Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?
-
Külaline
Ma puutun igapäevaselt kokku selliste tüüpidega, kes käivad firmariietes, reisidel, sõidavad uhkete autodega aga kui elatise maksmiseks läheb, siis tehakse kurvad silmad, et neil pole midagi maksta. Või siis visatakse mingi suvaline summa suvalisel ajal, et säh, saa hakkama. Jälk. Kahju nendest lastest ja nendest lapsi üksi kasvatavatest vanematest. Kusjuures kõige suuremad kriiskajad elatise teemal on veel tavaliselt uued elukaaslased. Nendele veel tehakse kõige rohkem liiga, kui eelmise suhte vilju toetatakse. Üsna kiiresti on varad ümber kirjutatud ja täisjõus mehed miinimumpalgal. Täielik põhjakiht.
-
Külaline
Kuule, isehakanud ekspert-teise lapse puhul vähendatakse elatissummat ainult siis, 15 %, kui tegemist sama pere lastega.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:51Teema on sellest, et TA ei saa hakkama 1 lapsega ja nõuab, et üksikvanemast mees teeks tema ainsa lapse heaks rohkem kui mees teeb enda ainuhooldusel oleva lapse heaks.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:17Teema ongi ju sellest, et mees ju ei saa kahe lapse ülalpidamisega hakkama,makstes lapsele elatist alla miinimumi. Siin teemas ei ole toodud lapse kulusid ega ema kulutatud summat välja, seega kogu arutelu on suuresti oletuslik. Ainuke fakt selles kõiges on see, et mees ei täida oma kohustusi täies ulatuses.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01
Ära oleta, vaid loe TA juttu. TA kirjurab: "Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama."
Ehk ta ei kuluta nii palju.
Kust kohast sa võtad, et TA peab last suuremas määras üleval kui mees. Andmed selle kohta puuduvad. Pigem on vastupudi. Mees saab 2 lapse ülalpidamisega hakkama, TA ei saa 1 hakkama.
Ehk tuleb naisel jalad koos hoida?
Tegelt on asi väga lihtne- Eestis on vastu võetud sellekohased seadused palju lahusolev vanem oma last toetama peab ning ette on antud miinimumsumma. Sinusuguste "ekspertarvamused" seda ei muuda.
Sinusugune "ekspert" peaks ju ometi teadma, et mitme lapse puhul ei ole põhimõtet, et ühe kuldad üle ja teised saavad palju vähem. Sinusugune "ekspert" suudab ju ometi ise üles leida vastavad seadusepunktid.
-
Külaline
Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01Ära oleta, vaid loe TA juttu. TA kirjurab: "Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama."Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 19:50TA ju peab oma last suuremas määras üleval, kui mees. Kas ta peaks siis mehe teist last ka ülal pidama või mismõttes erinevalt TA-st? Ma ei saa su mõttekäigust aru. Mehel on samamoodi õigus küsida enda poolt kasvatatud teise lapse vanemalt vähemalt miinimummääras elatist, see ei puutu teemaalgatajasse ega tema lapsesse kuidagi. Kui mees sureb seetõttu, et peab maksma lapsele miinimumelatist, siis ausõna, pole sõnu. Hoidu oma till püksis siis, kui ei suuda oma lapsi ülal pidada.
Kust kohast sa võtad, et TA peab last suuremas määras üleval kui mees. Andmed selle kohta puuduvad. Pigem on vastupudi. Mees saab 2 lapse ülalpidamisega hakkama, TA ei saa 1 hakkama.
-
Külaline
Vastan uuesti oma teemale.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01Ära oleta, vaid loe TA juttu. TA kirjurab: "Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama."Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 19:50
TA ju peab oma last suuremas määras üleval, kui mees. Kas ta peaks siis mehe teist last ka ülal pidama või mismõttes erinevalt TA-st? Ma ei saa su mõttekäigust aru. Mehel on samamoodi õigus küsida enda poolt kasvatatud teise lapse vanemalt vähemalt miinimummääras elatist, see ei puutu teemaalgatajasse ega tema lapsesse kuidagi. Kui mees sureb seetõttu, et peab maksma lapsele miinimumelatist, siis ausõna, pole sõnu. Hoidu oma till püksis siis, kui ei suuda oma lapsi ülal pidada.
Reaalselt kulutan ma lapse peale kuus rohkem kui tema arvab. Tüdruk käib iga kuu juuksuris ( pikad juuksed 55 eurot ) kahes trennis ( mille kuumaks on kokku 100 eurot )
Taskuraha, riided, sünnipäevad, väljasõidud, hiljuti ostsin lapse tuppa uue mööbli jne . Iga kuu erinevad asjad. Pluss siis söök. No kohe kuidagi ei saa hakkama 400 euriga kuus. Mina 200 + isa 200 . Nüüd ostsin talvepüksid 80 euri juba läinud. Võimatu.
See kes väidab et lapse peale nii palju ei kulu, siis ju endal pole lapsi.
-
Külaline
Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01Ära oleta, vaid loe TA juttu. TA kirjurab: "Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama."Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 19:50
TA ju peab oma last suuremas määras üleval, kui mees. Kas ta peaks siis mehe teist last ka ülal pidama või mismõttes erinevalt TA-st? Ma ei saa su mõttekäigust aru. Mehel on samamoodi õigus küsida enda poolt kasvatatud teise lapse vanemalt vähemalt miinimummääras elatist, see ei puutu teemaalgatajasse ega tema lapsesse kuidagi. Kui mees sureb seetõttu, et peab maksma lapsele miinimumelatist, siis ausõna, pole sõnu. Hoidu oma till püksis siis, kui ei suuda oma lapsi ülal pidada.
-
Külaline
Abikaasa võtab mõlemaid lapsi võrdsena. Algusest peale on ta mu tüdrukut kasvatanud kui oma last. Käib lastega reisimas jne. Rahakott on põhimõtteliselt ühine. Ja just see ajabki kurjaks, et niiöelda " kasuisa " näeb vaeva ja teeb ja käib ja kasvatab, aga oma isa ütleb et lapse peale ei kulu nii palju ja nii lihtsalt ongi.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:06Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01
Ära oleta, vaid loe TA juttu. TA kirjurab: "Kunagi tegin sellest juttu ja ta ütles mulle, et mina pean siis samuti iga kuu lapse jaoks 200 kulutama."
-
Külaline
Ainult "eksperdi" silmis loll küsimus. Naine vältis küsimst enda kulude osas seoses lapsega. Küll tuli välja, et romont tehti laste toas - mitmuses. Kas 14 aastase isaga eelnevalt räägiti, arutati mööbli eelarve läbi? Kas lahus elava isaga üldse arutatakse enne trennidesse minekut eelarve läbi, kas on saadud nõusolek? Kas ema teeb soolot? Kui soolotab on asjad pahasti. Jälle perekonnaseadus, ühine hooldusõigus!Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:13Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:06Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53
Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.
-
Külaline
Ise sa väidad, et vireled ja samas kirjutad, et töötad kahel kohal?
Kumb väide õige on?
-
Külaline
Kus ma kirjutasin " laste " toas ?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:25Ainult "eksperdi" silmis loll küsimus. Naine vältis küsimst enda kulude osas seoses lapsega. Küll tuli välja, et romont tehti laste toas - mitmuses. Kas 14 aastase isaga eelnevalt räägiti, arutati mööbli eelarve läbi? Kas lahus elava isaga üldse arutatakse enne trennidesse minekut eelarve läbi, kas on saadud nõusolek? Kas ema teeb soolot? Kui soolotab on asjad pahasti. Jälle perekonnaseadus, ühine hooldusõigus!Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:13Jälle üliloll ning võhiklik küsimus. Ilmselgelt osaleb praegune mees igapäevases lapsega tegelemises, erinevalt teisest isast.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:06
Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?
Väga selgelt kirjutasin " lapse " toas!
Ilmselgelt kui ma läheksin lapse isa juurde, et " Ma sooviksin tüdruku tuppa uut mööblit, ehk teeks summa pooleks? " Ta saadaks mind kohe kuupeale. Et meie kodus remont ja tema peab maksma.
Mis imeasju ta teada tahate ma ei saa aru.
See on ilmselge et laps tahab trenni minna siis peab laps saama trenni minna. Iga pisiasja peab isa käest küsima ?
Täiesti teemast kõrvale kaldutud.
Ilmselgelt ei saa ükski vanem hakkama 400 euroga kuus lapse kasvatamisel. Fakt
-
Külaline
Jah. Ilmselt väljendasin end veidi valesti. Mitte ei " virele " , vaid et mina käin ja rassin ja töötan, ja lapse isa sügab mune.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:27Ise sa väidad, et vireled ja samas kirjutad, et töötad kahel kohal?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:20Olen TAKülaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 19:35
Mehel ei ole oma lapsest pohlad, TA jutu järgi kohtleb mõlemat rahaliselt võrdselt. Erinevalt TAst.
Mees kasvatab üksi last ja mingi NAINE väidab, et mehel on oma lapsest pohlad. Tase NAINE!
Sul on õudne mõttemaailm. Üks laps peab saama rohkem raha kui teine. Las mees sureb tööd rügades, peaasi, et TA ei peaks midagi ISE tegema oma majandusliku heaolu jaoks. Nagu ta ise kirjutab, miks ta peaks?
Ma käin kahe koha peal tööl, et lastele võimaldada seda mida minul lapsepõlves ei olnud ! Mõttetu plähmida suvalisi lauseid !
Kumb väide õige on?
Mina pean suutma lapsele kõike lubada nii et ninast veri väljas !!!!
-
Külaline
Ära tee neist välja jah. Ilmselt ise on samasugused munadesügajad aga omastarust jube targad kuskil foorumis. Miinimumi ulatuses võid soolotada nii kuis heaks arvad- olgu see siis uus mööbel või trennid, pole kellegi asi kommenteerida. Selge on see, et lapsele kulub üle miinimumi, selle osas on variante kaks- kas sellest ülemineva osa tasud ise või kulud kirja ning annad asjale ametliku käigu. Selle juures tasuks siis aasta tagasiulatuvalt ka miinimumist vähemmakstud summa järele nõuda. Mis miinimumist suuremat summat puudutab, siis ka see on täiesti reaalne. Reisimine, renoveerimine, trennid, juuksur jm ei ole mingi arutu priiskamine, vaid täiesti normaalne ja tavapärane elu osa. Küll aga selle puhul, hoiatan ette, võivad menetluskulud jääda ka osaliselt sinu kanda, seega see osa tasub läbi kalkuleerida kuidas mõistlik on.
Olen sinuga samas olukorras olnud ja selle läbi teinud, aega võtab aga asja saab. Enamus inimestel ei ole õrna aimu ka palju laste peale tegelikult kulub ja seda eriti neil, kes ise lapsi ei kasvata.
Olen sinuga samas olukorras olnud ja selle läbi teinud, aega võtab aga asja saab. Enamus inimestel ei ole õrna aimu ka palju laste peale tegelikult kulub ja seda eriti neil, kes ise lapsi ei kasvata.
-
Külaline
Elatisvõlglaste arust võiksidki need lapsed kuskil kivi all elada, saada toiduabi, kanda teiste vanu kaltse, mänguasju pole vaja, koolitarbeid pole vaja, reisida ja meelelahutust ammugi mitte, null kulu ju!Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:25Ainult "eksperdi" silmis loll küsimus. Naine vältis küsimst enda kulude osas seoses lapsega. Küll tuli välja, et romont tehti laste toas - mitmuses. Kas 14 aastase isaga eelnevalt räägiti, arutati mööbli eelarve läbi? Kas lahus elava isaga üldse arutatakse enne trennidesse minekut eelarve läbi, kas on saadud nõusolek? Kas ema teeb soolot? Kui soolotab on asjad pahasti. Jälle perekonnaseadus, ühine hooldusõigus!
Mingit soolotamist võiks ette heita sellisel juhul, kui isalt nõutaks olulisemalt suuremat summat aga ta ju ei panusta isegi miinimumi ulatuses!
-
Külaline
Sinu arvates kasvavad lapsed õhust ja armastusest või? Loomulikult peab keegi selle materiaalse poole kinni plekkima ja antud juhul teevad sellest suurema osa ema ja tema abikaasa, kes ei ole lapse isa. Täiesti klassikaline näide, muideks. Ilmselgelt panustavad lapsega kooselavad täiskasvanud rohkem, meil kulub peres ühe lapse peale vähemalt kolmekordne miinimum. Ja jah, juba ennetavalt, panustame mehega mõlemad ja tema panus on võrdväärne enda lapse ja ka minu eelmisest suhtest lapse osas.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:06Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 20:01
-
Külaline
Ettevõtjast mehest, kellel on luksuslik Lexus, sai munade sügaja ja virelevast naisest kahel töökohal rassija? Milline sinu väidetest õige on? Milleks on vaja suvalises foorumis valetada?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:33Jah. Ilmselt väljendasin end veidi valesti. Mitte ei " virele " , vaid et mina käin ja rassin ja töötan, ja lapse isa sügab mune.
-
Külaline
Ma ikka soovitan - pane need kulud kirja. Paberile või excelisse, rida realt.
Nt
Detsember
Lapse toa remont:
Tapeet (100 eurot),
liim (10 eurot), vahetasin ise
Voodi 120x200 (500 eurot)
Kattemadrats 100 eurot
Tõin poest ise oma autoga, panin ise kokku.
Igakuised kulud:
Juuksur 55 eurot
Taskuraha 40 eurot
Kergejoustik (3x ndl) 50 eurot
Kujundujumine (2x ndl) 50 eurot
Riided:
Talvepüksid 80 eurot
Jne
Edasine sōltub teie läbisaamisest. Kui eks päriselt ja ilma irooniata arvab, et lapsele ei kulu kuus rohkem kui 2x200 eurot, võib ta osutuda arusaajaks ja kulusid nähes nõustuda. Kui ta aga jonni ajab, siis küsib ehk, miks sa selle jutuga tema juurde tuled ja et ta ei pea su kodu remonti kinni maksma. Siis pead rahulikult selgitama miinimumelatise ja elatusmiinimumi vahet ja seda, et kui varasemalt leppisid väiksema summaga, siis nuud on elukallidus nii palju tõusnud, et enam ei tule kuidagi välja.
Ma ikkagi ka rõhutan, et see, et isa tütrega koos aega veedab, on lapsele väärtus, paljud sigamehed ei tee ”eelmise elu lastest” väljagi… Teisalt on totter kui ta lapsega koos veedetud aja kulud elatise arvelt maha võtab, eriline sendisaagija ikka. Mõtle igasugustele voimalikele pakkumistele, millele sa avatud oled - nt isa viib tütre juuksurisse ja maksab arve, annab taskuraha, maksab otse trenni arve vms sinu regulaarse kulu üle kandmine temale.
Nt
Detsember
Lapse toa remont:
Tapeet (100 eurot),
liim (10 eurot), vahetasin ise
Voodi 120x200 (500 eurot)
Kattemadrats 100 eurot
Tõin poest ise oma autoga, panin ise kokku.
Igakuised kulud:
Juuksur 55 eurot
Taskuraha 40 eurot
Kergejoustik (3x ndl) 50 eurot
Kujundujumine (2x ndl) 50 eurot
Riided:
Talvepüksid 80 eurot
Jne
Edasine sōltub teie läbisaamisest. Kui eks päriselt ja ilma irooniata arvab, et lapsele ei kulu kuus rohkem kui 2x200 eurot, võib ta osutuda arusaajaks ja kulusid nähes nõustuda. Kui ta aga jonni ajab, siis küsib ehk, miks sa selle jutuga tema juurde tuled ja et ta ei pea su kodu remonti kinni maksma. Siis pead rahulikult selgitama miinimumelatise ja elatusmiinimumi vahet ja seda, et kui varasemalt leppisid väiksema summaga, siis nuud on elukallidus nii palju tõusnud, et enam ei tule kuidagi välja.
Ma ikkagi ka rõhutan, et see, et isa tütrega koos aega veedab, on lapsele väärtus, paljud sigamehed ei tee ”eelmise elu lastest” väljagi… Teisalt on totter kui ta lapsega koos veedetud aja kulud elatise arvelt maha võtab, eriline sendisaagija ikka. Mõtle igasugustele voimalikele pakkumistele, millele sa avatud oled - nt isa viib tütre juuksurisse ja maksab arve, annab taskuraha, maksab otse trenni arve vms sinu regulaarse kulu üle kandmine temale.
-
Külaline
Sinu arvates peab üksinda last kasvatav inimene teise poole soolo kinni maksma, lapse ema aga eirab ühist hooldusõigust?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 23:19Sinu arvates kasvavad lapsed õhust ja armastusest või? Loomulikult peab keegi selle materiaalse poole kinni plekkima ja antud juhul teevad sellest suurema osa ema ja tema abikaasa, kes ei ole lapse isa. Täiesti klassikaline näide, muideks. Ilmselgelt panustavad lapsega kooselavad täiskasvanud rohkem, meil kulub peres ühe lapse peale vähemalt kolmekordne miinimum. Ja jah, juba ennetavalt, panustame mehega mõlemad ja tema panus on võrdväärne enda lapse ja ka minu eelmisest suhtest lapse osas.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:06Kas praegune mees tasub kulusid miinimumelatise suuruses sinu teisele lapsele? Kas tagad ise kahele lapsele miinimumsuuruses elamiskulusid?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 21:53
Olen TA. Kus ma mainisin, et mul üks laps on ? Kasvatan kahte last. Esimene laps on eelmisest kooselust. Teine laps on praegusest abielust. Ehk siis peres kasvab kaks last.
Kui sinu mees hakkaks esitama sulle nõudmisi, mis on läbi arutamata (paneks lapse kallitesse trennidesse, teeks remonti jms) ning hiljem nõuab kulud sisse, mis tunne on? Maksad kõik kapriisid rõõmuga kinni, võtad 3 töökohta?
Misasja, iga kuu teed lapse toas remonti, ostad uue voodi, kattemadratsi?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 23:24 Ma ikka soovitan - pane need kulud kirja. Paberile või excelisse, rida realt.
Nt
Detsember
Juuksur 55.- kuus? Misasja, kas meditsiiniline iseärasus (vesipea), et nii räme hind?
Talvepükse ostetakse kujundujumiseks iga kuu 80.- eest?
Kujundujumise asemel ujugu sirgjooneliselt, saab oluliselt odavamalt!
Eriliset hämmastav mõttemaailm mõnel ikka ...
-
Külaline
Ants kirjutas: ↑05 Jaan 2025 23:52Misasja, iga kuu teed lapse toas remonti, ostad uue voodi, kattemadratsi?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 23:24 Ma ikka soovitan - pane need kulud kirja. Paberile või excelisse, rida realt.
Nt
Detsember
Juuksur 55.- kuus? Misasja, kas meditsiiniline iseärasus (vesipea), et nii räme hind?
Talvepükse ostetakse kujundujumiseks iga kuu 80.- eest?
Kujundujumise asemel ujugu sirgjooneliselt, saab oluliselt odavamalt!
Eriliset hämmastav mõttemaailm mõnel ikka ...
Nonäed, kohe näha, et inimene ei tea, mis lapse kasvatamine maksab ja imestab silmad peast täiesti tavaliste elementaarsete kulutuste peale.
-
Külaline
Teemaalgataja, ära vasta sellele. Sinu postituses polnud mitte midagi vasturääkivat ega arusaamatut. See mees, kes sinuga siin vaielda üritab on lihtsalt m…Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 23:22Ettevõtjast mehest, kellel on luksuslik Lexus, sai munade sügaja ja virelevast naisest kahel töökohal rassija? Milline sinu väidetest õige on? Milleks on vaja suvalises foorumis valetada?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:33Jah. Ilmselt väljendasin end veidi valesti. Mitte ei " virele " , vaid et mina käin ja rassin ja töötan, ja lapse isa sügab mune.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 22:27
Ise sa väidad, et vireled ja samas kirjutad, et töötad kahel kohal?
Kumb väide õige on?
No kui kujundujumine üldsegi kõne alla tuleb ja selle eest veel 50.- kuus maksta siis see kujund peab küll vist Browni liikumise joon olema ... või siis Tujurikkujast Eesti ujumine.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 00:08Nonäed, kohe näha, et inimene ei tea, mis lapse kasvatamine maksab ja imestab silmad peast täiesti tavaliste elementaarsete kulutuste peale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist