Kui palju tarbite alkoholi?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 09:34 Alkohol on nagu tuli, ta võib teha palju pahandust, aga võib tõesti olla ka jumalate nektar. Oleneb, kuidas kasutada.
Nii mõtleb inimene, kes pole sõltlane. Alkoholi kuritarvitajale või sõltlasele on alkoholist saanud isiklik põrgutee, sillutatud pideva iha, süütunde ja pohmellist väljatuleku vaevadega. Kes seda põrguteed läbida ei taha, ärgu üldse alustagugi. Pole kindel, kas sellest katsetusest elusalt väljutakse.
Külaline

Joon umbes 2 korda nädalas 4 pindist õlut. Meeldib, maitseb.
Külaline

Üldse ei tarbi. Mulle meeldib kaine olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 23:52 Pole ta midagi kulukas, alla 100 euro kuus, kui just iga päev ei joo. Ja väljas ei joo.
1200 € aastas sel juhul. Ma eelistan selle eest midagi toredamat teha.
Külaline

Kas kellelgi on tekkinud vahel hirm ka tsirroosi ees,? Olen palju aastaid olnud õhtune tipsutaja, koosviibimistel joon suuremaid koguseid. Tegelikult on hirm nahas ja üritan iga päev leida enda jõuda sellele pulli lõpp teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 20:55 Kas kellelgi on tekkinud vahel hirm ka tsirroosi ees,? Olen palju aastaid olnud õhtune tipsutaja, koosviibimistel joon suuremaid koguseid. Tegelikult on hirm nahas ja üritan iga päev leida enda jõuda sellele pulli lõpp teha.
Kas sul perearst laseb teha iga-aastaste vereanalüüsidega ka maksanäitajad ALAT ja ASAT? Kui need on normis, siis maksatsirroosi veel pole. Kui maksaensüümid on tõusnud, siis tuleks hakata alkoholi piirama, jätta näiteks 3 päeva vahele, siis jõuab maks taastuda. Üldiselt kannatab maks välja alkoholi pigem korra head peatäit võttes, mitte igapäevaseid väikeseid koguseid.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2024 05:13
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 20:55 Kas kellelgi on tekkinud vahel hirm ka tsirroosi ees,? Olen palju aastaid olnud õhtune tipsutaja, koosviibimistel joon suuremaid koguseid. Tegelikult on hirm nahas ja üritan iga päev leida enda jõuda sellele pulli lõpp teha.
Kas sul perearst laseb teha iga-aastaste vereanalüüsidega ka maksanäitajad ALAT ja ASAT? Kui need on normis, siis maksatsirroosi veel pole. Kui maksaensüümid on tõusnud, siis tuleks hakata alkoholi piirama, jätta näiteks 3 päeva vahele, siis jõuab maks taastuda. Üldiselt kannatab maks välja alkoholi pigem korra head peatäit võttes, mitte igapäevaseid väikeseid koguseid.
Õige. Selle asemel, et joomine lihtsalt maha jätta, las perearst veel poputab joodikut pideva jälgimisega.
Külaline

Analüüsid on seni olnud korras, aga kirjandus väidab, et need võivad kaua korras olla, ehkki tegelikult on tsirroos juba platsis..
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2024 23:20
Külaline kirjutas: 07 Nov 2024 23:52 Pole ta midagi kulukas, alla 100 euro kuus, kui just iga päev ei joo. Ja väljas ei joo.
1200 € aastas sel juhul. Ma eelistan selle eest midagi toredamat teha.
Ega seetõttu toredam elu elamata jää.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2024 09:19 Õige. Selle asemel, et joomine lihtsalt maha jätta, las perearst veel poputab joodikut pideva jälgimisega.
Tänapäeva sõltuvusravis on oluline mõiste kahjude vähendamine. Sõltlane võib-olla ei suuda täielikult loobuda, aga ta saab väikeste sammude abil oma sõltuvuskäitumist juhtida, et oma tervist vähem kahjustada. Kuni ühel hetkel ka lõpetab sõltuvusaine kasutamise. Täielik päevapealt loobumine on sõltuvusravis aegunud meetod, see nimelt ei toimi paljudel juhtudel. Väikesed sammud aga annavad sõltlasele eduelamuse ja ta saab edasi liikuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2024 11:19
Analüüsid on seni olnud korras, aga kirjandus väidab, et need võivad kaua korras olla, ehkki tegelikult on tsirroos juba platsis..
Ah, sedasi võib ka muude haigustega olla, ei maksa üle mõelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 08:44 Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.

Ja järsku, rohkem kui 3 kuud tagasi, jätsin päevapealt joomise. Ei-ei, see ei olnud mingi teadlik tegevus ega kava ega midagi seesugust. Lihtsalt enam ei ostnud alkoholi, isegi ei mõelnud sellele. Mingi õhtu tabasin end mõttelt, et oot-oot, ma polegi vist tükk aega alkoholi ostnud. Otsisin kõik tšekid üles ja tõepoolest - viimane ost oli 3 kuud tagasi.

Elan nüüd edasi alkovabalt, aga ei saa aru mis juhtus. Kardan, et probleem tuleb tagasi. Või annab mu keha millestki märku?
Mina selle loo kirjutaja siin, mul oligi õigus. Sain teada, et põen rasket haigust (ei midagi joomise ega maksaga seotut).
Nujah, päris hea masendus on peal.
Aga noh, jooma pole vahepeal hakanud ja ega praegugi pole käsi pudeli järele sirutunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Nov 2024 09:14
Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 09:34 Alkohol on nagu tuli, ta võib teha palju pahandust, aga võib tõesti olla ka jumalate nektar. Oleneb, kuidas kasutada.
Nii mõtleb inimene, kes pole sõltlane. Alkoholi kuritarvitajale või sõltlasele on alkoholist saanud isiklik põrgutee, sillutatud pideva iha, süütunde ja pohmellist väljatuleku vaevadega. Kes seda põrguteed läbida ei taha, ärgu üldse alustagugi. Pole kindel, kas sellest katsetusest elusalt väljutakse.
See ongi see, mida ma pidasin silmas "võib teha palju pahandust" all.
Minule küll meeldis juua, purjus olla meeldis ja seltskond, kus joodi meeldis ja kõik. Aga sain vanemaks ja purjusolek asendus ränkade pohmellidega. Kusjuures seda mõnusat olekut, kus vaim on helgem kui muidu, seda enam polnudki, poole klaasi peale hakkasin juba oksendama. Tõesti nagu ampull oleks.
Selle tagajärjel ma enam juua ei tahtnud. Nüüdseks on sellest möödas üle viie aasta. Alkohol pole enam üldse minu elu osa, aga ilusad mälestused on mul sellest küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:53
Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 08:44 Minuga juhtus imelik lugu. Nimelt olen pea 20 aastat iga päev joonud. Alguses veini, aga viimased aastad ikka midagi kanget, peamiselt viskit.

Ja järsku, rohkem kui 3 kuud tagasi, jätsin päevapealt joomise. Ei-ei, see ei olnud mingi teadlik tegevus ega kava ega midagi seesugust. Lihtsalt enam ei ostnud alkoholi, isegi ei mõelnud sellele. Mingi õhtu tabasin end mõttelt, et oot-oot, ma polegi vist tükk aega alkoholi ostnud. Otsisin kõik tšekid üles ja tõepoolest - viimane ost oli 3 kuud tagasi.

Elan nüüd edasi alkovabalt, aga ei saa aru mis juhtus. Kardan, et probleem tuleb tagasi. Või annab mu keha millestki märku?
Mina selle loo kirjutaja siin, mul oligi õigus. Sain teada, et põen rasket haigust (ei midagi joomise ega maksaga seotut).
Aga noh, jooma pole vahepeal hakanud ja ega praegugi pole käsi pudeli järele sirutunud.
Kuidas sa nii kindel oled, et haigus pole üldse selle pikaajalise alkotarbimisega seotud? Alkohol võib ju otseselt või kaudsemalt paljusid erinevaid tervisehädasid põhjustada ja nende teket soodustada.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 01:37

Kuidas sa nii kindel oled, et haigus pole üldse selle pikaajalise alkotarbimisega seotud? Alkohol võib ju otseselt või kaudsemalt paljusid erinevaid tervisehädasid põhjustada ja nende teket soodustada.
Lihtsalt tean mis haigusega tegemist on.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 01:49

Einoh, seda ma usun, et sa tead. Ma ei taha norida, aga lihtsalt minu meelest ei saa ühegi haiguse puhul välistada, et paarkümmend aastat igapäevast alkoholi tarbimist pole selle teket kuidagi soodustanud, lisaks muudele teguritele. See on ju teada, et alkohol nõrgestab muuhulgas organismi immuunsüsteemi ja sealt võivad kõikvõimalikud erinevad seisundid kergemini tekkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 02:07
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 01:49

Einoh, seda ma usun, et sa tead. Ma ei taha norida, aga lihtsalt minu meelest ei saa ühegi haiguse puhul välistada, et paarkümmend aastat igapäevast alkoholi tarbimist pole selle teket kuidagi soodustanud, lisaks muudele teguritele. See on ju teada, et alkohol nõrgestab muuhulgas organismi immuunsüsteemi ja sealt võivad kõikvõimalikud erinevad seisundid kergemini tekkida.
Lisan veel, et mu eesmärk polnud kindlasti kuidagi parastada. Ja see, et sa nüüd juba mõnda aega joonud pole, aitab ju igal juhul tervenemisele kaasa.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 11:18 Ei tarbi üldse, pole kunagi tarbima hakanudki. Sõbrad ka ei tarbi, alles pidasime sünnipäevapidu, ei tulnud isegi pähe, et pudel võiks laual olla. 18aastasel pojal on ka kõik sõbrad sellised, kes ei tarbi, meie kodus alkoholi ei ole olemaski.
Minu arvates on see normaalsus. Minu sõprade, tuttavate, meie laste arvates ka. Keegi ei joo ega suitseta. Miks peaks? Pole ju maitsev ega meeldiv.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 05:14
Külaline kirjutas: 29 Okt 2024 11:18 Ei tarbi üldse, pole kunagi tarbima hakanudki. Sõbrad ka ei tarbi, alles pidasime sünnipäevapidu, ei tulnud isegi pähe, et pudel võiks laual olla. 18aastasel pojal on ka kõik sõbrad sellised, kes ei tarbi, meie kodus alkoholi ei ole olemaski.
Minu arvates on see normaalsus. Minu sõprade, tuttavate, meie laste arvates ka. Keegi ei joo ega suitseta. Miks peaks? Pole ju maitsev ega meeldiv.
Minu lapsed on ka sellised. Ei joo, ei suitseta. Ja meie peres ka ei jooda ega suitsetata juba väga kaua. Pudel pole kunagi laual, lihtsalt pole sellist kommet. Suitsetamise kohta ma ei ütle midagi, see on puhas pask mu meelest. Aga sellest täiskarsklusest on mul küll kahju natuke kui ma oma lapsi vaatan.
Alkohol võib jah teha palju halba, aga teisest küljest ta siiski avardab maailma - kui õigesti tarbida muidugi. Neil jäävad ikka päris olulised retked ja kogemused tänu olemata.
Neid minu sõnu võib kindlasti ka hästi valesti tõlgendada - muidugi ma ei taha, et minu lapsed oleks padujoodikud või et alkohol oleks nende igapäevane kaaslane. Aga minu elus on alkohol andnud ka palju ilusat, millest oleks väga kahju ilma jääda. No ta annab mingi avarama nägemuse. Kui õigesti kasutada!
Vanemas eas enam ei mõju nii, aga mina arvan, et noor, kes ennast kordagi elus purju pole joonud, on jäänud millestki ilma.
Minu arvamus lihtsalt..
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:38 Alkohol võib jah teha palju halba, aga teisest küljest ta siiski avardab maailma - kui õigesti tarbida muidugi. Neil jäävad ikka päris olulised retked ja kogemused tänu olemata.
Milline hülgeöla... Purjus oled või?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Piusa ja 4 külalist