Ökopered ja kasimata lapsed

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 22:25
Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 14:29 Ma arvan, et neile lihtsalt on oluline see, et nende laps puutuks võimalikult vähe kokku sellega, mis lapse tervist ohustab. Pikk tukk ja kokku mittesobivad riided teadupärast terviseprobleeme ei põhjusta.
No, kui ikka väga paljudele inimestele hakkas selle pere lohakas välimus silma, siis järelikult on probleem ikka olemas. Räägi, mida tahad. Selle ülejäänud osaga, mis saatest domineerima jäi - et lastel ei ole vaja kalleid asju ja telefone, olen absoluutselt nõus. Taaskasutus - absoluutselt nõus. Seal vist oli ka keegi pereisa, kes ise tegi väga palju oma kätega ja kaasas oma lapsi nendesse tegemistesse. Jälle - minu mõistes ideaalne keskkond ja eeskuju lastele.
Kes need "väga paljud" siis ka olid? Tegelikkuses oli ju vaid üks inimene, kes oli rahulolematu ja pildistas bussipeatuses käru, milles istus laps, sellal kui isa temaga bussi ootas. Ja siis too rahulolematu postitas pildi sotsiaalmeediasse, hakates nuruma endale takkakiitjaid. No kui sedasi pilt sulle ekraanil nina ette pistetud ja hale jutt kõrvale pandud, eks siis kiidadki takka, eeldades, et "kui inimene juba lausa viitsis pildi teha ja somesse postitada, ju siis see probleem suur on". Ja lõpuks siis oli muttide massipsühhoos üheskoos nii kaugele köetud, et tehtigi kaebus lastekaitsesse. Kusjuures kellelgi polnud loomulikult vähimatki aimu, et mida imet see lastekaitse nüüd siis tegema peaks? Andma uue käru või?
Külaline

Räpasus ja öko, ei ole ometi sama asi. Miks nad pidevalt samasse patta pannakse? Justkui mitte firmariided ei saaks olla puhtad ja korralikud. Või et lapse tatise nina ärapühkimine on kuidagi suurem jälg loodusele kui see kui tatt lippab.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:08 Räpasus ja öko, ei ole ometi sama asi. Miks nad pidevalt samasse patta pannakse? Justkui mitte firmariided ei saaks olla puhtad ja korralikud. Või et lapse tatise nina ärapühkimine on kuidagi suurem jälg loodusele kui see kui tatt lippab.
Päris huvitav oleks näha inimest kes kirjutab nii jubedalt, tatt ja tatine, tatt lippab.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:12
Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:08 Räpasus ja öko, ei ole ometi sama asi. Miks nad pidevalt samasse patta pannakse? Justkui mitte firmariided ei saaks olla puhtad ja korralikud. Või et lapse tatise nina ärapühkimine on kuidagi suurem jälg loodusele kui see kui tatt lippab.
Päris huvitav oleks näha inimest kes kirjutab nii jubedalt, tatt ja tatine, tatt lippab.
Hahaa.. tule vaata. Ise perefoorumis ja minestab tatise lapse peale :) Oled sa ikka kindel, et pole foorumiga eksinud?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:45
Hahaa.. tule vaata. Ise perefoorumis ja minestab tatise lapse peale :) Oled sa ikka kindel, et pole foorumiga eksinud?
Perefoorum? Kus see kirjas on? Kirjas on arutle foorum maast ja ilmast.

Tatt on kole sõna, kui räägid nohust, siis kirjutagi, lapsed on nohused.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:47
Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 14:45

Perefoorum? Kus see kirjas on? Kirjas on arutle foorum maast ja ilmast.

Tatt on kole sõna, kui räägid nohust, siis kirjutagi, lapsed on nohused.
Lastel on nina ümbruses eritunud hallikas limane kehavedelik
Külaline

Kes need "väga paljud" siis ka olid? Tegelikkuses oli ju vaid üks inimene, kes oli rahulolematu ja pildistas bussipeatuses käru, milles istus laps, sellal kui isa temaga bussi ootas. Ja siis too rahulolematu postitas pildi sotsiaalmeediasse, hakates nuruma endale takkakiitjaid. No kui sedasi pilt sulle ekraanil nina ette pistetud ja hale jutt kõrvale pandud, eks siis kiidadki takka, eeldades, et "kui inimene juba lausa viitsis pildi teha ja somesse postitada, ju siis see probleem suur on". Ja lõpuks siis oli muttide massipsühhoos üheskoos nii kaugele köetud, et tehtigi kaebus lastekaitsesse. Kusjuures kellelgi polnud loomulikult vähimatki aimu, et mida imet see lastekaitse nüüd siis tegema peaks? Andma uue käru või?
Neid inimesi on ikka rohkem, kes on märku andnud, üks neist tõesti teatas lastekaitsesse. Kes seda perekonda tunneb, siis ikkagi küllaltki veidrad on nad küll. See käru polnud lihtsalt mittefirmakas, vaid lapsele liiga väike, roostes ja plekiline. Aga ma ei viitsi sellel teemal enam jahuda, minu arust asja lahati Perekoolis piisavalt. Mina ei käi firmariietes, meeldivad ka teise ringi rõivad, aga ei kutsu mulle keegi lastekaitset. Siin võiks ikka veidi vahet teha ja mitte äärmustesse laskuda, et kas kallid firmariided või katkised ja ebasobivad riided.
Külaline

See on tõesti pseudoprobleem, et riided ei sobitu värvide ja mustrite osas.

Kammimise ja välimuse korrastatusega on vajalik tegeleda, et see saaks harjumuseks ja kasva mingiks haisukolliks, kelle läheduses teised inimesed viibida ei taha.

Seda olen ma küll märganud, et tänapäeval ei pöörata tütarlaste juuste korrashoiule nii suurt tähelepanu kui vanasti. Kui mina olin laps, siis olid tüdrukutel juuksed tavapäraselt patsis. Nüüd on enamus väikeseid tüdrukuid lahtiste pikkade juustega, mis tolknevad küll söögi sees, küll maas tolmu sees, küll tatise nina küljes, lükatakse ikka ja jälle silme eest sopaste või rasvaste kätega.
Külaline

Anonymous kirjutas: 18 Dets 2024 19:23Seda olen ma küll märganud, et tänapäeval ei pöörata tütarlaste juuste korrashoiule nii suurt tähelepanu kui vanasti. Kui mina olin laps, siis olid tüdrukutel juuksed tavapäraselt patsis. Nüüd on enamus väikeseid tüdrukuid lahtiste pikkade juustega, mis tolknevad küll söögi sees, küll maas tolmu sees, küll tatise nina küljes, lükatakse ikka ja jälle silme eest sopaste või rasvaste kätega.
Küllap nad kooli jõudes on rohkem hooldatud. Kodus pole ju vahet, olgu, kuidas tahavad.
Mu 4-aastase lapselapse juukseid tuleks oma 10 korda päevas üha uuesti siduda ja sabasse panna, kõik kummid kisub kogu aeg ära. Praegu jälestab kumme ja patse, vast harjub, kui vanemaks saab.
Ega lapsega tolknevate juuste pärast midagi ei juhtu küll, lükaku pealegi rasvaste kätega eest ära.
Külaline

Eks see tegelikult on teatav kõrvalekalle. Kui inimesed unustavad enda või laste välimuse eest hoolitsemise, ei ole paraku peas kõik korras, nimetatagu mis elustiiliks tahes.
Elame samuti looduses, tõesti ei kasuta keemilist pesupulbrit ja maj.pid.vahendeid, toit on tervislikum, aga inimese puhas ja korda sätitud välimus on siiski ka viisakus iseenda ja teiste suhtes.
On ka selliseid emasid just, kes ise väga üles löödud, aga lapsed räämas. See teine äärmus.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2024 17:16
Neid inimesi on ikka rohkem, kes on märku andnud, üks neist tõesti teatas lastekaitsesse. Kes seda perekonda tunneb, siis ikkagi küllaltki veidrad on nad küll. See käru polnud lihtsalt mittefirmakas, vaid lapsele liiga väike, roostes ja plekiline. Aga ma ei viitsi sellel teemal enam jahuda, minu arust asja lahati Perekoolis piisavalt. Mina ei käi firmariietes, meeldivad ka teise ringi rõivad, aga ei kutsu mulle keegi lastekaitset. Siin võiks ikka veidi vahet teha ja mitte äärmustesse laskuda, et kas kallid firmariided või katkised ja ebasobivad riided.
Kuidas neid siis rohkem oli, kui kõik algas ikkagi ühe inimese konkreetsest postitusest?

Ja sina muidugi tunned seda perekonda jube hästi? Ja mitte keegi polegi siin küsinud, kas nende käru oli firmakas. Olen seda pilti näinud ja võin öelda, et päris kindlasti polnud see tavalises standardmõõdus käru lapsele väike. Vaid laps istus seal puhvis talveriietes, pealegi tõid selle käru "väiksuse" teemasse sisse alles nüüd, ligi aasta hiljem. Päris alguses räägiti ainult roostest ja plekkidest ja ei millestki enamast.

Päris suur hulk massist on sellised lambad, kes õigustavad igasugust pealekaebamist, otsides nui neljaks sellele argumente. Sest nad arvavad, et kui juba keegi kaebab, ju siis peab ka põhjust olema! Tegelikult võidakse kaevata meie kõigi peale - kui sul pole roostes käru, siis võib su lapse müts olla näiteks viltu - ja juba võibki tulla kaebus, et küll on lohakas ema, ei hooli oma lapse tervisest, laps saab kindlasti kõrvapõletiku ja sureb kohe ära! Ei ole alati inimesed süüdi - vahel peab õnne ka olema, kas satud mõne "hooliva" tädi hambusse või veab.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 09:34
Kuidas neid siis rohkem oli, kui kõik algas ikkagi ühe inimese konkreetsest postitusest?

Ja sina muidugi tunned seda perekonda jube hästi? Ja mitte keegi polegi siin küsinud, kas nende käru oli firmakas. Olen seda pilti näinud ja võin öelda, et päris kindlasti polnud see tavalises standardmõõdus käru lapsele väike. Vaid laps istus seal puhvis talveriietes, pealegi tõid selle käru "väiksuse" teemasse sisse alles nüüd, ligi aasta hiljem. Päris alguses räägiti ainult roostest ja plekkidest ja ei millestki enamast.

Päris suur hulk massist on sellised lambad, kes õigustavad igasugust pealekaebamist, otsides nui neljaks sellele argumente. Sest nad arvavad, et kui juba keegi kaebab, ju siis peab ka põhjust olema! Tegelikult võidakse kaevata meie kõigi peale - kui sul pole roostes käru, siis võib su lapse müts olla näiteks viltu - ja juba võibki tulla kaebus, et küll on lohakas ema, ei hooli oma lapse tervisest, laps saab kindlasti kõrvapõletiku ja sureb kohe ära! Ei ole alati inimesed süüdi - vahel peab õnne ka olema, kas satud mõne "hooliva" tädi hambusse või veab.
Sest nad arvavad, et kui juba keegi kaebab, ju siis peab ka põhjust olema! Tegelikult võidakse kaevata meie kõigi peale ....

Kuidas siis sinu arvates on? Loomulikult tuleb teavitada võimalikust abivajavast lapsest. Ja lastekaitsel tuleb loomulikult reageerida igasuguse sellise pöördumise peale. Kas see on siis põhjendatud või mitte, selgub hiljem. Aga siinkohal on küll nii, et parem ülereageerida kui üldse mitte väljatehes pea ära keerata.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 20:12

Sest nad arvavad, et kui juba keegi kaebab, ju siis peab ka põhjust olema! Tegelikult võidakse kaevata meie kõigi peale ....

Kuidas siis sinu arvates on? Loomulikult tuleb teavitada võimalikust abivajavast lapsest. Ja lastekaitsel tuleb loomulikult reageerida igasuguse sellise pöördumise peale. Kas see on siis põhjendatud või mitte, selgub hiljem. Aga siinkohal on küll nii, et parem ülereageerida kui üldse mitte väljatehes pea ära keerata.
Eestlased pigem keeravad pea ära. Kõik teavad lapsepõlvest mõnd last, kelle kohta kõik teadsid, et pekstakse vms. Aga keegi ei reageerinud. Õnneks tänapäeval on seda veidikene vähem, aga õiendada, kuidas eestlased maru palju teatavad abivajajast lapsest on väga väiklane, peaaegu kuritegelik.
Iseasi, et teata või ära teata, abivajavate laste aitamise süsteemid on meil ka nagu nad on. Aga no võibolla siiski parem kui mitte midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 22:58Kõik teavad lapsepõlvest mõnd last, kelle kohta kõik teadsid, et pekstakse vms.
Ei tea kõik. Mina küll ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 20:12
Külaline kirjutas: 19 Dets 2024 09:34

Kas pärast Heinmetsa avalikustamisi päriselt leidub veel keegi, kelles on säilinud sinisilmne usk, nagu oleksid need eesti lastekaitsjad mingid pühakud, kel tavainimesest kuidagi paremad teadmised otsustamaks, mis on lapsele "parim" ja kuidas teda abistada saaks? Ei ole neil lastekaitsjatel mingeid imenippe, mida konkreetsel juhul teha, uut käru nad ju perele ei anna. Oskavad soovitada oma konveier"abina" ainult kas psühholoogil jutustamist või turvakodu - kaks varianti neil ongi. Kumbki variant aga sellele perele ilmselt lahenduseks ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 12:42

Kas pärast Heinmetsa avalikustamisi päriselt leidub veel keegi, kelles on säilinud sinisilmne usk, nagu oleksid need eesti lastekaitsjad mingid pühakud, kel tavainimesest kuidagi paremad teadmised otsustamaks, mis on lapsele "parim" ja kuidas teda abistada saaks? Ei ole neil lastekaitsjatel mingeid imenippe, mida konkreetsel juhul teha, uut käru nad ju perele ei anna. Oskavad soovitada oma konveier"abina" ainult kas psühholoogil jutustamist või turvakodu - kaks varianti neil ongi. Kumbki variant aga sellele perele ilmselt lahenduseks ei ole.
See on küll õige. Pärast KH saaga avalikuks tulemist ei suuda enam Eesti lastekaitset tõsiselt võtta. Kohe mitte üldse ei suuda. Ja see on ilmselt üks suuremaid tagajärgi ka, mis see lugu ühiskondlikult kaasa tõi.
Kas midagi nüüd tänu sellele muutub, vaevalt küll. Kahjuks!
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 12:42

Kas sina oskaks hulle ära tunda? Elu läheb edasi.
Külaline

Ma ei saa jällegi aru inimestest kellel pole elus muud teha kui oma lapsi stiliseerida. Vahe on selles millist pilti keegi oma lastest teistele näitab. Laps.on ikka laps riiete sees.
Väikeste lastel on kõigil ninaalused tatised talvel. Neil kõigil on lasteaiast tulles plekid särgil ja püksid tagurpidi jalas. Ma ei häbene seda.

Paigatud riided on teadlik valik ja poos. See näitab, et inimesel on aega ja oskusi riideid palgata. Et need riided on kestnud juba mitu last ja väärt palkamist. Arvate tõesti, et ma ei oska poest pükse osta? Ma ei taha poest pükse osta! Panen meelega lapse pükstele erksas värvis paiga peale kõigile näitamiseks. Pükste ostmine võtab vähem aega kui paikamine. Ega püksid teab mis kallid ka pole.
Kui laps saab piisavalt vanaks, hakkab ta ise küsima ja otsustama. Nii minu lapsed kui teie lapsed. Beezides toonides kasvanud lapsed hakkavad samamoodi nõudma oma vanemate maitsest erinevid rõivaid. Minu omad ka. Seni kannavad mõlema pere lapsed mis vanemad ette kirjutavad- mõni toon toonis mõni teine nii erksate värvides kui võimalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 21:38 Ma ei saa jällegi aru inimestest kellel pole elus muud teha kui oma lapsi stiliseerida. Vahe on selles millist pilti keegi oma lastest teistele näitab. Laps.on ikka laps riiete sees.
Väikeste lastel on kõigil ninaalused tatised talvel. Neil kõigil on lasteaiast tulles plekid särgil ja püksid tagurpidi jalas. Ma ei häbene seda.

Paigatud riided on teadlik valik ja poos. See näitab, et inimesel on aega ja oskusi riideid palgata. Et need riided on kestnud juba mitu last ja väärt palkamist. Arvate tõesti, et ma ei oska poest pükse osta? Ma ei taha poest pükse osta! Panen meelega lapse pükstele erksas värvis paiga peale kõigile näitamiseks. Pükste ostmine võtab vähem aega kui paikamine. Ega püksid teab mis kallid ka pole.
Kui laps saab piisavalt vanaks, hakkab ta ise küsima ja otsustama. Nii minu lapsed kui teie lapsed. Beezides toonides kasvanud lapsed hakkavad samamoodi nõudma oma vanemate maitsest erinevid rõivaid. Minu omad ka. Seni kannavad mõlema pere lapsed mis vanemad ette kirjutavad- mõni toon toonis mõni teine nii erksate värvides kui võimalik.
Sul endal ka tatt lippab koguaeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 22:08
Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 21:38 Ma ei saa jällegi aru inimestest kellel pole elus muud teha kui oma lapsi stiliseerida. Vahe on selles millist pilti keegi oma lastest teistele näitab. Laps.on ikka laps riiete sees.

Sul endal ka tatt lippab koguaeg.
Mis probleem selle tatt sõnaga on ometi. Dziisas.. saa üle!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], kahupea, kiisu, Mammut, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist