Kõige halvema maitsega toit, mida olete söönud?
-
Külaline
Vedelam keedumuna ja sinna sisse kastetud küüslauguga maitsestatud leivapulgad või võis läbi praetud saiapulgad - ülihea! Munavalge võib söömata jääda. Pole vastik, aga ei meeldi.
Härjasilma kollane peab kindlasti voolama, aga vahel olen saanud mingi küpsetise peal ka vedelat, läbipaistvat ja täiesti toorest munavalget. See on küll ebameeldiv, aga no lausa jälk ka mitte.
Mõtlesin tükk aega, et kas mingi asi mu jaoks üldse nii vastik on, et kunagi enam suhu ei võtaks. Nagu ei tulnudki ühtki pähe, aga siis meenus - šokolaadi-piparmündi komm, mida vahel hotellides padja peale pannakse. Vaat see on kõige jubedam maitse minu jaoks.
Härjasilma kollane peab kindlasti voolama, aga vahel olen saanud mingi küpsetise peal ka vedelat, läbipaistvat ja täiesti toorest munavalget. See on küll ebameeldiv, aga no lausa jälk ka mitte.
Mõtlesin tükk aega, et kas mingi asi mu jaoks üldse nii vastik on, et kunagi enam suhu ei võtaks. Nagu ei tulnudki ühtki pähe, aga siis meenus - šokolaadi-piparmündi komm, mida vahel hotellides padja peale pannakse. Vaat see on kõige jubedam maitse minu jaoks.
-
Külaline
See lumepallisupp oli nõukaajal lasteaias mingi 70ndatel, hiljem seda ei tehtud. Koolides seda ammugi ei olnud.
-
Külaline
Miks nii arvad? Vanasti oli igal koolil ju oma söökla, ise otsustasid, mida teha. Maakoolides olid ikka ülihead toidud, majandid varustasid koole hästi. Kokad olid ka oskajad. Linnakoolides enamasti sõltuski kokkadest, kes sinna sattusid ja kooli juhtkonnast.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 23:27See lumepallisupp oli nõukaajal lasteaias mingi 70ndatel, hiljem seda ei tehtud. Koolides seda ammugi ei olnud.
Meil oli lumepallisuppi vahel ikka, Tartus.
-
Külaline
Minu nooremad õed ja vennad lasteaias lumepallisuppi ei saanud, koolis ka ei saanud. Nad ei teagi mis imeasi see oli millest kõik räägivad.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 23:34Miks nii arvad? Vanasti oli igal koolil ju oma söökla, ise otsustasid, mida teha. Maakoolides olid ikka ülihead toidud, majandid varustasid koole hästi. Kokad olid ka oskajad. Linnakoolides enamasti sõltuski kokkadest, kes sinna sattusid ja kooli juhtkonnast.
Meil oli lumepallisuppi vahel ikka, Tartus.
Lumepallisuppi pole raske teha, aga toona ei pruukinud vaniljet olla.
-
Külaline
Vanilje polnud üldse probleem - meil ei pandud seda lumepallisupi sisse kunagi.
-
Külaline
Muidugi pandi, ilma vaniljeta oli see lihtsalt mingi klimbiollus, maitsetu asi. Just loodusliku vanilje tugev lõhn andis juba kaugelt aimu lumepallisupist. Vanilje ongi see mis teeb lumepallisupist lumepallisupi. Mäleta, kas tollel ajal üldse sünteetilist vaniljet veel toodeti. Vanilje oli Nõukogude Liidus rare asi.
-
Külaline
Sa ei kujuta ette kui tugev on loodusliku vanilje lõhna toime, kui keegi kodus tegi lumepallisuppi, siis terve tänav tundis seda lõhna. Nii et jah, vanilje tegi lumepallisupist selle õige asja.
-
Külaline
Mis klimpidest räägid? Õhulised vahupallid, mitte klimbid
Lumepallisupp oli ülihea ka ilma vaniljeta. Väga meeldis.
-
Külaline
Ma pakun, et siis kasutasidki kõik vaniliini. Kui juba viiner oli eriline pidupäevatoit, siis vaniljekauna kasutamisest võis ainult ülim eliit unistada.
Ma mäletan seda vanilliini pakendit, väike pruun ja lõhnas väga hästi. Ei vene ajal polnud ehtsat vaniljet saada, usun ma.
-
Külaline
meil oli vaniliin ühes plekk-karbis, selline veidi kiuline tehniline pulber. Lõhn oli ülitugev - selles karbis sai hiljem naelu hoitud ja need lõhnasid veel aastaid hiljem.
Võibolla oli naturaalset vanilli kondiitritel.
Aga kaneeli ja kardemóni saatsid meile Rootsi sugulased küll. Ilusates purgikestes.
Võibolla oli naturaalset vanilli kondiitritel.
Aga kaneeli ja kardemóni saatsid meile Rootsi sugulased küll. Ilusates purgikestes.
-
Külaline
Huvitav info sul siis.Külaline kirjutas: ↑16 Dets 2024 23:27See lumepallisupp oli nõukaajal lasteaias mingi 70ndatel, hiljem seda ei tehtud. Koolides seda ammugi ei olnud.
Minaolen seda 80ndatel söönud nii lasteaias kui koolis. Mitmes erinevas Harjumaa koolis, kusjuures.
-
Külaline
Sama kogemus. See isehakanud ekpert kireb kõikvõimalikes teemades, et mida tema ei tea seda pole olemas.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 13:19Huvitav info sul siis.
Minaolen seda 80ndatel söönud nii lasteaias kui koolis. Mitmes erinevas Harjumaa koolis, kusjuures.
-
Külaline
Mina ka. Ja see on siiani mu 30-aastase poja lemmikmagustoit.Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2024 13:19Huvitav info sul siis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist