Esoteerikahullus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nii et ta hakkas siis sotsiaalmeedias sageli postitama, kõiki koroonapiirangute jälgijaid lammasteks kutsuma ja rääkis, et need, kes vaktsiini said, nendega on nüüd kõik, nad on kadunud jne. (Muidugi ei täpsustanud, mis siis nendega täpselt juhtub.
Naljakas jah, et see vaktsiiniasi niimoodi inimesed kahte lehte ajas ja osade puhul tõi välja külgi, mida pole elus enne märganud. Mu enda tore sõbranna, kellega olen suhelnud 20 aastat, keeras samamoodi nende vaktsiinide tõttu ära. Et ta ise nende vastu oli, on okei, aga ta ei saagi nüüd üle sellest. Esiteks me ei saanud kogu koroonaaja kohtuda, sest ta ei vaktsineerinud ja siis ei saanud kuskile sisse. Mina vaktsineerisin, sest tahtsin käia kohvikutes, kinos ja välisreisidel. Aga nüüd ta ei saagi sellest üle ega ümber aastaidki hiljem. Iga kord, kui mind näeb, siis ütleb, et noh, kas juba on mõni raske haigus tulnud. Tema usub, et kes vaktsineeris, see varsti ära sureb. Igatahes kaua ei ela ja mingid hirmsad haigused varsti kallale tulevad. See minu peatse surma ennustamine ja pidev häda kraaksumine on juba väga häirivaks muutunud ja segab suhtlemist.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 06:54
Nii et ta hakkas siis sotsiaalmeedias sageli postitama, kõiki koroonapiirangute jälgijaid lammasteks kutsuma ja rääkis, et need, kes vaktsiini said, nendega on nüüd kõik, nad on kadunud jne. (Muidugi ei täpsustanud, mis siis nendega täpselt juhtub.
Naljakas jah, et see vaktsiiniasi niimoodi inimesed kahte lehte ajas ja osade puhul tõi välja külgi, mida pole elus enne märganud. Mu enda tore sõbranna, kellega olen suhelnud 20 aastat, keeras samamoodi nende vaktsiinide tõttu ära. Et ta ise nende vastu oli, on okei, aga ta ei saagi nüüd üle sellest. Esiteks me ei saanud kogu koroonaaja kohtuda, sest ta ei vaktsineerinud ja siis ei saanud kuskile sisse. Mina vaktsineerisin, sest tahtsin käia kohvikutes, kinos ja välisreisidel. Aga nüüd ta ei saagi sellest üle ega ümber aastaidki hiljem. Iga kord, kui mind näeb, siis ütleb, et noh, kas juba on mõni raske haigus tulnud. Tema usub, et kes vaktsineeris, see varsti ära sureb. Igatahes kaua ei ela ja mingid hirmsad haigused varsti kallale tulevad. See minu peatse surma ennustamine ja pidev häda kraaksumine on juba väga häirivaks muutunud ja segab suhtlemist.
Ma ise olen vaktsineeritud, aga ennast häirisid üle võlli vaktsiinipromojad samavõrd. Käisin ühes trennis, mille rühma kuulus ka üks mees, kes muudkui rääkis, kuidas kõik peavad ennast ilmtingimata vaktsineerima, või muidu sureb inimkond maha. Kasutas nt trennide vahepause selleks, samuti võistlustel oma rühma esinemiskorda oodates. See tema pidev surma ennustamine ja häda kraaksumine muutus juba väga häirivaks ja segas suhtlemist ning trennis käimist. Nii et ma ütlen, et neid fanaatilisi tigedikke, kes vastaspoolt kõiksugu nimedega sõimavad, leidub lahedalt mõlemal pool. Leidus ennem ja jääbki leiduma.
Külaline

Minu jaoks käivad kõik need vaimse tervisega seotud asjad enam-vähem ühte patta. Kusjuures olen selle erinevate avaldumisvormidega aeg-ajalt ikka kokku puutunud ja mulje on selline, et vahet pole kas tegemist on nõidade või hetkel riigi poolt tunnustatud psühholoogidega - võta üks ja viska teist. Mõnes mõttes kaldun isegi nõidu rohkem usaldama - kuna nende taga on aastasadade pikkune rahvatarkade poolt talletatud kogemus. Psühholoogias aga võetakse kellegi onukese (nt Freudi või Jungi või Juuli) mõttevälgatused ja ehitatakse selle ümber terve suur teadusharu, mis mõne aja pärast ajaloo kolikambrisse heidetakse ja asemele siis mõne uue onu (või tädi) tore idee valitakse.

Olgu vaimne eneseotsing ükskõik kelle poolt juhitud tahes - kas nõid või terapeut või psühholoog - vahet pole! Tähtis on ainult see, kas inimene ise tahab oma elu muuta. Ainult see loeb. Ja tõtt-öelda, vahel peab natike õnne ka olema (rahast rääkimata).
Külaline

Tahan vaktsineerin, tahan ostan kivikesi. Minu elu, teisi ei agiteeri. Uskugu igaüks, mida ise heaks arvab, peaasi, et teisi, kes samamoodi ei käitu, hukka ei mõista.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 20:20 Tahan vaktsineerin, tahan ostan kivikesi. Minu elu, teisi ei agiteeri. Uskugu igaüks, mida ise heaks arvab, peaasi, et teisi, kes samamoodi ei käitu, hukka ei mõista.
Võib vabalt ka hukka mõista lollpäid.
trikimiki
Kontakt:

Postitus Postitas trikimiki »

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 08:39
Ma ise olen vaktsineeritud, aga ennast häirisid üle võlli vaktsiinipromojad samavõrd. Käisin ühes trennis, mille rühma kuulus ka üks mees, kes muudkui rääkis, kuidas kõik peavad ennast ilmtingimata vaktsineerima, või muidu sureb inimkond maha. Kasutas nt trennide vahepause selleks, samuti võistlustel oma rühma esinemiskorda oodates. See tema pidev surma ennustamine ja häda kraaksumine muutus juba väga häirivaks ja segas suhtlemist ning trennis käimist. Nii et ma ütlen, et neid fanaatilisi tigedikke, kes vastaspoolt kõiksugu nimedega sõimavad, leidub lahedalt mõlemal pool. Leidus ennem ja jääbki leiduma.
no see mees oli ilmselgelt ullike ju, mis teha. ise saime tööl (e-kaubandus) e-maile, kus siis sabas oli nn hea soov, et "ikka rõõmu hinge, kuniks maailm hävineb" vms. või siis kirju, et a la, ok, kaup hilineb, aga anname andeks, kuna maailm ju kohe hukkub. njah.
Külaline

WD40 kirjutas: 10 Dets 2024 19:03
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 18:59
WD40 kirjutas: 10 Dets 2024 18:55
Matemaatika õpetaja oled või?
ei ole õpetaja
Kus veel töötavad matemaatikud?
Matemaatikud on teadlased ja töötavad üldiselt ülikoolides.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 16:43
WD40 kirjutas: 10 Dets 2024 19:03
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 18:59

ei ole õpetaja
Kus veel töötavad matemaatikud?
Matemaatikud on teadlased ja töötavad üldiselt ülikoolides.
Matemaatik ei võrdu teadlane.
Külaline

Kust sina seda tead?
Minul on diplomil majandusteadlane. Mõni punane õppejõud urises kadedusest, et teile kirjutatakse TEADLANE. Aga õigesti kirjutati, ma olen mõlema riigikorra ajal lobedasti hakkama saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 19:21 Kust sina seda tead?
Minul on diplomil majandusteadlane. Mõni punane õppejõud urises kadedusest, et teile kirjutatakse TEADLANE. Aga õigesti kirjutati, ma olen mõlema riigikorra ajal lobedasti hakkama saanud.
Mis on matikul seost majandusteadusega?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 19:17
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 19:09 Aga huvitav, mida mu manifesteerija sõbranna siis valesti teeb? Juba mitu aastat käib ka mingites gruppides kus siis üheskoos "luuakse oma reaalsust" jne. Kui sa tegid seda eneselegi teadmata ja õnnestus ning keegi teine punnitab naba paigast, käib koolitusel ja ikka juba mitu aastat ei mingit tulemust. Miks kõigil see ei tööta?
Ausõna ma ei tea. Ja ega ma ei saa ka tahtlikult teha. No umbes, et "manifesteerin omale homseks ford sierra maja ette". Ma nüüd olen youtube'st vaadanud mõnd õpetajat ja nende väitel saab. No mina küll ei saa. Aga kui ma vaatan oma elule tagasi, eriti kui ma loen mingeid asju, mis ma kirja panin ca 20 aastat tagasi ja vaatan kuidas mu elu päriselt on läinud, siis ühegi teise asjaga mina seda oma teekonda kirjeldada ei oska.
Ja uhhuud ma tegelikult ei usu, isegi mitte manifesteerimist otseselt ja ikkagi on see nagu parim selgitus mu enda jaoks.
No vaata, ma usun, et Sina oled mõelnud, tahtnud ja teinud. Need kes ainult mõtlevad ja tahavad ja siis ootama jäävad, no ega neil need asjad tihti ei täitugi. Elu on eelkõige "tegu".
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 20:56
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 19:17
Külaline kirjutas: 10 Dets 2024 19:09 Aga huvitav, mida mu manifesteerija sõbranna siis valesti teeb? Juba mitu aastat käib ka mingites gruppides kus siis üheskoos "luuakse oma reaalsust" jne. Kui sa tegid seda eneselegi teadmata ja õnnestus ning keegi teine punnitab naba paigast, käib koolitusel ja ikka juba mitu aastat ei mingit tulemust. Miks kõigil see ei tööta?
Ausõna ma ei tea. Ja ega ma ei saa ka tahtlikult teha. No umbes, et "manifesteerin omale homseks ford sierra maja ette". Ma nüüd olen youtube'st vaadanud mõnd õpetajat ja nende väitel saab. No mina küll ei saa. Aga kui ma vaatan oma elule tagasi, eriti kui ma loen mingeid asju, mis ma kirja panin ca 20 aastat tagasi ja vaatan kuidas mu elu päriselt on läinud, siis ühegi teise asjaga mina seda oma teekonda kirjeldada ei oska.
Ja uhhuud ma tegelikult ei usu, isegi mitte manifesteerimist otseselt ja ikkagi on see nagu parim selgitus mu enda jaoks.
No vaata, ma usun, et Sina oled mõelnud, tahtnud ja teinud. Need kes ainult mõtlevad ja tahavad ja siis ootama jäävad, no ega neil need asjad tihti ei täitugi. Elu on eelkõige "tegu".
See on tõsi küll. Ma teen jah, aga.. ma oskan seda väga halvasti sõnadesse panna, kuidas see käib mul.
Mul on mingid asjad elus, mis mulle on nagu saadetud, et ma pean nad ära tegema. Enne ma ütlesin selle kohta manifesteerimine. Ma tahan ka neid, kui juba saadeti, aga need pole mingid sel hetkel populaarsed asjad või vähegi traditsioonilised. Lihtsalt minu sees on tunne, et nii tuleb teha.
Ja siis ma nagu, ma ei teegi nagu midagi erilist, aga elu sätib mulle selliseid juhuseid, millega ma järk järgult liigun sinna poole, et ma saangi lõpuks tehtud.
Ma ei hakka täpsustama, mis need täpselt on, aga need on väga väga kättesaamatud. Nii et alguses ma lihtsalt unistan. Pole mitte mingit, tõesti mitte mingitki varianti, et ma kunagi elus võiks seda saada. Aga siis kuidagi ta ikkagi tuleb.
Aga see kõik võtab aega. Ja ei tohi olla obsessiivne ega kärsitu.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 22:01

See on tõsi küll. Ma teen jah, aga.. ma oskan seda väga halvasti sõnadesse panna, kuidas see käib mul.
Mul on mingid asjad elus, mis mulle on nagu saadetud, et ma pean nad ära tegema. Enne ma ütlesin selle kohta manifesteerimine. Ma tahan ka neid, kui juba saadeti, aga need pole mingid sel hetkel populaarsed asjad või vähegi traditsioonilised. Lihtsalt minu sees on tunne, et nii tuleb teha.
Ja siis ma nagu, ma ei teegi nagu midagi erilist, aga elu sätib mulle selliseid juhuseid, millega ma järk järgult liigun sinna poole, et ma saangi lõpuks tehtud.
Ma ei hakka täpsustama, mis need täpselt on, aga need on väga väga kättesaamatud. Nii et alguses ma lihtsalt unistan. Pole mitte mingit, tõesti mitte mingitki varianti, et ma kunagi elus võiks seda saada. Aga siis kuidagi ta ikkagi tuleb.
Aga see kõik võtab aega. Ja ei tohi olla obsessiivne ega kärsitu.
Midagi ei saanud aru mida öelda soovisid.
Külaline

Anonymous kirjutas: 13 Dets 2024 22:01Ja siis ma nagu, ma ei teegi nagu midagi erilist, aga elu sätib mulle selliseid juhuseid, millega ma järk järgult liigun sinna poole, et ma saangi lõpuks tehtud.
Kõik inimesed, kes vähegi midagi viitsivad teha, elavad sellist elu ju. Vaevalt, et need “kättesaamatud unistused” siiski päriselt nii kättesaamatud on - kosmoseturism, miljärdärist ärimagnaat olla, õnnelik ema 12 lapsele ponifarmis, toimiva lennukompanii või tervishoiusüsteemi juhtimine Eestis ilmselt ei õnnestuks neil ka suure suure punnitamise peale. Mul on ka mitmeid asju elus, mida “olen saavutanud” ja mis on minu jaoks uskumatud, aga objektiivselt võttes suudaks iga inimene seda teha, kes aga tahaks, isegi poole lühema ajaga või poole tõhusamalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 08:04
Anonymous kirjutas: 13 Dets 2024 22:01Ja siis ma nagu, ma ei teegi nagu midagi erilist, aga elu sätib mulle selliseid juhuseid, millega ma järk järgult liigun sinna poole, et ma saangi lõpuks tehtud.
Kõik inimesed, kes vähegi midagi viitsivad teha, elavad sellist elu ju. Vaevalt, et need “kättesaamatud unistused” siiski päriselt nii kättesaamatud on - kosmoseturism, miljärdärist ärimagnaat olla, õnnelik ema 12 lapsele ponifarmis, toimiva lennukompanii või tervishoiusüsteemi juhtimine Eestis ilmselt ei õnnestuks neil ka suure suure punnitamise peale. Mul on ka mitmeid asju elus, mida “olen saavutanud” ja mis on minu jaoks uskumatud, aga objektiivselt võttes suudaks iga inimene seda teha, kes aga tahaks, isegi poole lühema ajaga või poole tõhusamalt.
Ma ütlen nüüd maailma kõige esoteerilisema lause. Ja mul on sellepärast piinlik, et ma seda ütlen, aga paremini ma ei oska ennast väljendada: “kes teab, see teab ja kes pole kogenud, siis kuidagi veenda või seletada ei saa”.
See on mingi teistsugune värk.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 09:25
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 08:04
Ma ütlen nüüd maailma kõige esoteerilisema lause. Ja mul on sellepärast piinlik, et ma seda ütlen, aga paremini ma ei oska ennast väljendada: “kes teab, see teab ja kes pole kogenud, siis kuidagi veenda või seletada ei saa”.
See on mingi teistsugune värk.
Iga inimene, kes ei oska 7-aastasele poisikesele selgitada millega ta tegeleb, on sharlatan.

Mark Twain
Külaline

Mind pani mõtlema üks arstil käik. Arst oli töötervishoiu arst. Küsis, kuidas ma võitlen stressiga. Kuidas ma võitlen? Ma nagu peaks sellega võitlema, tegema midagi, et hoida end tasakaalus? Just tegema. Ma ei tee midagi. Teen lahti teleka või vaatan tiktokki. Aga äkki ongi mul nii suur stress, et ma ei suudagi millegagi tegelemist nautida ega midagi teha? Vabal ajal passin niisama ja oma arust puhkan. Ei tegele oma vaimuga. Aga äkki peaks. Peaks stressiga võitlema tegeledes mingi vaimse praktikaga?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 19:21 Kust sina seda tead?
Kui sul pole mingeid teadussaavutusi ja su ametinimetus pole teadlane, siis sa polegi teadlane. Mõni töötab nooremteadurina, sest istub seal doktorantuuris sada aastat, et raha tuleks, aga pole tegelikult mitte midagi avastanud ega teinud, siis ta tegelikult teadlane ei ole. Kui inimene ise nimetab ennast teadlaseks on see sama hea, kui teine kirjutab enda kohta, et olen terapeut, aga mida see tegelikult tähendab, see nimetus ei ütle. Ma võin ennast universumi kunniks ka nimetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 09:39 Mind pani mõtlema üks arstil käik. Arst oli töötervishoiu arst. Küsis, kuidas ma võitlen stressiga. Kuidas ma võitlen? Ma nagu peaks sellega võitlema, tegema midagi, et hoida end tasakaalus? Just tegema. Ma ei tee midagi. Teen lahti teleka või vaatan tiktokki. Aga äkki ongi mul nii suur stress, et ma ei suudagi millegagi tegelemist nautida ega midagi teha? Vabal ajal passin niisama ja oma arust puhkan. Ei tegele oma vaimuga. Aga äkki peaks. Peaks stressiga võitlema tegeledes mingi vaimse praktikaga?
Stressiga võitlemise viisid on väga lihtsad: söö tervislikult, liigu, hoia kehakaal korras, suhtle meeldivate inimestega, lõpeta halvad harjumused nagu alkoholi joomine, suitsetamine, ainete tarbimine. Iga päev on ülesanne teha ka midagi endale meeldivat. Jah, sellega peab vaeva nägema, aga kui sa seda kõike teed, on juba stressitase tunduvalt alanenud. Niisama diivanil passimine stressi ei alanda. Vaimse tervise üks nurgakivi on aktiivne eluviis.
Külaline

Anonymous kirjutas: 14 Dets 2024 11:49 Iga päev on ülesanne teha ka midagi endale meeldivat. Jah, sellega peab vaeva nägema, aga kui sa seda kõike teed, on juba stressitase tunduvalt alanenud.
Selline rabelemine tekitaks isegi minule stressi :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot], kahupea, Küberneetiline karu ja 5 külalist