Ainult et vaadates inflatsiooni viimase kümne aasta jooksul, on 20 aasta pärast see saadav150 eurot võrdne 15 euroga. Kui mitte 1,5 euroga.
Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?
-
Külaline
-
Külaline
Mis otsustaja sina oled, kas on lollus või ei ole lollus?! Kui inimene pani omale selle raha eest implantaadid suhu või parandas oluliselt oma kinnisvara seisukorda või maksis ära kõrge intressiga laenu, siis on ta igal juhul rohkem võidus, kui seda summat kuskil fondis hoides "helgema homse nimel", mis suure tõenäosusega kätte ei jõuagi.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 12:13 Seda enam oli lollus see välja võtta. Sellelt summalt kaotati kõigepealt ju veel 20%.
-
Külaline
Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 10:33No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 09:08Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17
Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.
-
Külaline
Normaalne inimene ei võta mitte iial kõrge intressiga laenu.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:33Mis otsustaja sina oled, kas on lollus või ei ole lollus?! Kui inimene pani omale selle raha eest implantaadid suhu või parandas oluliselt oma kinnisvara seisukorda või maksis ära kõrge intressiga laenu, siis on ta igal juhul rohkem võidus, kui seda summat kuskil fondis hoides "helgema homse nimel", mis suure tõenäosusega kätte ei jõuagi.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 12:13 Seda enam oli lollus see välja võtta. Sellelt summalt kaotati kõigepealt ju veel 20%.
-
Külaline
See on ca 200K korter, rendisumma ei kata sul isegi laenumakset. Selle summa pealt on tulumaks veel 136.-Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:46Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 10:33No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 09:08
Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .
-
Külaline
Ja selle sissemakse oli siis 20 000 ringis. Tohoh. Võib-olla kui tunduvalt suuremad summad seal on, siis oleks tasunud väljavõtmist, aga kui on sellised summad, mis keskmise palga saajatel on, siis ei saa sellega mingeid kinnisvara ostu sissemakseid teha.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 14:00See on ca 200K korter, rendisumma ei kata sul isegi laenumakset. Selle summa pealt on tulumaks veel 136.-Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:46Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 10:33
No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.
-
Külaline
See oli ostuhetkel analoogse hinnaga korter. Tänaseks on olukord muutunud ning samaväärseid kortereid samas piirkonnas müüakse umbes 100k kallimalt. Minu jaoks on see olnud täielik võit, esimene ja ainuke eluasemelaen, mis end rendisummaga põhimõtteliselt ise tagasi maksab. See korter jääb ju mulle alles ning omab tulevikus päris kindlasti suuremat väärtust, kui mistahes tootlikkusega fondist saanud oleks.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 14:00See on ca 200K korter, rendisumma ei kata sul isegi laenumakset. Selle summa pealt on tulumaks veel 136.-Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:46Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 10:33
No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.
-
Külaline
Kinnisvara ostetakse veel odavaalt kui 20 tuh ja renditakse päris korraliku hinnaga välja. Aga selleks pead kohalikke olusid väga hästi teadma.
-
Külaline
Minu palk on veidi suurem, kui keskmine ja mul on 33 000. Loomulikult välja ei võta, suurendasin hoopis 2-lt prossalt 4-le ning tegin juurde ka III samba.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 15:05Ja selle sissemakse oli siis 20 000 ringis. Tohoh. Võib-olla kui tunduvalt suuremad summad seal on, siis oleks tasunud väljavõtmist, aga kui on sellised summad, mis keskmise palga saajatel on, siis ei saa sellega mingeid kinnisvara ostu sissemakseid teha.
-
Külaline
Millal seda ilma tulumaksu kaotamata kätte hakkab saama? Kui pensiiga 80-le aastale tõstetakse, kas siis ennem ei saagi?
Indeksfondid on suutnud aastakümneid inflatsiooni ületada. Miks sa arvad, et järgmise paarikümne aastaga see muutuma peaks?Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:24Ainult et vaadates inflatsiooni viimase kümne aasta jooksul, on 20 aasta pärast see saadav150 eurot võrdne 15 euroga. Kui mitte 1,5 euroga.
Kui ma 5.5 aastat tagasi investeerimisega alustasin, oli mul teises sambas 5000€ ja kolmandas 0. Nüüd on kokku 50000€. Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
-
Külaline
Siis pole sedagi teada, mis raha sel ajal käibel on, kui sina ükskord pensionile jääd. Ja milline riigikord.
-
Külaline
5a enne pensioni-iga saab 10 prossase tm kätte.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 17:57Millal seda ilma tulumaksu kaotamata kätte hakkab saama? Kui pensiiga 80-le aastale tõstetakse, kas siis ennem ei saagi?
-
Külaline
Viimase aasta kasv oli lausa 25%, väga muljetavaldav. Mulle meeldib indeks, kuigi see muidugi kõrgeima riskitasemega. Mul oma investeeringud ka sada prossa aktsiates, dividendiaktsiates.Gitsa kirjutas: ↑05 Dets 2024 18:32Indeksfondid on suutnud aastakümneid inflatsiooni ületada. Miks sa arvad, et järgmise paarikümne aastaga see muutuma peaks?Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 13:24Ainult et vaadates inflatsiooni viimase kümne aasta jooksul, on 20 aasta pärast see saadav150 eurot võrdne 15 euroga. Kui mitte 1,5 euroga.
Kui ma 5.5 aastat tagasi investeerimisega alustasin, oli mul teises sambas 5000€ ja kolmandas 0. Nüüd on kokku 50000€. Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
-
Külaline
Mõtlen sama. Eelmise vabaduse ajal ei raatsinud taluomanikud omast metsast puulippigi võtta ja mis sellest kogumisest, koonerdamisest sai. Sama nõukaajal, ikka koguti, aga toimus mitu laastavat rahareformi, lõpus kaotas rubla sootuks väärtuse.
Need (USA-?) aktsiad ei ole teil ju enda omandis, vaid fondis?
-
Külaline
Mul ei ole ühtki USA aktsiat, kõik dividendiaktsiad on eraldi ostetud, ei ole fondis. 15 ettevõtte aktsiad.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 20:18Mõtlen sama. Eelmise vabaduse ajal ei raatsinud taluomanikud omast metsast puulippigi võtta ja mis sellest kogumisest, koonerdamisest sai. Sama nõukaajal, ikka koguti, aga toimus mitu laastavat rahareformi, lõpus kaotas rubla sootuks väärtuse.
Need (USA-?) aktsiad ei ole teil ju enda omandis, vaid fondis?
-
Külaline
Kui Eesti firmade aktsiad, siis veel õrnem lugu.
Mina olen pensionär, rahaprobleemi ei ole. Võiksin reisida, aga ma ei taha enam kuhugi kaugemale reisida. Ei ole nagu piisavalt energiat enam selleks.
Mina olen pensionär, rahaprobleemi ei ole. Võiksin reisida, aga ma ei taha enam kuhugi kaugemale reisida. Ei ole nagu piisavalt energiat enam selleks.
-
Külaline
Kas sinu tuttavatel pensionäridel on rahaprobleeme?
-
Külaline
Norra, Rootsi, Taani, Soome, Eesti, Läti, Leedu. Eestist vaid 4 positsiooni, üks neist 99,45 prossa tõusus, pluss olen divikatest ammu ostuhinna tagasi saanud. Tallinna Vesi oli teine selline, kust teenisin hästi, nüüdseks muidugi müüdud.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 20:55 Kui Eesti firmade aktsiad, siis veel õrnem lugu.
-
Külaline
Ma ei suhtle eriti pensionäridega, ikka nooremad on minu tuttavad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist