Laps tahab, et mu elukaaslane koliks välja.

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma uuesti küsiks, et kuhu see 17-aastane siis ealama koliks?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 09:48 Ma uuesti küsiks, et kuhu see 17-aastane siis ealama koliks?
Väidetavalt pidi lastekaitse aitama korteri leida.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 10:01
Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 09:48 Ma uuesti küsiks, et kuhu see 17-aastane siis ealama koliks?
Väidetavalt pidi lastekaitse aitama korteri leida.
Ajal, mil paljud pered on elamispinnata, aitab lastekaitse sellepärast korteri otsida, et kasuisa on aastas kahel korral häält tõstnud või? Ma sinu asemel vist suhtleks kord ka lastekaitsega ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 00:13
Tihane kirjutas: 27 Dets 2024 23:47 Minu laps kasvab ka kasuisaga, kes talle võimaldab väga palju ja panustab nagu oleks enda oma. Ma oleks oma lapses väga pettunud, kui ta sellist tänamatust suuremana üles näitaks. Loodan teda kasvatada nii, et seda ei juhtuks ja ta austaks meid mõlemaid ühtmoodi.
Praeguses olukorras ma soovitaks sinu asemel lapsel kokkulepetest kinni pidada või siis lülitada see taskuraha andmine välja.
Ma olen üritanud neid asju siin rahulikult lahendada. Ja olengi lapses nii kõvasti pettunud, et ma lihtsalt iialgi ei oleks uskunud sellist asja! Kas see taskuraha andmise lõpetamine veel rohkem õli tulle ei vala? Pärast on veel hullem see asi äkki? Jookseb veel ära või midagi hullemat? Sellist asja ei ole küll varem olnud, aga praegu on üleüldse kõik nii nagu ei ole varem olnud.
Ta oli rääkinud psühholoogiga ja psühholoog oli öelnud, et see meie pere elu ei ole normaalne, et sellist karjumist ei tohi olla ja oli soovitanud pöörduda ka lastekaitsesse.
Tõesti ei ole see olukord normaalne, mul on sellest mehest tegelikult kahju. Aastaid panustanud lapse üleskasvatamisse, kes ei ole ta bioloogiline laps ja nüüd kaalutakse ta perest väljaviskamist ja heidetakse ette töötuksjäämist, kuna palub peaaegu täiskasvanud inimesel ka enda panus anda koristamise näol. Ma keeraks kõik kraanid kinni, küll siis mõistus pähe tuleb. Võibolla lapsele ka õppetund, et elus ei tule asjad niisama kuskilt, vaid nende nimel tuleb pingutada, ehk siis hindab kasuisa panust ka rohkem. Ma ei usu elusees, et pädev lastekaitsetöötaja soovitab lapsel kodus kuningakassina edasi logeleda. Laps on rääkides kõvasti omaloomingut juurde pannud, kas siis sulle ja/või lastekaitsetöötajale. Võta nüüd ise mõne spetsialistiga ühendust ja räägi see lugu ära ja vaata mida siis soovitatakse, kui ise probleemi lahendust leida ei oska.
Selles vanuses on trots kerge tekkima igasuguste vanemate reeglite vastu, kuna laps peab ennast juba peaaegu täiskasvanuks ning soovib omi reegleid kehtestada.
Külaline

Tihane kirjutas: 27 Dets 2024 23:47 Minu laps kasvab ka kasuisaga, kes talle võimaldab väga palju ja panustab nagu oleks enda oma. Ma oleks oma lapses väga pettunud, kui ta sellist tänamatust suuremana üles näitaks. Loodan teda kasvatada nii, et seda ei juhtuks ja ta austaks meid mõlemaid ühtmoodi.
Praeguses olukorras ma soovitaks sinu asemel lapsel kokkulepetest kinni pidada või siis lülitada see taskuraha andmine välja.
Ma olen üritanud neid asju siin rahulikult lahendada. Ja olengi lapses nii kõvasti pettunud, et ma lihtsalt iialgi ei oleks uskunud sellist asja! Kas see taskuraha andmise lõpetamine veel rohkem õli tulle ei vala? Pärast on veel hullem see asi äkki? Jookseb veel ära või midagi hullemat? Sellist asja ei ole küll varem olnud, aga praegu on üleüldse kõik nii nagu ei ole varem olnud.
Ta oli rääkinud psühholoogiga ja psühholoog oli öelnud, et see meie pere elu ei ole normaalne, et sellist karjumist ei tohi olla ja oli soovitanud pöörduda ka lastekaitsesse.
No muidugi - jälle on mängus üks pealiskaudne psühholoog ja tema õpikutarkused! Psühh ei ela ju teie perega koos ega külva seda ärahellitatud pubekat taskuraha ja kallite asjadega üle. Tema istub vaid oma kabinetis ja kuuleb ainult seda, kuidas pubekas talle dramaatiliselt kaebleb, et "kasuisa karjub!" Kui sa vaid teaksid, kui palju peresid säherdused hoolimatud psühhid praeguseks juba ära lõhkunud on. Nii tore ju kaasata võõrad n-ö hoolivad ametnikud - no umbes sellised nagu Heinmetsa juhtumis-, ja sööta neilegi ette ühepoolne tõde. Pärast peate koos mehega tõestama endid kaameliks, ja sellestki alati ei piisa.

Oled selle mehega koos olnud juba 10 aastat ja see näitab tänapäeval juba midagi. Oleks nõme küll, kui nüüd sind hakataks survestama teismelise ja teda toetavate võõraste tädikeste poolt oma meest majast välja viskama. Kangesti jääb siiski selline mulje, et su lapsele sobis su kaasa kümme aastat - täpselt seni, kuni ta pappi pritsis ja lapsele kalleid vidinaid ostis. Ent niikui mees jäi töötuks ja rahavood kokku kuivasid, tahab plika kasutuks muutunud kasuisa välja visata. Argumendiks sobib kõik. (Muide, kas võid käsi südamel kinnitada, et su 17-a ei ole iial sulle ega kasuisale midagi pahasti öelnud?) Endale toetajate hankimiseks selles aktsioonis käib isegi küla peal teie pere peale kaebamas.

Kui plika oma tahtmised läbi surub, siis hakkab teie elu olema ilmselt sihuke, et sinu võimalused üksikteenijana talle raha loopida on tunduvalt piiratumad kui enne, ja laps lahkub nagunii peagi. Jäädki üksi - pole meest, pole last.
Külaline

Eip. Ma ei usu seda lugu. Kas on puhas väljamõldis või on olulised osad rääkimata jäetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 11:17
No muidugi - jälle on mängus üks pealiskaudne psühholoog ja tema õpikutarkused! Psühh ei ela ju teie perega koos ega külva seda ärahellitatud pubekat taskuraha ja kallite asjadega üle. Tema istub vaid oma kabinetis ja kuuleb ainult seda, kuidas pubekas talle dramaatiliselt kaebleb, et "kasuisa karjub!" Kui sa vaid teaksid, kui palju peresid säherdused hoolimatud psühhid praeguseks juba ära lõhkunud on. Nii tore ju kaasata võõrad n-ö hoolivad ametnikud - no umbes sellised nagu Heinmetsa juhtumis-, ja sööta neilegi ette ühepoolne tõde. Pärast peate koos mehega tõestama endid kaameliks, ja sellestki alati ei piisa.

Oled selle mehega koos olnud juba 10 aastat ja see näitab tänapäeval juba midagi. Oleks nõme küll, kui nüüd sind hakataks survestama teismelise ja teda toetavate võõraste tädikeste poolt oma meest majast välja viskama. Kangesti jääb siiski selline mulje, et su lapsele sobis su kaasa kümme aastat - täpselt seni, kuni ta pappi pritsis ja lapsele kalleid vidinaid ostis. Ent niikui mees jäi töötuks ja rahavood kokku kuivasid, tahab plika kasutuks muutunud kasuisa välja visata. Argumendiks sobib kõik. (Muide, kas võid käsi südamel kinnitada, et su 17-a ei ole iial sulle ega kasuisale midagi pahasti öelnud?) Endale toetajate hankimiseks selles aktsioonis käib isegi küla peal teie pere peale kaebamas.

Kui plika oma tahtmised läbi surub, siis hakkab teie elu olema ilmselt sihuke, et sinu võimalused üksikteenijana talle raha loopida on tunduvalt piiratumad kui enne, ja laps lahkub nagunii peagi. Jäädki üksi - pole meest, pole last.
Sina pritsid ju ka ainult vahkviha suust välja. Mis plika? Polnud minu arust juttugi, kas siin on poisi või tüdrukuga tegemist. Kuigi teemaalgatus on muidugi ka imelik. Mingit lapse soovil väljaviskamist ei hakkaks normaalne ema väga arutamagi. Paljudele teismelistele ei meeldi nende väiksemad vennad või õed, kas siis arutate, et viskame nad välja? Või läks isaga tülli, jälle välja? Perekonnas lahendatakse probleemid ära vestlemise teel. Muidugi võib asi olla hoopis muus, et sul see mees ongi muutunud väga vastikuks tegelakseks, kui töötuks jäi ja ongi konfliktsem. Sest töötu olla on päris suur pauk egole ja hetkel on raske ka uut tööd leida. Aga siis tulebki rääkida, mitte mingeid ähvardusi pilduda. Ilmselgelt on olukorra taga midagi muud, kui ainult mingid kaks korda aastas hääle tõstmised.
Külaline

Minu abikaasa on kasvatanud minu tütart alates 3 ndast eluaastast. Nüüd on tütar juba 14.aastane. Lapse võttis ta kohe omaks ja kasvatas kui oma last. Ometi abikaasal enne seda ei olnud lastega mitte mingit kogemust. Nii kui sisse kolisin, siis tegi ühes toas täieliku remondi ja laps sai oma toa. Kõige vingema ja kalli mööbli mille abikaasa ise töö juures ehitas ja kokku pani. Lapsel on olnud kõik olemas. Samuti on tõstnud mu abikaasa tema peale häält kui vaja. On öelnud ka " asju ", mida üks lapsevanem ilmselt väga öelda ei tohiks, kuid ma usun et seda teeb iga vanem mingi hetk. Isegi kui laps on sinu päris bioloogiline. Tüdruk austab teda ja peab väga kalliks. Samuti mingitel aegadel on tüdruk kui pöörane ja haugub hullupööra vastu. Tundub et see hetk ei ole tal meie kui vanemate vastu mingit austust. Aga pean seda ise hetkel pubeka teemaks.. Nii et kui sobib et mees kuldab lapse üle , siis peaks olema mehel ka õigust last kasvatada. Nii mõnigi kord on nii et tüdruk minu sõna ei kuula ja plärtsub, siis astub abikaasa vahele ja paneb plika paika. Siiani on toiminud. :)
Mina olen väga rahul. Oleme mõlemad vanematena võrdsed
Külaline

Mulle hetkel tundub, et TA ei austa ega hinda hetkel ise ka oma meest, kes on tema tütart kasvatanud 10 aastat ja võtnud teda kui enda last. See kõik sobis, et kallid riided ja kuud vidinad ostetakse, aga kui last kasvatada, nahutada või õpetada vaja, siis jumala eest, seda teha ei tohi. Samuti kaotas mees töö, siis nüüd ei kõlba mees enam kuskile ? Enam ei saa lapsele kalleid asju osta ja nüüd pole mees enam vajalik ?
Mul tüdruk kasvab ka kasuisaga ja pole mõtteski olnud teda nüüd tänavale visata kui mu lapse peale häält tõstab või korrale kutsub. Veel enam kui mees kaotas töö, siis kurat küll, ole toeks !!!
Need 2 hääletõstmist aasta jooksul paneb sind üldse kaaluma, et kas mees maha jätta ??? Uskumatu ! Pole sõnu !
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:39
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:12
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:08 Lapsel on õigus. Mingit töötut olesklejat ei taluks mina samuti, eriti kui ta möliseb ka veel.
Pole lapse asi öelda, kes ta emaga elab. Kuni elab seal, aktsepteerib.
On ikka küll. Laps on alaealine ega saa välja kolida. Kui see täiskasvanud mees käituda ei oska, siis võtku oma seitse asja ja hakaku astuma. Eeldades, et naine ja laps ei ela mehe pinnal.
Sina ära eelda siin. Sina ära õelutse ja soovita nii, et inimestel halvasti läheks nagu sinul on läinud. 17 aastane pole mingi alaealine enam. Peaks aru saama küll, et ema ja ema suhted ei ole tema asi. Peaks aru saama, et reeglid kehtivad ka temale.Peaks aru saama, et kõik mida ta naudib on kellegi kinni makstud. k.a selle mehe poolt. Ja mis puutub siia mehe ajutine töötus???
See laps on tänamatu ja ülbe. Justnimelt tänulikus temas puudub ja küllap elu õpetab talle kunagi seda kui vanemad ei suuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 16:42 Mulle hetkel tundub, et TA ei austa ega hinda hetkel ise ka oma meest, kes on tema tütart kasvatanud 10 aastat ja võtnud teda kui enda last. See kõik sobis, et kallid riided ja kuud vidinad ostetakse, aga kui last kasvatada, nahutada või õpetada vaja, siis jumala eest, seda teha ei tohi. Samuti kaotas mees töö, siis nüüd ei kõlba mees enam kuskile ? Enam ei saa lapsele kalleid asju osta ja nüüd pole mees enam vajalik ?
Mul tüdruk kasvab ka kasuisaga ja pole mõtteski olnud teda nüüd tänavale visata kui mu lapse peale häält tõstab või korrale kutsub. Veel enam kui mees kaotas töö, siis kurat küll, ole toeks !!!
Need 2 hääletõstmist aasta jooksul paneb sind üldse kaaluma, et kas mees maha jätta ??? Uskumatu ! Pole sõnu !
Ma siin loen ja kujutan siinsete "arvamusliidrite" soovitusi ja mõtlen kuidas see peaks käima. Olen elanud kellegiga 10 ja enam aastat koos. Kaaslane on endast andnud kõik ja on igatepidi tore olnud. Kasvatanud võõrast last jne. Ja siis tekib tal laposega konflikt ning ma tulen koju ja tõstan ta asjad uksetaha ja ütlen ka välja töötu mees keda mu laps ei salli enam. Mine kuhu tahad. Umbes nii siin soovitatakse.
Külaline

Seda peaks plika käest küsima, et kuhu ta siis läheb? Ja juurde mainima, et keegi teda kinni ei hoia. Head teed.
Või tema käib psüholoogijures ja ähvaradb lastekaitsega. See plika samasugune kes koolis lubab õpetajatele politsei kutsuda jne :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 22:09
Seda peaks plika käest küsima, et kuhu ta siis läheb? Ja juurde mainima, et keegi teda kinni ei hoia. Head teed.
Või tema käib psüholoogijures ja ähvaradb lastekaitsega. See plika samasugune kes koolis lubab õpetajatele politsei kutsuda jne :lol:
Sa ei pea siin teemas igale postitusele eraldi vastama. Aitab küll.
Külaline

Ma ka tülitsen või pahandan oma teismelisega päris tihti. Ei ole ta mind veel kodust välja tõstma hhakanud. Ehk et see poleks normaalne. Kui elate perena koos, siis oletegi nagu pere ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 22:13
Kuidas palun? Järjekordne korrapidaja kes teab kõike ja kõiki. Rahune maha. Siin pole üks kasutaja.
Külaline

Huvitav, et kui laps tahab et mees välja koliks, on see isegi arutluse teema. Kas siis, kui lapse tahtmine on isa või kasuisaga elada, hakkaks üldse sellele mõtlema, et ema koligu ära?
Külaline

kas teil on ühine kodu?
Nii suur laps peaks aru saama, et lahku minemine tähendab ka tema jaoks väiksemasse (ilmselt viletsamasse ja kehvemas asukohas) kodusse kolimist...
Külaline

Päris paljudes peredes siiski on nii, et kodu pole emal ja isal ühine vara, vaid pind kuulub ainult ühele. Kas sellistes peredes tohib lastega pahandada ainult kodu omanik?? Ja kui üks hetk teine vanem juhtub pahandama, tõstavad lapsed (sic!) ta kodust välja?

Meenutab mu eksi, kes ise mind ülal tahtis pidada, aga mingi hetk kehtestas reegli, et telesaad tohib valida ainult tema, sest tema maksab. Ei kõla nagu pere, või mis?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 22:13
Mis ta siis siin teemas sinu meelest tegema peaks? Ainult sinule vastama?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 10:58 Päris paljudes peredes siiski on nii, et kodu pole emal ja isal ühine vara, vaid pind kuulub ainult ühele. Kas sellistes peredes tohib lastega pahandada ainult kodu omanik?? Ja kui üks hetk teine vanem juhtub pahandama, tõstavad lapsed (sic!) ta kodust välja?

Meenutab mu eksi, kes ise mind ülal tahtis pidada, aga mingi hetk kehtestas reegli, et telesaad tohib valida ainult tema, sest tema maksab. Ei kõla nagu pere, või mis?
Lapsed pole kodu omanikud, seega ei saa nemad kedagi välja tõsta. Väljatõstmise otsustab kodu omanik ainuisikuliselt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist