Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 18:33
Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 16:45
Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 16:40
aamuidugi, tuttava OMANIKU putka on superteenindusega.
Võiksin lugeda üles pika listi hea teenindusega kohti, aga mis kasu sellest oleks - vingujad saavad ka neis kahjuks ilmselt kehva teeninduse osaliseks.
Nagu ikka, mitte ühtegi konkreetset näidet

sest neid lihtsalt pole
Lihtne on kõiki rahulolematuid sõimata vingujateks, aga kui nad on maksvad kliendid, siis nad rohkem ei tule

ja kes siis "vingujaks" osutub, kui putka pankrotti läheb
Minul on. Eesti enamus restodes on väga haige koonerdamise komme. Veini valatakse suurde klaasi ca 120 gr. Hind 9-10 eur. Leiba, saia prae kõrvale mis maksab 40 eur ei tooda jne. Noblesseris paar sellist urgast. Draamateatri kõrval see klaasist putka mis nimetab ennast restoraniks jne. Koonerdamine. Iga gramm arvel. Kliendi nöörimine. Ptüi. Annetan ennema kasside varjupaigale kui eestis õhtusölgile 100 eur per nägu kulutan.
Kümnesse. Sama kogemus vanalinnas ühe "peene" restoraniga. Ei ela pidevalt Eestis, ja vana tuttav kutsus sinna. Minu elukohariigis valatakse veiniklaas alati kas 2/3 või pigem 3/4 täis, seega olin üllatunud, kui kelner valas klaasi põhja natuke vedelikku, mille vaatlemiseks oleks tarvis läinud suurendusklaasi. Klaasi hind oli 8 eurot, kui ma õigesti mäletan, meil 3-6 eurot, seda ka peenes restoranis ja mitte vaeses riigis. Samas riik ise nn. veinimaa ei ole.
Edasi. Minu elukohariigis tuuakse tihti esimesena lauda leib, ja sinna juurde mingi maitsevõi, ilma, et see hiljem arvele lisanduks. Muidugi mitte alati ja mitte igal pool, seega ei eelda sellist asja. Selles Eesti restoranis aga mindi teise äärmusesse ega pakutud 15 eurot maksnud lahja supitilga juurde mitte midagi. Seda Eestis, kus on traditsioon supi juurde leiba süüa. Tõsi, supp ise oli maitsev.
Kaks minipannkooki maksid 12 eurot. Jne.
Tegemist on kohaga, kus käib palju turiste, ilmselt sellepärast nad ei olnudki veel oma uksi sulgenud. Aga milline mulje neile jääb? Kindlasti mitte hea. Omanik ilmselt omast arust kaval, tegelikult tavaline ratsa rikkaks s..pea. Olen kindel, et mingil ajal tuleb tal siiski see restoran kinni panna.
Seega Eestis olles vaatan tähelepanelikult, kus süüa, et mitte tünga saada. Teenindus kusjuures oli ka seal väga hea. Pole pea kusagil juba ammu tõeliselt halba teenindust kohanud. Mõnikord on ettekandja natuke nipsakas preili, aga mind see ei morjenda. See võib olla ka nõmedate klientide tekitatud kaitserefleks. Kui nad saavad aru, et klient on normaalne, rahunevad nemadki lõpuks maha.