Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2024 01:34
Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2024 20:00
Oh kui tubli TA!
Minul on nii hull magusasõltuvus , et ma enam ei teagi kuidas sellest lahti saada. Mida rohkem ma ennast korrale kutsuda üritan seda hullemad oma magusasöömise sööstud.
Kellel oma nippe jagada siis andke tuld!
Mul on mõned nipid, mis mul toimivad.
Nr 1. Ära osta magusat koju. Poes on palju lihtsam “ei” öelda kui kodus.
Nr 2. Söö kõht täis kui on söögiaeg.
See esimene ei toimi, kui kodus on lapsed ja/või magusaarmastajast elukaaslane näiteks. Aga jah üleüldine soovitus on hoida toitumine korras, sellisel juhul ei teki ka söömissööste ei magusa ega soolase toidu puhul. Magusa osas mul kadus see täiesti, kui pidasin ranget toitumispäevikut kaalulangetuse teekonna alguses, kus ma arvutasin ka välja nt magneesiumi, joodi, kroomi, soola, suhkru- jm päevased kogused, mitte ainult valgud-rasvad-süsivesikud ning vaatasin, et need oleksid igapäevaselt kaetud. Jah, oli nagu täiskohaga töö pea pool aastat aga selle ajaga kujunes välja üsna selge pilt mida, kuidas, kui palju ja millal sööma pean. Lisaks kadusid ära igasugused isud, sh magusaisu, sest keha vajadused olid rahuldatud. Sõin ka magusaid asju, sellesmõttes need menüüst ei kadunud aga see oli teadlik söömine. Saavutasin sellega oma ideaalkaalu, mida olen hoidnud 10+ aastat ning toitun endiselt teadlikult.