Mida olete teinud selleks, et vähendada võimalikest elektrikatkestustest tekkivaid ebamugavusi?
Tõutäkk,
kõik need kwh ja akupangad jne on muidugi tore, aga kui mingi pisike elektroonika jubin tuksi läheb siis pole neist mingit kasu.
Kui aga 50 ruumi kuivi puid kuuris siis sooja saab ikka, süüa teha, vett keeta joomiseks, jmt.
NB! Kiisal pole gaasijaama, on avarii gaasijaam, mida ei kasutata püsivalt elektri tootmiseks. Iru-s vist on/oli ka mingi gaasil põhinev elektri tootmine?
kõik need kwh ja akupangad jne on muidugi tore, aga kui mingi pisike elektroonika jubin tuksi läheb siis pole neist mingit kasu.
Kui aga 50 ruumi kuivi puid kuuris siis sooja saab ikka, süüa teha, vett keeta joomiseks, jmt.
NB! Kiisal pole gaasijaama, on avarii gaasijaam, mida ei kasutata püsivalt elektri tootmiseks. Iru-s vist on/oli ka mingi gaasil põhinev elektri tootmine?
Ma tean, et Kiisal avarii jaam, samasugune avarijaam võiks olla ka põlevkiviõli baasil kusagil Tallinna piirkonnas nt.Ants kirjutas: ↑30 Dets 2024 09:26 Tõutäkk,
Iru oli jah gaasijaam, aga mulle tundub, et auruturbiine ajab praegu ringi pigem prügipõletusest saadav aur.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Valitsuse soov? On nii teinud? Ma tahaks siiralt mõne sinusugusega kohtuda ja silma vaadates sinuga vestelda ning kuulda, kuidas täpselt sinu aju töötab, et sa mõtled, nagu Venemaa oleks süütu laimu all kannatav lambuke ning Eesti valitsus sinu vaenlane ja kõigi hädade allikas.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 22:15 Mida mul teha on? Meie valitsuse soov kui elekter kaob, sest nemad juhivad riiki ja on kõik nii teinud, et kõik need kaablite rikkumised on juhtunud.
Teemasse. Generaatori ostmisele oleme mõelnud, aga siiani pole siiski mõistlikuks pidanud. Katkestuste ajaks mingit suurt plaani teha polegi vast vaja. Suuremaks jamaks muidugi on, eks siis tuleb mingeid ekstreemsemaid meetodeid kasutada.
-
Külaline
Tallinnas ei tee ilmselt suurt midagi - hoian autol paagi diislit täis. aga mul on paksus metsas maamaja. seal on puurkaev, päikesepaeelid, akud, generaator, kompostvets, mesilased, oma aiamaa.
kuna kõik on täiesto off grid ei ole mul võrguelektrist sooja ega külma.
-
Külaline
50 ruumi puid on väga suur kogus, aga puud ei seisa kaua. Kolm aastat riidas ja kütteväärtus hakkab vähenema. Puid pole mõtet sedasi koguda.Ants kirjutas: ↑30 Dets 2024 09:26 Tõutäkk,
-
Külaline
Tohib ma tulen sinuga, kui asjad halvaks linnas lähvad? Maatööd ma oskan, süüa teen ja puhtust hoian ka.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 12:57 Tallinnas ei tee ilmselt suurt midagi - hoian autol paagi diislit täis. aga mul on paksus metsas maamaja. seal on puurkaev, päikesepaeelid, akud, generaator, kompostvets, mesilased, oma aiamaa.
Kuuris ei juhtu puudega midagi, küta või 100 aasta pärast.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 13:0650 ruumi puid on väga suur kogus, aga puud ei seisa kaua. Kolm aastat riidas ja kütteväärtus hakkab vähenema. Puid pole mõtet sedasi koguda.Ants kirjutas: ↑30 Dets 2024 09:26 Tõutäkk,
-
Külaline
Ei ole nii. Puit hakkab mädanema ja mädanedes kaotab kütteväärtuse.Tõutäkk kirjutas: ↑30 Dets 2024 21:07Kuuris ei juhtu puudega midagi, küta või 100 aasta pärast.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 13:0650 ruumi puid on väga suur kogus, aga puud ei seisa kaua. Kolm aastat riidas ja kütteväärtus hakkab vähenema. Puid pole mõtet sedasi koguda.Ants kirjutas: ↑30 Dets 2024 09:26 Tõutäkk,
-
Külaline
Kõige kauem hoiab kütteväärtust kilesse pakendatud suured pelletid.
-
Külaline
Mädanema hakkab see ikka siis, kui hoiutingimused valed on. Lageda taeva all vihma ja lume käes.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 21:08Ei ole nii. Puit hakkab mädanema ja mädanedes kaotab kütteväärtuse.
Kuuris küll puu mädanema ei hakka, kui just katus kuuri kohal puudu pole.
-
Külaline
Ikka hakkab, sest seeneniistik areneb ka kuivanud puusse. 150 miljonit aastat tagasi kui planeedil ei olnud seeni, siis kõik puud mis tormiga langesid maha, mattusid maapinda ja sellest puust sai hiljem kivisüsi. Täna laguneb iga bioloogiline taim enne ära kui ta langeb mulda, et seal siis kivistuda.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 21:13Mädanema hakkab see ikka siis, kui hoiutingimused valed on. Lageda taeva all vihma ja lume käes.
Kuuris küll puu mädanema ei hakka, kui just katus kuuri kohal puudu pole.
Ahjupuude kütteväärtus riidas ajaga langeb.
-
Külaline
Isegi näiteks turbabriketi pikaajalisel ladustamisel kütteväärtus langeb.
-
Külaline
Isegi kui uskuda, et puude kütteväärtus langeb ajaga, siis kui palju langeb?
10 aastaga ilmselt kaduvväike osa.
-
Külaline
10 aastaga kindlasti pool.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 21:56 Isegi kui uskuda, et puude kütteväärtus langeb ajaga, siis kui palju langeb?
-
Külaline
Bioloogiline materjal hakkab lagunema ka siis kui ta on täiesti kuivas olekus, selleks on seened mis lammutavad kõiki bioloogilist materjali. Täiesti kuivas olekus puumaterjal võib kuivata hästi kokku, ta põleb kiirelt ja kütteväärtus on madal. Kahjuks see nii on.
-
Külaline
No hea küll. Aga mis su puidu mahategemise point on selles teemas?Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 22:01 Bioloogiline materjal hakkab lagunema ka siis kui ta on täiesti kuivas olekus, selleks on seened mis lammutavad kõiki bioloogilist materjali. Täiesti kuivas olekus puumaterjal võib kuivata hästi kokku, ta põleb kiirelt ja kütteväärtus on madal. Kahjuks see nii on.
Elektrit pole, siis päästab isegi see 10 aastat vana puu nii söögitegemisel kui ka narukese sooja saamisel.
Isegi korteri inimesed saavad lõkkel süüa teha ja käsi ja varbaid soojendada.
-
Külaline
Krat küll, kas see on mingi saekaatrimeeste foorum või. Tehke oma teema, kuidas puuhalge säilitada 
-
Külaline
Siin iga teema läheb lappama omasoodu.
Mis vahet sel on kui läheb.
Mis vahet sel on kui läheb.
Pariisi Jumalaema kirikul oleks siis pidanud sarikad olematu kütteväärtusega olema, aga ometi põlesid ära.
10 aastaga kaob pool kütteväärtusest ilmselt siis, kui riit on väljas ja katmata. Puukuuris väheneb kütteväärtus ikka kaduvvähe ja kuivas kuuris ei kahjusta küttepuid mitte seened aga pigem puidukoi, kuna küttepuu on koortega ja seal on putukatele toitu.
-
Külaline
Olid seal jah puust sarikad.Tõutäkk kirjutas: ↑30 Dets 2024 23:35Pariisi Jumalaema kirikul oleks siis pidanud sarikad olematu kütteväärtusega olema, aga ometi põlesid ära.
10 aastaga kaob pool kütteväärtusest ilmselt siis, kui riit on väljas ja katmata. Puukuuris väheneb kütteväärtus ikka kaduvvähe ja kuivas kuuris ei kahjusta küttepuid mitte seened aga pigem puidukoi, kuna küttepuu on koortega ja seal on putukatele toitu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist