Mida olete teinud selleks, et vähendada võimalikest elektrikatkestustest tekkivaid ebamugavusi?

köök, kodu korrashoid ja aed
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 13:31
Tõutäkk kirjutas: 31 Dets 2024 01:03
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 00:12

Põleb ka puit, mil erilist kütteväärtust pole. Paber põleb ka, tuba sellega soojaks ei saa.
Kui ma maja katust vahetasin, siis põletasin 100 aastased sarikad ahjus ära, andsid ikka vägagi sooja. Ka kallid viiulid nt valmistatakse vanast puidust, mitte värskest ja kuivatatud.
Viiulid tehakse vineerist ja sinna vahele pannakse liimi, lakitakse, kõik see aitab puidul säilida. Viiuleid tehakse kasest vist, sellel on niigi suurem kütteväärtus. Kui keegi ei värviks mööblit või majaseina laudist, laguneks päris ruttu ära või miks?

Sarikaid ka kunagi 100 aastat tagasi immutati oksooliga, see põleb hästi. Tollel ajal tehti asjad kestma.
Viiuleid tehti ja tehakse kas kuusest või vahtrast. Ja mitte vineerist. Vineerist tehakse odavviiuleid.
https://et.wikipedia.org/wiki/Viiul
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:51
Tõutäkk kirjutas: 29 Dets 2024 22:48 Minul on olemas 34kwh akusid+ laaduri aku 14kwh+ akupank/kohver 3,7kwh. Päikesepaneele 19kw, kui päikest on. Kui pole on 2 selleks genekat 12kw ja 10kw. Majaakud õhksoojuspumbaga peaksid vastu pidama üle ööpäeva, ilma pumbata 2x kauem. Ilmselt suuremat sorti katkestuse korral soojuspumpa ei kasuta. Plaan on veel lisada ca 5-10kw päikesepaneele, kuna mul on ka elektriauto mida laadida vaja. Aga energiadefitsiidi korral ja kui puudub päike, siis oleks liikumisvahendiks diislit tarbiv tööauto.
No oleneb kui pikalt on elektrikatkestused, kui need saavad olema valdavad, siis mul on raha ja lahkun seniks Eestist. Võin korteri üürida Kreekasse ja elada seal seni kuni Eestis asjad selginevad. Kui asi osutubki jamaks, siis müün kinnisvara maha ja jäängi mujale.
Siis äkki lähevad kohalikud maamehed ka hinda, kui ikka korterites enam mugav elada pole.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tõutäkk kirjutas: 01 Jaan 2025 17:52Siis äkki lähevad kohalikud maamehed ka hinda, kui ikka korterites enam mugav elada pole.
Ma arvan, et sa Tõutäkk oled sellise suure energiakriisi korral "kuum kaup" vallaliste keskealiste prouade seas. Nad sooviksid hulgakaupa sinu maakodusse sisse kolida. Siin on aga üks aga. Mingit energiakriisi ei tule. Vajadusel pannakse Narva jaamad käima ja tarbija maksab kallimat hinda, aga kriisi ei tule. Aga unistamine pole ju keelatud, tead seda venekeelset ütlust-metstat ne vredno :D
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul siin Tallinna linnas on ahiküte ja puuküttega pliit ning oma kaev pealekauba. Esmaseks kiireks vajaduseks 5l veega täidetud pudelid sahvris. Päikesepaneele ega tuulegeneraatorit küll pole, aga isegi kui oleks, siis enamasti ehitatakse süsteem nii, et müüd võrku ja saad ikka võrgust oma elektrit, nii et kasu neist häda korral koheselt poleks. No sooja vee omadest vast oleks - need on eraldi, teise tehnoloogiaga, aga neid mul ka pole. Olen kaalunud portatiivsete päikesepaneelide ostu, kuid pole sellega mingite otsustavate sammudeni jõudnud.

Muidu aga saab naturaalmajandust kenasti viljeleda. Marjad-viljad on omast käest võtta ja kartulid saab ka maha panna. Suured potid on vanast ajast kuuris varuks, nii et oma sooja vee saab niimoodi ka kätte. Ja välikäimla saaks ka kärmelt püsti panna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline