Võlupakkumine, kas võtaksite vastu
Ei võtaks mingil juhul ja isegi ei kaaluks seda, 15 aastat on imelühike aeg, see on enne läbi, kui arugi saab. Kaaluma hakkaks vast siis, kui pakutaks võimalust 80-aastaseks elada, ehkki ma olen oma eakate lähedaste pealt aru saanud, et kui jõudagi teatud vanusesse, tundugu see noorematele kui iidne tahes, siis juhul, kui on veel armsaid inimesi ümberringi ja tervis enamvähem, siis ei taheta surra sugugi altimalt kui nooremana.
Nii et pigem ütleks sellele diilile isegi siis ei, kui antaks veel 40 aastat elada. Kuigi raha muidu tahaks küll.
Nii et pigem ütleks sellele diilile isegi siis ei, kui antaks veel 40 aastat elada. Kuigi raha muidu tahaks küll.
-
Külaline
Selles mõttes olen nõus, et ka mina leiaks sarnased kohad, kuhu seda raha paigutada - remondiks midagi, käiks kuskil jne. Loomulikult oleks rahul, kui raha lihtsalt niisama kukuks sülle (võidaks lotoga või midagi).Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 10:20 Mina võtaks raha kõhklematult vastu.
Esiteks on mul vanust juba nii palju, et umbes 15 aastat ongi elada jäänud - arvestades minu suguvõsa keskmist eluiga.
Ja teiseks on silmakirjateenrid need, kes siin uhkelt kuulutavad et raha ei tegevat õnnelikuks. Raha ise otseselt muidugi ei tee! Küll aga võivad teha õnnelikuks teenused ja asjad, mida raha eest hankida saab.
Aga võimalus 15a elada või õigemini just see, et siis poleks mingit lootust, et äkki elad rohkem, oleks siiski liiga stressitekitav. Sellisel tingimusel ei võtaks. Mõtleks ikka, et ei ole see elu ju ka praegu nii-nii hull ja eks ma suudan raha selleks ja tolleks vajaduseks ka vähem dramaatilisel moel kokku saada.
-
Külaline
Ainult et praegu pole sul sedagi kindlust, et sa 15 aastat üldse elad veel.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 17:32
Aga võimalus 15a elada või õigemini just see, et siis poleks mingit lootust, et äkki elad rohkem, oleks siiski liiga stressitekitav. Sellisel tingimusel ei võtaks. Mõtleks ikka, et ei ole see elu ju ka praegu nii-nii hull ja eks ma suudan raha selleks ja tolleks vajaduseks ka vähem dramaatilisel moel kokku saada.
-
Külaline
Mina kindlasti ei võtaks. Mul asi selles, et ma suudan need Amazonased ja majasoojustamised ka ilma kalakeseta ära teha ja teengi, ma ei soovi teada oma surmakuupäeva. Selle teadmine tagab kindlasti absoluutselt ebanormaalse elu ja tuksikeeratud psüühika, eriti kui aeg hakkab lähemale tiksuma. Julgelt võib ennustada, et juba pikka aega enne seda surmapäeva ei ole inimese elu enam kvaliteetne, mina ei usu sellesse, et inimene suudab elada seda kuupäeva mitte mäletades ja selle peale mõeldes.
-
Külaline
Ega niisama jah ei tea, kas üldse saab see 15a ka elatud. Ma eeldan, et see võlupakkumine siiski sisaldab seda, et see 15 aastat on kohe kindlasti igal juhul garanteeritud.
Aga mina ei võtaks nii või naa seda vastu.
Samamoodi ei näeks ma oma noorima lapse täiskasvanuks saamist.
Aga mina ei võtaks nii või naa seda vastu.
Samamoodi ei näeks ma oma noorima lapse täiskasvanuks saamist.
-
Külaline
Ei tunne ühtegi 75-80-aastast, kelle elu millegi poolest kadestamist vääriks. Kaks üle 90-aastast tuttavat peamiselt kehvast enesetundest ja surma ootamisest räägivadki.
Normaalsel ajal suremine, kui mõistus veel korras, on suur pluss ning surmakuupäeva teadmine on samuti pigem boonus, saab selleks valmistuda, oma asjad ja suhted korda ajada jne. Kui ma saaks teada, et näiteks mu mees eelistaks elada 80-aastaseks, selle asemel et pakkuda oma perele ja lastele selliseid võimalusi, siis ma lööks sellise jutu peale ta juba ise maha.
Aga õnneks on see kõik fantaasia ning oleme kõik vaesed ja surelikud edasi.
-
Külaline
Kohe varsti tuleb siia tüüp, kes väidab, et sa uhkustad ja et sul on 16 aastat noorem mees.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 18:57 Mina kindlasti ei võtaks. Mul asi selles, et ma suudan need Amazonased ja majasoojustamised ka ilma kalakeseta ära teha ja teengi, ma ei soovi teada oma surmakuupäeva. Selle teadmine tagab kindlasti absoluutselt ebanormaalse elu ja tuksikeeratud psüühika, eriti kui aeg hakkab lähemale tiksuma. Julgelt võib ennustada, et juba pikka aega enne seda surmapäeva ei ole inimese elu enam kvaliteetne, mina ei usu sellesse, et inimene suudab elada seda kuupäeva mitte mäletades ja selle peale mõeldes.
-
Külaline
Tean inimest, kellel oli sapivähk ja elada jäänud mõned kuud. Tema valmistuski täiesti rahulikult oma surmaks - korrastas kodu, andis asju ära, lohutas lähedasi. Loomulikult ei teadnud ta täpset surmakuupäeva, aga umkaudu ikka. Tundus, et sai nö. otsad kokku tõmmata ja ei teagi, kas see kuidagi halvem on kui järsk lahkumine.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 19:24
Normaalsel ajal suremine, kui mõistus veel korras, on suur pluss ning surmakuupäeva teadmine on samuti pigem boonus, saab selleks valmistuda, oma asjad ja suhted korda ajada jne.
-
Külaline
Ma vist võtaks küll, 57 olen. Sellest rahast jaguks endale ja lapsele, see oleks surmapäeva teadmist väärt.
-
Külaline
Paljud pole vaesed, seega nii rumalat dilemmat ei pea mitte arutamagi. Räägi ikka ja ainult enda eest.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 19:24Ei tunne ühtegi 75-80-aastast, kelle elu millegi poolest kadestamist vääriks. Kaks üle 90-aastast tuttavat peamiselt kehvast enesetundest ja surma ootamisest räägivadki.
Normaalsel ajal suremine, kui mõistus veel korras, on suur pluss ning surmakuupäeva teadmine on samuti pigem boonus, saab selleks valmistuda, oma asjad ja suhted korda ajada jne. Kui ma saaks teada, et näiteks mu mees eelistaks elada 80-aastaseks, selle asemel et pakkuda oma perele ja lastele selliseid võimalusi, siis ma lööks sellise jutu peale ta juba ise maha.
-
Külaline
400 miljoni dollariga võrreldes on kõik siinse foorumi kasutajad puruvaesed. isegi kõik siinse foorumi kasutajad kokku on sellega võrreldes vaesed.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 21:57Paljud pole vaesed, seega nii rumalat dilemmat ei pea mitte arutamagi. Räägi ikka ja ainult enda eest.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 19:24Ei tunne ühtegi 75-80-aastast, kelle elu millegi poolest kadestamist vääriks. Kaks üle 90-aastast tuttavat peamiselt kehvast enesetundest ja surma ootamisest räägivadki.
-
Külaline
Mina sain just 60 ja ei võtaks, plaanin ikka palju kauem elada ja saan praegu ka hästi hakkama. Rahasumma tundub ka liiga suur, et selle eest midagi mõistlikku teha. Kas ma näiteks 80 aasta vanuses võtaks selle pakkumise vastu ei oska praegu öelda, aga pigem mitte.Täpset surmapäeva teadmine tundub liiga hirmutav, isegi kui see saabuks 90+ või 100+ aasta vanuses.
-
Külaline
Ma sellest summast 133 korda vaesemana end küll kuidagi vaeselt ei tunne. Raha pärast lolliks minna saab ainult mõttetu kulutaja. Need on need, kes miljonitesse ulatuva lotovõidu mõne aastaga sirgeks tõmbavad. Sellistele ei tohigi raha kätte anda, nad ei oska sellega mitte midagi peale hakata, ainult laristada.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 23:08400 miljoni dollariga võrreldes on kõik siinse foorumi kasutajad puruvaesed. isegi kõik siinse foorumi kasutajad kokku on sellega võrreldes vaesed.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 21:57Paljud pole vaesed, seega nii rumalat dilemmat ei pea mitte arutamagi. Räägi ikka ja ainult enda eest.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 19:24
Ei tunne ühtegi 75-80-aastast, kelle elu millegi poolest kadestamist vääriks. Kaks üle 90-aastast tuttavat peamiselt kehvast enesetundest ja surma ootamisest räägivadki.
-
Külaline
Su tunne pole objektiivselt võttes ka kuigi oluline. Sa oled sellega võrreldes ikka lauskerjus.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:25Ma sellest summast 133 korda vaesemana end küll kuidagi vaeselt ei tunne. Raha pärast lolliks minna saab ainult mõttetu kulutaja. Need on need, kes miljonitesse ulatuva lotovõidu mõne aastaga sirgeks tõmbavad. Sellistele ei tohigi raha kätte anda, nad ei oska sellega mitte midagi peale hakata, ainult laristada.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 23:08400 miljoni dollariga võrreldes on kõik siinse foorumi kasutajad puruvaesed. isegi kõik siinse foorumi kasutajad kokku on sellega võrreldes vaesed.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 21:57
Paljud pole vaesed, seega nii rumalat dilemmat ei pea mitte arutamagi. Räägi ikka ja ainult enda eest.
-
Külaline
Vaesem kui sina?Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:51Su tunne pole objektiivselt võttes ka kuigi oluline. Sa oled sellega võrreldes ikka lauskerjus.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:25Ma sellest summast 133 korda vaesemana end küll kuidagi vaeselt ei tunne. Raha pärast lolliks minna saab ainult mõttetu kulutaja. Need on need, kes miljonitesse ulatuva lotovõidu mõne aastaga sirgeks tõmbavad. Sellistele ei tohigi raha kätte anda, nad ei oska sellega mitte midagi peale hakata, ainult laristada.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 23:08
400 miljoni dollariga võrreldes on kõik siinse foorumi kasutajad puruvaesed. isegi kõik siinse foorumi kasutajad kokku on sellega võrreldes vaesed.
-
Külaline
Ma vist ei julgeks vôtta kuigi raha ikkagi väga tahaks. Olen 51 ja kardan et kui teaksin täpset surmakuupäeva ei suudaks enam elu üldse nautida. Praegu käin tööl , saan hakkama. Kardan et läheksin peast segi. Hakkaks kurtma ja muretsema ainult sellepärast et kohe varsti surren ära ja ei suudaks seda raha nautida. See oleks jah tore et oma lähedastele kindlustaks muretu elu.
Sedapidi kindlust ei ole muidugi ka, aga las olla, sellega kuidagi kergem leppida.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 18:45Ainult et praegu pole sul sedagi kindlust, et sa 15 aastat üldse elad veel.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 17:32
-
Külaline
Räägib inimene, kel pole mitte midagi?Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:51Su tunne pole objektiivselt võttes ka kuigi oluline. Sa oled sellega võrreldes ikka lauskerjus.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:25Ma sellest summast 133 korda vaesemana end küll kuidagi vaeselt ei tunne. Raha pärast lolliks minna saab ainult mõttetu kulutaja. Need on need, kes miljonitesse ulatuva lotovõidu mõne aastaga sirgeks tõmbavad. Sellistele ei tohigi raha kätte anda, nad ei oska sellega mitte midagi peale hakata, ainult laristada.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 23:08
400 miljoni dollariga võrreldes on kõik siinse foorumi kasutajad puruvaesed. isegi kõik siinse foorumi kasutajad kokku on sellega võrreldes vaesed.
Raivo Hein sõnastab mu pointi väga täpselt:
"Nagu öeldakse, kui teenid keskmist või kaks korda keskmist Eesti palka ja sul on mingi varandus või aktiva, mis toodab sulle passiivset tulu, siis sinu elustiil ei erine väga palju Jeff Bezosi (maailma rikkaim inimene – toim.) omast. Ainuke vahe on selles, et tal on hästi suur lennuk. Sina lendad liinilennukiga, aga – te mõlemad lendate lennukiga. Vaene inimene ei jõua lennukiga ka lennata. Ja sul on mootorpaat, aga temal sajameetrine jaht, aga te mõlemad saate siiski merel sõita."
-
Külaline
Iga normaalne inimene võiks ikka teadlik olla, et elu on ajalik ja kõik me sureme kindla peale ära. Mis sel täpsel kuupäeval mingit tähtsust peaks olema? Kui teaks, et täpselt 10, 20 või 30 aasta pärast olen surnud, et siis ei suudaks enam tõesti funktisoneerida? Miks mitte? Mingit põhimōttelist erinevust seal pole ja kui inimene pole varasema 30-40 aastaga midagi mõistlikku korda saata, siis mida need 10-15 aastatki peaks suures plaanis muutma.
Suure tõenäosusega 15 aastast 5 magad sõna otses mõttes maha. Alles jäänud 10 aastast min 3 aastat teed tööd. Järele jäänud 7 aastast neljal tegeled koristamise, söögi, olme jms probleemidega. Alles on jäänud 3 aastat 15-st, kus midagi erilist ette võtta, arvata võib, et 1-2 aastat kulub telefonis istumise peale ja tegelikult 1 aasta pärast nutadki. Kui aeg on nii kallis ja hirm surma ees on suuremad kui 400 miljonit, siis siin foorumis istumine ja vaidlemine peaks absoluutselt viimane asi olema, mida oma eluga teha, ruttu-ruttu tähendusrikast elu elama!
Suure tõenäosusega 15 aastast 5 magad sõna otses mõttes maha. Alles jäänud 10 aastast min 3 aastat teed tööd. Järele jäänud 7 aastast neljal tegeled koristamise, söögi, olme jms probleemidega. Alles on jäänud 3 aastat 15-st, kus midagi erilist ette võtta, arvata võib, et 1-2 aastat kulub telefonis istumise peale ja tegelikult 1 aasta pärast nutadki. Kui aeg on nii kallis ja hirm surma ees on suuremad kui 400 miljonit, siis siin foorumis istumine ja vaidlemine peaks absoluutselt viimane asi olema, mida oma eluga teha, ruttu-ruttu tähendusrikast elu elama!
-
Külaline
Mis vahet seal on, kes selle välja ütleb. Ega sina sellest rikkamaks saa.. 400 miljoni kõrval oled sa vallavaene, väida mida tahad.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 15:24Räägib inimene, kel pole mitte midagi?Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:51Su tunne pole objektiivselt võttes ka kuigi oluline. Sa oled sellega võrreldes ikka lauskerjus.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 00:25
Ma sellest summast 133 korda vaesemana end küll kuidagi vaeselt ei tunne. Raha pärast lolliks minna saab ainult mõttetu kulutaja. Need on need, kes miljonitesse ulatuva lotovõidu mõne aastaga sirgeks tõmbavad. Sellistele ei tohigi raha kätte anda, nad ei oska sellega mitte midagi peale hakata, ainult laristada.
Raivo Hein sõnastab mu pointi väga täpselt:
"Nagu öeldakse, kui teenid keskmist või kaks korda keskmist Eesti palka ja sul on mingi varandus või aktiva, mis toodab sulle passiivset tulu, siis sinu elustiil ei erine väga palju Jeff Bezosi (maailma rikkaim inimene – toim.) omast. Ainuke vahe on selles, et tal on hästi suur lennuk. Sina lendad liinilennukiga, aga – te mõlemad lendate lennukiga. Vaene inimene ei jõua lennukiga ka lennata. Ja sul on mootorpaat, aga temal sajameetrine jaht, aga te mõlemad saate siiski merel sõita."
Ega vallavaene võib ka ilusat elu elada, keegi polegi väitnud, et ei või. Sõidab rõõmsalt jalgrattaga ringi ja kujutab ette, et see on eralennuk.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Piusa ja 3 külalist