Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2024 22:58
Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2024 22:19
No siin on teema kindlasti sügavam ja TA ei kirjuta päris kõigest. Ma ei usu, et lapse-kasuisa suhtes midagi varjul on, vaid pigem teemaalgataja enda suhtumine kaaslasesse. Siin ju ei ole teemaks hääle tõstmine 2x aastas (!!!), miks muidu on vaja ära mainida, et elukaaslane kaotas töö. Meil on täiesti normaalne perekond ja saame kõik omavahel hästi läbi aga ausalt, ma tõstan mõnikord oma laste peale häält isegi paar korda päevas. Piiride kehtestamine, võimuvõitlused, arusaamatused jm on täiesti omal kohal igas peres ja kui iga kõrgendatud tooni, paukuva ukse või koristama sundimise peale peaksid kõik kodudest välja kolima, siis meil ei olekski kooselavaid peresid.
TA ei peaks nüüd seda lapse-kasuisa suhet niiväga analüüsima, vaid enda suhtumist ja tundeid enda kaaslasesse. Kui mees on olnud lapsele isa eest 10 aastat, siis ei ole selle mehe roll mitte väike ja mingisugune hääle tõstmine koristamisest keeldumise tõttu ei peaks üldse teema olemagi.
No vaata, meie peres ei ole tõesti muidu karjumist. Ma olen ise kasvanud lapsena igapäevaselt peksu, mõnitusi ja karjumist saades. Ma ei kannata sellist asja silmaotsaski. Siiani olemegi sõbralikult ja omavahel normaalselt rääkides saanud elatud. Ma arvasin, et mul on lapsega ideaalne suhe. Oleme istunud ja rääkinud tihti, kõigist maailma asjadest. Aga elukaaslane on jah mõned korrad häält tõstnud ja tõesti ka pahasti öelnud. Elukaaslase roll ongi olnud väga suur!
Ma ei tea reaalselt mis on juhtunud. Olen küsinud, et kas tal mingi muu asjaga pahasti, väidab, et ei ole!
Seda tahaksin küsida, et milline tundub minu kirjutiste põhjal minu suhtumine kaaslasesse?
No okei, 17-aastasega peaks saama tõesti normaalselt räägitud ilma häält tõstmata. Endal nii vanad lapsed ei ole ning teinekord tuleb seda ragistamist ikka ette aga ma ei pea seda ebanormaalseks, suhted on meil väga head ja isegi peale tüli ei tuleks keegi selle peale, et üks või teine vanem võiks nüüd oma kompsud kokku panna ja minema tõmmata. Kui on kokku lepitud, et laps panustab majapidamistöödesse ja vanemad omakorda panustavad tema heaolusse (sh. taskuraha, kõiksugu vidinad jm, mis üles loetletud), siis nii peakski see asi toimima vastastikuse kokkuleppe alusel ja sedasi, et üks ei viili, austab kokkuleppeid ja teine ei karju. Kui üks täidab oma osa ja teine järjepidevalt kokkuleppeid eirab ja selle esimese autoriteeti omakorda kasuvanemana õõnestatakse, siis loomulikult tekivad probleemid- ühel poolel oleks justkui koguaeg ainult õigused ja teisel kohustused. Ma usun, et see karjumine ei tulnud ka niisama paugust, vaid tulemina mitme eelneva eiramise tõttu ning võib eeldada, et sellele paugule eelnes ka sõbralik meeldetuletus lapsele tema kohustuste osas. Kui oleks lühikese süütenööriga pidevalt ärrituv mees, siis ei oleks saanud see kombo ka eelnevad 10 aastat toimida selle põhjal, kuidas sina ennast iseloomustad.
Sinu suhtumist enda kaaslasesse oskad sina paremini analüüsida. Minu arvates tundus lihtsalt teemaalgatuses tema töötuks jäämise äramainimine veider, sest see ju teemasse ei puutu.
Mulle tõesti tundub see imelik ning lugu poolik, sest normaalses peres ei kaaluta ühe liikme minemakihutamist sellel põhjusel, et ta 10 aasta jooksul paar korda häält tõstab ja seejuures veel põhjusega.