Mida peate raha raiskamiseks?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 20:47
Anonymous kirjutas: 27 Nov 2024 20:46Oo õudust. Käin maniküüris ja pediküüris juba 30 aastat ja tõesti, see on oma käte ja jalgade eest hoolitsemine. Näen suviti ka paksenditega jalgu, pikki ning kollaseid varbaküüsi, musti küünealuseid ja mahakoorunud lakki-see ei ole enda eest hoolitsemine.
Kõike seda teen ma kodus ise.
Miks mitte, kui pead mingit 90 eurot kuus suureks kuluks, eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 20:54
Anonymous kirjutas: 27 Nov 2024 20:46Oo õudust. Käin maniküüris ja pediküüris juba 30 aastat ja tõesti, see on oma käte ja jalgade eest hoolitsemine. Näen suviti ka paksenditega jalgu, pikki ning kollaseid varbaküüsi, musti küünealuseid ja mahakoorunud lakki-see ei ole enda eest hoolitsemine.
90.- kuus on paljude jaoks täiesti suur summa. Ei tasu raha üle ärbelda.
Aga nagu esimene tsiteeritu kirjutas, mida ta suviti näeb - no need inimesed tõesti ei hoolitse enda eest, kel on pikad varbaküüned, paksendid kandadel või koorunud lakk. Miks selline võrdlus üldse? Selge ju, et need inimesed ei pööra oma välimusele mingit tähelepanu, ei mõtlegi selle peale. Mitte, et nad kodus ei suudaks oma küüsi korda teha, kui vähegi tahaksid.
Ma hoolitsen oma küünte, käte ja jalgade seisukorra eest kodus ise pidevalt. Ei tasu rääkida, et selleks on vaja ainult spetsialisti, et oma küüned või kannad korras hoida.
Olen käinud piisavalt nii maniküüris kui ka pediküüris, ja veendunud, et saan ise vabalt hakkama. Ei pea kuhugi sõitma ega mingis salongis tunde veetma.
Oma kodu, oma saun, oma vahendid, oma aeg.
Külaline

Oleneb mille jaoks. Mõne asja eest on 90 eurot kuus sama, mis mitte midagi. Aga maniküürile ma jah ei raatsiks seda kulutada. Ausalt öeldes hakkaks kolmest eurost ka kahju. Aga raha tuleb ja läheb, sellest suva. Aga aeg ainult läheb. Ja kulutada iga kuu mitu tundi aega oma elust selle peale, et oma küünte ja karvadega tegeleda.
Ma ei tea.. kas teil endal päriselt ka kahju ei ole? Et oledki sellise eluga rahul ja on hästi veedetud aeg?
Külaline

Anonymous kirjutas: 28 Nov 2024 00:01Ma ei tea.. kas teil endal päriselt ka kahju ei ole? Et oledki sellise eluga rahul ja on hästi veedetud aeg?
No v-o kellegi jaoks ongi need tunnid kvaliteetaeg? Hea eesmärgi jaoks veedetud, kui ise üldse ei taha teha.
Ma ei viitsi, väga tüütu tehniku juures passida. Kui mõnele meeldib, ega selles pole ka midagi halba ometi.
Me kõik elame oma elu oma soovide järgi.
Aga et nagu ilma pediküüris käimata ei saakski oma varbaid ise ilusana hoida, see on küll vale. Pisut õppimist ja tahet, ei muud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 20:53
Ehk siis sa teed täpselt neid samu asju aga lihtsalt kodus... ja tuhm oli kes?
Tuhm oled ikka sina, sest teema on raha raiskamisest, kui sa nüüd teema pealkirja uuesti loeksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 06:20

Tuhm oled ikka sina, sest teema on raha raiskamisest, kui sa nüüd teema pealkirja uuesti loeksid.
Osad peavad seda raha raiskamiseks, osad mitte, on nii raske aru saada? Minu jaoks on aeg väärtuslikum kui raha ning tund maniküüris kord kuus on ilmselgelt kasulikum, kui kodus ise nokkida oluliselt kauem ja tihedamini. Muidugi eriline jaburus on ressursside raiskamine lihtsalt selleks, et mingitele "eliitmeestele" mokka mööda olla, võeh.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 09:00
Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 06:20

Osad peavad seda raha raiskamiseks, osad mitte, on nii raske aru saada? Minu jaoks on aeg väärtuslikum kui raha ning tund maniküüris kord kuus on ilmselgelt kasulikum, kui kodus ise nokkida oluliselt kauem ja tihedamini. Muidugi eriline jaburus on ressursside raiskamine lihtsalt selleks, et mingitele "eliitmeestele" mokka mööda olla, võeh.
Mu meelest siin on mingi põhimõtteline vastuolu kahe poole vahel. Üks pool ei pea küüntega tegelemist üldse mingiks teemaks, millele tunde kulutada. Ja teine pool eeldab, et kõik teevad hullusti maniküüri ja vahe on ainult, et kas teha ise või lasta teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 11:49
Nii et mina lõikan juukseid teistel pereliikmetel ka ja kõik on rõõmsad ning rahul. Üks lihtne asi äri õppida ja kasu on sellest aastakümneteks.
Kus sa õppisid siis seda? Juuksurikooli nagu päris ei viitsiks sellepärast minna, seal õpe kaks aastat.
Youtube on väga detailseid videosid täis koos juuksuri enda selgitusega. Paljud juuksurid seal on kindlasti ka tunduvalt proffimal tasemel kui juuksurikoolis ealeski leida oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 13:59
Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 11:49
Nii et mina lõikan juukseid teistel pereliikmetel ka ja kõik on rõõmsad ning rahul. Üks lihtne asi äri õppida ja kasu on sellest aastakümneteks.
Kus sa õppisid siis seda? Juuksurikooli nagu päris ei viitsiks sellepärast minna, seal õpe kaks aastat.
Youtube on väga detailseid videosid täis koos juuksuri enda selgitusega. Paljud juuksurid seal on kindlasti ka tunduvalt proffimal tasemel kui juuksurikoolis ealeski leida oleks.
:D Nemad tõesti, mitte see, kes video järgi õpib. Päriselus kestab praktika mitu aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Nov 2024 22:32

Ma hoolitsen oma küünte, käte ja jalgade seisukorra eest kodus ise pidevalt. Ei tasu rääkida, et selleks on vaja ainult spetsialisti, et oma küüned või kannad korras hoida.
Olen käinud piisavalt nii maniküüris kui ka pediküüris, ja veendunud, et saan ise vabalt hakkama. Ei pea kuhugi sõitma ega mingis salongis tunde veetma.
Loodan, et sa ometi ei arva, et on olemas inimesi, kes ei suudaks seda ise teha või neil pole ei kodu ega aega :D Saunaga ei oska muidugi seda üldse seostada, mul on bassein ka, ju oleks kodus veelgi lihtsam :D midaiganes see siis tähendas.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 17:37

Loodan, et sa ometi ei arva, et on olemas inimesi, kes ei suudaks seda ise teha või neil pole ei kodu ega aega :D Saunaga ei oska muidugi seda üldse seostada, mul on bassein ka, ju oleks kodus veelgi lihtsam :D midaiganes see siis tähendas.
On küll olemas väga palju inimesi, kes ei suuda seda ise teha, vähemalt mitte spetsialistiga võrreldaval tasemel. Mina küll ei oska. Küünte lõikamisega saan muidugi hakkama, paksenditega ja kreemitamisega samuti. Aga kõik muu on raketiteadus. Mul on muid oskusi ja tugevusi, mis teiste jaoks raketiteadus.
Samamoodi ei oska kõik restorani tasemel roogasid valmistada, kuigi muidu oskavad ju kõik süüa teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 22:00
Külaline kirjutas: 28 Nov 2024 17:37

On küll olemas väga palju inimesi, kes ei suuda seda ise teha, vähemalt mitte spetsialistiga võrreldaval tasemel. Mina küll ei oska. Küünte lõikamisega saan muidugi hakkama, paksenditega ja kreemitamisega samuti. Aga kõik muu on raketiteadus. Mul on muid oskusi ja tugevusi, mis teiste jaoks raketiteadus.
Samamoodi ei oska kõik restorani tasemel roogasid valmistada, kuigi muidu oskavad ju kõik süüa teha.
Spetsialistiga võrreldaval tasemel ei oskagi keegi teha, isegi spetsialist ise ei tee endale maniküüri ja pediküüri, vaid käib teise spetsialisti juures. Nagu ka juuksur ei lõika oma juukseid.
Külaline

Rasked ajad, teenindajad siin lausa hüsteerias.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Nov 2024 01:23 Rasked ajad, teenindajad siin lausa hüsteerias.
Oh sind küll, mina pole mingi teenindaja, ammugi pole hüsteerias. Kujuta vähem ette.
Mis puutub teenindajatesse, siis mingitest rasketest aegadest pole juttugi, 2000-3000 teenivad kuus vabalt. Tuttav neiu, kes on vaid paar aastat juuksur olnud, saab ametliku palgana kätte 2170.-
Külaline

Minu jaoks on raha raiskamine mängudesse raha kandmine. Ma tean, et osad lapsed ja täiskasvanudki ostavad mingeid mängude tokeneid või mängurahasid - minu jaoks täielik raha raiskamine. Ise ei mängi üldse, lastel luban mängida küll, aga kunagi ei osta neile seal mingeid mängurahasid.

Teine asi, mis minu jaoks on raha raiskamine, on igasugused tähtpäevade kaunistused. Lihavõttepühade piltidega linikud, rätikud ja kardinad. Halloweeni ämblikuvõrgud ja korisevat häält tegevad plastmassist pealuud, valentinipäeva südametega nänn. Ainsad kaunistused, mida ma ise ostnud olen, on jõulukaunistused, aga need ka sedasi, et nad oleksid ajatud ja kõik üksteisega kokku sobiksid ning aastaid kasutust leiaksid. Tuttavate seast tean, et mõned ostavad iga natukese aja tagant uued kaunistused - ühel aastal on näiteks kuldne teema, teisel punane jne. Ma ostan vahest mõned juurde, aga põhiosa jõulukaunistusi on juba aastaid samad ja jäävad kasutusele seni, kuni veel ilusad ja terved on.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 11:16 Minu jaoks on raha raiskamine mängudesse raha kandmine. Ma tean, et osad lapsed ja täiskasvanudki ostavad mingeid mängude tokeneid või mängurahasid - minu jaoks täielik raha raiskamine. Ise ei mängi üldse, lastel luban mängida küll, aga kunagi ei osta neile seal mingeid mängurahasid.

Teine asi, mis minu jaoks on raha raiskamine, on igasugused tähtpäevade kaunistused. Lihavõttepühade piltidega linikud, rätikud ja kardinad. Halloweeni ämblikuvõrgud ja korisevat häält tegevad plastmassist pealuud, valentinipäeva südametega nänn. Ainsad kaunistused, mida ma ise ostnud olen, on jõulukaunistused, aga need ka sedasi, et nad oleksid ajatud ja kõik üksteisega kokku sobiksid ning aastaid kasutust leiaksid. Tuttavate seast tean, et mõned ostavad iga natukese aja tagant uued kaunistused - ühel aastal on näiteks kuldne teema, teisel punane jne. Ma ostan vahest mõned juurde, aga põhiosa jõulukaunistusi on juba aastaid samad ja jäävad kasutusele seni, kuni veel ilusad ja terved on.
Täpselt samad mõtted.

Mul teismeline lunib ka aegajalt neid Fortnite ja Robuxi asju. Ostan max 10 eest vaid siis, kui me lepime enne kokku, et teeb mingi asja ära, mida ma pikalt palunud olen vms. Aga mul on isegi sellest 10 kahju. PS mänge ma ostnud ei ole, hoolimata lunimisest. Tasuta mänge küllaga seal.

Ja pühade(ainult jõulud) kaunistused on mul aastaid samad. Ei osta iga aasta uusi. Muul ajal kodu ei kaunista.
Külaline

Vahel on raha raisata ikka tore ka.
Mina pean ka maniküüri ja juuksurit raha raiskamiseks, aga ma ikka vahel käin. Lihtsalt niisama.
Kohvikus käimist pean raha raiskamiseks. Eelmainitud temaatilisi kaunistusi pean raha raiskamiseks.
Aga vahel ikka ostan neid või söön kohvikus kooki.
Netlixi pean raha raiskamiseks. Koduseid trennimasinaid pean totaalseks raharaiskamiseks. Jne.. neid asju on palju, mida pole tegelikult vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 14:56 Vahel on raha raisata ikka tore ka.
Mina pean ka maniküüri ja juuksurit raha raiskamiseks, aga ma ikka vahel käin. Lihtsalt niisama.
Kohvikus käimist pean raha raiskamiseks. Eelmainitud temaatilisi kaunistusi pean raha raiskamiseks.
Aga vahel ikka ostan neid või söön kohvikus kooki.
Netlixi pean raha raiskamiseks. Koduseid trennimasinaid pean totaalseks raharaiskamiseks. Jne.. neid asju on palju, mida pole tegelikult vaja.
Minu arust ei ole need asjad raha raiskamised, mis teevad rõõmu ja mida naudid, on neid siis vaja või ei ole vaja. Minul on rahast kahju pigem sellisel puhul, kus hinna ja kvaliteedi suhe pole paigas. Näiteks jama suvelavastus või teed mingi iluprotseduuri, mis ei vasta lubatule. Kui on hea asi, millest saan naudingut ja millega olen rahul, mis tõstab tuju, siis ma seda raharaiskamiseks ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 15:00Minu arust ei ole need asjad raha raiskamised, mis teevad rõõmu ja mida naudid, on neid siis vaja või ei ole vaja. Minul on rahast kahju pigem sellisel puhul, kus hinna ja kvaliteedi suhe pole paigas. Näiteks jama suvelavastus või teed mingi iluprotseduuri, mis ei vasta lubatule. Kui on hea asi, millest saan naudingut ja millega olen rahul, mis tõstab tuju, siis ma seda raharaiskamiseks ei pea.
Sama siin. Kui asi teeb rõõmu, siis raisatud pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Okt 2024 19:21 Taksosõit.

Hiljuti sõitsin taksoga Tallinna kesklinnas. Sõit kestis täpselt 15 minutit. Maksis 11.30 eurot.
Tallinki Takso võtsid või?
Mul oli täna vaja sõita ja Bolti app ei töötanud, lihtsalt ei saanud ühendust, ekraanil kiri "midagi läks valesti" ja pilt katkenud kaablist. Kuna läks juba kiireks, ei olnud mahti süveneda, googeldasin taksosid ja helistasin Tallinki Taksosse. Esmalt öeldi, et takso tuleb 7-8 minutiga. Südalinnas? Bolt oleks 1-2 minutiga ees. Ootasin, 8 minutist sai 12. Ok, takso ees. juht kohmitseb tükk aega enne kui sõitma hakkab. Sõidu alustus 4€ ja liikluses saan aru, et takso venib võrreldes teiste autodega. Arve 15€, eelmisel korral sama tee sõit oli Boltiga 5€. Enne kohale jõudmist ütlen taksojuhile, et on ikka kirves see nende takso. Saan vastuseks, et "Loll saab kirikus ka peksa! Ega ma ütlen ausalt, mina meie taksoga ei sõida, kui minul sõita vaja, ma sõidan Boltiga".
Esimest ja viimast korda!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline