Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Gitsa kirjutas: 05 Dets 2024 10:32
Mul ka teises sambas 25000€, lisaks kolmandas umbes sama palju. Kiire arvutus näitab, et isegi kui ma enam sammastesse üldse ei panustaks, annaks see 25 pensioniaasta peale jaotatuna üle 150€ kuus. Aga mul on veel üle 20 aasta aega neid sambaid kasvatada.
Ainult et vaadates inflatsiooni viimase kümne aasta jooksul, on 20 aasta pärast see saadav150 eurot võrdne 15 euroga. Kui mitte 1,5 euroga.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 12:13 Seda enam oli lollus see välja võtta. Sellelt summalt kaotati kõigepealt ju veel 20%.
Mis otsustaja sina oled, kas on lollus või ei ole lollus?! Kui inimene pani omale selle raha eest implantaadid suhu või parandas oluliselt oma kinnisvara seisukorda või maksis ära kõrge intressiga laenu, siis on ta igal juhul rohkem võidus, kui seda summat kuskil fondis hoides "helgema homse nimel", mis suure tõenäosusega kätte ei jõuagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 10:33
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 09:08
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 08:17

Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.
Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .
No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.
Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 13:33
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 12:13 Seda enam oli lollus see välja võtta. Sellelt summalt kaotati kõigepealt ju veel 20%.
Mis otsustaja sina oled, kas on lollus või ei ole lollus?! Kui inimene pani omale selle raha eest implantaadid suhu või parandas oluliselt oma kinnisvara seisukorda või maksis ära kõrge intressiga laenu, siis on ta igal juhul rohkem võidus, kui seda summat kuskil fondis hoides "helgema homse nimel", mis suure tõenäosusega kätte ei jõuagi.
Normaalne inimene ei võta mitte iial kõrge intressiga laenu.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 13:46
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 09:08
Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .
No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.
Rendin hetkel välja 850eur kuus, ei kurda. Lühiajalisega saaks rohkem aga sellega ka riske ja tegelemist rohkem.
See on ca 200K korter, rendisumma ei kata sul isegi laenumakset. Selle summa pealt on tulumaks veel 136.-
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 14:00

See on ca 200K korter, rendisumma ei kata sul isegi laenumakset. Selle summa pealt on tulumaks veel 136.-
Ja selle sissemakse oli siis 20 000 ringis. Tohoh. Võib-olla kui tunduvalt suuremad summad seal on, siis oleks tasunud väljavõtmist, aga kui on sellised summad, mis keskmise palga saajatel on, siis ei saa sellega mingeid kinnisvara ostu sissemakseid teha.
Külaline

See oli ostuhetkel analoogse hinnaga korter. Tänaseks on olukord muutunud ning samaväärseid kortereid samas piirkonnas müüakse umbes 100k kallimalt. Minu jaoks on see olnud täielik võit, esimene ja ainuke eluasemelaen, mis end rendisummaga põhimõtteliselt ise tagasi maksab. See korter jääb ju mulle alles ning omab tulevikus päris kindlasti suuremat väärtust, kui mistahes tootlikkusega fondist saanud oleks.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 12:13No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.
Kinnisvara ostetakse veel odavaalt kui 20 tuh ja renditakse päris korraliku hinnaga välja. Aga selleks pead kohalikke olusid väga hästi teadma.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 15:05

Ja selle sissemakse oli siis 20 000 ringis. Tohoh. Võib-olla kui tunduvalt suuremad summad seal on, siis oleks tasunud väljavõtmist, aga kui on sellised summad, mis keskmise palga saajatel on, siis ei saa sellega mingeid kinnisvara ostu sissemakseid teha.
Minu palk on veidi suurem, kui keskmine ja mul on 33 000. Loomulikult välja ei võta, suurendasin hoopis 2-lt prossalt 4-le ning tegin juurde ka III samba.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 17:36Minu palk on veidi suurem, kui keskmine ja mul on 33 000. Loomulikult välja ei võta, suurendasin hoopis 2-lt prossalt 4-le ning tegin juurde ka III samba.
Millal seda ilma tulumaksu kaotamata kätte hakkab saama? Kui pensiiga 80-le aastale tõstetakse, kas siis ennem ei saagi?
Gitsa
Kontakt:

Postitus Postitas Gitsa »

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 13:24
Mul ka teises sambas 25000€, lisaks kolmandas umbes sama palju. Kiire arvutus näitab, et isegi kui ma enam sammastesse üldse ei panustaks, annaks see 25 pensioniaasta peale jaotatuna üle 150€ kuus. Aga mul on veel üle 20 aasta aega neid sambaid kasvatada.
Ainult et vaadates inflatsiooni viimase kümne aasta jooksul, on 20 aasta pärast see saadav150 eurot võrdne 15 euroga. Kui mitte 1,5 euroga.
Indeksfondid on suutnud aastakümneid inflatsiooni ületada. Miks sa arvad, et järgmise paarikümne aastaga see muutuma peaks?

Kui ma 5.5 aastat tagasi investeerimisega alustasin, oli mul teises sambas 5000€ ja kolmandas 0. Nüüd on kokku 50000€. Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
Külaline

Gitsa kirjutas: 05 Dets 2024 18:32
Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
Siis pole sedagi teada, mis raha sel ajal käibel on, kui sina ükskord pensionile jääd. Ja milline riigikord.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 17:57
Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 17:36Minu palk on veidi suurem, kui keskmine ja mul on 33 000. Loomulikult välja ei võta, suurendasin hoopis 2-lt prossalt 4-le ning tegin juurde ka III samba.
Millal seda ilma tulumaksu kaotamata kätte hakkab saama? Kui pensiiga 80-le aastale tõstetakse, kas siis ennem ei saagi?
5a enne pensioni-iga saab 10 prossase tm kätte.
Külaline

Gitsa kirjutas: 05 Dets 2024 18:32
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 13:24
Indeksfondid on suutnud aastakümneid inflatsiooni ületada. Miks sa arvad, et järgmise paarikümne aastaga see muutuma peaks?

Kui ma 5.5 aastat tagasi investeerimisega alustasin, oli mul teises sambas 5000€ ja kolmandas 0. Nüüd on kokku 50000€. Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
Viimase aasta kasv oli lausa 25%, väga muljetavaldav. Mulle meeldib indeks, kuigi see muidugi kõrgeima riskitasemega. Mul oma investeeringud ka sada prossa aktsiates, dividendiaktsiates.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 18:41
Ja pensionini mul veel 4 korda rohkem aega, nii et summa jõuab veel mitmekordistuda.
Siis pole sedagi teada, mis raha sel ajal käibel on, kui sina ükskord pensionile jääd. Ja milline riigikord.
Mõtlen sama. Eelmise vabaduse ajal ei raatsinud taluomanikud omast metsast puulippigi võtta ja mis sellest kogumisest, koonerdamisest sai. Sama nõukaajal, ikka koguti, aga toimus mitu laastavat rahareformi, lõpus kaotas rubla sootuks väärtuse.
Need (USA-?) aktsiad ei ole teil ju enda omandis, vaid fondis?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 20:18
Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 18:41
Mõtlen sama. Eelmise vabaduse ajal ei raatsinud taluomanikud omast metsast puulippigi võtta ja mis sellest kogumisest, koonerdamisest sai. Sama nõukaajal, ikka koguti, aga toimus mitu laastavat rahareformi, lõpus kaotas rubla sootuks väärtuse.
Need (USA-?) aktsiad ei ole teil ju enda omandis, vaid fondis?
Mul ei ole ühtki USA aktsiat, kõik dividendiaktsiad on eraldi ostetud, ei ole fondis. 15 ettevõtte aktsiad.
Külaline

Kui Eesti firmade aktsiad, siis veel õrnem lugu.
Mina olen pensionär, rahaprobleemi ei ole. Võiksin reisida, aga ma ei taha enam kuhugi kaugemale reisida. Ei ole nagu piisavalt energiat enam selleks.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 20:55Mina olen pensionär, rahaprobleemi ei ole.
Kas sinu tuttavatel pensionäridel on rahaprobleeme?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 20:55 Kui Eesti firmade aktsiad, siis veel õrnem lugu.
Mina olen pensionär, rahaprobleemi ei ole. Võiksin reisida, aga ma ei taha enam kuhugi kaugemale reisida. Ei ole nagu piisavalt energiat enam selleks.
Norra, Rootsi, Taani, Soome, Eesti, Läti, Leedu. Eestist vaid 4 positsiooni, üks neist 99,45 prossa tõusus, pluss olen divikatest ammu ostuhinna tagasi saanud. Tallinna Vesi oli teine selline, kust teenisin hästi, nüüdseks muidugi müüdud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 21:11Kas sinu tuttavatel pensionäridel on rahaprobleeme?
Ma ei suhtle eriti pensionäridega, ikka nooremad on minu tuttavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist