Lemmiklooma hoid

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 11:04
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 10:01
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 07:13

Päris hea ja lihtne teenistus. Kas sa mind ei taha palgata, kui nüüd reisile lähed?
See pole tegelikult nii lihtne. Nad käisid iga päev. Ja mitte korraks vaid ikka istusid ja nunnutasid ka mu kasse. Käisid jalutamas nendega ja kütsid maja ka. Üsna palju jamamist siiski.
Minule, kui suurele kassilembile see meeldiks väga, kui saaks iga päev nunnutamas käia. Ja seda küll mingiks tööks ei pea. Ahjukütmine on muidugi juba natukene töö, aga kindlasti mitte kontimurdev.
Mulle ka meeldiks. Üksikule inimesele polegi suur vaev. Armastan kasse ja koeri sama palju. Aga laste kõrvalt reaalsus oleks mul endal nii pikaajaliselt väga raske seda igapäevast aega leida kellegi teise koju minna. Ja oma kassid kannataks veidi.
Lihtsam oleks hoidu pakkuda oma kodus.

Ma olen hetkel väuksemaga nagunii kodune ja olen mõelnud, et lisaraha saaks loomahoiuga teenida aga no üksgi loomaomanik ei ole kahjuks nõus lahe lapse ja kahe kassiga oma looma hoidu andma 🤣.
Kui mul veel mõni aasta tagasi kasse polnud ja oli vaid 1 laps. Siis küll oli mul jõulide aeg koer hoida(omas kodus, tasuta tuttavale 2.5nädalat).
Hilda
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hilda »

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 11:04
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 10:01
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 07:13

Päris hea ja lihtne teenistus. Kas sa mind ei taha palgata, kui nüüd reisile lähed?
See pole tegelikult nii lihtne. Nad käisid iga päev. Ja mitte korraks vaid ikka istusid ja nunnutasid ka mu kasse. Käisid jalutamas nendega ja kütsid maja ka. Üsna palju jamamist siiski.
Minule, kui suurele kassilembile see meeldiks väga, kui saaks iga päev nunnutamas käia. Ja seda küll mingiks tööks ei pea. Ahjukütmine on muidugi juba natukene töö, aga kindlasti mitte kontimurdev.
Sama siin. Nii mulle kui mu suurtele lastele (teismelised) oleks see unistuste töö :). Oleme kõik ülisuured kassiarmastajad, kuid endal praegu kassi pole erinevatel põhjustel.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 11:14 Sest ma reisin pikkade otste kaupa ja kassid on probleem.
Ilmselt rumal küsimus, aga miks sul üldse kassid on (lausa mitu), kui sa ise pikki aegu kodus ei viibigi? Kas need loomad üldse aru saavad, et sina nende pereliige oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 19:18
Külaline kirjutas: 24 Dets 2024 11:14 Sest ma reisin pikkade otste kaupa ja kassid on probleem.
Ilmselt rumal küsimus, aga miks sul üldse kassid on (lausa mitu), kui sa ise pikki aegu kodus ei viibigi? Kas need loomad üldse aru saavad, et sina nende pereliige oled?
Pole see, kellele vastad, aga aru saan küll. Inimeste elurütm ja -korraldus võib ju aastate jooksul muutuda, selles pole midagi imelikku. Kunagi tulid kassid majja, ega neid pea seepärast nüüd ära andma, kui paar-kolm kuud pererahvas kodust ära on.
Kassid on majas peremehed, inimene vaid teenindab neid 😃
Kui kass on hooldatud, söödetud-joodetud, piisavalt silitatud ja suheldud, siis ta elab hästi. Ilmselt üksikule loomale ei piisaks päevas vaid paarist tunnist, aga kui nad on kahekesi, pole hullu.
Kass tunneb pereliikmed ära küll, aga ta võtab vabalt ka uued omaks, kassile on tähtsam elupaik, oma harjumuspärane ruum. Nemad on kodupõhised, mitte ainult peremehesse kiindunud nagu koerad.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 19:18
Ma ei võtnud neid. Nad ise tulid ja hakkasid minu kassideks. Eelmine omanik oli neil meie naaber. Aga see kolis ära ja jättis kassid lihtsalt maha. Siis nad hakkasidki minu juurde pressima. Alguses ma ei andnud neile süüa ega midagi. Mõtlesingi, et kui toitma hakkan, siis saavad neist ju minu kassid. Aga no nad ära ka ei läinud. Ja no lõpuks ma ikkagi hakkasin toitma jne.. Nii ta läks. Ma poleks elu sees ise kasse võtnud. Mulle poleks see isegi mitte pähe tulnud. Ma ei teadnud kassidest mitte midagi.
Aga nüüd nad on mitu aastat juba minu juures elanud.
Üks neist on veel väärkoheldud ka. Ma ei tea, mida see eelmine omanik täpselt tegi nendega, aga ta hea omanik ei olnud. Igatahes, nii said neist minu kassid ja kui vaja, siis ma jätan oma reisid ära ka nende pärast. Olen jätnud ka. Aga üldiselt ikka leian hoidja.
Nad teavad küll, et mina nende pereliige olen jah.
Külaline

Kassiga on palju lihtsam, tema tahab oma kodus olla ja kui saab süüa, liivakasti puhastab keegi, natuke inimesega suhelda päeval. siis sellest on talle küllalt, see on lihtsam töö. Raskem on leida koerale hoidjat, sest tema tahab rohkem inimese juures olla ja ilma oma pereta olla on suur stress. Meil on õnneks tuttavad (koerad ja koeraomanikud), kelle juurde saab vajadusel koera jätta ja kelle koera meie heameelega endale koju oma koerale seltsiks võtame. Seega kassihoid käib tema oma kodus "koduabiliseks" käies päevas korda või ülepäeva ja kassil on täitsa ok. Koeraga nii ei saa, tema ei taha päevad läbi üksi olla, koera peab keegi enda juurde võtma. Ja kui saad nt uue töö, mis eeldab lähetusi jnejne, ega siis oma pereliiget ära ei anna sellepärast, ikka tuleb leida mingi muu lahendus. Pikemaks ajaks tuleb ikka kass hoidja juurde võtta, keegi ei viitsi mingi 3 kuud kassi hoidmas käia kuskil kaugel ja veel ahju kütta jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 10:04 Kassiga on palju lihtsam, tema tahab oma kodus olla ja kui saab süüa, liivakasti puhastab keegi, natuke inimesega suhelda päeval. siis sellest on talle küllalt, see on lihtsam töö. Raskem on leida koerale hoidjat, sest tema tahab rohkem inimese juures olla ja ilma oma pereta olla on suur stress. Meil on õnneks tuttavad (koerad ja koeraomanikud), kelle juurde saab vajadusel koera jätta ja kelle koera meie heameelega endale koju oma koerale seltsiks võtame. Seega kassihoid käib tema oma kodus "koduabiliseks" käies päevas korda või ülepäeva ja kassil on täitsa ok. Koeraga nii ei saa, tema ei taha päevad läbi üksi olla, koera peab keegi enda juurde võtma. Ja kui saad nt uue töö, mis eeldab lähetusi jnejne, ega siis oma pereliiget ära ei anna sellepärast, ikka tuleb leida mingi muu lahendus. Pikemaks ajaks tuleb ikka kass hoidja juurde võtta, keegi ei viitsi mingi 3 kuud kassi hoidmas käia kuskil kaugel ja veel ahju kütta jne.
Kassiga on kindlasti lihtsam. Aga pikemaks ajaks saab hoidjale pakkuda “tasuta” elamist. Kui leiad sellise, kes on huvitatud muidugi. Mul tuleb nüüd kevadel hoidja, kes elab minu kodus, sõidab minu autodega ja hoiab siis vastuteenena mu kasse.
Peab olema hea tuttav, sest see on väga suur usaldus. Ja peab ka olema natuke “kodutu”. Mul on üks tudeng. Tal vahet pole, kus elada. Pereinimene ilmselgelt ei hakka niimoodi kolima paariks kuuks. Aga samas, kui leiad inimese, kes tahab, on kõigile hea. Ega kassid ei taha kodust kuhugi kolida kui neil on võimalus mitte.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Nätakas kirjutas: 21 Dets 2024 20:39
Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 19:26 Kas tõesti on raske sama küsimus google.ee trükkida ja lugeda kohe asjalikke vastuseid?
Ja miks ei tohi siin inimeste kogemusi küsida? Sa isegi ju klikkisid teema lahti, ju siis oli huvitav. Kahjuks koerahoidu soovitada ei oska, huvitaks ennast ka.
Loomulikult ei tea ta koerahoiust midagi ja see teema teda ei huvita. Teil lihtsalt on foorumile erinevad kasutused- sinu eesmärk on nõu küsida ja arutada, tema tahab huiata ja nõmetseda. Absoluutselt mingit vahet ei ole, mis küsimuse sa oleks kirjutanud :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist