Nõmedad väljendid

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Nõmedad väljendid

Postitus Postitas Külaline »

Teen ise otsa lahti.

Minu paha!
Ülla-ülla!
Ei ole minu tassike teed!
Külaline

Päikest!
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 12:55 Teen ise otsa lahti.

Minu paha!
Ülla-ülla!
Ei ole minu tassike teed!
Esimene ja viimane on ju otsetõlked inglise keelest ja juba seetõttu ei pea isiklikult neid kasutamisvääriliseks. Võiks ikka pisut rohkem pingutada ja oma rikkalikku emakeelt kasutada.
Külaline

Pekkis.
Pinget võiks noaga lõigata.
Külaline

Täpselt! "Pekkis" on eriti nõme väljend. Samuti ei meeldi mulle "lambist". Ma ei ole kunagi aru saanud, mis seos sellel sõnal on lausega, kus seda kasutatakse. Lambi pealt? Mis? Miks, ma ei saa aru?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 13:15 Täpselt! "Pekkis" on eriti nõme väljend. Samuti ei meeldi mulle "lambist". Ma ei ole kunagi aru saanud, mis seos sellel sõnal on lausega, kus seda kasutatakse. Lambi pealt? Mis? Miks, ma ei saa aru?
"Pekkis" on ju nagu vene keeles "blin" - ehk kui tegelikult tahaks roppust kasutada, asendad selle viisakama sõnaga.

"Lambist" on "laest võetud" edasiarendus. Pole siingi midagi eriskummalist. "Laest võetud" või "(laes rippuvast) lambist võetud" ehk lihtsalt "lambist."
Külaline

Pekkis-pole kuulnudki, aga see on lahe! Hakkan siin kasutama :D Sae pekki on ka hea.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 13:53Pekkis-pole kuulnudki, aga see on lahe!
Jeerum, kus sa eland oled? See ju nii vana väljend. Vist, mu mäletamist mööda, sai alguse " Kättemaksukontorist" Kadri Adamsoni suust.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 14:34
Jeerum, kus sa eland oled? See ju nii vana väljend. Vist, mu mäletamist mööda, sai alguse " Kättemaksukontorist" Kadri Adamsoni suust.
"Pekkisx on ikka nii vana väljend, et mingist Kättemaksukontorist polnud veel ideepoegagi sündinud, kui see kasutusel oli. Mina mäletan seda vähemalt kaheksakümnendate alguspoolelt juba.
Külaline

"Pekkis" tuli minumeelest Sipelga 14 sarjast. Õudne väljend mis hakkab nüüd tasapisi vaibuma on kõnetama. Vahepeal kõnetas või mitte peaaegu kõiki
Külaline

Pekkis-pole kuulnudki, aga see on lahe!
Ju siis mina, Jeerum, olen paremas seltskonnas liikunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 14:51 "Pekkis" tuli minumeelest Sipelga 14 sarjast. Õudne väljend mis hakkab nüüd tasapisi vaibuma on kõnetama. Vahepeal kõnetas või mitte peaaegu kõiki
Parandan- täiendan:
Või oli see esialgselt nii selles Sipelga 14 algul oli väljendiks et "sae pekki " ja sellest kujunes väljend "pekkis"
Külaline

See minu paha on täielik värdmoodustis, üks hullemaid, mis inglise keelest otse on võetud.
Külaline

Päikest!
Minu musi (või kalla, või musimops jne)
Väikse tüdruku kohta printsess
Külaline

paksuks panema
pudenema hakkama
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 14:43
"Pekkisx on ikka nii vana väljend, et mingist Kättemaksukontorist polnud veel ideepoegagi sündinud, kui see kasutusel oli. Mina mäletan seda vähemalt kaheksakümnendate alguspoolelt juba.
No juba enne kaheksakümnendaid pandi tihasele pekki.
Külaline

Täitsa pekkis, mis probleemid ikka.
Aga noh, minu paha ilmselt, et ma ei tea moodsa maailma muredest. Mingid lambiprobleemid pole lihtsalt minu tassike teed.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 17:36 paksuks panema
pudenema hakkama
Paksuks pistma :D

Minu arust on need just head väljendid. Pudenema hakkama on lausa armas.
Külaline

Seksutama.

Vb on mul tõrge sellepärast, et eks kasutas seda.
Külaline

Tööst tulenevalt vist: märkamised, taipamised, mind nii väga kõnetab, säilenõtkus... kohutavad väljendid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist