Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 18:38
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 17:03
Borabora kirjutas: 01 Jaan 2025 15:43

Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama. Et kokku siis 400 ja ühegi lapse peale ei kulu kuus 400 eurot. Et see 200 eurot isegi on palju. Ja nüüd kui jutuga lähen, et elatist tõsta siis ilmselt saadab mu metsa kohe selle jutuga. :(
Aga nii ongi ju, see loogika nii töötabki, et lapsevanemad maksvaad võrdselt lapse kulud sina pead teist samapalju lapse kuludest kandma. Kui kulud on tõepoolest üle 400.- kokku, siis esitad arved (ja normaalsed kulud keskmised aasta lõikes, mitte ülepaisutatud 1 kuu "sünnipäev ja jõiulukingitused on ka kulu" ) ja argumenteerid, et te tõepoolest kulutate lapsele igas kuus 400+ summa. (mul on kolm last ja kohe kindlasti ei kulu 1 lapse kohta 12*400=4800 eurot aastas)
Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
Aga ümmarguselt tuleb ilmselt ühe lapse kogukulu kuus ca 900 ja teisele ca 500.
200 eurot kuus on reaalselt kommiraha
Enanasti unustatakse, et lapse kulud pole vaid toit, riided, hobid. Ka eluasemega seonduv on proportsionaaselt lapse kulu. Muidu saaksid ju täiskasvanud ka 400 euroga kuus hakkama, milles probleem?
Külaline

Ants kirjutas: 01 Jaan 2025 19:37
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 18:26
Borabora kirjutas: 01 Jaan 2025 16:40Mu meelest raha on üks asi, aga lisaks olen mina ainsana see kes näeb muret ja vaeva kui laps haige. Puberteedihood ja mis iganes. Kõik kannatan ju mina. Vaimse poole pealt saan kõik mina endale kaela. Mees kannab 200 ja siis ongi kõik.. Mu meelest peaks mees just rohkem kandma juba selle pealt et laps minuga elab. Kõik asjaajamised läbi minu. Kool, hinded jne.
Aga tee siis mehele ettepanek, et ta võtab lapse enda juurde elama ja saab ise selle kogu vaimse kandami enda kanda ja sina maksad talle 200 eurot kuus. Ja kui ta pole sellega nõus, siis paludki tal enda närvikulu kompensatsiooniks lisaks 100 eurot maksta.
Parim rasestumisvastane vahend on aspiriini tablett: põlvede vahele.
Siis ei teki neid närvikulu jublakaid.
Kahju, et keegi õigel ajal seda su emale ei soovitanud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 19:52
Ants kirjutas: 01 Jaan 2025 19:37
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 18:26 Aga tee siis mehele ettepanek, et ...
Parim rasestumisvastane vahend on aspiriini tablett: põlvede vahele.
Siis ei teki neid närvikulu jublakaid.
Kahju, et keegi õigel ajal seda su emale ei soovitanud.
Kuidas Teil emaga suhted on? Üldiselt emad iseseisvalt lapsi ei saa, vaja läheb ka isa. Teie seda mainida ei oska, ju siis olete ühe öö tihi?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 18:59
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 18:38Vau.. päris osav majandaja. Ma just arvutasin kokku. Mul läheb ühele lapsele ainuüksi hobi peale 480 euri kuus. Teisele ca 150. Mõlemad käivad erakoolis, mis on omakorda 300 euri kuus lisaks. Aeg ajalt tahavad mingeid asju või vidinaid osta. Riided, sööki, transa kulusid ma pole veel üldse arvutama hakanud.
Aga ümmarguselt tuleb ilmselt ühe lapse kogukulu kuus ca 900 ja teisele ca 500.
200 eurot kuus on reaalselt kommiraha
Jääle see kinnisvaramagnaadist kiidukukk proua kohal (no see kellel on see noorem mees teate ju küll) :D
Milleks see jutt siia teemasse?
Küll sa oled tüütu. Ja see pole ammu juba isegi naljakas.
Külaline

Lapse kuludeks lähevad tõepoolest ka eluasemekulud (osa laenu/üürimaksest, kui see on; lisaks osa kommunaalidest, elektriarvest, sideteenustest jne). Lisaks tuleks arvestada transpordikulud, kui need on ning toit. Juba see on tavaliselt kokku paarsada eurot vähemalt. Sinna otsa tuleb igasugune muu tilu-lilu hobid, sünnipäevad, kehakatted, meelelahutus, tervisega seonduvad kulud ja nii edasi. Miinimum on põhjusega miinimum, alla selle maksta on lisaks ka seadusega vastuolus ehk siis esialgu nõuda miinimum ning kui reaalsed (põhjendatud) kulud on suuremad, siis saab ka need kohtu kaudu välja nõuda.
Külaline

Lapse peale saab kulutada ka tuhatkond eurot kuus, see ei ole küsimus, kuipalju keegi miinimumist ülespoole kulutada saab, miinimum on põhjusega miinimum. Eks kohus siis otsustab, mis on mõistlik summa, kui omavahel kokkuleppele ei jõua. Võta see kõik jutuks oma eksiga, , võid ka ütelda, et miinumuelatise saab kohtus ilma mingeid küsimusi ega tõendusi esitamata.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 20:22
Jääle see kinnisvaramagnaadist kiidukukk proua kohal (no see kellel on see noorem mees teate ju küll) :D
On ikka, mind pani see muigama, kuidas üks inimene tahab olla igas pulmas pruut ja igal matusel kadunuke.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:18
On ikka, mind pani see muigama, kuidas üks inimene tahab olla igas pulmas pruut ja igal matusel kadunuke.
Sa selle sama lausega igas teemas oled muideks oluliselt tüütum, kui see kiidukukk proua.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 22:27
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 20:22 Küll sa oled tüütu. Ja see pole ammu juba isegi naljakas.
Sa selle sama lausega igas teemas oled muideks oluliselt tüütum, kui see kiidukukk proua.
Imelik, mina seal küll kiitlemist ei näinud. Mu meelest oli teemasse, sest teemaalgatuses on ka ju mainitud, et mees on jõukas. Me ei räägi siin sellest, et ei ole võimalik maksta. Me räägime sellest, et tugeva keskklassi mees arvab, et laspsele ei peagi kuluma 2x200 euri kuus, mis on ju jabur.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 00:01 aMe räägime sellest, et tugeva keskklassi mees arvab, et laspsele ei peagi kuluma 2x200 euri kuus, mis on ju jabur.
Kust huvitava koha pealt sa selle välja lugesid? Mina lugesin, et isa maksab 200 eurot ja eeldab, et ka ema maksab 200 eurot, kokku 400 eurot lapse peale kuus. See pole üldse vähe, kui aus olla. Pool miinimumpalgast.
Külaline

ÜKS inimene? Sa topid samat lauset erinevatele naistele. Kõigile, kellel raha. Mind see küll muigama ei pane, näitab hoopis sinu kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 06:54
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 00:01 aMe räägime sellest, et tugeva keskklassi mees arvab, et laspsele ei peagi kuluma 2x200 euri kuus, mis on ju jabur.
Kust huvitava koha pealt sa selle välja lugesid? Mina lugesin, et isa maksab 200 eurot ja eeldab, et ka ema maksab 200 eurot, kokku 400 eurot lapse peale kuus. See pole üldse vähe, kui aus olla. Pool miinimumpalgast.
Täiesti mõttetu vaidlus tegelikult, see on väga väike summa. Elatise baassumma on 272.76 hetkel, ehk siis elatismiinimum sõltub kohustatud vanema sissetulekust aga alla selle ei saa elatis olla mittemingisuguse valemiga. Summa on põhjusega miinimum, loomulikult tuleb teisel vanemal panustada samaväärne summa + lapsetoetus aga ka see on ühe inimese ülalpidamiseks väike summa. Kohustatud vanemad ei hakka mitte iialgi mõistma, et see summa ei ole ühe vihiku, patsikummi ja saabaste katmiseks kuus, vaid sinna alla lähevad KÕIK lapsele tehtud kulutused. Jah, loomulikult on võimalik lapsele kulutada ka täiesti absurdseid summasid aga siin ei ole teema selles. 200 eurot on täielik nali, normaalne mees/naine saab sellest aru.
Külaline

Maksab 200 eurot ja kui midagi lapsele ostab arvestab selle maha sellest 200st eurost. Ja ise sõidab tutika Lexusega.
Esiteks on 200 alla miinimumi. Ja teiseks, me ei räägi inimesest, kes ei saa maksta. Me räägime selgelt inimesest, kes arvab, et rohkem pole vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 10:52
Maksab 200 eurot ja kui midagi lapsele ostab arvestab selle maha sellest 200st eurost. Ja ise sõidab tutika Lexusega.
Esiteks on 200 alla miinimumi. Ja teiseks, me ei räägi inimesest, kes ei saa maksta. Me räägime selgelt inimesest, kes arvab, et rohkem pole vaja.
Selline mees, kes paneb auto ülalpidamise alla suurema summa, kui oma lapse ülalpidamisse, on nagunii luuser. Enamus elatisega seonduvate probleemide puhul ju ei ole asi selles, et ühtel poolel ei ole anda, vaid ta lihtsalt ei soovi anda, sest lahuselaval vanemal ei ole tihtipeale aimugi lapse reaalsetest kuludest. Kooselav vanem panustab alati rohkem- ajaliselt, materiaalselt, füüsiliselt, vaimselt. Minu jaoks on selline kontingent, kes oma lapsi kas ei toeta või piisavalt ei toeta, punt täielikult läbikukkunud jorsse.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 14:55 Laps elab minuga alates 3.ndast eluaastast. Laps juba 14. Laps käib kuus max 2 nädalavahetust isa juures.
Kõik asjad ostan lapsele mina. Isegi kui laps tahab isa juures käies mingit riietust poest mis talle meeldib, siis järgmine kuu arvestab lapse isa selle summa elatiselt maha.
Isa maksab iga kuu 200 eurot . Esimestel aastatel maksis üldse vaid lasteaeda ja kogu lugu.
Kuna kõik hinnad tõusevad, siis tundub, et vaid 200 eurot on liiga väike summa arvestades seda, et mina tegelen kõigega. Väljaminekud on suured. Hetkel oleme suutnud suuliselt kokku leppida selle 200 eurose summa iga kuu.
Kas oleks õigus nõuda rohkem ? Lapse isal on endal firma. Maksab endale miinimumi. Ometi teenib ta tunduvalt rohkem. Sõidab kõige uhkema Lexusega ja kannab vaid firmariideid. Samas on mul nii niru tunne rohkem küsida. Sest tean, et ta elab isegi ilmselt üle oma võimete rahalises mõttes.
Mis te arvate ?
Lapse peale kulub nii palju. Alles olid väljaminekut koolis. Ekskursioon, sünnipäevad, riideid vaja. Taskuraha vaja. Jne. Ulme lihtsalt .
200 on selgelt vähe, ametlik miinimum on ju 250. Muidugi leppige uus summa kokku. Normaalne isa maksab ikka üle ametliku miinimumi, aga suisa alla selle on ikka päris nadi (eeldan siinkohal, et saate normaalselt läbi, mitte ei huia omavahel).
Külaline

kolja kirjutas: 02 Jaan 2025 11:32
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2025 14:55 Laps elab minuga alates 3.ndast eluaastast. Laps juba 14. Laps käib kuus max 2 nädalavahetust isa juures.
Kõik asjad ostan lapsele mina. Isegi kui laps tahab isa juures käies mingit riietust poest mis talle meeldib, siis järgmine kuu arvestab lapse isa selle summa elatiselt maha.
Isa maksab iga kuu 200 eurot . Esimestel aastatel maksis üldse vaid lasteaeda ja kogu lugu.
Kuna kõik hinnad tõusevad, siis tundub, et vaid 200 eurot on liiga väike summa arvestades seda, et mina tegelen kõigega. Väljaminekud on suured. Hetkel oleme suutnud suuliselt kokku leppida selle 200 eurose summa iga kuu.
Kas oleks õigus nõuda rohkem ? Lapse isal on endal firma. Maksab endale miinimumi. Ometi teenib ta tunduvalt rohkem. Sõidab kõige uhkema Lexusega ja kannab vaid firmariideid. Samas on mul nii niru tunne rohkem küsida. Sest tean, et ta elab isegi ilmselt üle oma võimete rahalises mõttes.
Mis te arvate ?
Lapse peale kulub nii palju. Alles olid väljaminekut koolis. Ekskursioon, sünnipäevad, riideid vaja. Taskuraha vaja. Jne. Ulme lihtsalt .
200 on selgelt vähe, ametlik miinimum on ju 250. Muidugi leppige uus summa kokku. Normaalne isa maksab ikka üle ametliku miinimumi, aga suisa alla selle on ikka päris nadi (eeldan siinkohal, et saate normaalselt läbi, mitte ei huia omavahel).
287 on miinimum.
Külaline

Üks tuntud "arvamuliider", eks miss ja mörter ema küsis ju lausa 5000 eur Alla 10 aastase lapse joks olevat see normaalne kulu. 5000+5000
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 12:33 Üks tuntud "arvamuliider", eks miss ja mörter ema küsis ju lausa 5000 eur Alla 10 aastase lapse joks olevat see normaalne kulu. 5000+5000
Jätad juba rikkad naised rahule, ei?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 12:33 Üks tuntud "arvamuliider", eks miss ja mörter ema küsis ju lausa 5000 eur Alla 10 aastase lapse joks olevat see normaalne kulu. 5000+5000
Kui isa sissetulek on 25 000 kuus, siis ongi 5000 väga ok.
Kui isa sissetulek on 1000 eurot kuus, siis on 200. Mõlemal juhul on 20%, mis on täiesti normaalne summa laste peale kulutada.
On elementaarne, et rikaste inimeste laste peale kulutatakse rohkem raha, kuidas see siis olema peaks su meelest.
Teemas on isa sissetulek kindlasti oluliselt rohkem kui 1000, aga elatis on ikka 200.
Külaline

Esiteks- teiste perede rahakottides sorida on äärmiselt madal. See oligi ju nende pere standart. Tavalisele inimesele, sh. mulle, on see loomulikult väga suur summa aga ma ei käi ka mitu korda kuus luksusreisidel, õhtuti restoranides söömas, ei kanna disainerriideid jne. Kui pere laguneb, siis peaks lastele säilima enamvähem samalaadne eluviis, nagu oli vanemate kooselamise ajal. Ma kuidagi ei õigusta seda summat, sest ei minul ega sinul ei ole täpset ülevaadet selle pere laste kuludest aga selge on ju see, et elatise suurus ongi seoses kohustatud vanema sissetulekuga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist