Trobikond sugulasi jõuluks meile külla

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 10:32 Olukord on selline, et mehe vennananine kirjutas mulle, et on jõulude ajal pikemalt vabad ja nad tuleks perega siis pikemaks meile külla.
Ma vastaksin viisakalt:

Hea Mari

Kahjuks olen arvestanud jõulude ajal suurema puhkusega: töö on viimastel kuudel olnud pingeline, olen täiesti läbipõlenud ja plaanin nädala veeta voodis lebotades ja raamatuid lugedes. Ehk tuleb Toomas lastega hoopis teie poole, saavad lapsed kõik koos möllata? Anna teada, kas see sobiks teile.

Rahulikku jõuluaega soovides

Tiina
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 23:50
Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 10:32 Olukord on selline, et mehe vennananine kirjutas mulle, et on jõulude ajal pikemalt vabad ja nad tuleks perega siis pikemaks meile külla.
Ma vastaksin viisakalt:

Hea Mari

Kahjuks olen arvestanud jõulude ajal suurema puhkusega: töö on viimastel kuudel olnud pingeline, olen täiesti läbipõlenud ja plaanin nädala veeta voodis lebotades ja raamatuid lugedes. Ehk tuleb Toomas lastega hoopis teie poole, saavad lapsed kõik koos möllata? Anna teada, kas see sobiks teile.

Tiina
Selliselt kirjutab vist väga üksik inimene kellel polegi sugulasi kes kamba külla tuleks.
Külaline

Ma vastaksin viisakalt:

Hea Mari

Tiina
See on ülihea. Viisakas, lühike, konkreetne, palli tagasiviskamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 14:46
Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 12:21 Minul kipub suviti olema kodus segasummasuvila. Lisaks oma suurele perele käib väga palju külalisi. Jah, lastele meeldib väga selline elu.

Mina olen enda jaoks asjad lihtsalt lahendanud - mitte kedagi ei teeninda. Süüa teen nagunii iga päev. Siis teen lihtsalt tavapärasest suurema koguse. Tavaliselt toovad ka külalised midagi kaasa. Ja üldjuhul kulgeb suvel meil elu nagunii suurem osa ajast grilli ümber. Ja see on puhtalt meeste pärusmaa. Kasvuhoonest kurki-tomatit juurde ja nii ongi. Mingid pidulauda ma ei korralda.

Nõud peseb masin. Vaid nõude toast õue, õuest tuppa vedamise vaev.

Minu mitmepäevased (ka lihtsalt nädalavahetuse) külalised teavad ka seda, et kui ma tahan, siis ma irdun seltskonnast. poen oma tuppa arvutisse või telekat vaatama või lihtsalt magama. Ja ei lase end üldse häirida, et mul mingi rahvas kuskil õue peal toimetab.

Noh, see ongi suve eelis. Talvel istub rahvas enamus aega toas. Aga talvel meil külalisi ei käi kah eriti.
See tundub nii nii äge. Tahaks ka tulla külla teile :D
No tule! Meil käib sageli ka võõraid inimesi, kes mõne meie tuttavaga kaasa tulnud. Aga on käinud ka täiesti kontvõõraid inimesi, kes tee pealt hoovi astunud. Ajavad törts pererahvaga juttu, et siis edasi liikuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 07:42 No tule! Meil käib sageli ka võõraid inimesi, kes mõne meie tuttavaga kaasa tulnud. Aga on käinud ka täiesti kontvõõraid inimesi, kes tee pealt hoovi astunud. Ajavad törts pererahvaga juttu, et siis edasi liikuda.

Ma tahan siia südame emotikoniga vastata, aga ei ole valikus..
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2024 12:00 Äkki tasuks hoopis kahe pere peale üürida Eestis mingi peomaja, kus kõik tarvilik söögi tegemiseks ja muuks, olemas? Küll ju reklaamitakse selliseid maju. Ja sinna saaks ehk ka kassi ja koera kaasa võtta.

Siis olete kõik koos just kui külas.
Selline variant sobiks ju küll hästi!? Ütleksin kohe alguses, et "me kassi ja koeraga oleme kolm päeva ja siis tuleme tagasi koju".
Jutud räägitud, edasi toimetaksin meelsasti omi asju. Las siis mees ja tema vend veedavadki omavahel aega koos. Mehe kaasa koos nendega. Lastel on nagunii oma trall ja möll! /omavahel öeldes: saabki korraks KÕIGIST ja kõigest puhata ;) /
Külaline

Ma vastaksin viisakalt:

Hea Mari

Tiina
Samas miks peab kogu aeg valetama ja vassima. Kirjuta ausalt, nii nagu asjad on, nii nagu sa tegelikult mõtled. Miks peab valetama, et olen läbi põlenud ja tahan voodis vedeleda?

Tere Mari

Ma sooviks seekord jõulud ainult oma pere seltsis veeta ja ma ei oota külalisi külla. Kohtume suvel, siis saab koos väljas askeldada ja kõigil on mugavam, saate jälle telgis ööbida ning väljas grillida.

Rahulikku jõuluaega

Tiina
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 17:46
Ma vastaksin viisakalt:

Hea Mari

Tiina
Samas miks peab kogu aeg valetama ja vassima. Kirjuta ausalt, nii nagu asjad on, nii nagu sa tegelikult mõtled. Miks peab valetama, et olen läbi põlenud ja tahan voodis vedeleda?

Tere Mari

Ma sooviks seekord jõulud ainult oma pere seltsis veeta ja ma ei oota külalisi külla. Kohtume suvel, siis saab koos väljas askeldada ja kõigil on mugavam, saate jälle telgis ööbida ning väljas grillida.

Rahulikku jõuluaega

Tiina
Nõus. Ma soovitasin ka öelda tõtt. Et ei plaani ühtegi lisaliigutust teha jõulude aeg aga seda peeti ebaviisakaks soovituseks 🤷‍♀️
Külaline

Sellise robustse aususega vabaned sugulastest alatiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 19:40 Sellise robustse aususega vabaned sugulastest alatiseks.
Ei pruugi nii minna. Saavad aru ja tulevad suvel külla.
Külaline

Võtsin südame rindu ja tegin vennanaisega videokõne, hoopis parem oli silmast silma rääkida kui telefonis v messengeris.
Ma ei hakanud mingit toruleket ega ametlik-viisakat kirja koostama, vaid rääkisin puhtsast südamest nagu tunnen - et olengi täiesti pooleksrebitud, tahaks väga neid näha ja koos olla, aga samas tahaks ka rahus ja vaikuses puhata ja aega maha võtta jõuda. Ja mehe vennanaine mõtles kaasa, ehkki ma ei tea kas ta nüüd päriselt ikka mõistis mind. Igatahes tegime plaani, et nad tulevad 1 ööks (otse laevalt) meile, teeme õhtusöögi, järgmisel päeval sõidame 2 ööks Pärnusse spaasse, nemad ja minu mees käivad järgmisel päeval väiksemate lastega Lottemaal, suuremad lapsed lähevad kinno v kuskile niisama kondama ja mina olen rahus hotellis, loen või molutan niisama, käin saunades.
Sealt sõidame meile tagasi, jõuluõhtu ja 1. püha oleme meie juures ja siis nad lähevad Tallinna sõprade poole veel 1 ööks ja sealt hea tagasi laevale minna ja jääb kõigile natuke veel aega oma perega oma kodus ka olla. Võrreldes algse kogu aeg meil olemise plaaniga tundub see mulle juba peaaegu täitsa ok.
Külaline

On selline tabav ütlus, et kui inimene teeb plaane, siis jumal naerab. Plaanid on teil head, parem igastahes kui enne. Aga arvestades mitme lapsega, ei pruugi need plaanid sugugi täituda. Loodame parimat!
Külaline

Tore, et teemaalgataja leidis kõigile sobiva lahenduse.

Mul oli ka ükskord nii, et sugulased tahtsid mulle Eestisse nädalaks külla tulla ja mul olid täpselt samad tunded, mis teemaalgatajal, et kõik on toredad inimesed ja näha tahaks küll, aga päev või äärmisel juhul kaks, mitte nädal aega koos elada. Püüdsin siis leida võimalust, kuidas viisakalt ära öelda, aga ei suutnudki välja nuputada, kuidas mitte valetada ja mitte kedagi pahandada, nii et lasin kõrvad lonti ja ütlesin, et eks tulge siis.

Ja tegelikult oli nii tore. Mingit teenindamist ma ei teinud - süüa tegime koos või kordamööda, vahest käisime ka väljas söömas. Filme vaadata ja niisama lebotada tahtsime samuti kõik, nii et lebotasimegi siis koos. Praegu isegi mõtlen, et kutsuks äkki tuleviks nad ise külla. Nii et mulle kui introverdile on see tunne väga tuttav, et ei tahaks teisi inimesi nii pikalt oma privaatruumi jagama lasta, aga tuli välja, et see võib hoopis üllatavalt tore olla.
Külaline

Ma loodaks ka, et kui nad on täpselt nii toredad inimesed kui TA kirjeldab, siis nad ei ootagi täisteenindust, ilma et ise lillegi panustaks või liigutaks. Loodan, et see saaks olema toredam kui sa praegu kardad. Kas mõnigi päev jääb teile oma perega olla, ehk nad lahkuksid päev varem vms, et ei peaks kogu jõulupuhkust olema teise perega koos?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2024 17:46 Samas miks peab kogu aeg valetama ja vassima. Kirjuta ausalt, nii nagu asjad on, nii nagu sa tegelikult mõtled. Miks peab valetama, et olen läbi põlenud ja tahan voodis vedeleda?
Paljud ei saa tagasihoidlikumast selgitusest aru ja neile tulebki puust ja punaseks teha. Pealegi võibolla teistele sobiks, et hoopis neile külla minnakse? Lapsed tahaksid koos mängida jmt.
Külaline

Kuidas siis jõulud läksid? Läks nii hästi kui plaanisite?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 12:19 Kuidas siis jõulud läksid? Läks nii hästi kui plaanisite?
Oh märkasin alles nüüd küsimust. No tegelikult oli täitsa tore. Ilm muidugi mängis vingerpussi, aga mu üllatuseks suutsid lapsed õues üsna palju tegutsemist leida, nad ehitasid endale mingi takistusraja kõikvõimalikest koludest, mis kuskilt kuurist ja lauda alt leidsid, teismelised ja lõpuks isad läksid väiksematele appi ja nii vinge rada sai, et lõpuks kõik käisime üle tõkete kargamas ja tasakaalu hoidmas seal.

Pärnus spaa oli küll kohutavalt rahvast täis, nii et basseini- ja saunarõõme just üleliia ei nautinud, aga ikka oli hea hotellis olla, ei pidanud ise söökide ega koristamisega vaeva nägema ja vähemalt mulle meeldib mere ääres iga ilmaga jalutada ka, olgu siis lumi või suvi või midagi vahepealset, nagu seekord läks.

Täitsa kahju ja tühi tunne oli, kui nad ära läksid, no nagu sageli külalistega ongi, et hea rahu ja vaikust nautida, aga kuidagi kurb ka. Ehkki need hommikud mu oma vaikses koduköögis, kui terve pere magab ja ühtegi armsat oi kui ärkvel külalist ei tule püüdlikult sosistades koos minuga kohvi jooma, vaid olengi oma uniste mõtetega õndsalikult üksi... neid ikkagi ei trumpa miski üle :D
Järgmine aasta plaanime igatahes midagi sarnast, aga võib-olla natuke lühemalt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline