Perearsti juurde alkosõltuvusega

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 12:25 Alkohol on tõesti tarkade inimeste jook.
No ei ole "tõesti" ikka midagi. Tarkus ei aita sul mitte kuidagi ei sõltuvust vältida ega sellest vabaneda. Ainus, mis loeb, on motivatsioon. Nii lihtne ongi. Kui selle leiad, saad jagu. Kui ei leia, ei saa. Targad inimesed kipuvad, muide, elus tihemini depressiivsed olema ning depressiivsus on kindlasti üks alkoholitarbimist suurendav ning motivatsiooni leidmist raskendav tegur.
Jään endale kindlaks - tark pole see, kes probleemivabalt juua oskab, vaid see, kes räägib asjadest, millest ta midagi päriselt teab.
Külaline

Mina olen aastakümneid alkohoolik olnud. Olen korduvalt maha jätta proovinud, aga pole kunagi üle kahe nädala vastu pidanud.

Sel aastal juhtus aga nii, et - ei mingit klõpsu, tervise- vm muret ega probleemi - lihtsalt jätsin pudeli ostmata. Ja siis jälle. Ning jälle. Ja tabasin alles nädala-paari pärast, et ma enam ei joogi. Ja ei tahagi enam.

Nüüd siis on neljas kuu käsil. Ikka pole isu tagasi tulnud. Aga eks elame-näeme. Olen ise kahtlustama hakanud, et ju mul on mingi surmatõbi, millest ma ise veel ei tea. Et ülevaltpoolt anti märku. Ehkki olen agnostik.

Aga eks näis.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 16:27 Mina olen aastakümneid alkohoolik olnud. Olen korduvalt maha jätta proovinud, aga pole kunagi üle kahe nädala vastu pidanud.

Sel aastal juhtus aga nii, et - ei mingit klõpsu, tervise- vm muret ega probleemi - lihtsalt jätsin pudeli ostmata. Ja siis jälle. Ning jälle. Ja tabasin alles nädala-paari pärast, et ma enam ei joogi. Ja ei tahagi enam.

Nüüd siis on neljas kuu käsil. Ikka pole isu tagasi tulnud. Aga eks elame-näeme. Olen ise kahtlustama hakanud, et ju mul on mingi surmatõbi, millest ma ise veel ei tea. Et ülevaltpoolt anti märku. Ehkki olen agnostik.

Aga eks näis.
Mul juhtus ka nii mingil ajal, et ei taha enam alkoholi juua. Enne väga meeldis mõelda, et lähen koju, võtan ühe mõnusa džinni toonikuga või rummi koolaga. Mõnus. Ja siis äkki ei tahtnud enam. Preagu on rumm kapis, see lõhn ja maitse tekitavad vastikusvärinaid. Alguses proovisin ikka edasi juua, aga no vastik. Mina arvan, et vanus lihtsalt selline, et ei organism ei kannata enam.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 16:02
No ei ole "tõesti" ikka midagi. Tarkus ei aita sul mitte kuidagi ei sõltuvust vältida ega sellest vabaneda. Ainus, mis loeb, on motivatsioon. Nii lihtne ongi. Kui selle leiad, saad jagu. Kui ei leia, ei saa. Targad inimesed kipuvad, muide, elus tihemini depressiivsed olema ning depressiivsus on kindlasti üks alkoholitarbimist suurendav ning motivatsiooni leidmist raskendav tegur.
Jään endale kindlaks - tark pole see, kes probleemivabalt juua oskab, vaid see, kes räägib asjadest, millest ta midagi päriselt teab.
Miks targad inimesed on depressiivsemad?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:18
Sest nad pole lollid. Loomad ei ole tavaliselt üldse depressiivsed. Kui kõht täis, ongi tuju hea.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:28
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 16:02 No ei ole "tõesti" ikka midagi. Tarkus ei aita sul mitte kuidagi ei sõltuvust vältida ega sellest vabaneda. Ainus, mis loeb, on motivatsioon. Nii lihtne ongi. Kui selle leiad, saad jagu. Kui ei leia, ei saa. Targad inimesed kipuvad, muide, elus tihemini depressiivsed olema ning depressiivsus on kindlasti üks alkoholitarbimist suurendav ning motivatsiooni leidmist raskendav tegur.
Sest nad pole lollid. Loomad ei ole tavaliselt üldse depressiivsed. Kui kõht täis, ongi tuju hea.
Vastust küsimusele ei saanud, loomadel on vägagi depressioon.
Külaline

Ega ikka ei ole küll. Neil on stress, kui ei saa elada liigiomastes tingimustes, aga mingit depressiooni neil ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:30
Ega ikka ei ole küll. Neil on stress, kui ei saa elada liigiomastes tingimustes, aga mingit depressiooni neil ei ole.
Kui loomal on depressioon, siis ta loobub söömisest. Sa unustad, inimene arenes loomast, kõik hädad mis vaevad inimest, vaevavad ka loomi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:36 Kui loomal on depressioon, siis ta loobub söömisest. Sa unustad, inimene arenes loomast, kõik hädad mis vaevad inimest, vaevavad ka loomi.
Maailmavalu ja eneseteostuse probleemid on siis ka loomadel? Ära nüüd ikka lolliks mine, kuskil on piir, kust alates nõuavad probleemid mõttetegevuse olemasolu.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 15:48
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:36 Kui loomal on depressioon, siis ta loobub söömisest. Sa unustad, inimene arenes loomast, kõik hädad mis vaevad inimest, vaevavad ka loomi.
Maailmavalu ja eneseteostuse probleemid on siis ka loomadel? Ära nüüd ikka lolliks mine, kuskil on piir, kust alates nõuavad probleemid mõttetegevuse olemasolu.
Hüljatuse probleem on loomadel küll, ka haigused mida nad põevad ja mida keegi ei ravi. Loomadel on mõttetegevus olemas, kõik loomad mõtlevad, kuidas nad muidu otsustavad kas magada või mängida või külmkapi ees näuguda. Kui sul lemmiklooma pole olnud, siis jah. Isegi akvaariumi kalad mõtlevad, kiusavad igavusest üksteist ja vahivad mida inimene teeb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 07:25
Santigold kirjutas: 03 Dets 2024 03:11 Ma sellepärast ütlesingi, et kinni panna oma tervisenäidud, sest kui mina olen käinud kuskil pereõe juures või psühhiaatri juures, siis tema on palunud mul selleks ajaks oma terviselugu lahti teha. Ja olen teinud ka. Nad ei näe kõike niisama. Perearstiga võibolla teine lugu, mina ei tea. Ning asi polegi alati selles, et ma varjaks oma vaimuhaiguseid vaid vahest elad oma väikse linna laadses tootes ja ei soovi, et su suva Vellol oleks ligipääs su asjadele. Nii lihtne ongi. Suure linna inimesed seda ei jagagi.
Sulle on öeldud, et sellest terviseandmete lukkupanemisest pole kasu. Kõik su ravimid on ikka näha. Ja sealt on tuletatav, mis diagnoos sul on.
Mitte tuletatav, vaid retsepti peal on diagnoos mustvalgel kirjas. Ja retsepte, nende kuupäevi ja staatust (kas on aktiivne, välja ostetud või annulleeritud) ei ole võimalik peita, retseptikeskust näevad kõik arstid ja retsepti väljakirjutamisõigusega õed. Retseptide ajalugu algab Digiloos umbes aastast 2013-14, siis hakati juba toonaseid veel käibel olevaid paberretsepte digitaliseerima, nii et ka need on praegu näha, mis 10a tagasi rohelisele paberile kirjutati.
Kõik patsiendi diagnoosid on näha, kui vaadata retsepte. Ärge looge endale illusioone millegi lukkupanemise osas.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 16:46 Hüljatuse probleem on loomadel küll, ka haigused mida nad põevad ja mida keegi ei ravi. Loomadel on mõttetegevus olemas, kõik loomad mõtlevad, kuidas nad muidu otsustavad kas magada või mängida või külmkapi ees näuguda. Kui sul lemmiklooma pole olnud, siis jah. Isegi akvaariumi kalad mõtlevad, kiusavad igavusest üksteist ja vahivad mida inimene teeb.
Mõtlemisel ja mõtlemisel on vahe. Depressiooni, maailmavalu ja eneseteostusega saab olla hõivatud siiski aju, mis suudab abstrakselt mõelda. Seda loomad ei suuda. Nende mõtlemine piirdub iseenda vajadustega ning on suuresti reflektoorne. Kalad võivad sind vahtida, aga kindlasti ei tegele nad enda ja sinu eluvõimaluste võrdleva analüüsiga ega teemadega kalade mandumisest viimastel sajanditel. Nende emotsioonid on peegeldused otsestele ja reaalsetele probleemidele - nälg, valu, väsimus, mitte abstraktsetele mõttekäikudele "mu elu on mõttetu" või "keegi mind ei armasta".
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:30
Mu vanaemal oli kass, kes iga päev läks õhtul kl 18.00 teeotsale ootama, kui töölt kojutulev vanaema bussist maha astus. Siis jalutasid kahekesi koju. Kui vanaema suri, sattus kass silmnähtavasse depressiooni - ei söönud enam, konutas päevi kusagil hämaras nurgas, ja igal õhtul punkt kl 18 läks ikka bussile vastu ja ootas seda, keda enam kunagi ei tulnud.

Mu koeral tekkis depressioon, kui selgus, et tegemist on keskmisest palju suurema tähelepanuvajadusega tõu esindajaga, ja keegi meie perest talle keskmisest oluliselt suuremat tähelepanu kahjuks pakkuda ei suutnud.

Mul oli rotipaar, kes olid teineteisesse meeletult kiindunud. Üks haigestus ja suri, siis teine rott ei söönud alates sõbra lahkumisest ühtki palukest, ainult kössitas puurinurgas, karv tokerdanud, ning suri mõne päeva pärast samuti. Ehkki meie teada oli tegemist terve tugeva rotiga. Võtsime uued rotid, jälle sama - kui üks haigestus ja suri, siis läks nelja päeva pärast teinegi talle järele.

Neid näiteid on palju. Nii et - ei, loomad ei loe Freudi ega mõtle maailmavalust, kuid neil on omad mured. Ja need mured saavad olla nii rasked loomale kanda, et võtavad isegi ta elu.
Külaline

Neid näiteid on palju. Nii et - ei, loomad ei loe Freudi ega mõtle maailmavalust, kuid neil on omad mured. Ja need mured saavad olla nii rasked loomale kanda, et võtavad isegi ta elu.

Sellegipoolest pole see depressioon, vaid tema vajadused on täitmata. Samamoodi nagu taim sureb välja, kui pole õhku, vett, toitaineid. Ka loomadel on liigiomane eluviis, kui see ära võtta, siis ta sureb välja. Need pole rasked mured loomale kanda, nad ei ole inimesed, kuigi inimesed oma mõtteid ja tundeid neile sageli proovivad üle kanda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 11:25 Neid näiteid on palju. Nii et - ei, loomad ei loe Freudi ega mõtle maailmavalust, kuid neil on omad mured. Ja need mured saavad olla nii rasked loomale kanda, et võtavad isegi ta elu.
Saavad muidugi. Kuid jutt oli siiski sellest, kas inimese ja looma tunded on võrreldavad ehk et kas loomal saab olla samasugune depressioon kui inimesel - inimesel saab olla depressioon, mis ei tulene tema elutingimustest ega sündmustest, vaid on otseselt nn. välja mõeldud. Seda loomadel olla ei saa. Ja seda pidasin ka silmas, kui viitasin, et depressiooni jaoks on vaja eeldusena abstraktset mõtlemist. See, kui looma elus midagi olulist muutub ja ta seepeale käitumist muudab või lausa sureb, on stress, väga suur stress. Mitte aga samalaadne depressioon kui inimesel, kes põeb mingeid süümepiinu või on kaotanud elumõtte.

Inimestele väga meeldib enda mõtteid loomadele üle kanda ja siis teha häält, et awwww, nii nunnu, kuidas see loom mind armastab. Karta on, et kui looma tegelikke mõtteid sel hetkel lugeda saaks, oleks pettumus suur. Klassikaline näide - inimene on haige, voodis, ei liigu. Loom tuleb inimese juurde ja paneb pea käe peale. Inimene heldib - nii armas, ta saab aru, et ma olen haige ja toetab mind. Aga tegelikult tahaks koer teada, miks täna jälle õue ei saa, lähme peremees, mis lamad siin.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 12:33

Sellegipoolest pole see depressioon, vaid tema vajadused on täitmata. Samamoodi nagu taim sureb välja, kui pole õhku, vett, toitaineid. Ka loomadel on liigiomane eluviis, kui see ära võtta, siis ta sureb välja. Need pole rasked mured loomale kanda, nad ei ole inimesed, kuigi inimesed oma mõtteid ja tundeid neile sageli proovivad üle kanda.
Täpselt samad mõtted :)
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mõtlevad üle. Vbl "jagavad" ära, et siit kehvake ja sealt ikka kehvake ja see tekitabki depressiooni. Ise ka endist heal arvamusel, siis kiun käes, et "miks tal elus nii ei ole nagu ta väärt on" ja ongi depressioon käes. Lihtsam inimene on õnnelik, kui kõht täis ja katus pea kohal, pole tal mingit depressiooni.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Dets 2024 13:22
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 16:02 No ei ole "tõesti" ikka midagi. Tarkus ei aita sul mitte kuidagi ei sõltuvust vältida ega sellest vabaneda. Ainus, mis loeb, on motivatsioon. Nii lihtne ongi. Kui selle leiad, saad jagu. Kui ei leia, ei saa. Targad inimesed kipuvad, muide, elus tihemini depressiivsed olema ning depressiivsus on kindlasti üks alkoholitarbimist suurendav ning motivatsiooni leidmist raskendav tegur.
Mõtlevad üle. Vbl "jagavad" ära, et siit kehvake ja sealt ikka kehvake ja see tekitabki depressiooni. Ise ka endist heal arvamusel, siis kiun käes, et "miks tal elus nii ei ole nagu ta väärt on" ja ongi depressioon käes. Lihtsam inimene on õnnelik, kui kõht täis ja katus pea kohal, pole tal mingit depressiooni.
Mitu erinevat isikut on selle konto taga.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 12:33

Aga täpselt samamoodi ka inimene satub depressiooni, kui mingid ta liigiomased vajadused on täitmata. Võta lahti Maslow püramiid ja enamasti leiad vea kohe üles.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 14:41 Aga täpselt samamoodi ka inimene satub depressiooni, kui mingid ta liigiomased vajadused on täitmata. Võta lahti Maslow püramiid ja enamasti leiad vea kohe üles.
Räägin hästi lihtsalt. Inimene ja loom mõlemad satuvad stressi, kui vajadused on täitmata. Inimene võib sattuda depressiooni ka siis, kui vajadused on täidetud, kuid ise mõtleb endale probleemid välja või võimendab probleeme. See protsess eeldab abstraktset mõtlemist ning seetõttu on loomad sellest pääsenud - ning omakorda seetõttu esineb sellist depressiooni rohkem intelligentsemate inimeste hulgas. Mitte et see mingi auasi oleks muidugi - aga kõigel on omad miinused. See on tark olemise miinus, lähed mõtlemisega üle võlli.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Baidu [Spider], Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 8 külalist