kuulnud, kui rong parasjagu üle viadukti tuhiseb. Ja seda, et kui teine teiselt poolt posti läheb, minnakse tülli ja et suhtes olles ei tohi teisele kella kinkida - minnakse lahku. Kehitan õlgu ja kõik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist