Kas restoranides käite?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:34
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Suhtle siis hea koduse kasvatusega "välismaa külalistega". Võõrustaja riiki ja kombeid halvustavad külalised on küll üsna olematu lastetoaga.
Ei ole minu külalised ega isegi tuttavad. Töö tõttu võõrustan.
Ja sama juttu kostub ka teeninduse asjatundjate ringkonnast üle terve Euroopa.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:53
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47 Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Mina arvan, et pigem on nii, et inimese sõbrad on KÕIK samasugused kui ta ise ehk siis sarnane leiab sarnast. Ju su välismaa külalised on samamoodi vingatsid kui sinagi - ja minu välismaa külalised on samamoodi mõistlikud kui minagi.
Mina jällegi arvan et oled ise teenindaja :lol:
Külaline

ma arvan ka, et ongi teatud liik inimesi, kes on ise ebameeldiva olemisega, vahel harva restorani minnes arvavad, et teevad kogu toitlustusbisnesele tohutu teene, ja eeldavad et personal lipitseb alandlikult.
Enamik inimesi on normaalsed ning saavad head teenindust nii siin kui mujal.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:51
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47 Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Mina arvan, et pigem on nii, et inimese sõbrad on KÕIK samasugused kui ta ise ehk siis sarnane leiab sarnast. Ju su välismaa külalised on samamoodi vingatsid kui sinagi - ja minu välismaa külalised on samamoodi mõistlikud kui minagi.
Mina jällegi arvan et oled ise teenindaja :lol:
Eksid. Ei ole ka toitlustvaldkonnas tegev. Tavaline tarbija, kes ei lähe restorani vigu otsima, vaid nautima.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:41
Väga nõus. Ei kohta ma kehva teenindust ega jõllitata mind poemüüjate poolt.
Täiendaksin, et lisaks ei karju minu peale psühholoogid ega mõnita minu last koolis õpetajad. Jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:49
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Suhtle siis hea koduse kasvatusega "välismaa külalistega". Võõrustaja riiki ja kombeid halvustavad külalised on küll üsna olematu lastetoaga.
A vii neid siis vähe parematesse söögikohtadesse. Või ei taha nad maksta?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 15:45

Ja mis kohad need oleks, kus saab garanteeritult head teenindust? :lol: Täpselt, neid kohti ei olegi.
Paar sellist kohta ma tean, need on sellised kohad, kus omanik on leti taga. Muide, ei ole isegi kallima otsa kohad :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:42 Viimane restoranikülastus oli Võivõi. Hea toit, hea teenindus, soovitan.
Lugesin, et sai ka kriitikutelt 10/10.
Jälle valetad. Sisuturundudt loed ja võtad seda kui puhast kulda. Loe inimeste arvustusi. 10/10 oli ikka väga ülepakutud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:29

Ja mis kohad need oleks, kus saab garanteeritult head teenindust? :lol: Täpselt, neid kohti ei olegi.
Paar sellist kohta ma tean, need on sellised kohad, kus omanik on leti taga. Muide, ei ole isegi kallima otsa kohad :lol:
aamuidugi, tuttava OMANIKU putka on superteenindusega.
Võiksin lugeda üles pika listi hea teenindusega kohti, aga mis kasu sellest oleks - vingujad saavad ka neis kahjuks ilmselt kehva teeninduse osaliseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:29 Ja mis kohad need oleks, kus saab garanteeritult head teenindust? :lol: Täpselt, neid kohti ei olegi.
Mulle ei meenu viimase aasta jooksul külastatud kohtadest ühtegi, kus oleks olnud halb teenindus või toidu kvaliteet. Kas just alati seesama tulemus garanteeritud saab olla, on kahtlane, aga need kohad on Tallinnas Mimosa, Kaera-Jaan, Argentina resto Sossi mäel, Kius ja Snoob Nõmmel, KABE Beach Kaberneemes ... vist sai kõik. Loetlemise käigus meenus siiski ka üks negatiivne kogemus, ei hakka seda siia tooma, aga tegu oli vanalinnas asuva maineka ja staažika restoraniga.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:40
Võiksin lugeda üles pika listi hea teenindusega kohti, aga mis kasu sellest oleks - vingujad saavad ka neis kahjuks ilmselt kehva teeninduse osaliseks.
Nagu ikka, mitte ühtegi konkreetset näidet :lol: sest neid lihtsalt pole :lol:
Lihtne on kõiki rahulolematuid sõimata vingujateks, aga kui nad on maksvad kliendid, siis nad rohkem ei tule :cry: ja kes siis "vingujaks" osutub, kui putka pankrotti läheb :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:45 Nagu ikka, mitte ühtegi konkreetset näidet :lol: sest neid lihtsalt pole :lol:
Lihtne on kõiki rahulolematuid sõimata vingujateks, aga kui nad on maksvad kliendid, siis nad rohkem ei tule :cry: ja kes siis "vingujaks" osutub, kui putka pankrotti läheb :lol:
Vastustest vali välja ikka need, mille kallal vinguda saab. Vastusele, kus näiteid toodi, ära mingil juhul reageeri, läheks stiilist välja.
Külaline

Üks on siin :D emotikoniga suutnud endale üledoosi tekitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 17:42 Üks on siin :D emotikoniga suutnud endale üledoosi tekitada.
:lol: :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:45

Minul on. Eesti enamus restodes on väga haige koonerdamise komme. Veini valatakse suurde klaasi ca 120 gr. Hind 9-10 eur. Leiba, saia prae kõrvale mis maksab 40 eur ei tooda jne. Noblesseris paar sellist urgast. Draamateatri kõrval see klaasist putka mis nimetab ennast restoraniks jne. Koonerdamine. Iga gramm arvel. Kliendi nöörimine. Ptüi. Annetan ennema kasside varjupaigale kui eestis õhtusölgile 100 eur per nägu kulutan.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 18:33
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:45

Minul on. Eesti enamus restodes on väga haige koonerdamise komme. Veini valatakse suurde klaasi ca 120 gr. Hind 9-10 eur. Leiba, saia prae kõrvale mis maksab 40 eur ei tooda jne. Noblesseris paar sellist urgast. Draamateatri kõrval see klaasist putka mis nimetab ennast restoraniks jne. Koonerdamine. Iga gramm arvel. Kliendi nöörimine. Ptüi. Annetan ennema kasside varjupaigale kui eestis õhtusölgile 100 eur per nägu kulutan.
Kümnesse. Sama kogemus vanalinnas ühe "peene" restoraniga. Ei ela pidevalt Eestis, ja vana tuttav kutsus sinna. Minu elukohariigis valatakse veiniklaas alati kas 2/3 või pigem 3/4 täis, seega olin üllatunud, kui kelner valas klaasi põhja natuke vedelikku, mille vaatlemiseks oleks tarvis läinud suurendusklaasi. Klaasi hind oli 8 eurot, kui ma õigesti mäletan, meil 3-6 eurot, seda ka peenes restoranis ja mitte vaeses riigis. Samas riik ise nn. veinimaa ei ole.

Edasi. Minu elukohariigis tuuakse tihti esimesena lauda leib, ja sinna juurde mingi maitsevõi, ilma, et see hiljem arvele lisanduks. Muidugi mitte alati ja mitte igal pool, seega ei eelda sellist asja. Selles Eesti restoranis aga mindi teise äärmusesse ega pakutud 15 eurot maksnud lahja supitilga juurde mitte midagi. Seda Eestis, kus on traditsioon supi juurde leiba süüa. Tõsi, supp ise oli maitsev.

Kaks minipannkooki maksid 12 eurot. Jne.

Tegemist on kohaga, kus käib palju turiste, ilmselt sellepärast nad ei olnudki veel oma uksi sulgenud. Aga milline mulje neile jääb? Kindlasti mitte hea. Omanik ilmselt omast arust kaval, tegelikult tavaline ratsa rikkaks s..pea. Olen kindel, et mingil ajal tuleb tal siiski see restoran kinni panna.

Seega Eestis olles vaatan tähelepanelikult, kus süüa, et mitte tünga saada. Teenindus kusjuures oli ka seal väga hea. Pole pea kusagil juba ammu tõeliselt halba teenindust kohanud. Mõnikord on ettekandja natuke nipsakas preili, aga mind see ei morjenda. See võib olla ka nõmedate klientide tekitatud kaitserefleks. Kui nad saavad aru, et klient on normaalne, rahunevad nemadki lõpuks maha.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 19:14Tegemist on kohaga, kus käib palju turiste, ilmselt sellepärast nad ei olnudki veel oma uksi sulgenud. Aga milline mulje neile jääb?
Neile jääb mulje, et käisid tõelise kallis riigis kus nii vinge rohepööre käimas, et midagi enam ei ole kulutamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 21:06 Postitus on kustutatud
Heas restoranis halba teenindust...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 20:51
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 16:35
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 14:42 Viimane restoranikülastus oli Võivõi. Hea toit, hea teenindus, soovitan.
Lugesin, et sai ka kriitikutelt 10/10.
Jälle valetad. Sisuturundudt loed ja võtad seda kui puhast kulda. Loe inimeste arvustusi. 10/10 oli ikka väga ülepakutud.
Postitus on kustutatud
Googel annab hinnaks 3.9
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 19:14 Kümnesse. Sama kogemus vanalinnas ühe "peene" restoraniga. Ei ela pidevalt Eestis, ja vana tuttav kutsus sinna. Minu elukohariigis valatakse veiniklaas alati kas 2/3 või pigem 3/4 täis, seega olin üllatunud, kui kelner valas klaasi põhja natuke vedelikku, mille vaatlemiseks oleks tarvis läinud suurendusklaasi.
Tore, et lõpuks siis ka kultuurriigis mõnda restorani sattusid. See on ometi elementaarne, et veiniklaasi ei valata rohkem kui 1/3 klaasist. Kui sul seal elukohariigis, kust on pärit kõik need peened külalised, kes meie restoranidega üldse rahul pole, valatakse üle poole, siis ilmselt käite mingis pubis või külakeskuse burksiputkas ja loomulikult on restoranis harjumatu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist